Keresés

Részletes keresés

Patreides Creative Commons License 2022.05.31 0 0 16

A teljes...

 

.

"A tömegben az ösztön a legfontosabb, mert abból származik a hit." - mondta volt állítólag egy ismert politikus, aki a múlt században csinált egy kisebb felfordulást a világban, amit ma II. világháborúként tartunk számon.

Edukált, tájékozott, önállóan gondolkodni képes emberek ösztöneire nehezebb hatni, és nehezebb belőlük sanda célokkal kihozni az állatot.

Ezért a jó oktatás századrangú kérdés akkor, amikor a hatalom áll a középpontban.

Amikor egy ország jövője van a kérdések centrumában, akkor viszont elsődleges kérdés, közvetlenül utána jön az egészségügy, a kultúra, a fejlett és versenyképes gazdaság, valamint a kiváló külkapcsolatok.

A rovarvilágban a hangyák hihetetlenül sikeresek a maguk "társadalmi berendezkedésével", de a homo sapiens sapiens esetében ez az út nem a legcélravezetőbb, a múlt tanulsága szerint.

Előzmény: Patreides (15)
Patreides Creative Commons License 2022.05.31 0 0 15

Az a világ, és az a veszélyes jelenség, amiről Bradbury már 1953-ban megírta a Fahrenheit 451 c. kisregényét az USA-ban, nálunk a kilencvenes évek végén kezdődött el a kereskedelmi tévék megjelenésével, és 2010-ben vált a politika által is követett stratégiává.

.

Egyébként pedig:

Mit tegyünk a butulás érdekében. I Dr. Mogács Országos Népbutító Kampány

Előzmény: wizardry8 (14)
wizardry8 Creative Commons License 2022.05.28 0 0 14

Legnagyobb baj hogy butítják az embereket. 

- Van Jász-Nagykun-Szolnok megye?

- Nincs, mert csak Jász-Kiskun-Szolnok van.

Vagy Jász-Kun-Szolnok.

Aztán már az is összekeveri aki addig tudta.

 

Előzmény: max val bircaman szeredőc (12)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2022.05.09 -2 0 13

Ezen az alapon sok dolgot be kellene tiltani.

Előzmény: Leontinus (3)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2022.05.09 -2 0 12

Nem.

 

Azonnal látni, hogy direkt úgy gondolkoznak, hogy kikerüljék a logikát.

 

Ez azt jelzi, tudják mi a válasz, csak direkt nem azt mondják.

 

Aki valamit tényleg nem tud, az nem így reagál. Mondjuk vesd össze a LÖIM versenyzőivel, amikor nem tudnak helyes választ adni.

Előzmény: MasterMC (2)
Patreides Creative Commons License 2022.05.09 -1 1 11

A műsorban szépen megmutatkozik a közoktatás csődje (ami bizonyos szempontok szerint viszont lehet akár elérendő cél is, de ez egy másik téma), a gyerekek fejébe rengeteg adatot beleöntenek, és ezt kérdezik vissza, miközben ők az egészből nem értenek meg semmit, semmilyen összefüggést, semmilyen folyamatot, semmilyen logikát a dolgokban.

Így aztán ami pár év múlva megmarad a fejükben, az az összefüggéstelen adat-töredékek káosza, amiket térben-időben, folyamatokban, logikai kapcsolatokban sehová sem tudnak tenni, minden keveredik mindennel...

Akik közülük valamennyire nyitottak a világra, és a médiából, internetről befogadnak dolgokat, azok teljesen eltévednek a manipulációk, fakenews-ok, dezinformációk, összeesküvés-elméletek között.

A többiek, akik leginkább a körmük festegetésével, vagy a bicepszük kidolgozásával vannak elfoglalva, ettől védettebbek, nekik annyi elég, hogy visszaböfögik a jelszavakat, és egyszerű számukra a világ, és ideális szereplői lesznek az ilyen vicces-megalázó műsoroknak.

Az a kisebbség meg, ami még mindig létezik, nyilván, az újabb és újabb évfolyamokban is, a fejüket verik a falba, és tökön szúrják magukat, mert tisztában vannak vele, hogy egy olyan világban fognak élni, amit a többség határoz meg számukra is.

Előzmény: MasterMC (2)
Ilhilla Creative Commons License 2022.05.08 0 1 10

Kovács Áront én -más műsorokban látott teljesítménye alapján- én egy jó műsorvezetőnek tartom, nem is értem, hogy nagyobb csatornák miért nem "kapták fel". Anno a "Popdaráló" c. műsorban ismertem meg, ami a "csigatévén" futott és amelyben Vastag Csaba is a szárnyát bontogatta.

Ezt a vetélkedőt is ő tette nézhetővé és nem a benne látott celebek, illetve civil szereplők. 

Előzmény: Mazsola0070 (8)
Mazsola0070 Creative Commons License 2022.05.08 0 0 9

"A bullying királya, az önmaga fényében sütkérező Nike-reklám végre megérdemelt helyére kerül. Amikor fénykorában saját show-műsor vezetésével kínálták meg, annyira félt a bukástól, hogy nemet mondott – de csak hogy messze túl a csúcson, négy osztállyal mélyebben olyanokkal szórakozzon és szórakoztasson, akik nála is csúfosabban cseszték el az életüket. Ebben a szerepben nem vallhat kudarcot, hisz jól tudja, hogy az Antarktisz fővárosa nem Grönland. Mindig is erre a lehetőségre várt."

