elnézést kérek, de eddig nem jártam erre. Az utó megérkezettés most keresem a lehetséges megoldást a védelemre. Írtad, hogy két megoldást tudsz javasolni erre. Szeretném megkérdezn, hogy nagy vonalakban miről lenne szó? Köszönöm.
Szia. A távoli indítás funkció és a járművédelem elég érdekes téma, és speciális megoldásokat kíván. Ha olyan megoldást keresel amivel időnként fűteni /hűteni tudsz, akkor arra két megoldást tudok javasolni igényeik szerint.
Toyota hybridhez (Corolla Cross) keresek védelmet. Valószinüleg jobban tudjátok nálam, hogy mit fontos védeni benne, igy gondoltam megkérdezem tőletek.
Ami előző autómban volt az a CAR-ŐR, 7 évig szolgált, eladtam az autót. A Crossba is gondoltam beszerelni, de nekem fontos lenne, hogy távolról be tudjam kapcsolni a hűtést, fűtést , hybrid rendszert. (Ezt a Toyota alapból tudja), viszont egy gjmű védelem ebbe erősen beleszól, hogy ne tegyem... Tudtok valamit javasolni védelemnek? (OBD tiltás, stb stb..) Köszönettel: G
Autóvillamosságnál, utánfutó dugalj bekötésnél (nem Can Bus ) szerintetek lehet használni a késes leágazót vagy biztosabb a blankolás és rátekerés és forrasztás????
2018-as, Kia 1.6 GDI motorba szeretnék olajat cserélni. 30-as olaj kell bele. 0W-set szeretnék venni. Sok a városi használat. Gyárilag API SL és A5/B5 az elvárt minőség és 5W30-tól kezdve, fene tudja, kb. 15W-50-ig. Eddig jó is, csak az a fránya LSPI ne lenne! Ezért inkább olyan olajat keresek, ami még a motor gyártásakor nem is létezett, ezért jobb mint a gyári ajánlás. Ugye rengeteg gond később derült csak ki és az olajok később követték le a felmerülő igényeket. Tehát ahogy néztem HTHS 2,9 feletti legyen, kell némi TBN is, kb. 8, de mivel 8.000 km / 1 év lesz a csereperiódus, ez nem olyan lényeges, de legyen azért minimum 6. Gyárilag 30.000 km / 3 év a csereperiódus, 5W30 olajjal, API SL, ACEA A5 B5. Milyen szabványú olajat keressek? Meg milyen márkát? Amit még lehet is kapni itthon. (Nem csak a márkaszervízben) Amire eddig jutottam... A7 / B7, vagy A5 / B5 API SP-vel vagy GF6A-val, vagy legújabb "ötletem" a B71 2302. Ami még jó irány volt kereséshez az a Volvo 95200377. Innen meg már valami LSPI támogató szabvány hiányzik csak mellőle, mint az A5 / B5 mellől. Ja! 75.000 km van a motorban. Az előző tulaj 10.000-ként cserélt olajat, mert ő is városban használta.
Tegnap ismét kaptam egy hívást miszerint ismét megbontottak egy Opelt mert el akarták lopni, de szerencsére a beépítette rendszerünk hatására megmaradt. Ha kapok konkrét infót, megosztom. Ilyen volt
Fatornyos falumban is loptak azóta, Keszin is akad ismerős, ott is loptak meg akad némi fosztogatás. Nost gyanítom 1-2 ember rendre végigjárja minden éjjel az utcákat is. Egyik szomszéd jött, hogy "eltört" ez a bigyó és sürgős megoldás kellene. Mondtuk is hamar, hogy az nem eltört, ezt megmetszették:
A napokban újabb autót ért támadás. Dunakeszi, H Astra. Szétbontották, sajnos itt egy panel és a motortér nyitó kar el is tört, de kb ennyi. Csomagtér és kesztyűtartó szint úgy kiborítva de semmi-sem tűnt el.
"Az immot nem jó helyen kereste az a motortérben van neked is,"
Azt tudom, szóban mondtam is kollégának, meg itt-ott nyilvános helyen direkt hagytam ki részletet, vagy nem túl egyértelmű a megnevezés. Mégsem kellene leírnom ugye, hogy hol mi volt pontosan az autóban (:-
Most kicsit összelegóztam, meg a lehúzott/tépett vezetékeket leszigeteltem, hogy ne csináljon zárlatot. Így megnézve legtöbb időt azzal szórakozhatott, hogy az előző kihangosítók maradvány vezetékeit és bekötését követte, mert sejtette, hogy van okosság, csak azt nem, hogy hol és mikor.
Köszi a levelet. Látom jól szétkaptak mindent, lesz mit összerakni, de legalább nem roncsoltak nagyon.
