Keresés

Részletes keresés

polária Creative Commons License 2020.02.18 -1 0 57

Számtalan  csillagbölcseleti utalás található amely felett a teologia elsiklik.

Itt van az      ESTHAJNALCSILLAG        témája

.A Jelenések könyve igy nevezi Jézust

 

Az esthajnalcsillag a  Vénusz népies és költői elnevezése. Általában az irodalomban egy jobb korszak kezdetét jelenti. Az ÚSZ is ily módon használhatja. A prófétai beszéd világosságot támaszt a sötétségben, akik arra figyelnek, hajnalcsillag kel fel szívükben (2Pt 1,19). Jel 2,28 a győztes Krisztus ajándékát jelöli ezzel a szóval; Jel 22,16-ban maga Jézus nevezi így magát, akiben az új teremtés elkezdődött. Az ÓSZ-ben Jób 38,7-ben olvashatunk »hajnali csillagokról«, mint Isten teremtésének nagyszerű alkotásairól.

 

Törölt nick Creative Commons License 2019.08.21 0 0 56

http://www.jgypk.hu/mentorhalo/tananyag/A_trtnelem_segdtudomnyai/44_precesszi_vilgid_asztrolgia.html

Ismeritek a precesszio fogalmát Isten Éve 25920 földi kis év ?

polária Creative Commons License 2019.03.07 0 0 55

Prédikátor könyve 3. rész

1. Mindennek rendelt ideje van, és ideje van az ég alatt minden akaratnak.

2. Ideje van a születésnek és ideje a meghalásnak; ideje az ültetésnek, ideje annak kiszaggatásának, a mi ültettetett.

3. Ideje van a megölésnek és ideje a meggyógyításnak; ideje a rontásnak és ideje az építésnek.

4. Ideje van a sírásnak és ideje a nevetésnek; ideje a jajgatásnak és ideje a szökdelésnek. 5. Ideje van a kövek elhányásának és ideje a kövek egybegyűjtésének; ideje az ölelgetésnek és ideje az ölelgetéstől való eltávozásnak.

6. Ideje van a keresésnek és ideje a vesztésnek; ideje a megőrzésnek és ideje az eldobásnak.

7. Ideje van a szakgatásnak és ideje a megvarrásnak; ideje a hallgatásnak és ideje a szólásnak.

8. Ideje van a szeretésnek és ideje a gyűlölésnek; ideje a hadakozásnak és ideje a békességnek.

babaji Creative Commons License 2011.10.01 0 0 53

A Szaturnusz a zsidók jelképe a hatodik planéta.

Másik neve Kronosz.

Hatodik holdja a JANUS.

666

A Szaturnusz hatodik holdja.

A Szaturnusztól mért távolság: 151,472 km
átmérő: 178 km (196 x 192 x 150)
tömeg: 2.01e18 kg

Janus a római mitológiában a be- és kijáratok, ajtók istene. Istene minden kezdetnek, az év első hónapjának, minden hónap első napjának, az emberi élet kezdetének. Ellenkező irányba néző két arccal, valamint 365 ujjal (az év napjainak megfelelően) ábrázolták. A január hónap nevének gyökere.

Audouin Dollfus francia csillagász fedezte fel 1966-ban.

Az Epimetheus és a Janus közös pályán keringenek (pályasugaraik csak 50 km-rel térnek el, ami kevesebb, mint akármelyikük sugara). 4 évenként, egymáshoz igen közel elhaladva, kölcsönösen pályát cserélnek.

repcsepista Creative Commons License 2011.04.24 0 0 52

Szija bijja asztrológusok, de biblia?

 E -wilág? - nem ebből vagyok, meg csak az enyéimhez jöttem, miglen len len len...

 Ha nincs semmi kapcsolat az igaz Jézus Világ meg e -wilág között, kénytelen mindenki valamivel trkararózni, mint az asztrológia is az, meg most minden rejtett értelmezések, vagy jelképek, mert ha megmondaná valaki az igazat, ez rögtön, e -wilág nem lenne, mint ahogy ninc?

 Krati, kin a pricsi...(azaz pricser = szólnok)

Előzmény: ezüstszalag (51)
ezüstszalag Creative Commons License 2011.04.24 0 0 51

Nos ? ujabb vélemény ?

