A Cseh Tamás emlékét ápoló és a dalokat továbbadni szándékozni kívánók köre. Alakult Gyöngyössolymoson, 2009. szeptember 26-án a pincés malomban. Alapító: Liktor Ferenc Alapító tagság 47 fő
Jelentkezni a honlapon: cstk.uphero.com
Tisztelt Körösök, Érdeklődők! 2016. jan. 23-án a Cseh Tamás archívumban megrendezésre kerülő Körös nap műsorában Kátai Zoltán barátunk is fellép a nap zárásaként.
Ennek fényében tervezzetek, további részletek később!
Budapest, I.ker. Úri utca 54. délután, a pontos időpontot megírom!
CSEH TAMÁS Kör, 2016. január 22-23. napi rendezvények
A CSEH TAMÁS Kör a következő rendezvényét a Cseh Tamás Archívummal közösen szervezi.
22-én pénteken az Archívum szervezésében Másik János koncert lesz, részletek később.
23-án külön nap a Körösöknek, ahol Mülhauser Martina fog dalokat előadni.
Mindenkitől, aki jönni szeretne, kérek visszajelzést! A hely mérete miatt a lehetőségek korlátozottak, és ha valaki nem lesz ott, a helyére más így be tud kerülni!
Mindenkinek köszönjük, akik eljöttetek az augusztus 7-i eseményre, megemlékezésre! Külön köszönet Mülhauser Martinának és férjének az ajándék jövetelért!
MÁSIK JÁNOS BETEGSÉGE MIATT NEM LESZ OTT MOST SAJNOS,
DE MEGLEPETÉST TETTÜNK BE HELYETTE A MŰSORBA!
Jánosnak mielőbbi jobbulást kívánunk, és gyors felépülést! Természetesen a meglepetés nem fogja őt pótolni, de remélem, nem fog kívánnivalót hagyni maga után! Mindenkit szerettel várunk!
a Magyar Kultúra Napja és CSEH TAMÁS születésnapja alkalmából többnapos programsorozattal készülünk a gyöngyössolymosi Gárdonyi Géza Művelődési Házban. A belépés mindkét napon ingyenes!
Fellépők:január 23-án ? Katonadalok Kátai Zoltán, január 24-én: "Egy képre gondolok, tudod" Mülhauser Martina és Másik János
A CSEH TAMÁS Kör csendes, közös megemlékezést tart a Farkasréti temetőben, csokor és koszorú elhelyezésével, majd gyertyagyújtással. A pontos időpontot rövidesen megírom.
Gyöngyössolymoson a Pincés malomban elhelyezett Cseh Tamás domborműnél augusztus 7-én 17 órai kezdettel hasonlóképp emlékezünk, annyi különbséggel, hogy az utóbbi helyszínen dalok is felhangzanak majd.
Érdeklődni üzenetben, telefonon lehet. Liktor Ferenc
A GYÖNGYÖSSOLYMOSI GÁRDONYI GÉZA MŰVELŐDÉSI HÁZ ÉS
A CSEHTAMÁS KÖR
KÖZÖS RENDEZVÉNYE
CSEH TAMÁS NAP 2014. JANUÁR 25.
2014. JANUÁR 25. SZOMBAT 17 órától, Gyöngyössolymoson, a Gárdonyi Géza Művelődési Házban, majd a Malmos pincében
Vendégeink:Kátai Zoltán énekmondó,
Másik János zeneszerző, énekes,
előadóművész,
Mülhauser Martina előadó,
Program:Megnyitó:Német Mária (G.G.M.H. vezető),
Liktor Ferenc (CSEHTAMÁS Kör)
Vendégeink énekelnek: Mülhauser Martina,
Kátai Zoltán, Másik János
20 órától a malomban rövid program a Tamásnak emléket állító domborműnél, dalok, gyertyagyújtás.
Ezt követően kötetlen CSEH TAMÁS Körös program.
„Befele mész, be a sötétbe, éjszaka van. Mi van? Mi van? Mi van? Mi van? Mi van? Mi van? Mi van? Mi van? A legjobb barátod vagyok... ha van! Micsoda világ, a szememet szúrja, szúrja, mit látok ott. Fizess, fizess, fizetek neked egy konyakot!”
( Cseh Tamás-Másik János-Bereményi Géza: Keresztben jégeső)
Tárgy: a CSTK által tervezett Bakonybélben elhelyezésre kerülő szobor ügye
Tisztelt Olvasók, Tagok, Támogatóink és Érdeklődők!
A CSTK által tervezett Tamást idéző és neki emléket állító szobor a tervek szerint a 2013-as esztendőben került volna felavatásra Bakonybélben.A szobor megvalósításának a támogatása folyamatos, de reklám és hírverés híján lassabb ütemben halad, mint az gondoltuk a terv megszületésének idején. Ezért a szobor védnökével, Kátai Zoltán énekmondóval, és a segítőkkel történt megbeszélés után az a döntés született, hogy a gyűjtést tovább folytatva, a szoboravató tervét a 2014-es esztendőre tesszük.
