Én csak azt szeretném látni, hogy valaki 4 év után megpróbálja érvényesíteni a garanciát. Nem tudom elhinni, hogy sikerülni fog. Ráadásul a meghibásodások száma az idő függvényében egy magasabb értékről indul utána csökken (kezdeti meghibásodások pl. anyaghiba), utána stagnál vagy nagyon enyhén emelkedik és csak sokára szaporodnak meg a hibák a természetes elhasználódás miatt. Az a helyzet, hogy szerintem a garanciális hibák vagy kijönnek 1-2 év alatt, vagy nehezen bizonyíthatók. A kopó alkatrészekre meg amúgy sincs, és inkább ezek vannak sokat cserélve egy idő után.
Én úgy gondolom, ez inkább a márkaszevízeknek jó. Rohadt drágán és nem is túl jól dolgoznak, de az ember oda van kényszerítve a gari ideje alatt.
Egyre több vezérképviselet ajánl egészen kiváló garanciális feltételeket. A Nissan a kommersz márkák között élen jár az 5 évvel, de másoktól is egész jó kondíciókat olvasni - egészen a Rolls Royce nemzetközi örökgaranciájáig :)
Mi a véleményetek, ez inkább reklámfogás és csak az a célja, hogy minél tovább a márkaszervízekhez láncoljanak bennünket a szervízkönyv vezetése és a garancia elvesztésétől való félelem miatt, vagy tényleg az egyre jobb minőséget és a fogyasztóbarát hozzáállást példázza?
Pro és kontra minden vélemény érdekel! Az is, ha valaki a garancia ellenére nem hajlandó márkaszervízbe menni, hanem otthon bütyköl, és az is (mint pl. én még annak idején a Favómmal), aki tapasztalatlan, nincsenek szerelő haverjai, és hordja a kocsit rendületlenül a márkásokhoz.