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.23 0 0 50

Asztrológia és a Biblia:

 

http://www.youtube.com/watch?v=yX8v6_lkn70&feature=related

 

http://www.youtube.com/watch?v=HpH3oeiDr1Q&feature=related

 

Misztériumvallások és az Újszövetség:

 

JÉZUS MISZTÉRIUMA - első rész

A világ egyik legnagyobb, óriási hatalommal bíró vallása a kereszténység; hittudományát, tételeit, tanításait, erkölcsi és etikai nézeteit szinte majdnem mindenki ismeri. De ha akad is egy- egy ‘kultúrember’ aki nem pontosan ért ezekhez a dolgokhoz, Jézus történetéről[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Előzmény: Törölt nick (49)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.22 0 0 49

Fontos asztrológiai szimbólumokat tartalmazó kép:

(I.Konstantin császár látomása)

 

 

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Vision_of_the_Cross

 

A misztériumvallás szimbólumainak és történeteinek asztrológiai háttere is van.

blacamunka Creative Commons License 2010.11.19 0 0 48

Jegyek és játszmákKönyv szerző(i): Rákos Péter

 

A tranzakcióanalízis és a humanisztikus asztrológia egybehangzó megállapítása szerint az emberi játszmákat a bennünk élő pszichológiai és asztrológiai archetípusok, az úgynevezett énállapotok indítják. E különös belső világba kalauzol a könyv, részletesen feltárva a tizenkét alaptípus rejtett késztetéseit, titkos mozgatórugóit.

Rákos Péter Eric Berne stílusát követve páratlanul szórakoztató formában leplezi le az asztrológiai karakterek kapcsolati trükkjeit, teszi láthatóvá a jegyek élet-forgatókönyveit és árulkodó trikófeliratait. A nagysikerű mű második, bővített kiadását, melyet most az Olvasó a kezében tart, tucatnyi új játszma- és jegyleírás teszi teljessé.

babaji Creative Commons License 2010.08.28 0 0 47
babaji Creative Commons License 2010.07.04 0 0 46

Ezt az idézetet egy másik fórumon is előadtam és egy irodalmár lelkület igy reagált : SZÉP !

Pedig hát ez kökemény filozófia és nem kevesebbet állit hogy a BÜNÖK IS szükségesek mitöbb megtervezettek az Ég által.

Mit mondott Jézus az árulónak ? Judás MENJ ÉS TEDD MEG amire készülsz. A keresztrefeszités közhasznosságu bemutatótörténés volt,a messiás előre tudta,megjósolta és ehhez képest MEGAKADÁLYOZNI SEM LEHETETT VOLNA ! Jókat nevetek amikor egyesek szerint a zsidókat terheli felelösség :))) kérem....Jézus ilyetén halála meg volt irva Isten noteszában,forgatókönyvében !

babaji Creative Commons License 2010.07.03 0 0 44

http://biblia.biblia.hu/read.php?t=1&b=21&c=3&v=1&vs=1-8

Ezt ritkán idézik a szentmisén :))))

babaji Creative Commons License 2010.07.03 0 0 43
 

ÓSZÖVETSÉG Préd. 3:1-8

"Mindennek megvan az ideje, minden cselekvésnek megvan a maga ideje az ég alatt: megszületni és meghalni, ültetni és gyomlálni, ölni és gyógyítani, lebontani és építeni, sírni és nevetni, gyászolni és táncolni, szétszórni a köveket és összegyűjteni, ölelni és tartózkodni, keresni és feladni, megtartani és eldobni, elszakítani és befoltozni, hallgatni és beszélni, szeretni és gyűlölni, a háború ideje és a béke ideje."

babaji Creative Commons License 2010.07.03 0 0 41

Nekünk magyaroknak van sok közünk a Nyilashoz és a hozzá kapcsolható Aquila csillagképhez is.

 

Az Aquila csillagkép:

A Tejúton szárnyal az égi Sas, ki már a körforgásból kiemelkedett, s az Istenek útján szárnyaló lélek szimbóluma az égen. A Kígyótartó kígyójának a hasadékba hatoló farka „nemzi” e sast. A mitikus emlékezet „égberagadási jelenetként” örökíti meg alkotásaiban ezt az égi képet.

A mitológiai Zeusz sasként érkezik el Ganümédészhez, ki az Ida hegyén legelteti nyáját, s emeli fel az Olümposzra. A csillagképhez tartozik még többek között a jövőbe látás képessége is. A magyar hagyományban ő a turulmadár, ki Emese jövendőt üzenő álmának is főszereplője. (A Nyilas csillagképe felett látható az égen.)

babaji Creative Commons License 2010.07.03 0 0 40

http://www.asztrologbae.hu/9_jun/1/1cikk.htm

Az asztrologia nem jóslás hanem Égismeret

babaji Creative Commons License 2010.06.23 0 0 39

NEM a világ vagyis a Föld nevü bolygó illetve a lakossága ér véget a Precessziós Év végén , hanem egy NAGYKORSZAK. Amiképpen szilveszterkor se halnak meg többen mint máskor,sőt éppenhogy jól érezzük magunkat a pezsgő miatt.Nos a Vizöntő Világhónap egésze egy lényege-megfordulás jegyében áll,első fele haldoklás,a közepe a bukfencpont,utána meg egy uj élet felé mozdulunk el,fogantatás megzatiság,terhesség hasonlata.:)))).

