Minden amit az újra előtérbe kerülő megújuló energiaforrások eltüzelésére alkalmas készülékekről tudni érdemes, hogyan kell kiválasztani, hol lehet kapni, hogy lehet csinálni
Üdv, na ugy nézem rendben lessz a rendszer. Megcsináltam ahogy Nixon javasolta. 87-75-70 C. és 2.2 atm. De még most is mintha nem lenne a kiegyenlitő felső részében viz/vizoldalon/
Ha nagyobb a tágulási előfeszitési nyomása, minta rendszernyomás, akkor érdemes ellenőrízni a tágulási tartályt, mert éppen egy másik fórumon úgy járt a fórumtárs, hogy letapadt a gumi, és nem tudott beletágulni a víz.
3 db kiegy. 1.5 atm./db-100 l. 70-80 C fokról visszább vettem a tűztér hőt, vagyis alacsonyabb foknál fordul meg a viz a kazánnál, igy jobban eloszlik a pufferban a hőmérséklet a nyomás kevesebb lett.
Mennyi az induló nyomásod, mennyi a biztszelep lefúvóértéke, mennyire van előfeszítve a tágtartály levegő oldali nyomása, és mekkora a magasságkülönbség a tartály és a rendszer legmagasabb pontja között(méterben).
Ha a rendszer zárt, és 1000 liter körül van a víz,mennyiség a rendszerben, akkor az a 100 liter tágulási kevés lesz bár nyílván függ a hőmérsékleti és nyomásviszonyoktól is. Nagyságrendileg 150 liter szokott kellenni 1000 literenként, de ez csak egy alap cpásiránynak tekinthető, nem pontos meghatározás.
Lenne egy kérdésem adott egy zárt rendszer 800l pufferral. nem tudom felfüteni ugy hogy a pufferben legalább 90-80-80 legyen. most 85-70-60 és a nyomás már 2,5 felett van. A kiegyenlitő 100l. Az össz. liter a rendszerben kb 1000-110liter lehet.