Keresés

Részletes keresés

shankara Creative Commons License 45 perce 0 0 70306

Hírdető:
Név/Hivojel: HG8JG
Helység: Csorvás
Weboldal: http://hg8jg.hu
E-mail: hg8jg@gmail.com

Bejegyzés:
Rádióamatőr találkozó korábban mint szokott!
2026.02.08. Vasárnap, Csorváson a szokott helyen, a művelődési házban tartjuk a találkozót.
A 30. találkozót 2026.02.08. 8 órakor megnyitja Baráth Lajos polgármester.
A találkozón nincs: belépő, asztal, terem, és parkolási díj, a termet a művelődési ház 30. éve ingyen bocsájtja rendelkezésünkre. Az előtérben büfé üzemel. Mindenkit szeretettel várunk. Csorvás Petőfi utca 12. Érdeklődni: Szente Károly /HG8JG/ +36 20 harminckettő71nyolc56 telefonon. Add tovább!

5bdc Creative Commons License 8 órája 0 0 70305

Jó napot az Uraknak!

Keresem a ROHDE & SCHWARZ ESH3 műszer szerviz dokumentációját,vásárlás vagy másolás céljából.

5bdc

XANTIi Creative Commons License 22 órája -1 0 70304

OK, valóban jobb szaküzletből venni. Már a garancia miatt is. Még kicsit olcsóbb is.

Sok szerencsét!

Előzmény: boris28 (70303)
boris28 Creative Commons License 1 napja -1 0 70303

Tudom,néztem,DND-től rendelném inkább,de elsőnek hátha valaki eladja. 🙂

Előzmény: XANTIi (70300)
HA7VOX Creative Commons License 1 napja -1 0 70302

Eladó:

Xiegu X6100, HF + 50 MHz, all mode, all band adóvevő     189.000 Ft

Icom IC-PS30, tápegység     48.900 Ft

HA7VOX  István

+36 209 351 214

boris28 Creative Commons License 1 napja -1 0 70301

Írtam. 🙂

Előzmény: Drake Black (70299)
XANTIi Creative Commons License 2 napja 0 1 70300

Az allegro.hu -n árulnak újat. 

Előzmény: boris28 (70296)
Drake Black Creative Commons License 2 napja -1 0 70299

Zseniális... Sajnos számítógépről pontosan ez a probléma, gyanús is volt, hogy jóformán senki nem válaszolt eddig e-mailre, amit innen írtam. Tudsz írni az ikaroszhun@gmail.com címre?

Előzmény: boris28 (70298)
boris28 Creative Commons License 2 napja -1 0 70298

Nem kaptam meg.

Nekem iPhonon irva egyből a Mail programot nyitja meg,és tudok írni. :) 

Előzmény: Drake Black (70297)
Drake Black Creative Commons License 2 napja -1 0 70297

Elvileg írtam! Bár szörnyű ez a rendszer, hogy e-mail láthatósága helyett az outlook-al kell szenvedni... A felét betölti a felét nem, tehát egy kicsit gambling, hogy tényleg elküldte-e... De majd lesd meg:)

Előzmény: boris28 (70295)
boris28 Creative Commons License 3 napja 0 0 70296

Még aktuális. 😁

George II-t szívesen vennék. 🙂

Előzmény: boris28 (70271)
boris28 Creative Commons License 3 napja 0 0 70295

Írj e-mailt,beszéljünk mik vannak. 🙂

Előzmény: Drake Black (70292)
XANTIi Creative Commons License 3 napja -1 1 70294

OFF

De pontosan azért. Közölték vele, hogy 24 órát kell bent töltenie és a pénzbüntetés mellett kitiltás is lett volna belőle. Akkoriban még volt "határállomás", útlevél ellenőrzés.

Előtte is, de utána is mindenkinek a lelkére kötötte, hogy ki se bontsa az új rádiója dobozát, pont ez ilyenek miatt. Hozni szabad volt, csak beüzemelni nem.

ON

Előzmény: qtc (70293)
qtc Creative Commons License 3 napja -1 2 70293

Ha jól sejtem, akkor nem a Grant miatt 'emelték ki a sorból.

Mint említetted: Elektromodul / kiemelt /megbízott / COCOM... stb.

A diplomáciai segítségre sem a Grant rádió miatt volt szüksége.

Előzmény: XANTIi (70290)
Drake Black Creative Commons License 3 napja -1 0 70292

Megértem, hát szurkolok és a legjobbakat kívánom, biztonságos utakat :) 

Őszintén, szerencsétlen próbálkozásaim céljából megtartani gondoltam, de ha mágnes talpas antennára gondoltál, nekem van egy Sirio itthon. Meg bázis GPE27 is. Nekem már úgy sem lesz sikerem CB-vel, ha érdekel jelezz nyugodtan. Igaz, nem tű egyenes már csóri, de én is így kaptam :)

Előzmény: boris28 (70287)
Vosseler Creative Commons License 4 napja -4 1 70291

Ráadásul a lengyelek, javarészt, nullás frekin rádiózik. Ott engedélyezett.

