Mivel beltéri építés lesz polcokra, ezért minden centiméter számít. A gyártó szerint a szélessége 526mm, ez az épület nettó szélessége, vagy az oldalkijárattal együtt értendő? A kiugró homlokzattal az épület felül szélesebb és hosszabb, mint az alapja. A méret felül, vagy az alapra értendő?
Ha ez az, ami a mnap nálam járt, akkor azt tudom mondani, hogy:
- Van benne egy ritka jó állapotban talált 0-s Marklin, óraműves gőzmozdony, és hozzá két, kéttengelyes személykocsi. A sínek szorulnak polírozásra. Ritka, gyűjtői darabbá válhat, rendkívül kis ráfordítással. Kb. 100 évesek lehetnek.
- Van benne egy teljesen egyedileg épített, kb. 0-s készlet. A nyomtávolsaág stimmel a régi Märklin-nel, és a PV-vel, de egy egyedileg épített "GYSEV" motorkocsi, nagyjából egy Árpád sínbuszt mintázhat. Egyedileg épített az ovális pálya is hozzá.
Tehát, ha ezek azok, akkor igazából nem nagyon tudom megbecsülni az értékét, tekintettel az egyedileg épített szettre.
Megpróbálok segíteni, valószínüleg majd külföldön kell majd tovább nézni, itthon azért nincs akkora kereslet. Ha jól tudom akkor én email címem publikus, írj nekem egy emailt.
Üdvözlök Mindenkit! Segítséget szeretnék kérni hagyatékban talált Marklin (képeken látható) mozdony, kocsik, sínek stb. piac keresésben. Lehet ennek piaca itthon vagy csak külföldön? Azt sem tudom még pontosan mi van a birtokunkban. Segítséget köszönöm!
A váltók is jól bírják. Az alépítmény fontos, ne álljon meg az esővíz. A gördülő állomány jó része is kinti használatra készül, de az esőt kerülném és a járművek nem tárolandók a szabadban. Az épületek, melyek kinti használatra készülnek, bírják az időjárást. Többen gyártanak síneket, LGB, Piko, Thiel, Heyn, ..., különböző ívek, flex sínek, csavaros sínösszekötők...
A sín jól bírja (megfelelő alépítménnyel), de persze elektromos - pláne digitális - üzem esetén rendszeresen tisztítani kell, hogy legyen kontaktus. A sínösszekötők sokkal kevésbé bírják, azokat sorban ki kell cserélni stabilabbra (pl. csavaros összekötőre). A járműveket pedig szerintem eleve nem kültéri tárolásra szánják a gyártók.
Üdvözlöm a hozzáértöket, érdeklödöm, hogy a kerti vasut sinanyaga illetve a jármüvek mennyire idöjárás türök? téli fagy, hó, tüzö nap esetleg esö, mire kell, illik vigyazni? Azonklvül érdekelne hol lehet megtalalni a norma szerinti ivek nagyságát 45mm nyomtávhoz.
Magyarország legnagyobb LGB kertivasút választéka, igény esetén egyedi megrendelésekre is van lehetőség !
Jelenleg 20 mozdony, 28 személykocsi és kb. 50 teherkocsi van a választékban .
Valamint több 100 sín, 16 váltó, és sok tartozék, karos jelzők, sorompó, trafót, kapcsolópultok, betáp-kábelek, ember figurák és több épölet is van raktáron .
Eladó G méretarányú különleges festésű Bachmann Big Hauler szerelvény. Irányár : 40.000Ft.
Teljesen egyedi hiszen minden tagját magam festettem vagy antikoltam. A cabooseban egyedi kis belteret építettem. A mozdony eredeti elektronikája és hajtásának egy része kukázva lett. Helyére egy RC-s szabályzó lett beépítve. Így akár egy 2 csatornás távirányítóról is vezérelhető. Adok hozzá egy Li-Po akkumulátort. Az összes kerék műanyag így csak sok munkával lehet átalakítani, hogy sínről szedjen. (Papucsokkal azért ez is megoldható természetesen.) Rengeteg kiegészítő és apróság egy külön kis zacskóban. :)
Az egyik kuplung sérült, de ugyan úgy használható, csak nem áll irányba. A szerelvény majd 2 méter hosszú így vitrinből valami kicsit nagyobbra lehet szűkség. :)
Valamint LGB kis tolató mozdony. HIÁNYOS! Irányár: 10.000Ft. Nincs benne motor. Valamint a tetejét nem találom. De fém kerekek, mozdonysúly stb meg vannak :) Donornak vagy projekt mozdonynak tökéletes.
Személyes átvétel Budapesten 13. kerületben megoldható. Esetleg 10-es út mentén. Előre utalás esetén a postát én állom. Csere esetleg Piko G DB-s EP III-mas vagonokra vagy G-s sínekre érdekelhet.
Szerintem váltóárammal. A nagyon régi 1-es Marklin mozdonyok is váltóárammal mentek, valószínűleg ez lehet a 0-asokkal is. Ha adsz nekik egyenáramot és a mozdony nem mozdul csak a világítás kapcsol be akkor az még egy jel arra hogy váltóáram kell neki.
Elnézést, hogy egy kicsit OFF, és ha zavaró kérem törölni.
Mivel lehet irányt váltani egy 0-s Marklin koppintású Tóth-féle mozdonyon? Úgy is feltehetném a kérdést, hogy mivel lehet irányt váltani egy eredeti 0-s Marklin mozdonyon?
Eladó képen látható új V36-os mozdony. Csere köszönöm nem érdekel. Posta csak is előre utalás után. Személyesen Budapest XX. kerületben. astachem@m@il.com 30 as 3776927