Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Caipi 2010.04.25 19:24:08 © 21394
Csak a szalonnát nem, füstölt sonkát, tofut, akármit igen. A szalonnától viszont azonnal felfordul a gyomrom, ha csak megérzem is, nem tudom, miért, igaz, bármilyen hús zsíros / kocsonyás / porcogós része is ugyanígy hat rám, ezért élek nagyrészt csirkemellen..-) 
Előzmény: faqkac (21392)
magyar bucó 2010.04.25 18:29:26 © 21393
A keserűgombának tényleg jót tesz a szalonnazsír, a róka szerintem jobb nélküle.
Előzmény: nagypapi51 (21389)
faqkac 2010.04.25 18:29:00 © 21392
Semmilyen füstölt árut nem szeretsz, vagy csak a szalonnát??
Előzmény: Caipi (21388)
Caipi 2010.04.25 18:16:35 © 21391
Ja, elfelejtettem írni, hogy a képed nagyon jól & kívánatosan néz ki, de hiába törtem a fejem, a kis zöld valamit nem tudtam beazonosítani...
Előzmény: nagypapi51 (21389)
Caipi 2010.04.25 17:28:26 © 21390

Hát de nem nekem, azt a bakonyi gombás izét sem szeretem a szalonnaíz miatt. A gombapaprikásban azt a finom paprikás (pontosabban paprikaporos)-hagymás-tejfölös ízt szeretem nagyon, nyamm, csinálok is nemsokára, rég ettem.

Amúgy sikert aratatt az ebéd, az öcsém 10 pontot adott neki.:-) És bejött, jól illett a cukkinis gnocchi a mozzarellás-aszalt paradicsomos-bazsalikomos szűzérméhez, ezentúl ezzel csinálom.

Előzmény: nagypapi51 (21389)
nagypapi51 2010.04.25 17:14:04 Creative Commons License 21389
Pedig a szalonna némely gombafajok esetében kívánatos, ilyen pl. a bóti csiperke, a keserűgomba és a sárga rókagomba. Persze a megfelelően füstölt (és nem pácolt) igazi szalonnáról beszélek, ami átlag-üzletben sajnos egyre inkább fehér holló.
Előzmény: Caipi (21388)
Caipi 2010.04.25 16:35:55 © 21388
Nem szeretem az ízét sem, sőt... gombapaprikást meg még életemben nem ettem úgy, hogy szalonna lett volna benne, és ennek nagyon örülök is.:-D Ezzel nem lebecsmérelni akarom ám, amiket írsz, csak tudod, ízlések és pofonok.:-)
Előzmény: faqkac (21385)
Caipi 2010.04.25 16:33:43 © 21387
Logikusnak hangzik, csak valahogy úgy érzi az ember, hogy elfogyna tőle a hús fele.:-)
Előzmény: Zitka (21384)
nagypapi51 2010.04.25 08:57:18 Creative Commons License 21386

Legutóbbi szűzpecsenye variációm:

(a 'gyufaszálak' pácolt szarvassonka, a többi sztem azonosítható)

 

 

faqkac 2010.04.25 00:02:45 © 21385
Szerintem, ne hagyd ki a szalonnát! Egész más lesz az íze! Ha nem akarod megenni, akkor ha kisült, szűrőkanállal szedd ki és úgy folytasd! Persze meg lehet a nélkül is csinálni, csak minek! Mondjuk a gomba pörköltet is meglehet úgy csinálni, hogy nincs alásütve 1kis füstölt szalonna, csak zongorázni lehet, a különbséget.
Előzmény: Caipi (21383)
Zitka 2010.04.24 20:35:31 © 21384

Az Auchanban (Savoya) elég szépen le szokták pucolni, de azért nem ilyen tökéletesre.

 

Ez már a konyha-trükkök topikba való, de azért leírom. :-)

Nem tart órákig a farigcsálás, egy megfelelő vékony pengéjű késsel 5 perc alatt lehártyázol egy ekkora húst. A végétől nem messze beszúrsz a hártya alá, kb. két cm szélesen, és végighúzod a kést, az élét felfelé tartva egy picikét. Így kb. 2-3 cm-es sávokban pillanatok alatt készen vagy vele.

