Ez az 1348 vonal mikor lett ennyire gáz? Tegnap Egerbe, ma meg visszafelé hallgathattam az ordító cigó kölyköket meg hangosan parádézó famíliájukat a buszon, az orrfacsaró szagukról nem is beszélve... egyre gázabb ez a Bácstól északkeleti irány :(
A Budapest, Népliget autóbusz-állomásról 16:05-kor induló 1111-es vonalszámú autóbusz műszaki ok miatt Dömsödig közlekedett. Az utasok 60 perccel később a 1110-es vonalszámú autóbusszal utazhatnak tovább Kalocsáig, ahonnan a 19:30-kor induló 5370-es vonalszámú autóbusszal utazhatnak tovább Hajósig.
Kérdés: Mi van azokkal akik Budapestről Jánoshalmára utaztak, ugyanis a járatnak odáig kellett volna közlekednie.....
Kényelmileg és utazás élményben ok lenne, de! Se klíma (papiron van, de nem működött)se egyetlen nyitható ablak. Még csak 25 fok volt, de olyan levegőtlenség volt a buszon, hogy szenvedés volt az egész 3,5 óra :(
Sajnos ezt a buszt messzebbre remélem nyáron nem teszik be!
Szerintem inkább a szabályos 70 (69) és a szokásosokon alapuló 90-100 közötti különbség ami itt szóba került abból kiindulva, hogy sokszor utóbbi se elég a menetrendi közlekedéshez.
Na, ezt a kérdést gondold végig még egyszer. Ha egy teljes órán át mindenféle lassítás, megszakítás nélkül 69-cel megy, akkor éppen 1 km-rel fog lemaradni ahhoz képest, aki 70-nel ment. Azt az 1 km-t pedig továbbra is 69-cel hajtva 51 mp alatt fogja teljesíteni.
Nincs olyan táv, ami alatt 69-cel egy "rakat késést" össze lehet hozni.
És ugye a fentiek mind a megszakítás, lassítás, megállás stb-stb. nélküli "zárt pályás" esetre vonatkoznak. Egy körforgalmakkal, megállókkal stb-stb. terhelt 1 órás szakaszon még kevesebb lesz a differencia a 70-nel és a 69-cel közlekedő busz között - már amennyiben egyébként kb. ugyanolyan dinamikusan gyorsít ki a körforgalomból, kb. ugyanolyan tempóban adja ki a felszállóknak a menetjegyet stb-stb. Valójában ez utóbbi tényezők azok, ahol a sofőr saját hibából sok késést össze tud szedni. A többi vagy menetrendi probléma vagy dugul valamiért a forgalom. (Régen voltak az "ötvenkedő" sofőrök, azok szerintem az üzemanyagmegtakarításból fűtöttek, vagy nem tudom, de némelyik hihetetlen tötyörészést levágott. Azért ilyen most már nem nagyon van szerintem.)