Sziasztok!
Mivel ennek a kis kazánnak nincs saját topikja, így nyitnék egyet neki. Várom azokat az embereket ide, akiknek van már ilyen kazán felszerelve, és azokat is akiknek még nincs de ilyet szeretnének. Vélemények, okosságok, beszereléssel és használattal kapcsolatban.
Mika 6 minigazán generál kérdés. Lakás vásárlás előtt állok és szembe jött a Mika 6 különböző generációs kazán változata 1-1 lakásban (kazán + 3-4 radiátor, csak fűtésre használva). Utána olvastam pár estén keresztül és nagyúsan sok a hiba bejelentés ezzel a minikazánnal. Arra lennék kíváncsi, hogy ezek zömében nem megfelelő üzemeltetés miatt (nincs tisztíva, karbantartva, stb) jönnek elő, vagy sokkal inkább ennyire konstrukciós hibáról van szó? A lakások jellemzően 50-55 nm nagyságúak, ahol találkoztam ezzel a készülékkel. És meglehetősen vissza tartó erőnek számít.
Köszönöm, ha írtok valós tapasztalati véleményeket.
Adott egy 2018-ban vásárolt kazán amire 4 radiátor van kötve.
Utóbbi időben egyre gyakoribb az f37 hiba.
Nem látok szivárgást sehol.
Amit megfigyeltem ,amikor hidegebb van kint akkor a gyakoribb a hiba(heti 1-2 alkalom)
illetve amikor a kazán fölötti ablakot kinyitom főleg hosszabb időre akkor még gyakoribb az f37.Lehet csak véletlen egybeesés ,de hátha tapasztalta valaki már ezt itt is.Kiegyenlítő tartály miatt is lehet f37 hiba amennyire tudom,arról meglehet állapítani valahogy hibás e?
A radiátor akkor lesz melegebb, ha nem tudja leadni az adott hőmérsékleten a környezetének a hőt.
A Mika 6kW max teljesítménnyel üzemel. Ezt
65/45 600mm 22k-s radiátor ~5fm hosszban leadja.
Ha a lakás hőigénye 4kW akkor hiába megy maxon a mika, mert a radiátorban a visszatérő nem tud melegedni, mert mielőtt megmelegedne, a szobatermosztát kikapcsol.
Ez által a viaszatérő tovább hűl - szobahőmérséklet közelébe.
6kW meg így hogy nagyok a radiátorok kb soha nem lesz elég arra, hogy a 25C-os visszatérőből 60+ fokos előremenőt készítsen.
Ha fontos a meleg radiátor, akkor már a legkisebb teljesítményt is figyelembe kell venni, ami 3kW
3kW leadásához
65/45 600mm 22k-s radiátorok esetén elég 2800mm hosszú hőleadó.
Ha hűl a hőmérséklet akkor lehet növelni az előremenőt, így
75/65 600mm 22k-s radiátor esetén 2800mm hosszra jut 5kW.
Persze akkor lesz ennyi, ha a lakásban a hőigény is ehhez igazodik.
Ha a hőigény jóval kisebb mint az adott hőmérsékletpárhoz tarzozó teljesítmény, kb sose fogja elérni ezeket a munkapontokat.
Szutykos a ventilátor benne, vagy megadta magát, vagy a tápja döglött meg. De a lényeg hogy nem működik a ventilátor és füstgáz visszaáramlás van. Illetve még maga az érzékelő is lehet ludas.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, van egy MIKA 6 EU turbó kazánom, 4 éve kifogástalanul működik. Pár hete kidobott egy hibakódot: E07 , reseteltem és működött tovább szépen. Ma mikor hazaértem a munkából szintén ez a hibakód fogadott és a reset megnyomása után egyből visszaugrott a hibakódra, megpróbáltam áramtalanítani és úgy újra indítani de akkor is ez a hibakód fogad és nem indul. Nincs valakinek valami jó ötlete vagy tapasztalata mit nézzek meg rajta , hogy tudnám orvosolni ezt a problémát?
Egy Mika 6 EU kazánom van ami négy éves idáig nem volt különösebb baja, most viszont olyat csinál, hogy hiába hetven fokra van állítva a vízhőfok 57 fokon megáll és nem hajlandó tovább emelni a hőfokot. Valaki estleg találkozott már ilyen hibával?
