Keresés

Részletes keresés

mamami Creative Commons License 2004.10.20 0 0 94
Kísértetiesen hasonlít a qrva fogalmához:minden nő az,aki nem velem...
Előzmény: liberálmensevik (93)
liberálmensevik Creative Commons License 2004.10.20 0 0 93

Most, hogy a privatizáció 'leállítása' megint szóba került, egyet kerestem a neten, s lám, mit találtam.. :)

 

" Kiválasztottak

A tizenkét volt állami gazdaság között szerepelt a Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Rt. és a Herceghalmi Kísérleti Gazdaság Rt. Az elsőt illetően az elmúlt hetekben napvilágra került, hogy Nyerges Zsolt, a Várhelyi-per egyik védője és sok más szállal a Fidesz alapítóihoz kapcsolódó ügyvéd – miután az ÁPV Rt. delegáltjaként bekerült a társaság igazgatóságába – rögtön esélyessé vált arra, hogy az MFB Rt. által nyújtott igen kedvező, húszéves lejáratú hitel segítségével jelentős érdekeltséget szerezzen az állami gazdaság jogutódjában. A társaság döntő hányadát pedig Papp József, volt katonatiszt vásárolhatta meg, akit a sajtóhírek (HVG, Magyar Hírlap, Világgazdaság, Népszabadság) szerint a szolnoki fideszes érdekkör szemelt ki erre a feladatra. A herceghalmi privatizációban két felcsúti – a településhez a miniszterelnök kötődése jól ismert – vállalkozó neve bukkant fel, Bognár Sándoré és Flier Jánosé, utóbbi a helyi futballpálya-beruházáshoz is kötődik.

Ahhoz, hogy az ügyletek a benne érdekeltek számára rugalmasan alakulhassanak, néhány szabályozási módosításra vagy éppen „feledékenységre” is szükség volt. Például arra, hogy a privatizációs pályázaton induló „dolgozók” közé lehessen sorolni a nemrég kinevezett igazgatósági tagokat is, illetve hogy az igen kedvezményes állami hitel felvételének kritériumai között ne szerepeljen tiltásként a közvetett tulajdonosok részvényeinek szabad adásvétele. No és persze szükség volt arra a tavaly tavaszi kormányhatározatra, amely lehetővé tette, hogy az állami gazdaságokat az ÁPV Rt. ellenszolgáltatás nélkül adja át az MFB-nek.
Az ügy márciusban Polt Péter legfőbb ügyészhez került. Immár tizenöt kérdésből álló beadványában Keller László arra is felhívta a figyelmet: ha az MFB-nél lesz az összes részvény, megszűnik a közvetlen állami tulajdon. Ebből viszont az következik, hogy a cég az új földtörvény értelmében nem szerezhet földtulajdont. Az érdekeltek ezt a szabályt egyetlen állami kézben maradt részvénnyel próbálják kikerülni.

 

"

http://www.extraprofit.hu/index_piacesprofit.php?s=32&n=22&mr=764

geszthi Creative Commons License 2002.10.16 0 0 92
NO itt a topik arrol , hogy a FIDESZ miert is eroltette 2001-ben az MFB uj szabalyzasat.

Eloterjeszto volt Varga Mihaly penzugyminiszter.

Előzmény: liberálmensevik (89)
geszthi Creative Commons License 2002.10.16 0 0 91
Hat szo se rola, hogy sok komcsi, meg komcsi ugynok volt az Orban kormanyban, de hogy szocit raktak volna az MFB elere?

Na ja...

Most mar lathato miert vittek keresztulazt a torvenyt a mszp/szdsz ellenere, hogy az MFB-t ne lehessen ellenorizni, es bianco felhatalmazasa legyen barmire!

