Keresés

Részletes keresés

landdie Creative Commons License 2024.03.24 0 0 118
oskeresztyen Creative Commons License 2006.09.19 0 0 117

Kedves Felix,


en is szeretem a humort, sot, sajnos gyartom is igen lutheri epésséggel es élccel, ami nem szent, hanem emberi. Egyeb tekintetben a humor Istennél es az igazi szentsegben valoban nincsen jelen. Ott - Istennél es a szenteknel - valami sokkal tobb van ennel: allando boldogsag; de a szenteknel 'elrejtve', ahogyan az Evangelium tanitotta, hogy akik megkapják Isten Szeretetét Istentol, azok elrejtve lesznek a Jezus Krisztusban. Azert maradt az egesz Vilagtortenelem soran az a téves nézet, miszerint a szentek sotlanok, unalmasak es egykedvuek, avagy szomoruak, mert 'el vannak rejtve Krisztusban', es nem latni rajtuk, amit ugyanakkor a tortenelem szentjei mindvegig hangoztattak, hogy az egekben jarnak boldogsagukban, es ahogyan Lutherunk irja: az ember ugralni tudna oromeben; azonban  - teszem hozza - a Szent Lelek tartja vissza es rejti el.


Istennek valoban ugy tunik, nincsen humorerzeke ugy, ahogyan azt mi ismerjuk, de van Kedves, Szereto es Szelid 'Mosolya' az esetlenség Lattan, es Tapasztaljuk ezen kivul Jo Kedvét es Szereto Tekintetét, ahogyan Hatalomkent Nez le es ra az emberre.


Emberi tulajdonsagai annyiban vannak, hogy sok minden van Istenben, ami az emberben veghetetlenul gyalazatos, fogyatekos es nyomorult modon exisztal. Haragja Szent es Vilagossag, amit magam is Lattam. A Bibliaban azt Hirdeti, tud gyulolni; de Isten gyulolete nem hasonlithato emberéhez, mert az abszoluthoz valo percepcios valtas szuksegeltetik ahhoz, hogy Isten Gyuloletét adekvatan Megerthessuk. Szeretni nagyon Tud, es Roppant gyenged tud lenni. Magam ugy Tapasztaltam ezt meg, hogy Letezett Baratkent, Ferjkent, Atyakent, maskor szigoru Atyakent, megint mas alkalommal Hatalomkent. Van, hogy azt Mondja Lelekben, Szavak es Hangok nelkul: 'Beke van. Rendben van.' Isten Komoly, nagyon Komoly. A Mindenhato valoban masik kategoria szamos tekintetben, sot: A Kategoria, Aki Betolt es Kitolt mindent.


A szexualis aktusok - amint az ember egeszeben - testi dolgok, de az angyali létpercepcio-, azaz léterzekeles-tapasztalasvaltas utan minden lelkivé valik. A felsobb rendu entitasok már nem egymas teste altal, hanem egymas tiszta, tokeltes, szeplotelen, semmiben sem szegyenteljes lelki aktusaban egyesulnek egy orokkevalosagon at, mikozben mindenben, a Vilagmindenseg legkisebb parányában is Egeszeben Latjak Istent, A Valosag Teljességét es Lelkét, Akiben Benne vannak orokké. Azert semmi a szexualitas, csak idelent, az allatvilagban mukodik, mert ott, ahol már nincsen testi kontaktus, mert van lelki, tovabba van Adatott Tokeletesseg, Telj es Boldogsag, aminek semmi koze az emberi boldogsaghoz, akkor mire a testi erzekeles?


Vegezetul: azert Isteni Isten annak ellenere, hogy olyan emberi tulajdonsagokat Hordoz, mint a szeretet, harag, vagy pl. a bosszu, mert nem azt a szeretetet, haragot, boszzut hordozza, amit az ember, hanem annak az Abszolut Tokeletes es Tiszta, Vilagos Valtozatait. Ezen Isteni Tulajdonsagoknak Gyujtoneve a 'Szentség', ami egy irdatlanul széles vagy eppenseggel vegtelen Eletelmenyhalmaz, es radikalisan eltér az emberi lények altal erzekelt eletelmenyektol. Nem olyan a Szentség, amilyenek mi vagyunk, hanem Tokeletes.


Koszonom kérdését, Romaban semmi kulonos nincs, csak meleg, Atyam Kegyelmebol mindig jo meleg. Megneztem az allatkertet: erdekes volt; utoljara ateistakent jartam allatkertben, de Istenben, Oaltala Erzekelve minden egeszen masmilyen. Nagyon rendesek a papok es egyes templomi alkalmazottak. Megkezdodott az oszi esozes, de mint mindig, az is meleg es gyorsan szarad.


