Keresés

Részletes keresés

jó hír Creative Commons License 2011.01.03 0 0 26

mától vadonatúj  egyablakos ügyintézés...látom az alagút végén a fényt..de...de...miért dudál?

Gilda71 Creative Commons License 2010.12.02 0 0 25

Sziasztok!

A Természetvédelmi hivatal túlkapásáról volt szó a tv ügyvédjében.

hédász Creative Commons License 2010.03.10 0 0 24

Ez egy jó régi topik. Ha nem éled fel nyitok egy hasonlót, mert megdöbbentett pár dolog a közelmúltban.

 A múltkor 1nap késéssel fizettem be a CITIbankba a kölcsönt és a pénztárnál csodálkoztam amikor nem számolták fel a megszokott 350 Ft kezelési kltsg-et. Kérdeztem miért? válasz:

  

MERT HA KÉSEDELMESEN FIZET AKKOR ÖRÜLÜNK, HOGY EGYÁLTALÁN BEFIZETI!!!!

 

 -BAAAZMEEEG!!!-

Sly0007 Creative Commons License 2005.11.18 0 0 23
Hi all!
Bocsi ha nem pont ide passzol de nem találtam megfelelő topicot.
A bankok és a bankkártya használatról lenne szó. Múltkor vásároltam, és a kártyám nem kért pin kódot vásárláskor, és még csak a személyim se nézték meg, hogy saját-e a kártyám. Így igazából nem érzem biztonságban a pénzem a bankban. A bank válasza: ők nem tehetnek semmit, max bejegyezhetnek egy napi limitet. Ez normális így? csak én érzem hibásnak a rendszert? Valamit tehetek? mármint azon kívül, hogy visszamondom a kartyát és mindíg személyesen kiveszem a pénzt és a párnám alatt tartom?
Köszi
Sly
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.18 0 0 22

Ez hogyan mutatható ki. Cégbírósági bejegyzés? Aláírási joggal?

 

Jogi lehetőségek:

- Építész kamara

- Közigazgatási hivatal

- Rendőrség/ügyészség

Előzmény: G_ArchAngel (21)
G_ArchAngel Creative Commons License 2005.10.18 0 0 21
Tulajdonosa az irodának - az a baj, hogy ezzel az egész város tisztában van, de mivel az egész PM hivatal és a képviselőtestület is mögötte áll, ezért vált kilátástalanná a helyzet...
Előzmény: Törölt nick (20)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.18 0 0 20

Kérdés, hogy a tervezőiroda és a főépítész között milyen kimutatható kapcsolat van. A pletykákon túl.

 

Ha igen, akkor az összeférhetetlenséget jelent.

 

És egyébként is meg lehet mindent fellebbezni. :-))))

Előzmény: G_ArchAngel (18)
Mbazsika Creative Commons License 2005.10.18 0 0 19
Osszedobtok fejenkent 50 rongyot, es megveretitek? :-)
Előzmény: G_ArchAngel (18)
G_ArchAngel Creative Commons License 2005.10.17 0 0 18
Tudom, hogy kevés az esély, hogy itt tudjon vki segíteni, de hátha... A kisvárosunkban az Önkormányzat Építésügyi Hatóságánál dolgozik egy ember, mint Főépítész. Ez az ember üzemeltet egy építészstúdiót is ebben a városban. A gondom az, hogy azokkal a tervezőkkel, akikkel együtt dolgozok egy kilátástalan helyzetbe kerültünk: Egyre több ügyfél lép vissza a megbízástól, mivel a Főépítész úr csak úgy hajlandó az építési engedélyt megadni, ha az Ő irodájával terveztet. az építtető. Mi ilyenkor a teendő? Lehetne ezt valahogy jogi útra terelni? Ehhez bizonyítékokat is kellene szerezni, vagy tanúvallomásokat... Aki tud vmi írényt, hogy merre induljak, segítsen! Köszönöm.
mlas Creative Commons License 2005.10.03 0 0 17
Üdv!

A véleményeteket szeretném kérni.

A minap üzletemben az APEH (egy fő vámügyessel együtt) ellenőrzést végzett. Kimondottan adathordozókat kerestek. A cégtől csak egy alkalmazott (eladó-srác) volt jelen. Minden helyiségben körülnéztek, nem csak az üzlet és raktártérben.
A hátsó irodahelyiségben a személyes irodai cuccaim közt találtak 15 db cimke nélküli DVD-t, amit én használtam adatmentésre (persze, hiszen bontott 10-es kiszerelésű csomagok voltak, amin ugye kívül van a címke a celofánon). Az se érdekelte őket, hogy az alkalmazott mutatott olyan lemezt bontatlant, eredeti csomagolásban, címkével. Jegyzőkönyvet vettek fel róla.

Kérdésem: Meddig terjed a joguk a "házkutatással" kapcsolatban?
Minden bejelentés, bírói, rendőri stb. eljárás nélkül átkutathatják az irodámat?