Előzmény: Brezovics Atanász (90)
Brezovics Atanász Creative Commons License 2002.10.16 0 0 90
Ismeretlen tettes. Fogadjunk, hogy MSZP-s.
Előzmény: liberálmensevik (89)
liberálmensevik Creative Commons License 2002.10.16 0 0 89
Nyomozás indult 12 agrárcég privatizációja miatt

Index
2002. október 16., szerda 17:13

Nyomozást rendelt el az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) ismeretlen tettes ellen 12 állami mezőgazdasági társaság magánosítása ügyében - közölte Garamvölgyi László az MTI-vel szerdán. Az ÁPV Rt. 21 milliárdot bukott az ügyleten: ingyen odaadott a cégeket az MFB-nek, mely kedvező fizetési feltételekkel, kedvezményesen adott túl rajtuk. A KEHI semmisnek nyilvánította a tranzakciókat.

"

Nyomozás indult 12 agrárcég privatizációja miatt

Index
2002. október 16., szerda 17:13

Nyomozást rendelt el az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) ismeretlen tettes ellen 12 állami mezőgazdasági társaság magánosítása ügyében - közölte Garamvölgyi László az MTI-vel szerdán. Az ÁPV Rt. 21 milliárdot bukott az ügyleten: ingyen odaadott a cégeket az MFB-nek, mely kedvező fizetési feltételekkel, kedvezményesen adott túl rajtuk. A KEHI semmisnek nyilvánította a tranzakciókat.

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
Nyomtatható változat a támogatásával


f i z e t e t tp o l i t i k a ih i r d e t é s





Az ORFK szóvivőjének tájékoztatása szerint a rendőrség - a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) feljelentése alapján - különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntett alapos gyanúja miatt rendelte el a nyomozást.

Az MTI úgy tudja, hogy a cégek eladásának vizsgálatában a KEHI megállapította: az ÁPV Rt.-t 20,67 milliárd forintos vagyonvesztés és kár érte a törvényellenes privatizáció miatt.

Az MFB keresztül adták el a cégeket

A KEHI vizsgálata szerint az ÁPV Rt. 2001-ben térítésmentesen adott át 12 állami tulajdonú mezőgazdasági társaságot a Magyar Fejlesztési Bank Rt.-nek (MFB). Ezt követően az MFB kedvező fizetési feltételekkel, kedvezményesen értékesítette a társaságokat.

A KEHI szerint az ÁPV Rt. és az MFB között létrejött tranzakció jogszabályellenesen jött létre, ezért - a hivatal megállapítása szerint - azok semmisek.

A KEHI október 10-re készítette el az FVM-hez tartozó agrárcég vizsgálatáról szóló jelentést. Akkor Sepsey Tamás, a hivatal elnöke kijelentette: a körülbelül 600 oldalas jelentés a Concordia Közraktározási Rt.-nél, a GMS 96 Kft.-nél, a Tartalékgazdálkodási Kht.-nál, az ATEV - Állati Fehérjefeldolgozó Rt.-nél, és a szegedi Gabonakutató Intézetnél végzett vizsgálat megállapításait tartalmazza"

Big (the real) Creative Commons License 2002.04.18 0 0 88
Micsoda?

Seki Waker Creative Commons License 2002.04.18 0 0 87
Milyen igazad van, és mégis milyen mélyen hallgat az ügyről mindenki. Persze az MH még nyomatja a részleteket, de valaki tényleg észbekaphatna mán a kormányváltó pártok házatályán is.
Előzmény: pindiy (19)
antybounty Creative Commons License 2002.04.18 0 0 86
SaGa!

Hát nem furcsa, hogy nincs itt egy jobbos asztaltárs sem? érdekes, hogy őket nem izgatja a dolog. Hun vannak drága MIÉP-es kartácsaink, akik önnön vérükkel védenék meg a hazai termőföldet?
Nem értem. Pedig ez a téna fontos lenne...

Üdv,
antybounty

Előzmény: SaGa (85)
SaGa Creative Commons License 2002.04.17 0 0 85
Egyetértünk!

