Keresés

Részletes keresés

ocso79 Creative Commons License 30 perce 0 0 158116

Nekem AMD Ryzen 5 8gb laptop van Honor. 238gb ssd semmi lassulast nem tapasztaltam kb 5 eves.
En nem szoktam ezeket cserelgetni sokszor egyenlore Windows 10 van rajta de mar nagyon akarja a 11-et de nem engedem neki mer meloban eddig csak kinlodas van vele. Fokent az ipari szoftverek lassultak be mint  a fene tele vagyunk " fatal error " kodokkal.

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (158112)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2 órája 0 0 158115

Akkor nézzem meg időnként egy-egy hosszabb út után hogy melegszik-e valamelyik kerék közepe tája? Gondolom ha xar a csapágy akkor növekszik a súrlódás amitől melegszik (nem értek hozzá, csak így logikusnak tűnik).

Nem akarunk rá költeni semmit ha abszolút nem muszáj, mert lehet hogy le lesz cserélve jövőre, vagy ha nagyon elxaródik valami akkor még idén.

KawaBazsy Creative Commons License 6 órája 0 0 158114

Ha az eleje lukra futott, akkor az egy - már gyengélkedő - csapágyat is kinyírhat. S trükkös, mert nemcsak akkor búghat, amikor ráterhelsz (kanyar), hanem kár ellenkezőleg is, szívtunk már ilyennel.

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (158111)
idejétmúlt Creative Commons License 14 órája 0 0 158113

Ha kapott az eleje kaphatott a hátulja is. 

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (158111)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 15 órája 0 0 158112

OLED filmekhez nagyon jó. Nem tudom milyen telód van, de gondolom OLED, hacsak nem abszolút legolcsóbb kategória vagy 6+ éves alsó kategória. Szóval ha OLED, akkor nyiss meg rajta valami Netflix filmet valami sötét éjszakai jelenetnél, vagy egy éjszaki égbolt stb. fényképet, aztán nyisd meg ugyanezet tableteden/számítógépeden/tévéden. Látni fogod a különbséget. Ha meg mindezt egy sötét szobában teszed (pl. esti tévénézés gyanánt), akkor meg ordítani fog a különbség (ha jó minőségű és HDR a film anyag/fénykép stb akkor meg pláne).

Avagy bemész egy Currysbe és megnézed az OLED és minden más nem-OLED tévé képe közti különbséget. Na ugyanez a különség az OLED/nem OLED laptop kijelző között is fennáll.

SSD legyen, legalább 256GB, de inkább 512GB, RAM legyen legalább 16GB, processzor meg erős. Kimásolod a processzor nevét, és utánaírod Google-ban hogy Passmark point. Valami ilyent fogsz látni az AI summary-ban:

Multi-Core: Approx. 18,365 (based on early data comparisons). Single-Core: Approx. 3,605 (based on early data comparisons).

Ha Windowsos asztali PC-t veszel: Multi-Core legyen 25,000 fölött, Single-Core 3,000 fölött

Ha Windowsos laptopot veszel: Mutli-Core legyen 15,000 fölött, Single-Core 2,500 fölött

Ha Chromebookot veszel: Multi-Core legyen 9,000 fölött, Signle-Core 2,000 fölöt

Természetesen magasabb jobb. Azért kell vigyázni, mert van képük sokszor olyan igen gáz lassú öskövület procikkal adni el gépet mint amilyen a Celeron N4500, ami 1,800 pont és 1,200 pont. Ez kb. olyan mintha egy egy karburátoros 34 lóerős Fiat 850-es ős-motor lenne egy modern 1,6 tonnás SUV-ban. Nem teljessen használhatatlan, de bazi lassú lesz és minden indulással és emlekedővel megszenved... Pláne Windowsnál gáz, volt ilyenhez szerencsém, míg egy normális gép 25 perc alatt megcsinált egy Windows frissítést, ezeknek 6-8 óra kellett hozzá, meg míg egy normális gép 5-10 másodperc alatt betöltött reklámblokkoló nélkül egy media és ad-heavy weboldalt addig ezeknek 50-80 mp kellett hozzá. Szóval ezekkel ne szívasd magad :-)

A legjobb az, ha paramérteken felül meg is tudod nézni, láttam olyant ami paraméterileg jó volt, és a kijelzője is elviekben jó IPS kijelző volt, gyakorlatban olyan mosott volt a kép, hogy nem bírtam volna pár percnél tövább hasnzálni, fájóan xar volt a képe... (OLED ezért is jó, mert (hacsak nem hibás) annak mindig jó (gyakorlatilag végtelen) a kontrasztrja, mert hát ott maguk a pixelek vagy be vannak kapcsolva vagy ki, míg az összes többinél mindig be vannak kapcsolva háttérvilágítással, aztán a háttérvilágítást sosem lehet teljesen elfedni ezért a többinél a fekete sosem lesz fekete max. sötétszürke, rossz esetben középszürke... És a betkintésű szöge is jó az OLED-nek, míg pl. régebbi TN+FILM típusú kijelzőkkel/monitorokkal volt olyan ami annyira xar volt, hogy már 5 fokos fejmozdítástól elkezdődött a színváltogatás meg durva kiszürkülés...)

