Igen, látom hogy félreértés volt részemről! A kiálló rész - számomra a másik oldalt jelentette. Mea Culpa ! Nem akartam senkit megbántani, inkább egyeztetni szerettem volna!
Azt, hogy nem néztek meg rendesen egy betett képet, nem én tehetek. Lehet, hogy nem jól magyaráztam, de a képek magukért beszéltek volna, pont azért tettem be.
Ismerős probléma! Ezért van itthon egy klíma nyomasz szenzorom, gyári tömítéssel :) az ábrán az klímahűtőbe csavarva volt, és mivel a szivárgás helyet (akkor még) nem sikerült beazonosítani, ezért vettem klímahűtőt, hozzá O gyűrűket (gyárit, hogy ne azon múljon) és mivel ez is ott volt, egy ilyet, ki tudja alapon. (Olajgombát már láttam szivárogni) aztán mikor cseréltem a hűtőt, kiderült, a kompresszor csöve kotyogott. Vettem újat. A szenzor meg a csőbe van, az ok megvolt, inkább nem piszkáltam, ami jó ;) azóta van egy ilyenem. (És újra működik a klíma.
Megjegyzem a Xsaraé is, tavaly valami 30g-ot töltötték rá, bő 8 év után.
Bar az enyém 1,9 td, azonos ok miatt vettem újat. Akkor talán a Nárdiba, ma a Kovacs autónál venném.
Egyébként sok autónál gond, volt a családban egy 1,9 dci Renault, abba csak nálunk két (műanyag) pálca hullott be. Az nem okoz gondot, elfér benn :)
A C8-hoz egyébként a Kovácsoltvas vettem (tartalékba), bizonyos fajták ilyen 1-2 e Ft ba kerülnek csupán (ennyit még nekem.megér, hogy legyen, mert ha később nem kapható, vagy húzós áron)
Ezen a linken ha megnézed hogyan áll a tárcsa és ráviszed az egeret, kinagyítja a képet és látszik a "Gearbox side" felirat a tárcsa kimagasló oldalán.
Az alkatrész rajzokat ilyen szempontból ne nagyon vedd figyelembe, mert azok csak sematikus ábrák ! Egy csomó helyen van olyan rajz, ahol a cikkszám stimmel, a kapott alkatrész stimmel az eredetivel, de a rajzon nem úgy néz ki.