SaGa

Előzmény: antybounty (84)
antybounty Creative Commons License 2002.04.16 0 0 84
SaGa,

nem arról van itt szó, hogy újdonság vóna a dolog. A következményeit próbáljuk taglalni, vagyis azt, hogy mekkora adag mihezképest van a síbolás mögött. Elég szépen levezettük, hogy ez nem eccerű lopás, hanem nagyon komoly időzített bomba, merthogy az egész parasztságunkat érinti.
Ez a dolog önmagában is több kárt okoz, mint Torgyán 3 éves regnálása...

Előzmény: SaGa (83)
SaGa Creative Commons License 2002.04.16 0 0 83
Üdvözlet!

Nem igen értem a T. olvtársakat. Mármint azokat, akik számára az itten napvilágrahozott sumákolás újdonság. Javaslom megtekintésre:
A tett első...

(remélem nem szúrtam el a linket)

Jópár napja kint van ez a kép ott, ahol van. Meg mellette még néhány hasonló...

SaGa

pindiy Creative Commons License 2002.04.16 0 0 82
Úgy lácc a dolog szóra sem érdemes::))
Előzmény: PRAETORIANUS (81)
PRAETORIANUS Creative Commons License 2002.04.16 0 0 81
Kartácsok!
Az a nem semmi így 80 hozzászólás tájékán, hogy BaSand (nem mai csirke) hmmm hmmm-jén kívűl egy jobbost sem láttunk!
antybounty Creative Commons License 2002.04.16 0 0 80
Noné, neki is van egy tesója?! Csak nem érintett volna ebben-abban? Ollalláááá...

De az ingatlanspekuláció egy dolog, a mezőgazdaság szándékos tönkretétele meg egy másik...

Azért, ha tucc valami, mondd :-))

Előzmény: Törölt nick (79)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.16 0 0 79
"Ingatlan: csak a jó ég tuggya"

Hát nem biztos, hogy csak a jó ég...
Esetleg a kormányszóvivő ügyvéd testvére lehet hogy tud egyet s mást

Előzmény: antybounty (77)
antybounty Creative Commons License 2002.04.16 0 0 78
kartácsok,
A bayer lumpenprolis topikban írtam, de annyira beleszerettem a saját 5letembe, hogy ide is beteszem:

"Mostan az van ám, hogy a lumpenprolik jó eséllyel foglyák eldönteni a szavazást. Bayer úr jól lássa, istánlom, merthogy ők azok, akik tuttira semmit sem kaptak a Fidesztől az elmúlt 4 évben. No, meg a lumpenagrárproletárok, akik nagy örömmel értesülhettek a minap, hogy amíg ők nem kapnak egy kanyi hitelt sem, addig a Fideszfijjúg által kisíbolt 12 Állami Gazdaságnak milliárdos hiteleket folyósít az ország bankja.

A Fidesz sikeresen megteremtette a munkás-paraszt hatalmat, legalábbis a választások idejére :-))) "

Szóval az van, hogy az elmúlt években a lumpenprolikon kívül a mezőgazdaság amásik nagy vesztes, azzal a különbséggel, hogy a mg.-tól netto el is vettek. Eddig csak pénzt, mostmár lehetőséget is....

antybounty Creative Commons License 2002.04.16 0 0 77
kartácsok!

Eszembe jutott még valami. A 12 ÁG kisíbolása nem csak azért fontos, mert tönkreteszi a magyar parasztot (v.ö. agrárproletár), de lehet még legalább egy dolog miatt izgalmas.

Nézzük meg, mire is tették rá a kezüket a fijjúg. Építőipar - tudjuk.
Média: ez mán zavarosabb, de mintha a Dojcs Tomi családjáé vóna valamelyik rádió, tán a Bridge, no meg állítólag a TV2-be is bele akartak vásárolni.
Ipar: Ilyesmi nincs kis hazánkban, ezzel nem köll foglalkozni.
Ingatlan: csak a jó ég tuggya....
Pénzügyi szektor: erről is hallottunk ezt-azt...

