Sziasztok.
Sok - sok topikot végigolvastam, de olyat nem találtam, ahol jelentős többségben a lakossági telepítésekről fényképek lennének...ezért ide elsősorban képeket várok, természetesen szükség esetén kiegészítő magyarázattal és Önreklámmal !
A topik célja, hogy a leendő klímatulajdonosok fejében kialakuljon egy kép, hogy miként tudná a berendezését mind esztétikailag, mind üzemeltetésileg a legjobb helyen elhelyeztetni.
Talán azok a szerelők is tanulhatnak a képekből, akiket a társtopikokban "fikázunk" a tudatlanságuk miatt.
Nem vagyok klímaszerelő, de azért vagy kb 10-12 éve kezdésnek felszereltem a saját lakasomba egy triál LG inverterest. Szépen falban vezetett kalorikus csövek, kondenzvíz elvezetés is lefolyóba csatornába. A klímás barátom már csak peremezni, vákuumozni, nyomáspróbázni, es bekapcsolni jött. Még a villamos bekötést is magam csináltam. Na meg a mosózsakos tisztogatást, kültéri átnosást is kitanultam. Emlekszem akkor órákat olvasgattam ezt a fórumot, es tanulgattam a szakiktól. Na ennyit az örömködésről. Szerintem nem csak, szép (egy csövet, egy vezeteket nem látni... nincs penész, nincs csepegés... ) de jó is lett.
Na tegnap megállt a kültéri mint a cövek, mintha nem lenne betáp. A beltérik pedig hibát jeleznek.
Kültérit megint megbontom mint mosásnál szoktam. Vezérlőpanelt szétcsarlakozom, kikapom. Szép nagy darab panel, szép nagy darab hűtőbordával. Aztán érzem az égett szagot. Kicsit rossz lett a kedvem... biztosíték nincs kiégve.
De kiszagoltam... na meg látszik is, a 230V-os tápvonalban a nyákon a jó sok fojtótekercs közül egynek a forrasztása azvl egyik lábnál elengedett, és már égett, fekete volt. Gondolom a forrasztás évek alatt meglazult, aztán onnan már nem volt visszaút. A többi forrasztáson is már latszott a gyengülés, azokat ujrafolyattam. A megégettet megpucoltam alaposan, nyákot, lábat... és jó nagyot forrasztást biggyeszettem rá. Ahogy néztem a túloldalon ugyanodamenő nyák palyák még tucatnyi viával vannak közösítve, ugyhogy a furatgalvanizalás hianyával itt nem foglalkoztam.
De szétszedeve még sosem kapcsoltam be. Most igen.
Egy Zöld LED folyamatosan világít, a piros mellette pedig (ahogy a szememmel számolni tudtam) vagy 5-6-ot villan de valami tized másodprses sebességgel. Aztán kis folyamatos világitás és kezdi újra.
tanácsot szeretnék kérni. Van egy régi Mizushi mobil split klímám, aminek pár éve az elrakáskor eltört a vékony rézcsöve a kültéri és a beltéri egység között, a beltéri egység kivezetéséhez közel. El is engedte a gázt.
Akkor szépen elcsomagoltam, de most újraéleszteném.
Gondolom először meg kellene forrasztani a csövet, aztán fel kellene tölteni.
Itt Győrben 6 céget/vállalkozót hívtam fel, de amint meghallják, hogy mobil klíma, már végig se hallgatnak.
Arra gondoltam, hogy ketté veszem a dolgot, keresek embert, aki megforrasztja és egy másikat, aki feltölti nekem.
Tudtuk-e Győrben, esetleg környékén valakit, aki meg tudná forrasztani?
A másik, hogy R22-es (kb 750g) volt benne, vannak helyettesítői, de ehhez a klímához melyik helyettesítő a legjobb? És ki tudna ilyet feltölteni nekem?
Szia! Szerintem, mint laikus szerint jobban jársz, ha a fali csatlakozóhoz teszel egy y elosztót, meg egy plusz 45fokost az oldalágra, így kapsz egy függőleges csatlakozást, amibe tudsz golyós, vagy más visszafolyást gátló szifont, így így még pont lejt egy kicsit ahogy nézem, tehát működik a gravitáció (az ritkán romlik el :-) )
igen, de ha nem tudom hogy kell és kifogok egy kóklert, akkor még azelőtt megspórolok neki egy utat, magamnak meg egy felesleges idegeskedést... A házamra és a szigetelésére háklis vagyok... :D
Köszönöm a szuper leírást, így már felmerek hívni egy klimást árajánlatot kérni, hogy mennyiért szerelné fel így. 20 centis szigetelésre lett azóta valami jó módszer? Nem igazán találok ilyen hosszúságú távtartót :) Vagy esetleg más megoldás?
Van egy Gree Gud71ps/at légcsatornás klímám. padláson van a beltérije. Most lett beindítva nem régen és olyan problémám van vele, hogy fújja kifelé a hideg levegőt a kondenzvíz csövön.
Néztem hogy létezik hozzá szifon, de melyiket ajánljátok hozzá?
Nem tudom hogy mekkora a kijövő levegő nyomása, melyik szifon működne jól