Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 7 órája 0 0 100441

Egyik kedvenc melegszendvics összeállításom:

szikkadt kenyérszelet vékonyan megvajazva, rá a zsír nélkül ropogósra sütött speck sonka

összeaprítva, savanyított jalapeno szeletek, bőven reszelt sajt pl. cheddar.

Ha megsült, a tetejére mehet még kevés sriracha, vagy édes chili szósz.

Ital fakultatív, minden a-val kezdődő... :)

 

öreg_néne_b Creative Commons License 3 napja 0 0 100440

Semmilyen rántotthoz sem.

Előzmény: nagypapi51 (100439)
nagypapi51 Creative Commons License 3 napja 0 0 100439

Nem tudom, ki hogy van ezzel - előrebocsátva a 'de gustibus' elvet -, 

rántott szárnyas májhoz nem tálalnék citromgerezdet.

Amihez feltétlenül, az a bécsi szelet, rántott hal, illetve rántott velő.

Mondom, de gustibus.

Ti citrommal tálaljátok a rántott májat?

nagypapi51 Creative Commons License 5 napja 0 1 100438

Gombás pizza megúszósan:

Ha már az asszony vette a fáradságot, és hozott gyűrűs tuskógombát,

el kell készíteni. Pizza feltétnek szántam, de ez ún. '20 perces' gomba,

nem lehet nyersen rátenni a tésztára. Tehát olívaolajon 20 perc pirítás,

megy hozzá oregano és egy adag paradicsompüré, ez kerül a féli sült

alapra, + persze sonka és mozzarella.

Sem nem autentikus, sem nem nápolyi, sem semmilyen, de szükség törvényt bont.

Jó lesz!

Durian Mochi Creative Commons License 2025.11.03 0 0 100437

A készítmény elfogyasztása után gyomrunkat, epénket, hasnyálmirigyünket  .. ideig hüvös helyen pihentetjük.

Előzmény: nagypapi51 (100433)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2025.11.03 0 1 100436

lepirít, kipirít - nekem kicsit megüli az ízlésemet (nem a pocakomat :)  )

Előzmény: nagypapi51 (100433)
dulci_nea Creative Commons License 2025.11.02 0 0 100435

Régebben csináltam káposztás pogácsát. Könnyebb, gyorsabb, és nagy sikere volt. Juhtúrót nem érzem annyira illőnek hozzá, már túl nehéz, az ízlésemhez. 

Előzmény: nagypapi51 (100433)
Popenka Creative Commons License 2025.11.02 0 0 100434

átfutottam, abszolút nem tetszik

(ez csak az én véleményem)

Előzmény: nagypapi51 (100433)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.11.02 0 0 100433

Jónak tűnik, bár kissé macerás elkészíteni.

nagypapi51 Creative Commons License 2025.10.29 0 0 100432

Krémes, toszkán lazac.

A 6. pontot nem értem, ha előzőleg ropogósra sütötte a halbőrt, 

miért teszi a mártásba bőrével lefelé? Hm...

(ott is kérdeztem, de 'the rest is silence'...)

55judit Creative Commons License 2025.10.27 -1 0 100431

Így is, és villával is szép mintázatot lehet kreálni bele.

Előzmény: homerx (100428)
kis_kiraly Creative Commons License 2025.10.26 0 0 100430

Köszi a tippeket!

coriella Creative Commons License 2025.10.26 0 1 100429

Ezen szerintem étcsoki van, az olajat csak azért írják, mert fényesebb lehet, ha teszel hozzá egy-két kanálnyit. Olvasztott tejcsokiból párhuzamos vonalakat húzol rá, és én késpengével szoktam, a csíkokkal merőlegesen széthúzgálni. Egyet az egyik, egyet a másik irányba.

Ezen a sütin nálunk cukormáz van, plusz csoki, és Attila szelet a neve, kicsit mézes lappal készül.

Előzmény: kis_kiraly (100427)
homerx Creative Commons License 2025.10.25 0 1 100428

felkened a csokimazat. majd racsepegtetsz nem feltetlen olajat, de bari mas szines folyadekot. mondjuk olvasztott fehercsokit (amit szinezhetsz barmilyen etelszinezekkel, gyuolccsel, szorppel,...). majd fogsz egy fogpiszkalot, vagy hurkapalcat, es ovatosan elkezdesz ilyen krixkraxokat rajzolgatni bele.