És koronának ott amezőgazdaság.
Miért is fontos a 12 ÁG?
Mert ezek zömmel komplett termelési rencerek, vagyis
A)akár önellátók is tunnak lenni, vagyis, kis túlzásssal energiján és munkaerőn kívül jelenleg nemigen kell venni semmit (esetleg 1-2 gépet, azt is hitelből, mert NEKIK van, ugye), ergo nem függenek annyira a piac mozgásaitól, mint a kisebbek, sőt ármeghatározók is lehetnek

B)Amit megtermelnek, azt ugye el is kell adni. De kinek és mennyiért? Ha a fijjúg árkartellt csinálhatnak a felvásárlási oldalon, akkor ugyanezt megtehetik az értékesítési oldalon is. Ráadásul, a terményeket és atermékeket fel is kell dolgozni. Ehhez is kell kapacitás. Vajon, miért ül Balogh "Lecsókirály" Gyula a fityisz padsoraiban????

liberálmensevik Creative Commons License 2002.04.15 0 0 74
Az már igaz, ebben még sárkányrepülő sem volt, nemhogy rakéta..
A 'karvalytőkére' meg nem állt rá a kezem. :-)
lm
Előzmény: pindiy (73)
pindiy Creative Commons License 2002.04.15 0 0 73
Asszem kedves mensevik, lyól mondjuk, de az életbe nem lesz belőlünk rendes demagóg, maradunk csak haszontalanok::))))
Előzmény: liberálmensevik (72)
liberálmensevik Creative Commons License 2002.04.15 0 0 72
Próba :

"2002 04 16. lmTI Felülről épített monopóliumok a mezőgazdaságban
"Miután a 12 nagy értékű állami gazdaságot áron alul, kedvezményes halasztott fizetéssel juttatott az állam magánkezekbe, e gazdaságokat további állami hitel milliárdokkal képessé tette arra is, hogy versenytársaikat - a családi gazdaságokat, kisebb tőkeerejű mezőgazdasági vállalkozásokat - tönkretehessék.
Ezután a gazdasági monopóliumukkal élő volt állami gazdaságok már érvényesíthetnek olyan magas élelmiszer árakat is, amelyek a lakosság számára még igencsak borsosnak számítanak.
A versenybe beavatkozó állam tehát nem csak az önerőből gazdálkodó mezógazdasági vállalkozók tízezreit fosztja meg piacaiktól, hanem a vásárlókat is kiszolgáltatja e vállalatóriások kényének-kedvének" - áll a Temelők és Fogyasztók Szövetségének közleményében "

lm

Előzmény: pindiy (68)
antybounty Creative Commons License 2002.04.15 0 0 71
pindiy,

"Látod, ha figyel az ember örökké csak tanul, de ez a sok tudás csak nem válik nálam anyagi erővé.
A fene se érti miért::))"

megmondom, mert nincs veled az erő :-))) Teccett vóna tunni, hogy az anyagi erő akaratbul épül :-)))

Egyébként, ha jóállapotú, szép és autentikus ungarische koldusbotod van, akkor arra esetleg lenne vevőm, ha folyamatosan tucc szállítani :-)))

Előzmény: pindiy (56)
antybounty Creative Commons License 2002.04.15 0 0 70
Kedves DP, Kedves pindiy,

itten szógáltatom a kommunikácijós megoldást:

Kormányközeli helyekről cáfolják, hogy visszaélés történt volna az államigazdaságok körül

Munkatársunktól:

Az Állami Vagyonügynökség és az FM illetékesei egyhangúan cáfolták, hogy törvénysértő lett volna a tartósan állami tulajdonban maradt 12 ÁG értékekesítése. Mint azt munkatársunknak elmondták, a Slecht Csaba nevével fémjelzett, 150 milliárd forintot meghaladó összértékű MFB hiteleket ugyan megkapták az új tulajdonosok, ám annak, hogy a Felcsút SE tulajdonosai is benne vannak a cégek tulajdonosi körében, nincs köze sem Orbán Viktorhoz, sem a miniszterelnök édesapjához. Minisztériumi illetékesek ugyanakkor elmondták, továbbra is fennáll annak a veszélye, hogy a társaságok külföldi kézbe kerülnek.

Na?!

