Régebben csináltam káposztás pogácsát. Könnyebb, gyorsabb, és nagy sikere volt. Juhtúrót nem érzem annyira illőnek hozzá, már túl nehéz, az ízlésemhez.
Ezen szerintem étcsoki van, az olajat csak azért írják, mert fényesebb lehet, ha teszel hozzá egy-két kanálnyit. Olvasztott tejcsokiból párhuzamos vonalakat húzol rá, és én késpengével szoktam, a csíkokkal merőlegesen széthúzgálni. Egyet az egyik, egyet a másik irányba.
Ezen a sütin nálunk cukormáz van, plusz csoki, és Attila szelet a neve, kicsit mézes lappal készül.
felkened a csokimazat. majd racsepegtetsz nem feltetlen olajat, de bari mas szines folyadekot. mondjuk olvasztott fehercsokit (amit szinezhetsz barmilyen etelszinezekkel, gyuolccsel, szorppel,...). majd fogsz egy fogpiszkalot, vagy hurkapalcat, es ovatosan elkezdesz ilyen krixkraxokat rajzolgatni bele.
Ezt a csokimázas mintázatot/erezetet hogyan lehetne kivitelezni?
Amúgy ez a Lajcsi szelet a receptneked.hu oldalról van, de a technikát nem írták le hozzá csak annyi, hogy a tetején étolajba olvasztott étcsoki és kész.
(vagy éppen az hogy plusz olajat csurgatna a máz tetejére? passz)
tinédzser koromban nagyon szerettem a rántott csirkemáj, rósejbni, tartár kommbinációt. Most megint étvágyam támadt rá, de nincs kedvem összefröcsögni a tűzhelyet és környékét... :(
Én sem enném tartárral, de rizzsel is inkább a resztelt májat. Elég tömény, inkább valami jó savanya kell mellé, szerintem. Viszont kedvet csináltál a májhoz.
Most van a sütőben, töltött csirkecomb és fűszeres édesburgonya.