Talán a hármaskereszt,hármasdom,hármaskoporsó  ábrázolások erre utalnak: sirdomb,szeméremdomb és magzatdomb/terhesség! halál,ujfogantatás,világrakészület :)))

http://users.atw.hu/ninahakuddu/keresztekwebre/magyar_apostoli_kereszt.jpg

aztán

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/9e/Armoiries_Hongrie_ancien.svg/80px-Armoiries_Hongrie_ancien.svg.png

Természetesen ez egy dialektikus,válság-gyötrelmes időszak,szokás mondogatni hogy meg kell szenvedni a halálért és meg kell szenvedni egy uj élet világrasegitéséért is keményen.

Persze hogy a SZATURNUSZ az uralmas istenarc nehéz idők, megpróbáltatásos.

babaji Creative Commons License 2010.06.23 0 0 38

ÓSZÖVETSÉG:

"Mindennek megvan az ideje, minden cselekvésnek megvan a maga ideje az ég alatt: megszületni és meghalni, ültetni és gyomlálni, ölni és gyógyítani, lebontani és építeni, sírni és nevetni, gyászolni és táncolni, szétszórni a köveket és összegyűjteni, ölelni és tartózkodni, keresni és feladni, megtartani és eldobni, elszakítani és befoltozni, hallgatni és beszélni, szeretni és gyűlölni, a háború ideje és a béke ideje." (Préd. 3:1-8)

babaji Creative Commons License 2010.06.23 0 0 37
A Precessziós kör,Nagy év, Világév,Plátói év 25920 földi esztendős mega-ciklus,amely alatt ugyebár a ferde Földtengely körbehátrál a Zodiákusra mutatván. Tizenkettede egy Világhónap,2160 földi esztendő.Nos ennek a mundán-évnek lényeges része az éppen soronlévő VIZÖNTŐ AIÓN ,hiszen a közepén,a felénél ,a legmélyebb pontján egy NAGYkör ér véget, képletesen itt harap a Kigyó /sárkány/ a saját farkába,bizonyára János Apokalipszise alapján erre mondják hogy világvége,nagyitélettel és aztán Uj Ég és Uj Föld.Aquárius mintegy két kisaión egysége :első fele a régi világév haláltusája,a közepén átfordul,meghal és feltámad,a második felében pedig egy következő Nagyév magzatisága van soron,alakul,terhes-ég,vajudozik,talán meg is születik ?
Nos nem vagyok asztrológus,csupán jónéhány asztroszófiai utalást vélek felfedezni a Biblia utolsó könyvecskéjében és valószinüsitem,hogy az APOKALIPSZIS lényege megsejtéséhez ilyetén ismeretek hasznosak lehetnek.Beszéljünk erről is....
babaji Creative Commons License 2010.06.23 0 0 36

http://hu.wikipedia.org/wiki/Precesszi%C3%B3

Három természetes időszakaszolásunk vak :

- a föld tengelye körüli megfordulása ami nappal és éjszaka ritmusát adja / nap /

- bolygónk köre a csillaga köröl /365 nap /

- ferde földtengely precessziós kőre / 25920 év /

babaji Creative Commons License 2010.06.22 0 0 35

A Biblia szerint Ádám 930 évig élt.

Ádám nem egy ember neve és nem is konkrét lény.A szó jelentése ugyanis EMBER és ekként az EMBERISÉG őskezdetét jelzi.

930 = 30 X 31 vagyis ez a februárt /28 és 29  szakaszolásu / leszámitva  11  HÓNAP.A tizenegyedik VILÁGHÓNAP/AION/EON/KORSZAK/AGE/IDŐ a vizöntő vagyis aquárius.A közepe a mundánkör legmélye,halálpont,világvége,a precesszios ciklus záródása,a 25920 földi esztendős PLÁTÓI ÉV vége.Ember és emberiség végpontja.

 

Nem arról van szó hogy totálpusztulás :)) János apokalipszise /jelenések könyve / szerint idők vége,nagyitélet,azután pedig UJ ÉG ÉS UJ FÖLD. Ime mindent megujitok ! igéri Isten.

Az EMBERISÉG LÉNYEGE-VÁLTOZÁSA.

Erről szól ....azt hiszem.

babaji Creative Commons License 2010.06.18 0 0 34

http://www.delmagyar.hu/kulfold_hirek/villam_semmisitett_meg_egy_gigantikus_jezus-szobrot/2163977/

Villám csapott  másodszor is  Jézus szoborba.

Lehet ezen vicceskedni de helyesebb ha KERESSÜK AZ ÜZENETET !

