Sajnos még mindig nem tudok belépni az oldalamra. Ha meg regisztrálni akarok, kiírja, hogy már foglalt az e-mail cím. Tudna valaki segíteni? Azért is lenne fontos, mert webmester vagyok, szerkeszteni is kellene a lapot.
Full siblings generally share anywhere between around 2200 cM to around 3400 cM of DNA, or around 37.5–61% — but most siblings share around 37.5% of their DNA, according to the calculation method we use at MyHeritage.
Oldalágak távolságát csak becsülni lehet, hiszen gondold el ha a két testvér távolsága 61% akkor a leszármazottaik is elég közelinek fognak tűnni, de ha 37% akkor a leszármazottaik is elég távoliak lesznek...
zárt falvaknál tényleg érdekes dolgok derülnek ki, eléggé belterjes (épp a keresztfiam vezette most végig a családfát, és azt látjuk, hogy vannak személyek, akik vagy háromszor, négyszer is megjelentek a családfán, ami nem is meglepő révén, hogy ezek a falvak pár tíz családdal alapítódtak, és bár a szomszéd falvakkal volt vérfrissítés, azért mégis ez a kiinduló génállomány, hiába 10-20-szorozódott meg a falu).
Azért viszont a "családi titkokat" sem szabad kizárni, amit lehet további DNS vizsgálattal kideríteni (ha akarod).
Szervusztok! Jól gondolom, hogy azért lehet valakivel "közelebbi" DNS kapcsolatom (1-2 generációval, pl. 4-ed unokatestvér lánya esetén), mint amit az anyakönyvek (~valóság) mutatnak, mert a viszonylag zárt közösségben (1 falu, XVIII-XX. szd.) az oldalágakon is bejönnek további apró DNS egyezések? Továbbá mennyire kell komolyan venni az "alacsony" vagy "közepes" bizonyosságú egyezéseket? (hasonló, pl. 4-ed unokatestvér vagy gyeremeke távolságban) Kösz.
Segítséget kérek: sok éve hoztam létre a myheritage családi weboldalamat. Már régóta nem volt időm ránézni. Most pedig nem enged belépni, mert nem ismeri fel az email címemet (vagy a jelszómat). Persze, tudom, hogy megváltozott. De belépni sem enged, nemhogy szerkeszteni. Pedig én vagyok a webmester! Kérem, segítsen, aki tud. Előre is köszönöm. Nem szeretném, ha közel 200 adatom elveszne.
Szeretnék segítséget kérni azoktól akiknek van hozzáférése az online felülethez. Érdekelne, hogy a mezőhegyesi Verbovszi/y , és a felvidéki Hlaváthy családról milyen információk szerepelnek az oldalon.
Sziasztok. Lassan 2 hete küldtem a dns tesztet vissza, de még mindig azt jelzi hogy a laborba se érkezett meg a teszt. Ez mennyi ideig fog tartani? Úgy emlékszem mikor megrendeltem a csomagot, 9 napot írt teljesítési határidőnek. Válaszokat előre is köszönöm szépen.
Most legutóbb viszont volt 3-4 kérdésük. A legutolsó válaszban nagyon nem voltam biztos, de aztán sikerült, visszaadtak a fiókomat. Kb 140 név volt rajta.
Visszaolvastam a fórumot pár évre visszamenőleg és csodálkozva érdeklődnék, hogy senkit nem zavar(t), hogy új Myheritage-ként hiába kap az ember egy hónapos ingyenes hozzáférést, annyi időn belül meg sem érkezik a DNS-eredmény? Mire megyek anélkül? Esetleg valaki már foglalkozott ezzel, megreklamálta? Sajnos annyira nem tudok angolul, hogy belemerüljek a céggel...
Egy kis segítséget szeretném kérni. Keresem Ábrahám József és Faragó Terézia házassági anyakönyvét. Eddig egyedül egy gyermeküket Ábrahám Ferencet találtam, aki 1795-ben született Szeged Alsóvároson. Itt viszont megakadtam.
Nekem eddig 4402 találat.. :-D Persze a többség negyed, ötödfokú unokatestvér rokonának van írogatva. Egyenlőre kb. harmincat néztem meg de ismeretlennek tűnnek a nevek.Ráadásul kb.a harmada még a nevét is titkolja.. Eddig csak az egyik harmadfokúnál biztos hogy a rokonom ugyanis a facelapján megtaláltam apám unokatestvérének a képét.
Teljesen változó egyénenként ("Hány ismerőssel fogok találkozni a koncerten?") Ökölszabályként minél több magasan képzett (pénzes, családtörténet iránt érdeklődő) rokonod van, annál nagyobb a valószínűsége, hogy nagyobb DNS egyezést találsz. Nekem pl. alig van komoly egyezésem, aki van, azzal is csak ükapámon keresztül. És 3 ember kivételével nem derül ki, hogy konkrétan milyen úton vagyunk rokonok. (És 1 ~közeli DNS rokonság sehogy se jön ki "anyakönyvi úton", azaz ott valami gebasz történt...)
Nagyon nagyon köszi, hogy ezt leírtad, ennek alapján jutottam én is vissza a pénzemhez.
Annyi különbséggel, hogy velem e-mailen ment a vita, és nekem az ingyenes próbaidőszak járt le a honlapon, pedig még vissza sem küldtem a DNS mintát. De már nem is fogom visszaküldeni!
Ez az egész MyHeritage egy nagy átvágás, csak az előfizetési díjak lehúzásáról szól, szerintem maga a szolgáltatás egy nagy kamu!