Ami engem illet: vasaroltam tobb honapja egy hasznalt NoteBook-ot, igy - vasarnapot kiveve, amikor minden zarva van - minden napon reggel 9-tol este 1/2 7-ig leveleket irok, anyagokat szorok az Internetre. A konyvtarakban leirom, aztan floppyra mentve az Interneten postazom. A forumok tartalmát is floppyra mentem, aztan Vilaghalo nelkul, a szamitogepen irom meg a valaszokat. Minthogy egesz nap irok, igy allandoan a Jezus Krisztussal foglalkozhatok.


Udvozlettel Romabol Molnar Ferenc.

Előzmény: Törölt nick (112)
Agnoszticizmus Creative Commons License 2006.09.08 0 0 114

Van-e Istennek humorérzéke?

 

Nincsen. Bár lehet, hogy néha jókat röhög szadista hajlamainak kiélése közben.

oskeresztyen Creative Commons License 2006.08.09 -1 0 111

A humor percepcio (azaz erzekelesi mod) a szent eletben nem letezik. Ezt mi, akik a tortenelem soran Megeltuk a Teremtohoz valo rendkivuli modon, ritka Kozeli Elmenyt, Tudjuk. Megtapasztaltuk, s ahogyan Jezus Igerte: Megtanitott minket erre a Lelek. (Ahogyan Jezus Mondja: 'Es az a Lelek mindenre Megtanit majd titeket.' Humor nem letezik az angyalok kozott; az angyalok sosem nevetnek. Aki megszentelodik, az angyalok erzekelesi modjahoz kozelit, mivel az angyalok egy az egyben Istenben Elnek a Jezus krisztus altal, Isten pedig bennuk El a Krisztus Jezusban.


Azt mondjak erre azok, akik nem Eltek meg soha ezt az Allapotot, hogy ezert olyan savanyuak es szurkek a szentek. Kerem: a szentek nem szurkek, hanem - ahogyan ezt is Megigerte Jezus - 'el vannak rejtve a Jezus Krisztusban', hogy szem ne lassa, ful ne hallja, es emberi sziv meg se gondolhassa, mit kaptak azok - ezek is Jezus Krisztus Szavai -, akik szeretik Istent nem magukbol, hanem Isten Lelkebol. A szentek akkor a legboldogabbak - magam is Megeltem -, amikor mar egyaltalan nem beszelnek senkivel, szemeik nincsenek nyitva es testuk nem mozdul. A lassu mozdulatok es a csend, a nemasag annak a jele, hogy a 'hibrid' allapotban levo eletforma (aki reszben ember, reszben isteni eredetu-lelku angyal) kozelebb erkezett a Tokelteshez, az Abszoluthoz, a Bolcsesseg Forrasahoz, az Egyetemeshez. Isten elore Megmondta, hogy a vilag bar latni es hallani fogja, megsem fogja megerteni: 'Szemeket kapnak, es megsem latnak, fuleket kapnak, es megsem hallanak, hogy meg ne terjenek es semmikeppen meg ne gyogyuljanak.' Masutt azt Hirdeti Jezus: 'Miszteriumaimat azoknak Mutatom meg, akik megerdemlik.' Megint mashol: 'Aki megtartja az En Beszedeimet, elmegyunk ahhoz, es Kijelentjuk Magunkat neki.' Pal azt mondja errol, hogy ennek az az oka - az ertetlensegnek -, hogy e vilag embereiben csak emberi (vagy ordogi) lelek van, de azokban, akik nem e vilag lenyei, isteni Lelek es Tudati Erzekelesi mod lapul. Igy - mondja Pal - azok, akikben nincsen ilyen Lelek, nem is foghatjak fel, nem is erthetik meg, milyen egy Masik, Minosegivel, Nagysagrenddel Felsobb (superior) Erzekelesi Moddal Tapasztalni, Felsobbrendu Tudati-, Nagybetus Eletet Elni.