Előzmény: cam aro (158110)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 15 órája 0 0 158111

Van valami alacsonyabb sebességnél enyhe súrlódó, magasabb sebességnél enyhe búgó hang. Kolléga szerint kerékagy csapágy. Mintha hátulról jönne - amihez elvileg hozzá se nyúltak. 9 éve használom az autót szinte minden nap, szóval ismerem a hangjait, valami változott. Valahogy nem hiszek a véletlen egybeesésekben (hogy pont azután kezdi el csinálni hogy szervízben volt)...

Mindegy, most jön az ami eddig még nem volt, hogy használom míg valami szét nem esik. Aztán ha szétesett, akkor majd elgondolkozok hogy mi legyen...

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (158076)
cam aro Creative Commons License 16 órája 0 0 158110

medve. ...  a jelenlegi uzemmod.. 

neha, ha kedvem van csavarokat pakolgatok.. ki, meg be.. 

igy leany gyermek bombikeje is felujitodott..( majd motor general ) 
jovo hettol mehet mot-ra.. 

kozben elkezdtem munkat is keresni  ( indeed ) de immar valogatni is tudok,. szvsz ra er meg.. 
...addig mig az asszony kocsija is kesz lesz.. (itt valtot kell ? javitani... ) 
...szerintem marcius lesz abbol mire aktiv leszek. 

nem baja.. egyenlore elvezem. 

pc. 
meg atgondolom.. 
koszi a tipeket .. 

ja.. 
jesus is black. 
yes! she is! 

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (158103)
4RoomNick-2 Creative Commons License 20 órája 0 0 158109

Ezt a gyikemberseget kiprobalom majd nehany szocskevel es gilisztaval ha lesz alkalmam. :-D

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (158107)
4RoomNick-2 Creative Commons License 20 órája 0 0 158108

Mindig tanul az ember :-) persze figyelni kell hogy kitol es mit :-D 

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (158106)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 21 órája 0 0 158107
Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (158106)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 21 órája 0 0 158106

Te ezt nem tudtad? :-) Mindig meglepodok hogy van aki ezt nem tudja, meg hogy Biden alien reptilian stb :-))

Előzmény: 4RoomNick-2 (158105)
4RoomNick-2 Creative Commons License 23 órája 0 0 158105
Némedi László __ Creative Commons License 26 órája 0 0 158104

Why Arguing About Politics Feels Pointless

nagyon jó áttekintés, sztem, mi a problémánk a modern internet világban...

AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 27 órája 0 0 158103

Amúgy mi jót csinálsz mostanság? Keresel állást vagy élvezed egyelore az otthonlét oromeit? :-)

Előzmény: cam aro (158088)
Némedi László __ Creative Commons License 27 órája 0 0 158102
KawaBazsy Creative Commons License 28 órája 0 0 158101

Akkor hajrá! :-)

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (158100)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 28 órája 0 0 158100

Sajna nem, 25-30 között

Előzmény: KawaBazsy (158096)
Némedi László __ Creative Commons License 29 órája 0 1 158099

nemrég vettem az egyetemre:

Lenovo IdeaPad 5 15I TL0515.6” i5 11th Gen Laptop 8GB RAM 256GB NVMe Windows 11

ebay 69 font

Előzmény: seci (158098)
seci Creative Commons License 30 órája 0 0 158098
Előzmény: seci (158097)
seci Creative Commons License 30 órája 0 0 158097

"legyen hd, legyen tarhely"

Ma mar "normalis" PC-ben nincs HDD, csak SSD (500GB/1TB). Es veszel melle egy 4-6-n TB-os kulso diszket  (vagy kettot), amire rateszed a filmjeidet/mentesedet.

Sajnos az SSD árakat a buzi AI az egekbe nyomta (tudod kell a memoria a macskas videok eloallitasahoz)

En legkozelebb refurbished cuccot fogok venni, ha az Acer desktopom meghal, laptopnak jo a ceges, de amibe az kerul annyit nincs az az isten, hogy adjak szamitogepert.

