"Az önkiszolgáló módon üzemeltethető autógáz-töltőállomáson gázüzemű jármű felhasználó által történő töltésére (tankolására) nem kell alkalmazni az autógáz-töltőállomás műszaki kezelésére vonatkozó követelményeket."
Egyszer utánaolvastam, néhány nem túl bonyolult feltételt teljesítve (nyomógomb, kutashívó, stb) lehet ilyet csinálni. Itt rágtam a helyi kutas fülét is, nem hitte el elsőre de utánajárva megerősítette.
Én Győrben találkoztam ilyen önkiszolgáló mol kúttal.
Annyi, hogy végig nyomni kell a gombot, tehát nem tudsz elmenni a kútoszlop mellől... és vissza kell rakni a pisztolyt a pisztolytartóba. Ha csak alá rakod a kis fülre, ahova amúgy szokták, akkor a kasszából visszaküldenek, de a helyére nem elég nehezen akar felakadni.
Menni kellett, keves volt benne, szoval most mol lett :)
De mi ez az uj modi, hogy tankolhatok magamnak?
Mindig ott rajzottak a kutasok, nem gyoztem elhajtani. Most egy se volt. bemegyek, mondom kene segitseg. Nem tud jonni, mert kasszazik. Mondom az jo, de lpg-t nem tankolhatok magamnak. Aszondja mar vagy fel eve de. ( lassan 8 eve nem volt gazos autom, nem kovettem annyira az esemenyeket, de itt sem olvastam senkitol)
Mol Move aplikációt letöltöd, akkor ingyenes a mosdó, illetve, ha eléred a Silver szintet, alapból jár -5 Ft benzin, gázolaj, lpg-re és -10 Ft a prémium benzinre és gázolajra..
Illetve több Mol kút is önkiszolgáló, így nem kell várogatni a kutast.
A 311 nagyon jó, amikor oda jártam nem adtak ekkora különbséget.
Tényleg a Bojtár utcai a legjobb, de a Mol is jó a -5 Ft, aplikációval, illetve Mol kúton sok helyen van Lpg, Bojtár utca meg csak 1 van.
De a Bojtár is trükközik kicsit, mert a Molt nézi.
Addig nem csökkent, amíg a Mol nem, és a 30 Ft különbség sincs meg mindig.
Illetve azt vettem észre, hogy a Mol pár Ft-tal olcsóbb Bp-en, mint vidéken, gondolom a fővárosban nagyobb a konkurencia, jobban figyelni kell az árra.
En is atalltam hibridre, de most vettem egy LPG-set :)
A bojtar utcai kut meg megvan, azt mondtak, hogy ok most a legolcsobbak. Nem hazudik, tobb mint 30ft-al van a mol alatt. Csak nem esik utba altalaban, 20km-t meg ne autozzak mar egy tankolasert :)