ennek nem akarok új topikot nyitni, hátha ide beleillik valamennyire
azon gondolkodom, lehetne-e rubik kockát torus alakban megvalósítani, illetve hogy még extrább legyen, moebius-torus alakban
nyilván mechanikailag nem igazán lehet (illetve úgy is lehetne, de nem négyzetlapokat tudnánk tologatni, hanem kisebb pöttyöket amik nem érnek össze). de úgy meg lehetne csinálni elektronikusan, hogy az egész felülete egy LCD kijelző, és akkor lehetne vele játszani h persze a rubik kocka lényege pont az, hogy mechanikus és egyszerű. na de ez is érdekes lenne.
Hogyan lehet ezeket lerajzolni, vizualizálni, ábrázolni, megfeleltetni egymásnak és még minden létező szinonímá is felsorolhatnék. Tehát szabad bármit. Ami "láthatóvá" teszi.
Nem tudom mi történik itt. Mintha Istenek villámot szórnának, derült égből mennykő.
Védekezéses indokolást írok.
Az eredeti kérdés úgy szólt, hogy nem értette az apuka, hogy az ő kislányát miért szekálják ilyesmikkel.
Erre válaszoltam, hogy semmi több sincs ebben, ennyi a szekatúra. Majd áttértünk a szekálásra.
Aztán a nevezéktanban tisztáztunk néhány fogalmat. Multikulti környezetben ez igen gyakori, mint ahogy a nyelvek is különbözhetnek. A rajz az segít. És a pozitív hozzáállás egy másik kétlábúhoz. Agyi iterációkkal.
Ennyi volt a történet. Bocsánatot kérek, ha kell.
Például volt egy ukrán építőmérnök szomszédom.(RIP)
Hobbija a gravírozás és görbeseregek voltak. Tehát szüksége volt görbék paraméterezett egyenletére. Aztán a közös társalgóban néztem, miket alkotgat. És persze voltak kérdései. De a németje kevés volt. Én nem beszélem sem az ukránt, sem az oroszt (olyan szinten, hogy komplex függvénytant oroszul álmodjam).A gépi fordítók pedig ennyire speciálisat értelemszerűen helyesen nem tudnak lefordítani. Aztán legközelebb jött, mosolygott és mutatott egy jegyzetet. Sztojka Miroszláv: Komplex függvénytani gyakorlatok voltak, Horváth Gábor előadásai alapján magyarul. Ebben az Ő pozitív hozzáállása ez volt, és ez a jegyzet azért volt alkalmas az értelmes közvetítő nyelvre a (komplex görbeseregek és leképezése igazsága felett), mert a végén volt egy orosz ukrán szószedett.
A logaritmusról jut eszwmbe, volt egy barátom (RIP), aki száműzni akarta. Elfogadta, hogy létezik. De elegendő nulla és 1 alapú logaritmus. Ahhoz hogy negatív szám egész kitevős hatványát bevezesdd, ahhoz akkora gödröt kell ásnod, hogy lényegében magad alatt ásnád. Tehát létezik 0 alapú logaritmus 1 alapú is. Negatív alapú nincs.
Az iskolában azt tanulsz, amit az előadó lead. Azt te szépen lejegyzeteled. Vagy egy szépírótól kölcsönzöd és fénymásolsz. Ajánlott irodalmak is vannak. Meg néha nyomtatott jegyzet. Amit kéz alól, vagy vadi újat, ha ép kapható volt megveszel. Ha nem akkor könyvtár helyben olvasva, vagy fénymásolva. (Régen ez volt a praktika. Ma már sokkal könyebb.) Akkor most te nyilatkozz, melyik magyar geo könyvben tanultad?
Töredelmes vallomás: ilyen elnevezéssel (neves tételek) nem. De a konstrukció volt. Tehát ha lett volna, akkor akik megoldást adtak, így hivatkozták volna. De ez jó elnevezés. Használni kell.