Sao Miguel. Most már nyolcadszor megyek ki, és még mindig van olyan hely , amit nem láttam, ahol nem jártam, pedig akkora az egész mint a Balaton. Persze én már nem a Boca do Inferno, vagy a gorreana teaültetvényt nézem. 😏
Pico..... Erről egy nagyon kedves ismerősöm blogbejegyzése jut eszembe (itt Mr. Hadley néven fut az illető). Nem tudom melyik szigetről írta, nem is tudom pontosan idézni, de a lényege: attól féltem, ha jobban rálépek a gázra, akkor lemegyek a szigetről, annyira kicsi. 😏
A reptere is akkora, mint egy nagyobb garázs, még bankkártyát sem tudtam ott használni. Ott a hegy, ami vonzó, de mindenképpen guide kell, mert nagyon veszélyes.
A fácse évekkel ezelőtt kinyírta, ahogy lentebb írta T-boyfalva.
Sokat tett a rezsim is ennek érdekében. Nem szeretjük mi már egymást segíteni, jobban esik a kioktatás. Lásd Wizz topic.
Nem csak a jellemünk görbült, az IQ is elfogyott - akinek volt azt pszichésen kicsinálták.
A világ is változik. Az Azori is csak azért maradt kívánatos, mert nem lehet odajutni egy mohus palackvisszaváltásból befolyt összegből és kevesebb turista van akit ugye utálni kell, mert rajta áll az aurádon. A másik visszatartó az Azorin a turistaözöntől az az, hogy a szállásadók olyan számokat írnak napi árként a rottyant szállásaikra, hogy az tényleg elképesztő. (Itt konkrétan Sao Miguelre gondolok)
Én Madeirát szerettem, de kiábrándultam belőle. A tömegturizmus lenullázta. Megváltoztak a madeiransok is, és ezt nem az előnyükre tették. Igényességük a környezetük iránt elillant, vendégszeretetüket pénzért lehet megvenni.
Az Azori még mindig jó, ha ki tudod fizetni.
Ide késő ősz és kora tavasz között elsőzni nem érdemes menni, mert teheneken kívül semmit sem fogsz látni. Ha sokadszor mész oda, akkor elmegy, mert nem fakadsz sírva, ha vannak olyan napok, amikor nem látsz el a kinyújtott kezedben tartott mobilodig, hogy lefotózhasd a setecidát.
Az Azori szerencséje, hogy a Wizz nem tud odáig repülni, a Ryannak meg fogják a golyóit.
Mar lassan minden orszagnak es regionak vannak csoportjai a feszbukon. Es lassuk be kepeket es linkeket vagy barmi mast konnyebb ott megosztani es esetlegesen kozvetlen kapcsolatba lepni valakivel.
....ha tozsden lenne a forum akkor mar reg tul van azon a szinten ahol erdemes lenne kiszallni. 😄
Nekem vegyes a tapasztalatom. Ugyanoda foglaltam most februárra is, mint novemberben, az ár változatlan. A nyár nálam nem játszik (sosem megyek a melegből a melegbe) így azt nem tudom változott-e. Az ősz viszont vegyes, mert úgy vettem észre vannak vaéamiért kiemeltebb időszakok, amikor valóban drágább az adott ház 20%-kal, mint most. Pl. néztem novemberre is, ott drágább, mint a mostani február, vagy a tavalyi november. De pl. októberben nem. Szóval nem tudom mi az oka. :)
Pár éve ezt béreltem Oceanfront Casa do Mirante Nagyon jó helyen van, akkor egy 100-as volt naponta. Most 200. Másfél hónapja odamentem megnézni. Nos a manusnak elgurult a gyógyszere. A telek kerítése romokban, a kerti bútor retkes, ugyanaz mint pár éve. Kétszer szálltam meg nála, de a másodiknál már látszott, hogy csak a pénzt húzza belőle, mert a fürdőszoba olyan állapotban volt, hogy az szégyenletes. Vendége nemigen lehetett mert az utcáról is látszott hogy az ajtó üvegei retkesek.
Kinek mi az olcso es draga ? A mainlandi portugal arakhoz kepest egyaltalan nem dragabb, pedig itt ellentetben pl Liszabonnal csak szezonban lehet vele "szakitani". (Nem veletlen hogy a turisztikai agazat probalna egesz evre kinyujtani a nyarat, hogy ne dompingszeruen jojjenek a turistak, hiszen itt a teli idoszak is alkalmas lehet egy kis regeneralodasra.) Meg persze az utobbi evekben az ingatlanarak is felmentek magukkal huzva a magasabb berleti dijakat. Es persze azt se felejsuk ki hogy azori amerikatol sincs messze, egyre tobb kozvetlen jarattal. Es ugye nekik meg mashol kezdodik a draga.
Azért Madeira jól el van eresztve 100 euró körüli jó szállásokkal.
Sao Miguelen sokan nyomatják a két végletet.
Az egyik az autentikus kőház vasággyal, ahol még nyáron is befagy az ember segge. A másik véglet a kórházi patológiára hasonlító - mindenhol hidegburkolt - slaggal takarítható kecó. És van köztesben olcsóban a trendinek gondolt trepniből készült pados, osb lemez falburkolatos felújított rom.