Üdv Mindenkinek!Adott egy 2 éves Mika 6 EU-s készülék, egyik napról a másikra erőteljes búgó hangot adott ki, hívtam szerelőt, átnézte, kitakarította a szűrőt, a hőcserélőt nem kellett, azt mondta tiszta, ezután a búgás meg is szűnt, most viszont 40-42 fok felett az égéstérből pattogó hang jön, ha viszzább veszem elmúlik, azt mondta a gáz minőségével van a baj, van valakinek más ötlete vagy tudna ajánlani megbízható szakembert Budapesten? Köszönöm!
Még annyit hozzátennék, hogy amikor újra kap jelet a termosztáttól a kazán és elkezd "dolgozni", akkor olyan mintha megpróbálná begyújtani a lángot, viszont ezt egyből befejezi és ezt csinálja nagyjából 2-3 percenként. Addig csinálja ezt amíg el nem éri a 20 fokos vizet, utána gyújtja be normálisan a lángot és kezdi melegíteni a vizet.
Van egy Mika 6 EU kazán amit egy frissen beszerelt termosztáttal "vezérlünk". A kazánt csak fűtésre használjuk és 4 radiátor van a rendszerbe "kötve".
Két zavaró dolgot fedeztem fel a kazán működésében. Lehet, hogy ezek nem is problémák, hanem mindegyik ilyen típus így működik, de gondoltam megkérdezem itt mielőtt szerelőhöz fordulnék.
1. A kazán miután eléri a 55 fokos vízhőmérsékletet elkezd folyamatos kattogó hangot kiadni. Azt gondolnám, hogy a hőmérséklet különbség miatt, viszont ez akkor is felmerül amikor egész nap folyamatosan megy a kazán.
2. A kazán miután elérte a termosztát által beállított hőmérsékletet készenléti módba kapcsol leáll a szivattyú stb..., viszont miután a termosztát újra jelet ad a kazánnak csak a szivattyúja indul el, a víz melegítése nem. Ilyenkor általában megvárja amíg 20 fokig kihűl a és utána kezdi csak el melegíteni a vizet. Ez számomra azért furcsa, mert mire jelet ad a termosztát a rendszerben lévő víz még 30-40fok között szokott lenni, nem egyszerűbb ezt felmelegíteni?
Mint fentebb is leírtam nem értek ezekhez a kazánokhoz és lehet, hogy ezek teljesen normális dolgok ennél a típusnál. Ha viszont nem szívesen elfogadok bármilyen segítséget és választ, esetleg magyarázatot is, hogy miért működik így a rendszer.
igen, én voltam, de nem értem, miért ne vállalnád. nem azt mondtam, hogy nem volt jó az ajánlat, azt sem, hogy nem tűntél volna profinak, de egy ajánlat után te hogy tudnád eldönteni, hogy reális-e vagy nem? az ajánlatra meg azért írtam, hogy meredek, mert rég csináltattam gépészeti felújítást, és lesokkolt, hogy mennyire megdrágult minden. azóta sajnos tapasztalom, hogy tényleg ennyire felment minden, úgyhogy, ha ezt találtad volna sértőnek, akkor utólag is elnézést.
a helyzet az, hogy amikor az előző MIKA telepítést csináltattam 8 éve, egy mindenki által profinak titulált kivitelező csinálta, de a rendszer folyamatosan köhögött, és az első két éve a rendszernek borzasztó nehézkesen ment -- mint kiderült, félig az ő hibájából, félig meg a turbó panel volt a szokásos gyártási hibás, de még a vezérlőpanelt is sikerült valahogy kisütnie (aztán én járkáltam a Technorgáz központjába, és cseréltettem ki a panelt személyesen, azóta tudom, hol gyártják a mikákat). én mindössze ezt szeretném elkerülni, meg azt, hogy a rendszer kiépítése után egy évig még mindig kanosszát kelljen járnom. (tény, nekem is hallgatnom kellett volna rá, hogy nem jó ötlet a váltószelepes mika, effektíve másfél évig próbáltuk meg azzal fűteni a vizet, aztán feladtuk, azóta csak a villanybetét megy.)
Basszus. A nagy panel, amiben a kijelző van? Rákerestem a gyártóra, Gyálon vannak? Mennyiért szoktak egy ilyet csinálni? A panel ha jól látom 40 körül van. :(