Jézus  születése idején a SZATURNUSZ és a JUPITER háromszorosan is együttált i.e.8 környékén,ezt vélik a csillagászok "betlehemi csillagnak".

Szaturnusz a zsidók jelképe,baljós,hiszen Isten büntető szigorát ábrázolja.Jézus sorsa,kinhalála az emberiség balsorsát vetitette elő a HALAK-KORSZAKBAN.

 

A villámok ura a Zeusz vagyis a JUPITER,kétszeri lecsapkodás által közli hogy a MÁSODIK ELJÖVETEL a mostanság indulő VIZÖNTŐ AIONBAN   jupiter jellegü,márpedig ez a planéta szerencselényegü,nagy jótevő.Az emberiség sorsa pozitivra fordul át a második krisztusi jelenlét után.

al-Biruni Creative Commons License 2010.02.03 0 0 33
"Hogyan keresik az asztrológusok a válaszokat a kérdésekre...Érdekel?"

Nem.
Előzmény: tpzs63 (32)
tpzs63 Creative Commons License 2010.02.03 0 0 32
Sziasztok!
Nagyon sok kapcsolódás van a Biblia és az asztrológia között

Hamarosan korszak váltás történik és a Halak korszakból átmegyünk a Vízöntő korszakba) és a legtöbb információ, amit ez irányban hallunk félelmet ültet el az emberek lelkében.

Durván 2 ezer évenként változnak a korszakok ez a föld precessziós mozgása miatt történik. Jézus a HALAK korszak hírvivője. Halászok voltak a tanítványai....halakat osztott a tömegnek stb. A korakeresztények jele pedig a HAL volt. A mi fent úgy lent.
A Föld precessziós tengelye kijelölte a Halak csillagképet és mindjárt mindenki fogékony lett azokra az analógiákra, amelyeket ez a jel képvisel.

Előtte durván 2 ezer évig a Kosban járt a Föld precessziós tengelye és abban időben Mózes jelent meg akit pl Michelangeló KOS szarvakkal ábrázolt. KOS-t áldoztak az Isten tiszteletére.

Előtte BIKA csillagképben járt a precesszió: Egyiptomi kultúra ARANYBIKA KULTUSZ..A szemben lévő Skorpió csillagkép belejátszott a történésekbe, hiszen a korszak szellemme átitatódott a halottkultusz misztériumával.

Sorolhatnám az IKREK (emberpár) korszakot, amikor megjelent az írás és természetesen az EMBERÁLDOZATOK, voltak kedvesek az Istenek számára. és a stb....

Most még a Halak korszak utolsó éveit éljük és a korszak tanulni valója az emberiség számára az egyetemes szeretet lett volna. Jézust kereszthalálra ítélték és nem tudta átadni nekünk a tudását. Szerintem hiába halt meg értünk. Úgy megyünk bele a Vízöntő korszakba, hogy hiányosak az ismereteink az egyetemes szeretetről. Túléljük??? Lehet úgy házat építeni, hogy kifelejtjük a falat?
Erről beszél a biblia mint utolsó időkről.

Vajon mit is jelent az, hogy Vízöntő korszak...vajon milyen analógiákat képvisel?
Hogyan keresik az asztrológusok a válaszokat a kérdésekre...Érdekel?

Turcsányiné Perge Zsuzsanna
http://tpzs.atw.hu
Morinus Creative Commons License 2008.09.15 0 0 31
Sziasztok!

Egy ingyenes asztrologiai programra szeretnem felhivni a figyelmeteket:
http://pymorinus.extra.hu/hu

Udvozlettel
Itt kuporgok Creative Commons License 2003.07.22 0 0 30
HVG 2000/51-52. szám
2000. december 23.


Terjedőben a horoszkópmánia
Csillagom, csillagom


Nemzetközi szociológiai felmérések tanúsága szerint nemcsak átlagemberek, hanem politikusok, üzletemberek, médiasztárok, nagyvállalatok vezetői is gyakran fordulnak asztrológushoz, hogy a jövőjük felől tudakozódjanak. Eltérőek a magyarázatok, mi indokolja természettudományos korunkban a csillagjóslás e divatját.

"Mi vár rám, és mi vár Franciaországra?" ­ kérdezte állítólag a Skorpió jegyében született Francois Mitterrand az igencsak vonzó Teissier asszonytól a sorsdöntő maastrichti népszavazás (1992), illetve még az Öböl-háború (1991) előtt. "Úgy fordult hozzám, mint bármelyik elnöki tanácsadójához, és amit tőlem hallott, az is része lett az asztalán felgyűlt tájékoztatóhalomnak, amelynek alapján végül döntött" ­ írja Elizabeth Teissier a Mitterrand jegyében című sikerkönyvében, amely először adott hírt a csillagjóslás Élysée-palotabeli befolyásáról. Ami persze korántsem előzmény nélkül való, hiszen közismert, hogy a 16. században Medici Katalin, II. Henrik özvegye a házába hívta, és megtette első számú tanácsadójává a máig leghíresebb asztrológust, Nostradamust. Medici Katalinnak szép számmal akadtak követői azután is, hogy a csillagászat túllépett a mezopotámiai káldeusok (varázslók) körében 2500 éve született hiedelmeken.