A humor elvetese ehhez tartozik. A humor - ugy tudjuk - nehany emlos fajban letezik, a tobbi allatfajban nincs jelen. A tobbi allatfaj sem lesz rosszindulatu vagy alsobbrendu azert, mert nincsen humora. A galambrol nem veljuk, hogy ismeri a humor fogalmat, ugyanakkor ki allitana, hogy rosszindulatubb, mint az ember? A humor nem minosit az allatok kozott a rosszindulatot es a veszelyessegi kategoriat tekintve. Egy a naci koncentracios tabort megelt zsido no jut eszembe: o mondta a Televizioban, hogy 'azok a rohogesek', amit a nemetek tettek a taborban, bizony nem volt konnyu szeretni oket. Volt humoruk, es mindenre kepesek voltak. Humorukat a gaztettekre hasznaltak. Nagyon nagyokat kacagtak. A humor lete vagy elvetele nem minosit, de minosegbeli ugras Tanubizonysaga ott, ahol Mennyei Percepciok lepnek Mukodesbe. Ott a humor mar nincs jelen. Kidobatik, mint alsobbrendu fogalmi kategoria.


Az angyalok nem nevetnek, hanem mindig boldogok. Ezt mi nem a Bibliabol, hanem a Jezus Krisztus Szemelyes Lelki Tanitasabol tudjuk. Ez is - 'boldogsag' - olyan szo, amit csak mi erthetunk. Nem ugyanaz, amit a - szinten ertelmezendo szo, hiszen ketfele tudati allpotrol van szo - a 'halottak' (azaz nem megszenteltek) erzekelesei szerint jelent a 'boldogsag' szo. A szentek mosolyognak vagy sem, amikor 'boldogok'. De - ahogyan Luther mondja, mikozben csendesen irja gondolatait (mennyire nagyon ismeros Erzekelesi Mod ez(!)) - a keresztyen eseteben 'nem volna csoda, ha ugralna oromeben' - ezt irja Luther. Olyan Erzekeles ez, amit sehogyan sem lehet elmondani, mert csak mi Tudjuk. Ugralni tudnank oromunkben, mikozben a vilag annyit lat csupan emberi vagy demoni szemeivel, hogy egy helyben ulunk, neman vagy eppen csukott szemmel imadkozunk, netan neman, egy helyben ulve irunk. Ez az 'ugralni tudna oromeben' Elmeny nem azonos a szentek szotaraban a 'boldogsag' fogalmaval.


Tudom, hogy nem tul gyonyoru pelda, de nincsen jobb:


Azon ateistak, akik probaltak valaha kabitoszert (pl. 'utosebb' marijuanat vagy LSD-t), van fogalmuk arrol, mi az: maskeppen erzekelni. A kabitoszeresnek nevezett allapotban az ember - vegyuk pl. a nagyon jellemzo LSD-t - ugyanazokat a szavakat hasznalja, mint azok, akik 'tisztak', de szamos szo uj ertelmet nyer, uj tartalommal, uj percepcionalis es ertekelesi tartalommal bir, mert nem emberi erzekelesi mod az, amit az LSD-s allapotban levo erez. Aki forgolodott drogosok kozott, tudja, mirol beszelek: a drogosok egy olyan nyelvet hasznalnak, amit csak ok ertenek. A kivulallo semmi hasznalhatot nem tud leszurni a csevegesukbol, mert amig ki nem probalja, mirol van szo, azt mondja: hulyesegeket beszelnek, meg el vannak kabulva stb. A magyar drogosok is magyar szavakat hasznalnak, de nem emberi modon erzekelnek. Szokincsuk egy bizonyos, de - figyelem(!) - KOZOS SZOKINCCSE VALIK, azaz (csak szamukra, egymas kozott) ugyanazt jelenti, de csak abban az eletelmenyben erzekelve, kizarolag belulrol megtapasztalhatoan. Aki nem tapasztalta sosem, nem is ertheti meg - idezzuk Palt -, mert lelkikeppen iteltetik meg: azaz kizarolag BELULROL MEGTAPASZTALVA.


Ugyanigy vagyunk a keresztyenekkel. Olyan jelentestartalommal biro szavak ezek: 'hit', 'boldogsag', 'most boldog vagy', 'tudod Jezust' (mennyire ismerik ezt a kifejezest Romaban azok is, akik soha nem Ismertek meg Jezust Szemelyesen!), 'elo', 'halott', 'beteg', 'buntudat' (micsoda Mennyei, Fennkolt es Szent tud lenni, ember el sem kepzelheti(!)) stb., tehat olyan jelentestartalommal biro szavak ezek, amiket csak az erthet meg, 'aki ott van', azaz Isten Gondolataibol Gondol, Isten Bolcsessegebol Bolcselkedik, a Mindenhato Percepcioibol Erzekel, a Teremto Tudasabol Tud.