A szobor közadakozásból készül, civil kezdeményezésre.
Várjuk a további adományokat a terv megvalósításához. Kérjük, aki szórólap kihelyezésével tud segíteni az jelentkezzen!
CSEH TAMÁS Kör
Gyöngyössolymos, 2013.augusztus 31.
További információk a CSEH TAMÁS Kör honlapján, vagy e-mail-ben:
A CSEH TAMÁS Kör szervezésében Gyöngyössolymoson, a Pincés malomban 2013. augusztus 7-én 17 órától megemlékezést tartottak Tamás távozásának 4. évfordulóján.
17óra 3 perckor a „Halaknak álma” című dal szólalt meg. Ezt követően a CSTK alapítója és vezetője emlékezett meg rövid beszéddel, amely Tamás az életről elmondott mondatainak felidézésével zárult.
A megemlékezés mécseseit a malomban elhelyezett Cseh Tamást ábrázoló domborműnél helyezték el, így tisztelegve a művész előtt.
A résztvevők kis alkalmi malom-kiállításon tekinthettek meg fotókat, Tamás gitárpengetőjét, Tamás által készített indián tárgyat és lemezborítókat, filmplakátokat. Ott volt apa kalapja, s a gitár szögre akasztva, de a Mambó magnó már nem szólalt meg semmiféle fordulatnak…
A Kör budapesti tagjai ugyanebben az időben egy másik helyszínen, a Farkasréten helyezték el az emlékezés virágait és mécseseit Tamás sírjánál. Így a vidék és a főváros ugyanabban az időben összekapcsolódott valahol és ezt a kapcsolatot Cseh Tamás hozta létre.
Így mennek tovább napjaink 2013-ban, és a dalok így teremtenek folytonosságot térben és időben.
2013. augusztus 7-én, 17 órától, Gyöngyössolymoson a pincés malomban megemlékezést tartanak a Cseh Tamás Kör tagjai. Kis műsor, kiállítás, gyertyagyújtás a malomban elhelyezett Cseh Tamás domborműnél. Felnyitjuk Tamás kedvenc borából az utolsó palackok egyikét! (Mátraaljai Cabernet Sauvignon)
A megemlékezés közös együttléttel zárul egy varázslato és méltó helyen, a Hegyiember házánál!
A CSEH TAMÁS Kör 2013. január 21-én este 18 órától a gyöngyössolymosi pincés malomban elhelyezett domborműnél megemlékezést tart Cseh Tamás születésének 70. évfordulóján.
Egyszerű, bensőséges megemlékezést tervezünk zenével, kis meglepetéssel.
Mindenkit szeretettel várunk, aki szeretne közösen tisztelegni CSEH TAMÁS emléke előtt.
A Kör tagjai január 22-én a budapesti OSZK-ban megrendezésre kerülő eseményen vesznek rész közösen, ahová szintén várnak minden érdeklődőt!
Egyéb részletekkel kapcsolatban érdeklődni: a 20-9125025-ös
telefonszámon, illetve a lenti e mail címen lehet.
Cseh Tamás születésének 70. évfordulója és a Magyar Kultúra Napja alkalmából 2013. január 22-én különleges eseményre hívunk meg Téged az Országos Széchényi Könyvtárba, amely nem csupán Cseh Tamás életművének, alkotásainak bemutatója, de egy napra reményeink szerint[...] Bővebben!Tovább »
A CSEH TAMÁS Kör egy Cseh Tamást ábrázoló szobor állítására készül BAKONYBÉLBEN.
A helyszín kijelölésre került. Balogh Józseffel, az Alíz panzió tulajdonosával közös egyetértésben,- Bakonybélben, a panzió előtti parkos területre esett a választásunk. Itt kerül felállításra a szobor, a tervek szerint a 2013-as év tavaszán. Ezen a helyszínen Tamás rendszeresen megfordult és jó barátságot ápolt Balogh Öcsivel. A hely szépsége, Tamáshoz kapcsolódása és egyéb okok kitűnően alkalmassá teszik a helyszínt.
A szobor terve kb. két esztendeje megszületett, a szobor rövidesen elkészül. Az anyaga tölgyfa, és Égerházi László Erdőbényén élő és alkotó szobrászművész készíti, aki a GYÖNGYÖSSOLYMOSON elhelyezett CSEH TAMÁS domborművet is faragta.
A szoborhoz való hozzájárulást mindenki számára lehetővé tesszük, aki szeretne ezzel is tisztelegni CSEH TAMÁS emléke előtt.
Az adományozással kapcsolatban érdeklődni: a 20-9125025-ös telefonszámon lehet, vagy Bakonybélben Balogh Józsefnél a Pápai út 108.szám alatt, ill. a lenti mail címen.
2012. augusztus 29-én 21:00-tól a Hunnia Bisztróban (Bp. V. Bank u. 5.) immár 40. alkalommal: Cseh Tamás-dalok a Vodku fiai - Bata István, Szabó Árpád és Takács Szabolcs - előadásában. Ingyenes!