Georges Minois történész a párizsi Fayard kiadónál megjelent, A jövő története című könyvében összegyűjtötte napjaink és a közelmúlt ilyen eseteit. Tőle tudható, hogy Aristide Briand és Georges Clemenceau, a századelő két kiemelkedő francia kormányfője rendszeresen felkeresett egy jósnőt, bizonyos Fraya asszonyt, egyebek között azt tudakolva tőle, mi lesz az első világháború kimenetele. Azt is Minois-nál lehet olvasni, hogy a Ronald Reagan amerikai elnök ellen megkísérelt merénylet után ­ felesége, Nancy Reagan követelésére ­ egy asztrológus is helyet kapott a fehér házi stábban, aki rendszeresen beleszólt az elnöki időbeosztás alakításába. "Választások idején rengeteg képviselő, miniszter készíttet magának horoszkópot, és az ilyesmi legalább annyit nyom náluk a latban, mint a közvélemény-kutatási adatok" ­ állítja a L'Express párizsi hetilapban Jean-Yves Espié asztrológus, aki boulogne-billancourt-i irodájában fogadja látogatóit, és számítógépből keresi elő a születési időpontjukhoz tartozó csillagállást.

Hiába mondja a tudomány, hogy az asztrológia ­ amely mágikus erőt tulajdonítva az égitestek járásának, azoknak a Földről látszó elhelyezkedésétől teszi függővé az emberek személyiségét ­ minden alapot nélkülöző hiedelem, a jóléti társadalmakban szinte mindenütt terjedőben van a csillagjóslás divatja. Mitterrand mellett politikusok soráról tudódott ki ­ Borisz Jelcin volt orosz elnökről éppúgy, mint János Károly spanyol királyról ­, hogy időről időre felkeresték kedvenc mágusukat.

A párizsi karácsonyi könyvpiac az idén tucatnyi asztrológiai kiadványt kínál, így Elizabeth Teissier Az ön horoszkópja című munkáját vagy a Marabout kiadó Asztrológia kezdőknek című kézikönyvét, de kapható Günther Sachs német milliomos és műkedvelő asztrológus ­ Brigitte Bardot volt férje ­ a Michel Lafont kiadónál megjelent műve és még sok egyéb is e témában. Az év végi hetilapok, főleg a női magazinok tele vannak 2001-re vonatkozó jóslatokkal, hogy mindenki tájékozódhasson, milyen sors van megírva számára a csillagokban. Felmérések szerint minden tizedik francia legalább egyszer felkereste már az országban bejegyzett tízezer asztrológus valamelyikét. A Sofres közvélemény-kutató intézet egyik vizsgálata szerint a franciák 46 százaléka hisz az asztrológiai jegyek meghatározó voltában, s az iskolázottabbak, a középkáderek vagy a vezetők körében e hiedelem erősebb, mint az egyszerű munkások, földművelők között. Egy internetes közvélemény-kutatás pedig arra a megállapításra jutott, hogy a hölgyek 47 százaléka inkább hallgat a horoszkópjából kiolvasott tanácsokra, mint élet- vagy házastársáéra.

Egy-egy jóslat ára ma 300 és 1500 frank között mozog (1 frank = 40 forint), s a kereslet nő. Megél a piacon mintegy két tucat horoszkópos időszakos kiadvány is; a Mi a jövőd magazin például százezres példányszámban fogy. Szociológusok szerint e jelenség nem meglepő, a csillagjósok bizonyos értelemben azt a szerepet töltik be az emberek egy része számára, amit korábban a gyóntató, a meghitt barát vagy barátnő, esetleg a pszichológus. "Nem annyira a jóslat hitelessége a fontos, mint inkább a lelki terápia, amit nyújt" ­ véli a jelenséget elemző Gérard Miller pszichológus. Az individualizmus korában, miközben az életpályák szakmailag, társadalmilag egyre inkább megszabottak, az istenhit visszaszorulásával az emberek egyre kevésbé viselik el, hogy a véletlenek szeszélyének legyenek kitéve ­ hangoztatja Miller ­, valami bizonyosságra vágynak. Bármit mond az asztrológus, elhiszik: egy szociológiai kutatásban mintegy száz személynek küldték el ugyanazt a horoszkópos jellemzést, és 60 százalékuk "magára ismert" benne.