Előzmény: kis_kiraly (100427)
kis_kiraly Creative Commons License 2025.10.24 0 0 100427

Ezt a csokimázas mintázatot/erezetet hogyan lehetne kivitelezni?

Amúgy ez a Lajcsi szelet a receptneked.hu oldalról van, de a technikát nem írták le hozzá csak annyi, hogy a tetején étolajba olvasztott étcsoki és kész.

(vagy éppen az hogy plusz olajat csurgatna a máz tetejére? passz)

dulci_nea Creative Commons License 2025.10.24 0 0 100426

Ehhez kamasz gyomor kell. Két zsírbansült mellé tartár. Akkoriban én is meglepődtam, ha valaki ilyenért rám szólt. És ráadásul még vékony is voltam. 

Előzmény: nagypapi51 (100425)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.10.24 0 0 100425

Ha már tartár: a '70-es évek közepe táján a Tanács krt-i Centrál 'mérgezdében'

volt párizsi szelet-sütkrumpli-tartár trió á' 22 Ft.

Előzmény: krezbian (100423)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.10.22 0 0 100424

Igen, a máj tud nagyon alattomosan viselkedni a serpenyőben :(

Előzmény: krezbian (100423)
krezbian Creative Commons License 2025.10.22 0 1 100423

tinédzser koromban nagyon szerettem a rántott csirkemáj, rósejbni, tartár kommbinációt. Most megint étvágyam támadt rá, de nincs kedvem összefröcsögni a tűzhelyet és környékét... :(

Előzmény: nagypapi51 (100417)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.10.21 0 0 100422

Rizs-máj vonatkozásában nálam egy kivétel van, a tavaszi zöldséges májrizottó,

plusz összetevő a bőven mért reszelt parmezán.

Előzmény: homerx (100421)
homerx Creative Commons License 2025.10.21 0 1 100421

a szaftos majakat en is jobban szeretem rizzsel.

Előzmény: dulci_nea (100419)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.10.20 0 0 100420

Egyiket sem enném rizzsel, mindkettő mellé jobb a hagymás tört krumpli.

Előzmény: dulci_nea (100419)
dulci_nea Creative Commons License 2025.10.20 0 0 100419

Én sem enném tartárral, de rizzsel is inkább a resztelt májat. Elég tömény, inkább valami jó savanya kell mellé, szerintem. Viszont kedvet csináltál a májhoz.

 

Most van a sütőben, töltött csirkecomb és fűszeres édesburgonya.

Előzmény: nagypapi51 (100417)
öreg_néne_b Creative Commons License 2025.10.20 0 0 100418

Nekem a rizsköret sokkal furcsább.

Előzmény: nagypapi51 (100417)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.10.20 0 0 100417

Több helyen is látom, hogy a rántott csirkemájat tartárral tálalják.

Hosszú konyhai életem során ez még nem jutott eszembe, fejes- vagy uborkasalátát

körítek mellé.

(A tartárt persze szeretjük, rántott hal, gomba, karfiol etc... mellé kötelező)

nagypapi51 Creative Commons License 2025.10.14 0 0 100416

Ezt a baromságot...

Ha egyszer főtt a krumpli, hogyan maradna nyers?

(nem is tudom, miért kattintottam ide)

öreg_néne_b Creative Commons License 2025.09.28 0 3 100415

Kifőtt. ;)
(Homer szavajárásával: átment a rézcsövön. ;) )

Előzmény: nagypapi51 (100414)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.09.28 0 0 100414

Gondolom, nem befőtt formájában... :)

Előzmény: öreg_néne_b (100413)
öreg_néne_b Creative Commons License 2025.09.27 0 1 100413

tettem el nehany uveg szolot,

Én kétszáz kiló szőlőt tettem el. ;) Néhány üveggel viszek belőle...

Előzmény: homerx (100412)
homerx Creative Commons License 2025.09.27 0 0 100412

tettem el nehany uveg szolot, meg a tegnapi varganyat ill. szines tinorukat. ez utobbibol majd a zimankos teli napokon svedgomba salatat gyartok.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!