Ne bántsunk rögtön egy újoncot - nem sikerült neki valamiért a képfeltöltés. Neki írom: próbáld meg kisebb méretben, a fórum-motor korlátozott. Ha nem tudod a képszerkesztőket használni, akár egy képkivágással is gyárthatsz egy képből kisebbet.
De nyilván a semmit nem tudjuk megszakérteni, képre-információkra szükség volna.
A gyári előírásokba napi +6mp sietésig vagy -4mp késésig fér bele. Ettől nagyobb lehet persze az eltérés úgy, hogy baja azért még nincs az órának - de ugye egy mechanikus Omegát 4-5 évente elvileg szervizelni is kellene, hogy tudja a gyári paramétereket.
Ez az óra mikor volt utoljára szervizelve, vagy, ha újként lett véve, mennyi idős?
Szülinapomra végre kaptam egy óraforgatót a lányomtól, így már elvben nem kellene állítgatnom minden felvételkor az órát. De most kiderül, hogy késik az óra valamelyest.
Meg tudnátok mondani, mennyi a megengedett napi késése egy folyamatosan járó Omega Constellation Chronometernek?
Pont az/olyan, amire gondoltam. Kis német női divatóra, vélhetően valami PUW vagy hasonló szerkezettel, könnyű aranytokban - amin a kép alapján azért vélhetően sokat lendíthet az, hogy integrál arany csatja van, tehát nem a tok 2-3 grammja lesz az aranysúlya, hanem ennél jóval több. Azért le kell ellenőrizni, nehogy hamisítvány legyen (hamis fémjelzéssel), mert bizony ez már akkoriban is előfordul, de a képek alapján én eredetinek valószínűsítem.
De az értéke szegénynek sajnos akkor sem lesz nagyjából egy petákkal sem több, mint amit ér a benne lévő arany, pláne, hogy női óra (használt/vintage női órának praktikusan nulla a piaca). Le kell mérni szerkezet és plexi/üveg nélkül (bár az maximum ebben a méretben 0.3-0.5g-ot jelenthet) - és ami így kijön, azzal lehet számolni. A csat hosszától függően azért szerintem 12-13g lehet ebben az órában, de lehet ennél több is, ennyi információ alapján találgatás ezt megbecsülni - és tekintve, hogy jelenleg a csillagos égben van az arany ára, így közel 20 ezret adnak a 14K grammjáért, ez alapján kalkulálhatsz. Egyáltalán nem értéktelen, de sajnos nem is egy "kincs".
Semmilyen információt nem tettél fel az óráról, alighanem még a márkanevet sem jól írtad be (most akkor Reseda vagy Rezeda - mert ez utóbbiról még csak nem is hallott senki, ami persze semmit sem jelent, hiszen csak Svájcban volt kb: 50 ezer bejegyzett márkanév, ami mögött persze nem állt valódi óragyártó, csak valami tömegárut forgalmaztak azon a néven - is).
Az, hogy az óra esetleg arany tokos - mit sem változtat semmin, nyilván akkor az arany értékét biztosan megéri - de nagyon sok óra jóformán semmivel sem többet. Rengeteg "olcsóbb" aranyóra készült anno vékony, pár grammos arany tokokban, gyakorlatilag "noname" márkanevek alatt, szintén private-label óraként, valamilyen tömeggyártott tucatszerkezettel (amik ettől nem rosszak, tartósak, megbízhatók, de "semmi különleges vagy ritka" sincs bennük-rajtuk).
Ha konkrét segítséget kérsz - pláne ebben a topicban, ahol meg szoktuk adni egymásnak a kötelező udvariasságot és tiszteletet - akkor először is hozz is némi információt (szokás szerinti elvárás: korrekt leírás, és 1-2 kép az óráról), majd, megbocsáss, de legalább köszönd meg, ha valaki reagál rá, időt szán a kérdésedre...
Ilyen állatról ("Rezeda") még nem is hallottam, de egyébként ettől még lehetett. Reseda néven volt valami német (NSZK) vonal, olcsóbb, de amúgy megfelelő minőségű PUW szerkezetes "private-label" tömegárukat forgalmaztak, semmi érdemleges információ sincs róluk, nagyjából olyanok voltak, mint az összes többi hétköznapi divatóra.