Előzmény: Mazsola0070 (8)
Mazsola0070 Creative Commons License 2022.05.08 -1 0 8

Puzsér véleménye a stand up fellépései során indokolatlanul sokat káromkodó Kiss Ádámról és a műsorról:

 

https://index.hu/velemeny/2022/03/14/kiss-adam-az-eszbontok-musorvezetojekent-vegre-melto-helyere-kerul/

 

Röviden megemlékezik Kovács Áronról is: Puzsér szerint ő "a viszolyogtató médiaprostituált". (Hogy miért tartja annak Kovácsot, azt bővebben nem elemzi.) 

Ilhilla Creative Commons License 2022.05.08 0 1 7

Az "Észbontók" műsorvezetője Kiss Ádám lett, aki halálosan unja ezt a műsort, de -mert megfizetik- igyekszik jó képet vágni hozzá.

 

Kovács Áron 9 évadot levezényelt, majd átnyergelt a LIFE TV-re, ahol a műsor "Lángelmék" címmel megy, változtattak a szabályokon és a játék menetén is, így kicsit érdekesebb, különösen, hogy Áron jó műsorvezető.

 

A szereplők -szerintem- nem annyira tudatlanok és buták, mint ahogy mutatják, van akinek sikerül elhitetnie a nézővel, hogy mennyire "zokni", van akinek nem (ha figyel az ember, egyből rájön, mert elszólják magukat).

 

Nyilván nem tartottak a fejükhöz fegyvert, hogy szerepeljenek és lejárassák magukat, tehát a gázsiért mindenre képesek.

 

Sajnos egyértelműen görbe tükröt tartanak a mai ifjúság elé, hogy "lám-lám, hiába jártatok iskolába, buták maradtatok, mint a ...".

 

Néztem kíváncsiságból a Lángelméket (nem mindig a teljes adást) és a Hajdú Steve-Magyar Attila páros kifejezetten szórakoztató volt? Áron pedig többször remekelt. Reklám szünetben átkapcsoltam az Észbontókra, de meg sem közelíti a Lángelméket.

 

Egyik "műveletlenségi vetélkedőt" sem szabad komolyan  venni, mert akkor csalódás éri az embert! Az ATV-n az "500" kielégíti azok igényeit, akik jó kvízműsorra éhesek! :-)

dave_dömper Creative Commons License 2022.05.08 0 0 6

Ráadásul most már két különálló csatornán is nyomatják ugyanezt a hitványságot, csak amíg, az eredeti

műsor - játékvezetője-moderátora és celeb vendégei most egy másik csatornán, (talán) új - "lángelmék"

címszó alatt éltetik tovább a műsort, addíg az eredeti helyén továbbra is "Észbontók" címszó alatt folyik

ez a népbutítás. Ám ahogy el-nézem, ők maguk (mármint a műsorvezető és a stúdió egy-azonos végén tartózkodó celeb-párok szemmel láthatóan élvezik ezt a kutya-komédiát. Még az is elképzelhető, hogy a nézőközönségnek is akad egy el-nem-hanyagolható hányada, akinek valami fura, kifaacsarodott módon

tetszik, sőt még imponál is ez a műsor.

 

"Igazából az egész műsort be kellene tiltani" (vagy tán megfontolandó lenne a folytatás engedélyezése)

 

Ilyesmin már én is gondolkodtam. Azzal igyekeztem csillapítani háborgó lelkiismeretemet, hogy nyilván

brutál módon megfizetherik az ilyen méltatlan szerepet vállaló delikvenseket, már csak amiatt is, mert bármilyen hiányos tudással hajlandók asszisztálni ilyen tragikomédiához, azért valami módon tisztában

kell lenniök azzal, hogy milyen méltatlanul megalázó helyzetbe hozzák magukat, ámde - nyilván anyagi helyzetüknél fogva - rászorulnak még az ilyen forrásból származó javadamazásra (is), ami nyilván még

így sem hasonlítható össze a játékvezető - műsorvezető és a társaságában szemmel láthatóan igen jól szórakozó celebekével.

Előzmény: Leontinus (3)
wizardry8 Creative Commons License 2022.05.08 0 0 5

De a legjobb volt amikor először véletlenül belekapcsoltam a műsorba. Nem tudtak valami alapdolgot, erre a másik játékosok örültek. Én meg nem értettem mi van.

Akkor még nem tudtam hogy nem a helyes választ kell eltalálni hanem azt hogy eltalálják-e?

Micsoda csavar.

 

Engem mindig ilyen meglepetések érnek.

RTL Klub sorozatot néztem és egy narrátor mondta hogy Jóska felül az asztalra amikor Jóska felült az asztalra. Mindig mondta hogy mi történik a képen.

Hát mondom hogy ez most vakoknak készült vagy annyira hülye nézőknek akik nem tudják felfogni amit látnak?

 

(kiderült ez egy új felirat szolgáltatás - csak miért ez a default a tévémen?)

Előzmény: Leontinus (3)
Leontinus Creative Commons License 2022.05.07 -3 0 3

Igazából az egész műsort be kellene tiltani. Milyen dolog már az, hogy a játékosokat megalázzák ország-világ előtt! Ez semmilyen ügyészségnek még nem szúrt szemet?!

Előzmény: wizardry8 (-)
MasterMC Creative Commons License 2022.05.07 0 2 2

azért elég sok "átlagember" játékosról messziről lerí, hogy tényleg annyira ostobák, még csak tettetniük sem kell magukat 

Előzmény: max val bircaman szeredőc (0)
trombitafújó Creative Commons License 2022.05.07 0 1 1

Sok éve megy .

Most vetted észre?

max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2022.05.07 -3 1 0

Ez egy sóműsor, nem valóság.

Előzmény: wizardry8 (-)
wizardry8 Creative Commons License 2022.05.07 0 0 topiknyitó

Nagyon érdekes a műsor. 

Csak azt nem tudom eldönteni hogy tényleg ennyire buták a játékosok? Vagy ki van adva nekik parancsba hogy direkt tegyék a hülyét?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!