Románoknál meg csak az FM az engedélyezett és ott állítólag, utaznak is rá a rendőrök. (ezt egy román kamionos mondta, aki szokta szállítani a cuccainkat a kinti horganyzó üzembe)

Előzmény: XANTIi (70290)
XANTIi Creative Commons License 4 napja -1 1 70290

Régen volt valóban macera az tény.

Nagyon sokunk által ismert HA5PH-t a német határon szedték ki a sorból egy Grant-al. Megbüntették pénzre, bevitték a yardra és a tökéletes anyanyelvi szintű német tudása és némi diplomáciai segítség kellett, hogy kiengedjék azonnal. Ő Münchenben volt az Elektromodul kiemelt import megbízottja. (COCOM és tsai...) Igen sok CB-s és amatőr társnak segített a beszerzésben, MWSt bonyolításban.

Az elmúlt évekből nincs hír, hogy bárkit maceráltak volna. Pláne egyéb ok nélkül. A lengyelek például hatalmas tömegben jönnek-mennek a németekhez, vagy rajtuk keresztül, nagyon sok autón ott az antenna. Nyilván ha valami "fennforgás van", akkor akár bele is köthet(né)nek a nem EU konform rádióba. 

(RÉGEN volt divatban a kamionosoknál, hogy egy kis CEPT-es CB virított a műszerfalon. Persze nem avval ordibált a pályán. De ha valami más dugi áru miatt félreállítják és szétszedik, akkor lehet bukta.)

Előzmény: _nyunyuka (70289)
_nyunyuka Creative Commons License 4 napja -4 2 70289

OFF

Ezek az elkobzások, átfúrások, kalapáccsal összetörések, csak urban legend-ek.

Egyetértek! Szakközepes-Kandós éveimben sok nemzetközis kamionba, furgonba szereltem be CB-t, meg javítottam. Egyszer sem találkoztam szétfúrt, megrongált, húzó kerêk alá tett szétlapított rádióval. Gondolom a sokkal többet látott XANTI se. Mesét erről annál többet. Szomszédunk épp HC-s volt, fél világot bejárta, sose piszkálták érte. Mindössze mikrofonkábelt cseréltem neki többször.

Aki meg nagyon-nagyon papírozni akarja, annak amatőrvizsga, nyitott 10/11m-tudó amatőrrádió, a műszerfalra tett billentyűvel és logfüzettel. Utóbbi a /P-ben meg /M-ben nem kötelező de nem is tilos 🙂.

ON

Előzmény: Vosseler (70288)
Vosseler Creative Commons License 4 napja -3 4 70288

Én is furgonoztam jó pár évet,

Engem is szedtek ki kontrollra.

Nekem is kellett árhajtanom röntgen kapun a kocsival.

Nekem is szedte ki egyenként a cigit a dobozből és szaglászta meg.

Nekem a fülke tetjén, középen lógott a rádió, (egy Stali) ha kinyitottad az ajtót, szemen vert.

(Az antenna 120-as volt, jól látható helyen,)

Soha, senki, még csak meg sem kérdezte, hogy mi az, pedig főképp Svájcot jártam.

Ezek az elkobzások, átfúrások, kalapáccsal összetörések, csak urban legend-ek.

Gondolj bele!

Mennyire életszerű, hogy bármelyik szerv, akksis behajtóval legyen fölszerelve, CB rádiók átfurkálásáshoz.

(ami ráadásul a magántulajdonod és nem követtél el vele bűncselekményt, maximum szabálysértést)

Előzmény: boris28 (70286)
boris28 Creative Commons License 4 napja -1 0 70287

Pedig van jópár stabil állomás. :) Nekem is van 3db rádió,nagy antenna (most gondolkodok egy új Sirio antennán). Kamionba is szeretnék,csak ám nemzetközi vonalon kicsit tartok tőle mit szólnának nyugaton,ezért akarok olyan rádiót,amit lehet jogszerűen használni,így nem tud bele kötni. :) Jó lenne egy Geroge II,mert ha netán kivenném belőle, akkor nyitnám ki,had legyen "szabad". :D 

Előzmény: Drake Black (70284)
boris28 Creative Commons License 4 napja -1 0 70286

Még a gyógyszerest is kipakoltatta velem, kérdezősködött. 

Előzmény: Tibi2105 (70285)
Tibi2105 Creative Commons License 5 napja -1 0 70285

Pont a fináncnak van a legkevesebb köze hozzá...