Ám a jelenség túllépett az egyéni lelki terápia és szükségletkielégítés szintjén, az asztrológia bekerült a vállalati személyzetisek és a fejvadászok módszerei közé is, a grafológia és a pszichológiai tesztek mellé. "A szakmai önéletrajz és az iskolai végzettség nem ad kellő információt a pályázók képességeiről, szükség van egyéb módszerekre is, hogy minél kisebbre csökkentsük a cég kockázatát" ­ véli Az emberi erőforrások értékelésének módszerei című, egyik újabb keletű szakmunka szerzője, aki szerint a legkomolyabban számításba vehető és veendő, hogy egy adott csapatba mondjuk a Bak vagy az Oroszlán személyiségjegyeit viselő pályázó illeszkedhet-e be jobban. Mindenesetre Claire Lévi divatos párizsi csillagjósnő azt nyilatkozta, manapság hetente mintegy negyven horoszkópot és személyiségjellemzést készít vezető kádereket kereső fejvadász cégeknek ­ anélkül, hogy a jellemzettek tudnának erről. Ez persze nem véletlen. Egy 1993-as munkaügyi törvény ugyanis tiltja a horoszkópok alkalmazását e téren, s lehetőséget ad arra, hogy ha valakit a csillagképekből kiolvasott "információk" miatt nem vesznek fel, jogorvoslattal éljen. Az eljárás személyiadat-védelmi szempontból is aggályos, vélik szakértők. "Nem lehet részletes személyiségjegyeket tartalmazó jellemzést készíteni valakiről anélkül, hogy azt a tudomására ne hozzák" ­ szögezte le az állami adatvédelmi bizottság (CNIL) illetékese.

A pénzügyekben elvileg még kevesebb keresnivalója lenne a csillagjóslásnak, amely azonban a tőzsdei üzletkötők körében is egyre terjed; a Wall Street környékén legalább 150 asztrológus tanácsadó iroda vagy cég figyeli az üzletemberek döntéseit állítólag különösen befolyásoló Uránusz mozgását. A tekintélyesnek számító Arch Crawford 1977 óta teszi közzé a tőzsdei kötéseket nem kevéssé befolyásoló hírleveleit, s a párizsi tőzsde várható irányait felvázoló havi bulletin ugyancsak rendszeresen közli asztrológusok jóslatait és tanácsait.

Persze az asztrológia fő témája továbbra is a magánélet, annak is három területe: a szerelem, a munkahelyi kilátások és az egészség. "Munkám 70 százalékát a párkapcsolatok teszik ki" ­ mondja Jean-Yves Espié, aki jellemzést készít női ügyfeleinek párjukról, tanácsot adva, mire ügyeljenek, hogy a kapcsolat tartós legyen, esetleg arra, mihez van hajlama és tehetsége a gyereknek. A francia fogyasztóvédelmi főigazgatóság becslése szerint az asztrológusok forgalma évi 21 milliárd frankra tehető, s ez az egyik olyan terület, ahol a fogyasztók a leginkább ki vannak téve a becsapásnak.

"Az emberek igénylik, hogy valaki beszéljen velük a problémáikról. Igazolást keresnek, és megkönnyebbülnek, ha azt hallják, amit szeretnének. Az asztrológus boldogságpirulákat osztogat nekik" ­ mondja Edouard Collot szociológus, aki többéves kutatást végzett a csillagjóslás terjedésének okairól. Megállapítása szerint az egyházak és a tudomány már nem töltik be támaszt adó és eligazító szerepüket ­ az előbbiek elavultak, az utóbbi túl bonyolult ­, s a mai "ideológiai szupermarketben" az asztrológusok nagyon ügyesen kínálják portékájukat, mert áltudományos nyelvezeten pontosan azt mondják, amire az ügyfél vágyik, amiben hinni akar. Ezt a hitet "villogónak" nevezi a szociológus: egyik nap hisznek benne, a másik nap kevésbé. A hiedelem terjedése a tudomány kudarca is, mert az nem ad választ az egyénnek arra a kérdésére, hogy mi miért történik vele. "Különös, hogy amikor az ember képes a Holdra szállni, változatlanul él a hit a Hold sorsformáló hatásában" ­ írja könyvében egy másik szociológus, Edgar Morin. Az Agapé nevű asztrológusképző iskola vezetője, Solange de Mailly Nesle szerint viszont az asztrológia mai sikere arról tanúskodik, hogy az ember ­ bár túl van az ókori hiedelmeken ­ makacsul ragaszkodik azokhoz a kötelékekhez, amelyek a számára látható világmindenséghez fűzik.

aranyviktor Creative Commons License 1999.07.28 0 0 29
Szia big4 barátom!