Ott, ahol a szentseg superior, nincsen humor. Nem is kell. A humor - Tudjuk ezt, mert Lattuk (emberibb szohasznalatot keresve: Tapasztaltuk), hogy a humor - alacsonyrendu a szent Percepciohalmazhoz kepest. A humor percepciohoz kepest a szent Eletelmenyhalmaz egy az ember altal ismerheto erzekelesi elmenykategoriak felett minosegileg felsobbrendu erzekelesi-, azaz percepcionalis halmaz: es hangsulyosan: A Halmaz. A humor emberi dolog, emberi, alsobbrendu eletelmeny, de az ember szamara nem ertheto, meg sem foghato 'boldogsag' orokketarto, szuntelen, allando: Isteni.


Egyebkent Peterdi Paltol szarmazik ez a mondas: 'Akinek humora van, mindent tud, akinek humora nincs, mindenre kepes.' Jol hangzik, csak abszolut helytelen.


Udvozol Mindenkit Molnar Ferenc Romabol.

JSri Creative Commons License 2006.03.14 0 0 110
Ha Istennek nem lenne humorérzéke, akkor hogy tudtad elindítani ezt a topicot? Ez már maga ellentmondás.
Hervor Creative Commons License 2005.11.18 0 0 109
Arról nem is beszélve, hogy titokban áriánus volt, és a Szentháromságot is tagadta... viszont kedvenc olvasmánya a Biblia volt.
Előzmény: Törölt nick (108)
Lebenstod Creative Commons License 2005.11.15 0 0 107
Készültök Istennel egy jó röhögős csevegésre az influenza-hullahegyek tetején?
Gonosz Pszichiáter Creative Commons License 2005.08.09 0 0 106
Voltaképpen igazad van hogy ide írtál, igen jókat lehet nevetni az írásaidon.
Előzmény: violazoli (105)
violazoli Creative Commons License 2005.08.09 0 0 105
Itt egy link fiuk a honlapom egy cikkjére:
http://www.violazoli.fw.hu/Poliverzum_felepitese.html

Ezt olvassátok el: megtaláltam minden vallás ösét, van a honlapomon forum is, mgirhatjátok a véleményeteket!
Gonosz Pszichiáter Creative Commons License 2005.08.09 0 0 104
Hát egy olyan girnyó, pöcs kis zsidó kinyírta azt a nagy behemót Góliátot. Ez neked nem humoros?
Előzmény: Lebenstod (103)
Lebenstod Creative Commons License 2005.08.09 0 0 103
Itt nem vágom a humort.
Előzmény: ti_me (102)
ti_me Creative Commons License 2005.08.09 0 0 102

Igen. :-)

Előzmény: Gonosz Pszichiáter (101)
Gonosz Pszichiáter Creative Commons License 2005.08.09 0 0 101
Na meg Dáűvid is a legkisebb fiú volt, zsenge termetű, aztán mégis király lett belőle, nemcsak Góliátot, de a szintén zsidó Sault is legyőzte.
Előzmény: fish12 (98)
Gonosz Pszichiáter Creative Commons License 2005.08.09 0 0 100
Jó sztori, tetszett is, amikor olvastam.
Előzmény: fish12 (99)
fish12 Creative Commons License 2005.08.08 0 0 99
Gedeon sztorija a Bírák 6, 7, 8-ban olvasható.
Előzmény: fish12 (98)
fish12 Creative Commons License 2005.08.08 0 0 98

Hogy van-e?  :)))

 

1 Cor 1:27-29 

 

27 ... a világ bolondjait választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse a bölcseket; és a világ erõtleneit választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse az erõseket;

 

28 És a világ nemteleneit és megvetettjeit választotta ki magának az Isten, és a semmiket, hogy a valamiket megsemmisítse..

 

Pl:

 

Amikor a midianiták nagyon elszaporodtak, elszemtelenedtek és  szinte teljesen ellehetítlenítették izrael fiait, Isten kiválasztotta Gideont,  Manasséban a nemzetségének legszegényebbjének legkisebbjét...

:)

 

Aztán erős férfiúnak, hős harcosnak nevezte őt..

:)

 

Aztán "lefaragta" a ""nagy"" (32 ezer fős) "bátor" sereget 300-ra.. (a végső elkülönített special osztag pedig, a  "hősők" csapata a vízlefetyelése szerint lett kiválasztva..

 

:)))

 

De a haditerv sem volt kevésbbé komikus!

 

Gedeonék kürtökkel és cserépedényekkel keltettek nagy hangzavart, ..s mindezt egy olyan éjjelen, amikor az orránál sem lát tovább az ember..