Előzmény: boris28 (70280)
Drake Black Creative Commons License 5 napja -1 0 70284

Hát igen, az elővigyázatosság sosem árt! Kamionba nektek hasznos még, sajnos a CB témáról én lemondtam egyelőre (legalábbis ilyen formában), az ára pedig majd hasznosabb dolgokra fordul (főleg Motorola... :D)

Előzmény: boris28 (70279)
ha1ta Creative Commons License 5 napja -2 0 70283

Sziasztok.

Eladó ICOM IC 703as HF transceiver.

Adásban nyitott, szép és jó állapotú.

Gyári beépített automata antennaillesztővel.

Eredeti mikrofonja és tápkábel jár hozzá.

Ára 149000Ft

Opciós 250Hz-rs távíró szűrő és UT106 DSP.

Digit üzemre kábelkészlet

Előlap szeparációs kábel.

Rögzítő konzolok

ha1dfn@gmail.com

06 30 9 576 576

KLajos80 Creative Commons License 5 napja 0 0 70282

Eladó a képen látható új, Baofeng UV9R Plus.Átvehető Biatorbágyon vagy futárral tudom küldeni,Packeta utánvéttel.

2db van,az ára 9500ft/db.A kettő együtt 18000ft.

Tel:06305938666

KLajos80 Creative Commons License 5 napja 0 0 70281

Üdv mindenkinek,

Eladó 2db  ATS-120 kézi SDR rádióvevő

FM / LW / MW / SW sávokat kezel, rövidhullámon SSB (USB/LSB) vételre is alkalmas.

Főbb jellemzők:

SI4732 DSP vevőchip

64–108 MHz FM (RDS)

153–500 kHz LW

522–1710 kHz MW (AM)

1,7–30 MHz SW, SSB támogatással

Forgatható 2,4" színes érintőkijelző

Bluetooth hangkimenet

Beépített akkumulátor, teleszkópos antenna FM.

Külső antenna csatlakozó

Állapota:új

Ár:20000-ft/db +posta

Átvétel / posta megegyezés szerint.

Hely:Biatorbágy

Tel:06305938666

boris28 Creative Commons License 5 napja 0 0 70280

Észrevettem hogy nincs újonnan Grant II,de nekem jó a George II is(lehet még jobb is).
Ha nem lesz használtan, akkor új lesz. 
Nekem a magyar nav-os nézte a Grantot,még mikor furgonoztam, többször vissza nézett rá. 

Előzmény: XANTIi (70277)
boris28 Creative Commons License 5 napja 0 0 70279

Van 2db Stalker , és  egy Grant, szóval van mivel játszani. :D 
Kb 3 éves cikk, hogy egy Töröknek elkobozta az osztrák. 
A DAF-ba tenném, a tacho mellé, van egy szabad helyem hozzá,rendezetten akarom elrendezni,ezért lenne jó a Grant II,vagy George II. 
Meg ha meg látja az osztrák vagy német, hogy új rádió van benne,csak tán nem piszkálódik,sosem tudni mibe kötnek bele. 

Előzmény: Drake Black (70278)
Drake Black Creative Commons License 6 napja -2 0 70278

Ha úgy alakulna, nekem van egy President Grant rádióm eladó, lentebb meghirdetve. A műszerben a kis led nem ég, illetve a kijelzőn az első szám kicsit hibás, ettől függetlenül teljesen jól működő rádió, kiegészítőkkel.

Annyit még hozzá tennék, ha szabad...
Ha ezeket a mai napig ellenőrzik valahol, akkor az érdekes, de én úgy tudom, a kutyát sem érdekli már máshol sem (nálunk pedig biztosan nem). Végülis ha azt nézed, a PMR papagáj sem lenne használható, egy két trollnál megy néha a "jAj EzZeL nEm SzAbAd PéEmErEn AdNi", de amúgy nem foglalkoznak azzal sem. Még mikor először kezdett érdekelni a téma, én is rá paráztam, de szinte Mindenki megnyugtatott, hogy a kutyát sem érdekli, ahogy a közösségekben is maximum a trollok fognak be szólni érte.

Stalker IX és társai vannak használatban több autósnál és ahogy az arckönyv (facebook) csoportokban nézem, TÖBB Kamionosnál is, így szerintem érdemes lenne őket is megkérdezni, hogy mi a tapasztalatuk! :) 

Előzmény: boris28 (70273)
XANTIi Creative Commons License 6 napja 0 0 70277

Nagyon régen hallottunk ilyenből akadékoskodást. Akkor is csak közvetetten, 3.-, 4.- kézből.

De teljesen eltűnt a Gr. 2 a piacról. Legutóbb 1,5 éve volt, az export kivitel, de 340 Eurós áron.

Előzmény: boris28 (70273)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!