Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
" Amúgy bal duplaklikk = megnyitás. " - hát, ez az, hogy arra jött a hibaüzenet :-), na de /bár az info-kat próbálom elraktározni a jövőre/, azóta mint láttam, még kellett neki, 1-2 újraindítás, frissítés, : a lényeg, hogy a legutóbbi óta, meg már megint működik, - szóval, azért kösz., probléma kilőve :-)
illetve, ami még inkább rejtély /tudom, 1 szakértőnek pofonegyszerű lesz/, szóval, ha windows, jobb egér, és klikk, akkor ebből a menüsorból, miért hiányzik a 'megnyitás' opció ?
szerintem, enélkül is megfejtitek, de kb. 9-10 napig nem voltam itthon, és nem használtam a gépet, most jöttem meg nemrég, windows, nod32, is felfrissítve, stb., szóval, szinte minden a régi
Ha böngésző, akkor is furcsa. Az éjszakai mód jó, ott megy rendesen, úgy jelenik meg, ahogy kell. Akármennyit is F5 vagy lapozok az oldalak közt. Inkognitóban is ilyen fehéres lesz alapból. Vajon, hibásodófélben lévő szerveroldali DB okozhat-e ilyent? Az újabbak, lehet korrigálják és/vagy ignorálnak, javítanak valamit útközben, azért is jó az ő esetükben.
Az Időkép, MP4-formátumú videókra mutató beágyazásai is meg vannak zakkanva pár napja, még Win7 alatt is. Konkrétan, mintha le se küldené a gépre (forrásban, mintha nem lenne nyoma?) vagy fehér üresség van a helyén. (Se lejátszó ablak, se előnézeti kép nincs.) Ja, meg a "Mit vegyek fel holnap?" alatti területre, mi a fenének raktak be 1920px(!)-nyi sorfelbontású *.WEBM-videófájlt, ha az egész kb. 240-320px-nyi területet foglal el, a képernyőn?? Mobilneten, azért sunyiban megeszik közel 2MB-ot, minden újabb videó megjelenése/újbóli letöltése... A 100KB alatti WEBP, esetleg GIF, bőven kiszolgálná azt, amit. Hülyeségnek tartom. (XP és Chrome49 alatt, ezt tiltani uBlock-al, különben összefossa magát, az oldal. Bár, az integrált VGA nem is bírja, az FHD-t, talán emiatt is. PaleMoon alatt, bezzeg megy.) Az MP4-ekkel nem volt gond, mentek eddig gond nélkül.
PH: Az alábbi furcsa bugra, van valami tipp?? (PaleMoon 28.5.0a2 + WinXP)
Sejtésem szerint, az elmúlt idők adathibáival lehet összefüggésben, ha:
1. 2025.04.30 és június hónap utolsó napjai közt, nem volt változás, a fórum HTML-kódsorait illetően. Valamikor jún 26-28.-a közt, egyik napról, a másikra zakkant így meg, de csak a nappali mód.
Tünet: Furcsán szétesett, a fórum oldalmegjelenése, mintha a Win10-et látnám magam előtt... (Hótfehér lett minden.) Ha átváltom, az éjszakai módba és onnan vissza a nappalira, akkor jó lesz, de(!) csak addig, míg nem nyomok egy F5-öt vagy navigálok el egy-egy régebbi kommenteket tartalmazó lapra és/vagy másik topikba. Akkor, megint ilyen lesz minden, mint a képen. (vagy lásd: a mentett weblap mintát.) Viszont, ha éjszakain hagyom, akkor semmi zűr, minden úgy jelenik meg, ahogy kell. Win7 és Chrome109 alatt nincs/nem volt ilyen tünet sosem.
Lehet, ez már jelezte a közelgő bajt?? (Ugyebár, már korrumpálódtak az adatok a szerón, egy ideje.)
Én kérdeztem az elején, hogy esetleg böngésző-e vagy valaminek azért nézzen utána, mert van többféle módszertan, de igazából nem is nagyon akarja megoldani.
Az, hogy akkor a reklám is eltűnt csak másodlagos mert a "tetszik a látvány" a háttérképet tünteti el elsődlegesen. Majd egy másik háttérképpel visszakaphatod a reklámot is.
Az alábbi két lehetőséget nem találtam, de kiderült, hogy ez a zárolási képernyő, amit a Ctrl+Alt+Del után a zárolásra kattintva elő tudtam idézni. Majd itt már rá tudtam kattintani a Tetszik a látvány? gombra, és tudtam jelezni, hogy nem kérem. Ezt tudomásul vette a rendszer, és egyelőre nem jön vissza.
Köszönöm, de ezt sejtettem. A kérdés, hogy le tudom-e tiltani, hogy ezzel indítson minden felébredéséből? Mert a képernyőn nem látok ilyen lehetőséget. Arra meg nem akarok rákattintani, hogy tetszik a látvány. Mert nem tetszik ez az erőszakosság.
500 guga nem is olyan sok. Ennéltöbb van zsebemben penen :-D Inkább olyan utilt mondjatok ami a gép BIOSát bootolós pennel lementi és bekapcsoláskor újra lehet írni bele.
Abban a listában ne is keresd, mint mondtam ott nem látszanak a Safe OS frissítések. Csak így ellenőrizhető le:
Pirossal aláhúztam mit kell beírni. Ha a nyíllal jelölt eredmény kisebb mint 5850 akkor nincs fent minden. (Mondjuk ezen gépen is kicsit kevesebb mint 800, de nagyobb mint 700)