Nem, tényleg nem bántam meg szinte semmit az életemben, mert azért átgondoltam azt a lépést. A másik asztrológus monoton hangon mondta magnóra, hogy "1994-ben váltás humán munkaterületre", Bíró Zsolt "léleklátó" azt mondta, hogy egy nulla vagyok, s mikor rákérdeztem, úgy fogalmazott, hogy mintha Leonardo da Vinci szobafestőként dolgozna, s ehhez jött még egy álmom, amelyben a villamos letért a vágányról, a pályáról, és majdem a Dunába zuhant. Szóval biztosnak és is biztos voltam, de hát a fokozatosság! Ez nagyon bölcs meglátásod. Így is lett, mert 1995-ben ismét elhelyezkedtem, ismét ügyvezetőként, csakhogy itt már fél lábbal a szellemi életben voltam, írtam a könyvem, az esszékötetemet, az irodában hétköznap jöttek gyógyításra, hétvégén jelgyógyászati tanfolyamot tartottunk, ott tartottam azokat a könyveimet, melyeket feleségem nem tűrt meg otthon stb.
Végül már csak testben voltam a munkahelyemen, noha a munkámat elvéeztem, és március 1 óta betegállományban, csak annak szentelhetem magam, ami az életcélom. Szóval nagyon jól láttad az összefüggést. Kösz!

üdv. aranyviktor

Törölt nick Creative Commons License 1999.07.28 0 0 28
Kedves Aranyviktor !

Örülök, hogy megosztottad velünk e történetet. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy te magad is bánod azt, hogy így történt. Ha nem érezted volna a "jós" igazát, nem tetted volna meg a drasztikus lépést. S mint megszólalásaidból látszik, nagyon is az "úton" jársz, ami igazgatói bőrfotelben talán sohasem következett volna be.
Az asztrológus (mint gondolom tudod), az életfeladatodat mondta meg, amit felső énünk szabott ki ránk, amit mindenkinek teljesíteni kell, különben kárba vész a jelenlegi élete.
A tévesen választott életútról azonban szerintem nem szabad hirtelen átlépni a igazi, életfeladatot megvalósító életútra. Fontos a fokozatosság. Talán a betegséged is a hirtelen váltás miatt fokozódott megszünés helyett. Azt gondolom, hogy a tudatalattid betegséggel tiltakozott a szép karierű életed ellen, mert nem az életfeladatodat végezted. A hirtelen váltás miatt viszont továbbra is ágál a tudatalattid új életed során, mert élvezted a korábbit, sokkal jobban éltél stb. Az átállásnál (ha már át kell) fokozatosság mellett szerintem nagyon fontos még a szellemi áthangolódás. E kettő nélkül az életút elterelése (a "jó" irányba) károsabb lehet mint ha maradt volna minden a régiben.

Másként teljesen egy véleményen vagyunk.
"A sorsvonal főbb akadályainak természetét, hogy milyen princípiuml, mikor találkozik az ember, azt még volna értelme elmondani segítségként, hogy az illető felkészülhessen."

IGEN ! Sőt úgy vélem, kizárólag ebből kellene állnia az asztrológusok munkájának ill. az életfeladat megállapításán (melyhez szerintem még pszichoanalízis is kell). Én személy szerint, ha horoszkóp-jóslásról vagy -jellemrajzról hallok, máris odébbálok.

Üdv

Big

sófelhasználó Creative Commons License 1999.07.28 0 0 27
Hát, ehhez nem sokat tudok hozzátenni.:-)))
Azért is érdekelt a dolog, mert a családunkban a húgommal ketten két utat járunk: én reformátusnak keresztelkedtem meg , ő pedig katolikusnak, (mindketten felnőttként), és amikor én elkezdtem horoszkópokat gyártani, a húgom (friss hitének minden tüzével) rosszallotta azt.
Azóta ő is lejjebb adott a "jezsuitaságból" , és érdekli a dolog, én teljesen elrendeztem a hitemmel az asztrológiát, mégis kíváncsi lennék, bűn-e például egyházi személynek ilyesmivel foglalkoznia??

(egyébként időről-időre engem is megkísért a "mással kellene foglalkoznom, nem ilyen világias dolgokkal, annyi minden van még bennem..." érzése, de ellenállok neki , mivel nem csak magam vagyok, hanem egy népes család is van körülöttem, akiket jelenleg tudok segíteni, és több gyermeket is szeretnék felnevelni, úgyhogy egyelőre nem állhatok fel az asztaltól: sziasztok, elmentem hittérítőnek....)

aranyviktor Creative Commons License 1999.07.27 0 0 26
Szia big4!