 

Az ütközet kimenetele is elképesztő és "vicces" volt.. a hangzavar okozta  rémületben  és a sötétség következtében  egymást kaszabolták le a midianiták,  akik a Biblia leírása szerint  rengetegen voltak az izraelitákhoz képest:

 

12 És a Midiániták és az Amálekiták és a Napkeletiek minden fiai [úgy] feküdtek a völgyben, mint a sáskák sokasága, és tevéiknek nem volt száma sokaságuk miatt, mint a fövenynek, mely a tenger partján van.

 

..maradékuk pedig szélsebesen elmenekült

 

22 ..és egész Béth- Sittáig futott a tábor, Czererah felé, Abelmehola határáig, Tabbathon túl..

 

Nem kíván kommentárt..

:)

 

 

 

Lebenstod Creative Commons License 2005.08.07 0 0 97
Üdv! Ha arra gondolok, hogy sajáőtmaga állandó dicsőítésére utasítja minden ismert szövegében a híveit, van valami (Sztálinéhoz hasonló, cudar) humérérzéke nekije.
ansz Creative Commons License 2005.08.03 0 0 95

Mivel Jézus a Szentháromság tagjaként Isten, ezért nézzük egy humorát:

 

Jézus ezt a példázatot mondta: Lukács, 18/ 11 

A farizeus megállván, ily módon imádkozék magában: Isten! hálákat adok néked mert

 

Az első században nem volt használatban az ismert szövegekben ez a szófordulat, egyedül csak Ézsaiás 12-ben található elő így:

 Isten, hálákat adok néked, mert

 

Keresték, honnan vehette Jézus ezt, de nem találták, többen betoldásnak vették.

/ A farizeusok és az esszénusok nem voltak baráti kapcsolatban. /

 

Aztán megtalálták az esszénus himnuszokat, ahol 18 kezdetén, 14-szer fordul elő:)

 

 

 

 

nevető kislexikon Creative Commons License 2005.08.02 0 0 93
:)))))
Előzmény: Gonosz Pszichiáter (91)
Gonosz Pszichiáter Creative Commons License 2005.07.31 0 0 91
Ezért is van tele a Tejút stopposokkal.
Előzmény: Törölt nick (90)
nevető kislexikon Creative Commons License 2005.07.27 0 0 89
A filmet ma (illetve már holnap) éjjel 1.10 - kor újra lehet látni az HBO - n !! 
Előzmény: nevető kislexikon (88)
nevető kislexikon Creative Commons License 2005.02.22 0 0 88

Glenn Close a Birtokviszony (HBO) című filmben azt mondja : vigyázzunk, hogy nagyon konkrétan kérjük a segítséget Istentől , mert kegyetlen a humorérzéke ....

 

A filmben Glenn Close egy anyát alakít, akinek a fia egy autóbaleset után életben marad ugyan, -ezért imádkoztak!- , de kómában. :(

AgyProTézis Creative Commons License 2003.12.29 0 0 87
Ha meg az általad idézett módon sikerült megnevettedted, akkor vedd elő A ProTotípusodat. Meglásd, mindjárt nem nevet annyira...
ElkomoRulezTán
Előzmény: Biga Cubensis (77)
devereaux Creative Commons License 2003.12.11 0 0 86
Asszem, ez Oscar "Graffiti" Wilde. :)
Előzmény: Biga Cubensis (84)
eniessa Creative Commons License 2003.12.08 0 0 85
Ez mar nagyon bolcs! :)
Előzmény: Biga Cubensis (84)
Biga Cubensis Creative Commons License 2003.12.08 0 0 84
Ez is egy graffiti: A cinikus mindennek tudja az árát, de semminek sem az értékét.
Előzmény: eniessa (83)
eniessa Creative Commons License 2003.12.08 0 0 83
Jo gyogyir neha a cinizmus. Persze csak feluleti kezelesre.
Előzmény: Biga Cubensis (82)
Biga Cubensis Creative Commons License 2003.12.08 0 0 82
Hát igen, ha az embernek rossz néha a kedve, gyakran emleget ilyen graffitiket. Persze nagyrészt másképp gondolom, de nem mindig.
Előzmény: eniessa (81)
eniessa Creative Commons License 2003.12.08 0 0 81
Azok is kepviselnek egyfajta eletfilozofiat.
Előzmény: Biga Cubensis (79)
Biga Cubensis Creative Commons License 2003.12.08 0 0 79
Ez csak egy graffiti.
Előzmény: eniessa (78)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!