Előzmény: 81713 (67)
81713 Creative Commons License 2002.04.15 0 0 69
Nekem se szakmám. De mér' fizetik akkó' a píárosokat? Valami csak az eszükbe jut? Vagy mégse?

dP

Előzmény: pindiy (68)
pindiy Creative Commons License 2002.04.15 0 0 68
Hüje vagyok én ehhez, Te dakota::))
Előzmény: 81713 (67)
81713 Creative Commons License 2002.04.15 0 0 67
Esse jó derága gazduram, mert akkor meg a városi népek mongyák azt, hogy: Hurrá, ócsóbb a hús!

Valami olyasmi köllene ami megragad az emberekben. Most papolt éppen Vityka a pénztőkéről, ezt köllene összefüggésbe hozni ezzel a züggyel. Valahogy úgy, hogy azér' nem köll neki a külföldi tőke, mert ami van, azt is ő akarja szétosztani a felcsút focicsapat között.

dP

Előzmény: pindiy (66)
pindiy Creative Commons License 2002.04.15 0 0 66
Lya kedves Dakota, vagyok én egy demagóg?

Ha az lenék akkor aztat mondanám, hogy elkelt mostan Herceghalom meg Gödöllö Pest megyében és ketten együtt csinálják a itten a legtöbb disznót.
Ennyi pénzzel a zsebükben, holnaptól 20%-al olcsóbban aggyák, mig csak a paraszt tönkre nem megy.
Az mondjuk lyó esetben 1 hónap::))
Szóval holnap után vagy 21%-al adja olcsóbban paraszt vagy a nyakán marad.
Nincsen akkora kokárda a földön és ollan kisgazda, hogy ezután a szöveg után aztat még feltegye a lajbira::))

Előzmény: 81713 (64)
pindiy Creative Commons License 2002.04.15 0 0 65
Itten beszélem csak a hüjeségeket, mán órák óta és sehol senki aki megszabadítana a téveszméimtől.
Mecsoda világ!
81713 Creative Commons License 2002.04.15 0 0 64
Látod gazduram, hiába igaz amit írsz, még az se érdekes túlzottan, hogy loptak - néhány milliárdra már fel se kapja a fejét a zember -, hanem hogyan magyarázod el? Szebben szólva kommunikálod?

Az könnyen érthető - mégha nem is igaz -, hogy a bűnözők a szocikra szavaznak, és ha ők nyernek kiengedik őket. Ezt megérti Mari néni, de tán még a részeges ura is. Az is könnyen érthető, hogy ezek a mocskos kommunisták csalnak a választásokon - speciel ez sem igaz.

Te meg gyüssz a halasztott fizetés, fedezet, kartell, monopólium, árelőny, mifene szavakkal. Egy eccerű lopásról van szó, amit csak többoldalas elemzésekkel lehet valószínűsíteni, a bizonyítás néhány tízezer oldal. Ezt tudod min lehet lemérni? Például amit az Áderpánik topikban írogattam. Két-három mondattya vótt összesen Ádernek, de azt érdemben cáfolni csak 8-10 extra hosszúságú hozzászólással tudtam.

Ugyanez a helyzet itt is. Ha szóba kerül a dolog? A magyar mezőgazdaság megmentőinek szerepében tündökölhetnek - glória nem kizárt -, lám: mekkora hiteleket adtunk a mezőgazdaságnak. Erre köllene egy maximum 2-3 mondatos slágfertig fogalmazást kitalálni, ami elmogya a lényeget: A fijúgg már nem csak a bányában dolgoznak.

dP

pindiy Creative Commons License 2002.04.15 0 0 63
Mer ugye az elemelt Rt-k földje mostan csak bérlemény, tán a Nemzeti Földalaptól és én lyóhiszemüen aztat gondolom, hogy ilyen suskus esetén, nem adná ismét bérbe a földet, ha egy osztrák jönne RT-t venni.
De az anyukám szerint ez attól van, hogy zsenge koromban igen óvatlanul bánt velem::)))
Előzmény: aamen (61)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!