Hát, asztrológia? Betegségem kapcsán kerültem vele kapcsolatba, és alapos ember lévén több asztrológussal is készíttettem horoszkópot, hogy biztosra menjek. Még a születési percemben sem tudtak megegyezni, pedig mind a kettő ismerte a visszaszámlási technikát.
Dethlefsen nagy hatással volt rám az asztrológiáról alkotott véleményem kialakulásában, így sem túl nem értékelem, sem el nem vetem.
Szabad akaatunk van, így csak sorsvonalunk, előző életünkkel, életeinkkel kialakított sorsvonalunk van, amelynek terelő állomásait, akadályait töbféleképp vehetjük. A btegségem, mint opció felismrhető a horoszkópban, de az, hogy én ennek hatására nem alkoholista lettem, sem öngyilkos, ez szabad akarati dolog. A gond az, hogy a legtöbb ember arra akarja használni, ami lehetetlen, mégpedig hogy sorsvonalát és saját jövőbeni cselekedeteit, tehát teljes jövőjét megtudja. Ez természetesen lehetetlen, ugyanúgy mint pénzért szeret-kezni, hiszen ott is csak a szeretet illúzióját kapja meg az ember, és hát az asztrológusok is a piacról élnek, már aki erre adja a fejét. Így, ha nem akar éhkoppon maradni, igazodik a vevő igényeihez, elvárásaihoz. Tisztelet a kivételnek.
A sorsvonal főbb akadályainak természetét, hogy milyen princípiuml, mikor találkozik az ember, azt még volna értelme elmondani segítségként, hogy az illető felkészülhessen. Ehhez magas szintű asztrológus, és magas szellemi szintű "megrendelő" szükségeltetik, aki ért a princípiumok nyelvén, és beéri kevésbé konrét, kézzelfogható dolgokkal, áltatás helyett.
Végül is azt mondom, ne aggódjatok a holnapért, elég a mának a maga baja, tehát ez sem létszükséglet, mert ami nagyon kell az embernek, az megkapja álomban. Aki az álom szimbolikáját nem érti, annak magyarázhatja az asztrológus a Mars, vagy a Szaturnusz princípiumot.
A másik csodálatos felhasználási lehetőség az önismeret. Itt nagyobbak az asztrológiai lehetőségek, viszont a fogyasztói igény csekélyebb. 1994-ben egy jó hírű asztrológus, tán a Mo-i első ötben benne van, képletem alapján felsóhajtott: Mi a manót keres maga Arany úr az igazgatói székben? Magának a kultúra, művészet, eszmék a területe, maga a képsségei 5 %-át használja csak fel itt a kretivitást nélüköző üzleti életben, a maga lelke tiltakozik az ellen, hogy maga az életútját tévesen járja,ezért duzzadt a bokája, mert duzzog, változtasson foglalkozást, és meggyógyul.
Pár hónapig emésztettem a dolgot, aztán nincs mese, meg akarok gyógyulni, otthagytam az "aranybányát", VW Passat, havi 320.000 Ft fizetés, évente 14-szer, titkárnő kotyogott be a kávéval, főnök úr, stb. Belevágtam egy agytréner stúdió véllalkozásba egy relaxációs készülékkel, ami felszínre hozta a lelki problémákat. Csodálatos, érdekes, szórakoztató munka volt, csak épp havi 20.000-et kerestem vele, és a hónap közepétől nem adtam blokkot a látogatóknak, mert rájöttem, hogy 25% ebből még áfa címén lejön, havi 7.000 a minimum sztk, és maradt havi 10.000 Ft-om, azonkívül még betegebb lettem, má járni sem tudtam, a feleségem, mg "géppuskávl vadászott" az asztrológusra.
Szóval nagyon nagy felelősség tanácsot adni. Addig jó, hogy felhívja figyelmemet egy adottságomra, de én élveztem az üzleti életet is, ő meg megdumált, (én süket hagytam magam) hogy á nem élvezem én azt, nem érzem én ott jól magam.
Száz szónak is egy a vége, az asztrológia inkább művészet, mint tudomány, vagy ha tudomány, művészien kell csinálni, és nagyon nagy körültekintéssel, mert különben vak vezet világtalant, s mindketten gödörbe esnek.

Törölt nick Creative Commons License 1999.07.27 0 0 25
Érdekes, hogy itt a vali-fili fórumban különösebb érdeklődés nincs az asztrológia iránt, pedig szerintem mindkét témakörrel vannak metszéspontjai.

Például nagyon kiváncsi volnék Aranyviktor véleményére az asztrológiáról. Ha nem tévedek erről még nem írt az Indexen.

A különféle ortodox és egyéb elvakult vallási felekezetektől pedig nincs értelme véleményt kérni, hisz előre lehet tudni mit kiabálnak majd ki a homok mélyéről, ahová a fejüket dugták. :>)

Üdv

Big

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!