Ha ottvagyok, még meg is motoznak???

Ha vki tud, linkeljen be (légyszi) egy helyet, ahol ez hivatalosan le van írva.
MAMAhal Creative Commons License 1999.09.01 0 0 15
Run megkaptam, ma megpróbálom hívni.
A többieknek is köszönöm.
Üdv.MAMAhal
csutak Creative Commons License 1999.08.31 0 0 14
Üdv MAMAhal !
Egy ügyvéd nélküli és olcsó, de bevált tipp: jelentsd fel sikkasztás alapos gyanújával az aktuális polgármestert!
Az alapos gyanú az nem hamis vád, de az eljárást különösen nagy kárt okozó -sikkasztás;-anyagi hátrány okozás;-kezelés> stb; kiválogatja a hatóság. Nem tagadhatják meg az eljárás megindítását.
runaway Creative Commons License 1999.08.31 0 0 13
Válaszoltam is azonmód, de elkavarodott. pár perce pótoltam. Ha nem kapod meg, jelezz!
MAMAhal Creative Commons License 1999.08.31 0 0 12
emil ment.megkaptátok?
runaway Creative Commons License 1999.08.31 0 0 11
1ébként, hajlok arra, hogy itt még kiskaput sem kell keresni. meg kenni sem. A magántulajdont törvény védi. Jó, tudom....
Rettenet Creative Commons License 1999.08.31 0 0 10
azt az ügyvédnek kell tudni, hogy hova kell szólni és kit kell kenni.
azért van
az ilyesmit úgyis csak kiskapukon lehet elintézni
runaway Creative Commons License 1999.08.31 0 0 9
MAMAhal,
ne az ügyintézőt keresd, hanem a Vagyonkezelő Iroda vezetőjét.
Néhány kerületbe lehet kapcsolatot keresnit, ha meg az ügyvédet elhajtod, az expasim ezen a területen mozog, beleértve a mozgási irányba a kis-és nagykapukat.
MAMAhal Creative Commons License 1999.08.31 0 0 8
Na jó,de kit kell megkenni? Én kis naív, nem sok tapasztalatom van.Az ügyintéző hölgyikét,vagy egy kicsit magasabb szinten hogy hasson oda valaki?
A nőihölgyeményre jellemző egyébként, hogyha vagyok olyan kultúrált és bemutatkozom a telefonban,akkor letagadtatja magát vagy hirtelen szabin van, stb ( tetszőleges ).Volt már olyan hogy mobilról hívtuk a hivatal elől,akkor éppen szabin volt a kollégája szerint,mire beértünk ( 5 perc) már dolgozott.Kicsit kínos volt neki.Szerintem már hányingere van, ha meglát.A dolog kölcsönös:-)))
Csak attól tartok,hogy a hálásságom kidobott pénz lenne.
MAMAhal Creative Commons License 1999.08.31 0 0 7
Na jó,de kit kell megkenni? Én kis naív, nem sok tapasztalatom van.Az ügyintéző hölgyikét,vagy egy kicsit magasabb szinten hogy hasson oda valaki?
A nőihölgyeményre jellemző egyébként, hogyha vagyok olyan kultúrált és bemutatkozom a telefonban,akkor letagadtatja magát vagy hirtelen szabin van, stb ( tetszőleges ).Volt már olyan hogy mobilról hívtuk a hivatal elől,akkor éppen szabin volt a kollégája szerint,mire beértünk ( 5 perc) már dolgozott.Kicsit kínos volt neki.Szerintem már hányingere van, ha meglát.A dolog kölcsönös:-)))
Csak attól tartok,hogy a hálásságom kidobott pénz lenne.
Rettenet Creative Commons License 1999.08.31 0 0 6
dehogynem, de ez még semmitől sem riasztott vissza.
hát ahogy elnézem pedig csak a megfelelő helyeken elhelyezett kenőpénz segít.
megmiaz, hogy nem fizetne csak részletre? akkor csak észletre vigyék a telket is
MAMAhal Creative Commons License 1999.08.31 0 0 5
Bezony,meg.A hülyeségre egyből harap mindenki,amikor segítség kellene,akkor elnézünk a másik fölött.De ez legyen az én bajom.
Szóval, ezt az egész eljárást a T.Hivatal részéről egy nagy szemétségnek tartom.Felajánlották a pénzbeli kártérítést is - 25 éves - részletre.Valami jogszabályra hivatkoznak, hogy nem kötelesek egyben kifizetni.Pl. az ilyeneknek néz utána jelenleg a t.ügyvéd úr.Azt hittem, nem jól hallok.
A telekcsere szintén egy nagy kamu:vagy olyan telket választanak,ami a kutyának sem kell,pl.10m széles, és 300 m hosszú eladni sem lehet, vagy pedig olyan helyen van, hogy az építkezés a földmunka miatt 5x annyiba kerülne.Vagy a harmadik a már említett fizess 8 napon belül stílusú.
