Még szerencse, hogy ezt nem Ö dönti el ! Tán túldimenzionálta magát, egy kicsit !
Barátom olyan levelet írt a vezetőségnek, Ön miatt, hogy elgondolkodtató számukra, mit is lépjenek. Én olvastam a levelet és megvallva nem szívesen lennék az Ön helyében, egy eljárás indítás tárgyában.
Ha barátom engedi, a lementett dokumentumokat is felrakom - hivatkozásokkal, Ő most a vezetőség válaszára vár, mely alapján trollgyalu mindenkinek, avagy megegyezés fog majd születni, a témában.
Én nem tudhatom és nem is dolgom mindez. Nem is akarok tudni Önökről.
"Egy RCA – RCA kábel átmérője nem véletlenül akkora..."
Végre vmi fórumtémához illő tartalom az offtengerben! Ennek örömére beszéljünk róla.
Az RCA-RCA kábelen feltehetőleg interkonnekt (összekötő) kábel értendő, ami tényleg nem véletlenül akkora átmérőjű...
A tervezés lényege többnyire annyi, hogy férjen bele az RCA dugóba, de túlságosan vékonyka sem lehet, mert akkor hosszabb távon nem bírná a kiképzést:):))
(Lehetne rizsázni elektromos szempontokról is, pl. a kisebb átmérő mellett törvényszerűen megnövekvő kábelkapacitásról, de ennek a home audioban általánosan alkalmazott kisimpedanciás meghajtás okán nincs sok jelentősége.)
Hagyd, szokás szerint előadja a tévedhetetlent, miközben nem találja a lap alján az oldalszámozást és a az alfejezetek számait sem, a 67-ből a 7. oldalon ugyanis az álalam írt 2.1.4 van :-)
- oldalát, a 67-ből a 7. oldalon ragozza a meghajtást. Ha megtekinti az oldal sorszámát : 482 :)
Igaz, hogy ez eddig nekem sem tűnt fel, de keresésem tárgya nem a lap - irat sorszámozása volt, hanem a tényleges technika megkeresése és megtalálása.....érdekes mód, minden lapot 482-vel láttak el.
Mivel a szentem segítséget kért, ezért is néztem meg a "service manual"-ját a szerkezetnek.
Így már vélhetően Ön is megtalálja......a 2.1.3.-ban :) amire hivatkoztam.
Akkor egyúttal saját magát is feljelentheti azon az "illetékes helyen", hisz ez a 53568-as post sem tartalmaz semmit, ami "Magnódeckek és minden ami ilyen." !
Hogy engem ne érhessen az a vád, hogy nem szakmázok ezért a 53569-es post-ra írnék annyit, hogy ha a maga stúdiójában az Akai CS-F12 az emlegetett "minőségi alapanyag", akkor azt hiszem én inkább kihagyom a maga stúdióját!
Csendben jelezném, hogy az említett kézikönyvnek nincs 482. oldala, az a magnó típusa :D
Meg a capstan meghajtásnak nem sok köze van a fejszerelvény mozgatásához, mert ebben a magnóban a módváltást külön motor végzi, a 2.1.4 alfejezetet kellett volna nézni ezügyben. A módváltó bütyköstárcsát mondjuk tényleg egy szíj köti össze a motorral (vak tyúk is talál szemet), azt valóban érdemes ellenőrizni
Szerintem a kérdezett Nakamisi dekk mechanikájának fejegységfelhúzó megoldása – a kutyasemkíváncsirá kategóriába illő terjengős arcoskodással ellenétben – nem hit kérdése.
F-lökött nickedet már végleg törölték Audiolandról, ahogy az Ügyeletes_mérvadó néven írt kötekedéseid is kukában végezték. A Netud+ki nickedről ugyanúgy ordít, hogy semmi keresnivalód nincs Audiolandon.
Megnézted a manuál 482 oldalát és a 2.1.3. pontját a capstan driver - meghajtásáról ?
Nekem ilyen készülékem nem volt, de kiindulva az Akai csf12 -ből, annak teljes fejhídját a lendkerék nyomta fel a kellő lendületével, ha a lendkerék meghajtó szíja megtágult, akkor a teljes fejhíd nem ment a helyére, hanem lent maradt.
Szóval magnó és magnó között is van eltérés......
Csak egy tipp volt, hogy nézd meg a meghajtó szíjat !
Szia! Be vannak rohadva a görgő sonkák a tengelyükön. Egy alapos takarítás, kenés után nagy valószínűséggel jó lesz. A legjobb egy hozzáértő szakemberre bízni, mert szerintem a gumi alkatrészeket sem ártana cserélni. Ha gondolod megkeresel emailben és adok telefonszámot egy hozzáértő szerelőhöz.
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni van egy Nakamichi 482 típusú magnóm. Sajnos lejátszáskor gyorsan megy és a görgő nem megy fel. Szerintetek mi lehet a hiba? Segítségeteket előre is köszönöm!
Ezt már megtaláltam én is, köszönöm! Az előlapra megy egy-két vezeték, amit előzőleg elfelejtettek visszaforrasztani a helyére. Sajnos "túljavították" a decket, vagyis 1 problémából csináltak többet. A legnagyobb gondot már megfejtettem, de még sokat kell a géppel foglalkozni, hogy hibátlanul működjön. Szerettem volna megúszni a vezetékek helyének keresését, de ezt nem fogom megúszni. A népszerű külföldi aukciós portálon meg nem szeretnék 5-10000ft-ért service manualt venni.