Az meg látszik, hogy a riasztó részét csapták szét először, utána gondolom követte a vezetéket. rádió alatti részt és a rádiót baszta ki utána, mert ezen van rajt a csomagtartó tartalma és szőnyegek, meg a kárpit. Aztán a műszerfal teteje, szóval jó helyen kereste az immot. OBD környéke is szétbontva, de biztos nem ellopni akarták. Kesztyűtartó és bal oldali ajtózseb tartalma volt még kihányva, gondolom szintén balra kézreeső helyen keresett valami okosságot.
Az immot nem jó helyen kereste az a motortérben van neked is, és ahhoz még jó sokat kellene bontania hogy kiiktassa. Az utastérben lévő vezetékekkel meg nem tud mit csinálni maximum követi egy darabig, valószínűleg a jobb oldali levegőzőt is ez miatt szedte ki, de legalább csak az ideje ment vele, és ez számunkra cél. Ugyanakkor azt láttam hogy a gyújtás kapcsolót nem csesztette. Egyből bontott. Ez kicsit fura számomra, hogy meg sem próbált először indítani.
Írtam volna, csak esett az eső, aztán vissza akartam törölni és elküldte.
20+ éves Seat Ibiza. Lehet azért álltak neki, mert azt egyszerű.
Igen, évek óta nem lehetett hallani, rendőrök már régebben is csodálkoztak, de most megint mozgolódás van, itt Pest mellett fatornyos egyik falumból most a héten vagy 4 is tűnt el, ismerősi körből országosan meg szerintem legalább 10, mindenféle az elmúlt pár hétben....
Haversrácnak éppen megírtam, mert azt kérdezte elvittek-e valamit, idézem, kb. így volt:
Nem sokat tudtak volna, rendőrnek is ez volt a kérdése, de egyértelműen nem erre mentek, meg általában érték sincs benne. Mókás volt, rendőr első kérdése, hogy mekkora a kár. Mondom azt honnan tudjam? Hát saccoljam meg. Ok, de ha elpattintotta az immot vagy az ECU-t, akkor arra mit mondjak? De mondjak valamit. És ez így műxik, áááááá.
Első brigád rendes volt a technikust nem értettem, vett tőlem DNS mintát, de amit tutira összefogdostak és más nem nagyon azzal nem foglalkozott, magyarázta, hogy biztos nem elvinni akarták és ezért van kirobbantva a műszerfal teteje, mert onnan akart hozzáférni a rádióból. Az meg látszik, hogy a riasztó részét csapták szét először, utána gondolom követte a vezetéket. rádió alatti részt és a rádiót baszta ki utána, mert ezen van rajt a csomagtartó tartalma és szőnyegek, meg a kárpit. Aztán a műszerfal teteje, szóval jó helyen kereste az immot. OBD környéke is szétbontva, de biztos nem ellopni akarták. Kesztyűtartó és bal oldali ajtózseb tartalma volt még kihányva, gondolom szintén balra kézreeső helyen keresett valami okosságot.
Budapest Parkban vannak néha trógerolni valóim, ott nincs parkoló, általában ha ráérek akkor délután a park mellett hagyom a kocsit, helyet foglal, majd tömegközzel vissza. Most nem tudtam megcsinálni, kilométereken belül nem volt parkoló az esti buli miatt, ott is hagytam az egy szem "nem szeretem helyen", szóval úgy műxik, hogy Parkban féloldalast megállok a személyzeti bejáratnál, beszórom a cuccot kerítésen belülre, kocsit elviszem valami értelmese helyre, este 10-11 után vagy később mikor fogy a nép akkor visszahozom a művészbejáró környékére, hogy egyszerűbb legyen visszapakolni. Orlen kúttal szemben Csepel rakparton az a kietlen rész meg ezzel jár, estig nagy mozgás, utána max. 1-2 furcsa alak pár maadék autó.
Na, utolért a dolog, IX. ker Atlétikai stadion környéki elhagyott részén.nekiláttak a kocsinak, elegt rendesen bontottak mindent ami elektromos, fél műszerfal letépte meg a mm ám ke l
Segítsetek kérlek. Nagy hideg miatt lemerült az akksi, kivettük feltöltöttük, de az (utólagos) indításgátlóval történt valami és nem akar működni, ezáltal nem tudjuk beindítani az autót. Nyilván így megint lemerül az akksi, de ami nagyobb gond, hogy szükség lenne az autóra.
Van valakinek valami tippje, hogy hogyan tovább? (szerelő nélküli verzióra kérnék elsősorban tippeket, mert egyrészt vasárnap van, másrészt külföldön vagyunk jelenleg. 😬)
Sima lengő foglalat, 5A. A vezeték esetemben rövid, mivel ennél az autónál az akkumulátor hátul van, nem a motortérben.
A biztonság kedvéért iktattam be (közvetlenül az akkumulátora való csatlakozásánál), ha valami történne a vezetékkel például.
A napelem felől nem folyik nagy áram, de a másik vége az akkumulátorra van csatlakoztatva direktben. Ha ott zárlat van, hamar ég a jármű legrosszabb esetben...