A személyes "bemenést" gyakoroltuk 2 éven át,minden héten, bejelentkeztünk a jegyzőhöz,polgármesterhez is.Először csak szelíden,célozgatva arra hogy nem lennénk hálátlanok, aztán már egyre morcosabban.A hangoskurvaanyázástól csak a jólneveltségem tartott eddig vissza,de lehet hogy tényleg ezt kellene.A pereskedést is előhoztuk,de nem hatotta meg őket.
Az ügyvéd beigért %-ot kap,ha végre sikerül pénz kicsikarni, ami ismerve a ( volt)telek értékét más embernek akár egy évi fizetése is lehet.
Én valami olyan fórumra gondoltam, ahol közvetlenül a Önkormányzat munkáját lehet felül vizsgáltatni, és konkrét személyek ellen panaszt tenni.
A válaszodat azért köszi, nem is vagy Te olyan Rettenetes.
Wégé Creative Commons License 1999.08.31 0 0 4
Szerintem fordulj bírósághoz. Államigazgatási eljárásban elkövetett károkozást lehet ráhúzni a dologra. A leirásod alapján valószínüleg nem a polgármester a ludas. Mivel ez hatósági ügynek tűnik a jegyzőt kéne megkeresned. Egyébként azt az ügyvédet aki egy éve csak a pénzed viszi és nem történt semmi szerintem rúgd ki!
Rettenet Creative Commons License 1999.08.31 0 0 3
na most meg vagy sértődve mi?
látodlátod a nullázók milyen jó hatással vannak? ha itt nullázott volna a fél tasztal, akkor biztos fennmarad.
naszóval a kisajátításnak talán tényleg nem így kell működni. joguk van hozzá, de fizessék is ki az árát, ne pedig felajánlásokat tegyenek másik telekre. vagy ha tesznek, akkor nehogymár veled fizettessék a különbözetet, nyeljék le ők, mert az ő érdekük volt a kisajátítás. ez így csak kilakoltatás , vagy rekvirálás, meg ilyenek. igazából ha nem akarsz kenőpénzezni, akkor a személyesen bemenés és a hangos kurvaanyázás segíthet, amire összecsődül a fél épület, ahol et intézik. ráadásul lehet fenyegetőzni kötelességmulasztás miatti pereskedéssel is, ami végülis téged károsított. Az ügyvéd meg hiába járja a hivatalos utat, ha nincs nagyon ott a szakmába, ráadásul kisebb dolga is nagyobb annál, hogy intézkedjen, akkor sose fog intézni semmit.
MAMAhal Creative Commons License 1999.08.31 0 0 2
köszi a sok segítőkész hozzászólást.
na pá.
sti Creative Commons License 1999.08.30 0 0 1
Talán ez volt a hiba ... 8-)
Ombudszman? Valami ilyesmi? Személyesen megveretni először az illetékes előadót, aztán egyre feljebb menni a polgármesterig?
MAMAhal Creative Commons License 1999.08.30 0 0 0
( természetesen ŐK nem kaptak zsebbe egy kis pénzt- nem én )
MAMAhal Creative Commons License 1999.08.30 0 0 topiknyitó
A történet röviden: a OO..kerületi önkormányzat ( januárban lesz) 4 éve kisajátított egy addig magántulajdonban lévő építési telket Bp egyik frekventált részén..Azóta a telek a főv.Önkormányzattal egyetértésben erdővé lett nyilvánítva.Területrendezés, miegymás miatt.Így építkezni már nem lehet. Ki vesz ilyen övezetben erdőt, és mennyiért?
Mellesleg a T. hivatal elfelejtett értesíteni a dologról, a telekszomszéd közölte a jó hírt.
A kártalanítás azóta SEM történt meg.
Nem akarom csűrn,csavarni a témát, egyszer volt egy kisérlet a kártalanításra, egy nagyobb értékű telket akartak adni plusz 1,5 millióért, amit 8 ( !!! ) napon belül kellett volna befizetni.
Az eltelt majdnem 4 év alatt egyszer !!! reagáltak hivatalos levélben, a többit a szóbeli beszélgetések alapján közölték.Ügyintézők, sőt polgármester jött-ment, egyik sem strapálta magát,hogy akármit is tegyen.Persze, nem kaptam csúszópént sem.
Zsákutca.Egyszerűen nem akarom elhinni, hogy ma Budapesten ilyen megtörténik.Hiszen őket is köti a hivatali rend, válaszadási, tájékoztatási, stb.kötelezettség, vagy nem ?
Tudtok-e valami hivatalos fórumot, akármit ahol panaszt lehet tenni, ahol orvosolni tudnák a bajt.
Ügyvéd van kb. 1 éve, egyenlőre csak a pénz viszi, járja a hivatalos utat.
Előre is köszi a segítséget.
MAMAhal

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!