Uff!

-seci

Előzmény: cam aro (158087)
KawaBazsy Creative Commons License 30 órája 0 0 158096

Azt hallottam, egyikőtök se karcsú.. a BMI-tek 20-25 közt van? :-)

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (158086)
KawaBazsy Creative Commons License 30 órája 0 0 158095

Ez a fog kérdés érdekes, nekem tinédzser koromban esett ki vagy 7, amikor nagyon gyorsan megnőttem, gondolom nem oda ment az építőanyag.. de azóta ok, nem romlik tovább. Van 1 db implant, meg elöl korona, s pá. Én is ismerek másokat a korosztályomban, akiknek teljes pótlás kell.

AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 1 napja 0 0 158094

Annyiért meg már ajándék 😂

Előzmény: idejétmúlt (158093)
idejétmúlt Creative Commons License 1 napja 0 0 158093

220 ért vettem black fridaykor :D

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (158090)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 1 napja 0 0 158092

Amúgy a Chromebookok sokmindenben jobbak mint a Windowsos gépek, de filmnézésben speciel szerintem a Windows+VLC media player überelhetetlen. Szóval ha filmnézés mindenféle videó formátumú fájlt tekintve feladat akkro szerintem inkább windows.

Ha helyedben lennék: https://www.currys.co.uk/products/acer-swift-go-16-oled-16-laptop-intel-core-ultra-5-512-gb-ssd-grey-10280843.html

576 pénz, kapsz érte egy bazi erős processzort, 16GB RAM-ot, 512GB SSD-t, és ami a lényeg egy 16"-es OLED kijelzőt aminek magasabb a felbontása mint a full HD. És akkor még hordozható is.

OLED nagyon földbe döngöli a többieket, ha megveszed és lejátszasz rajta valami sötét scene-t Netflixről vagy hasonlóról, akkor láthatsz csodát, mert ha jó minőségű a film akkor az OLED-en a éjszaka feketéje koromfekete lesz, és látod a szürke betörtőt mozogni, míg az összes többi TFT/LCD/TN+Film stb. kijelzőn nagy szürke massza lesz az égbolt is meg a betörő is, és nem sokat látsz hogy mi van (ezért nézek sokszor telómon sötétben játszódó filmeket, mert annak OLED kijelzője van, míg minden más tabletnek, latpopnak, asztali gépnek meg TV-nek meg nincs). 

Cserébe, ha OLED-en állandóan ugyanaz a tartalom van megnyitva (pl. egy Excel táblázat, vagy mondjuk mindig a CNN megy ratja) akkor a fix elemek (Excel kerete, menüje, vagy CNN logója) idővel beégnek a képernyőre.

Szóval filmnézésére szerintem OLED kijelzős...

AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 1 napja 0 0 158091

Az első kettőt (legolcsóbbakat) semmiképp sem, azok egyszerűen nem elég erősek.

Aztán, én nagy ívben efelejteném az összeset amiben csak 8GB RAM van, az már pár éve is kevés volt, most gyakorlatilag a minimum küszöb a hasznáhatósághoz, nem kell nagy jósnak lenni hogy 5 év múlva ezek nem lesznek elegek, vagy döglassú lesz rajtuk minden az állandó memóriahány miatt. Csak összehasonlításképpen, feleségem asztali gépén és céges WIndows laptopon is 12GB körüli RAM van használatban Windows indulás után, úgy hogy semmi user program nincs elindítva még...

De muszáj all-in-one-nak lenniük? Ott ha bedöglik a monitor rész, akkor az egész be van dögölve. A hűtésnek nem tesz jót a kis hely/térfogat és tetejébe hogy fűti folyamatosan a processzort meg a RAM-ot meg az SSD-t a monitor...

AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 1 napja 0 0 158090

Az jó kis Chromebook, pláne ennyiért...

Előzmény: idejétmúlt (158089)
idejétmúlt Creative Commons License 1 napja 0 0 158089
Előzmény: cam aro (158088)
cam aro Creative Commons License 1 napja 0 0 158088

vagy amazonrol ? 

szom se tudja.. ott mintha olcsobb lenne u.a. a szint...

cam aro Creative Commons License 1 napja 0 0 158087

be xart a laptopom..

https://www.currys.co.uk/computing/desktop-pcs/desktops/all-in-one-pcs?searchTerm=all%20in

mit ajanlanal ezek kozul ? 
semmi komoly, legyen hd, legyen tarhely, es menjenek rajta filmek,
ja.. es menjen rajta a chrome. 

max 700 ig. melyik a legjobb valasztas ? 
thx. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!