Előzmény: Caipi (21381)
Caipi 2010.04.24 19:35:14 © 21383
Huhh, jó tartalmasnak hangzik.... Mondjuk én a szalonnát biztos kihagynám belőle, mert nem szeretem, de (gondolom akár anélkül is) finom lehet, szeretem a savanykás leveseket.
Előzmény: faqkac (21382)
faqkac 2010.04.24 19:32:12 © 21382
Háááááát ilyen!!

Szász sülthúsleves
Hozzávalók: 50 dkg marhahús, 50 dkg disznóhús, 5 dkg szalonna, 2-3 fej hagyma, 1-2 fej babérlevél, 3 ek. liszt, 2 ek. tejföl, só, bors, ecet
Elkészítése: Az apróra vágott szalonnát egy lábasban üvegesre sütjük. Beletesszük a kockákra vágott marhahúst és egy negyedóra múlva a disznóhúst is. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Sózzuk, borsozzuk, puhára pároljuk, majd lepirítjuk.
Folytonos kavarás mellett megszórjuk 3 kanál liszttel, miután az egész barnás színt kapott, feltöltjük kb. 2 liternyi forró vízzel. Beletesszük a babérlevelet, s ízlés szerint savanyítjuk. Amikor jól átfőtt, 2 kanál tejfölt adunk hozzá, megbuggyantjuk és forrón tálaljuk.
Változatok: Készíthetjük sülthús maradékból, tokánymaradékból, libából és kacsából is.
Lehet egy tányérnyi kockára vágott főtt burgonyát is beletenni.
Megjegyzés: Keményre kavart puliszkát adnak melléje, amit kenderfonállal szeletekre vágnak.

Mondjuk a puliszkát kihagyjuk! :-))
Előzmény: Caipi (21373)
Caipi 2010.04.24 19:31:02 © 21381

Az 500-as korlát világos, be is vittem szűken alá, de ezekszerint ő még kisebbet akar, vagy legalábbis jelenít meg... na mindegy, igazad van, nem kell mindent érteni.:-)

 

És hogy on is legyek, vagy legalábbis 'onabb': miért nem lehet a henteseknél ilyen sertésszüzet kapni, hanem csak olyat hártyás-zsírosat, amit egy óráig farigcsálni kell....:-( /Na és hol tudtam ilyet egyetlenegyszer venni, na hol: a Lidl-ben...?!?/ 

 

 

Előzmény: apca (21380)
apca 2010.04.24 19:19:48 Creative Commons License 21380
abban mi a pláne, hogy először nekem kell kicsinyítgetnem, aztán ő meg még tovább kicsinyítgeti, ennyi erővel bármekkorának is feltölthetném, gondolom én...?
Gondolj bele, hogy hány millió kép van az index fórumaira feltöltve. Ezeket tárolni is kell. Ezért van az 500 KB-os file korlát.

A 640x480 értelmét én sem látom: ha már átméretezi ekkorára, akkor miért tárolja a nagyobb eredetit is. Ha meg tárolja, akkor miért nem azt jeleníti meg a külön ablakban?

Na, 111 (mindegy), muszáj nekem mindent érteni? :)
Előzmény: Caipi (21379)
Caipi 2010.04.24 19:09:31 © 21379
Most már értem, köszi! De abban mi a pláne, hogy először nekem kell kicsinyítgetnem, aztán ő meg még tovább kicsinyítgeti, ennyi erővel bármekkorának is feltölthetném, gondolom én...?
Előzmény: apca (21378)
apca 2010.04.24 18:43:20 Creative Commons License 21378
A képfeltöltésre a korlát, hogy nem lehet a file nagyobb, mint 500Kb, és ha 640x480-nál nagyobb, akkor az index softja 640x480-ra kicsinyíti.

Viszont az eredeti nagyobbat is elteszi, csak a linkjében a THM, ill. a BIG helyett IMG van. Így aztán kibányászható egy kis pluszmunkával. :)
Előzmény: Caipi (21377)
Caipi 2010.04.24 16:10:18 © 21377
De a 21374 linkjén igen, apcának hála.:-)
Előzmény: Dalit (21376)
Dalit 2010.04.24 15:38:06 Creative Commons License 21376
azt hiszem, hogy pont ennyire, receptszinten tudok németül, de sajnos elolvasni már nem tudom.
Előzmény: Caipi (21372)
Caipi 2010.04.24 14:57:24 © 21375

Ezzel most meghaladtad a képességeimet, de köszönöm szépen.:-)

Előzmény: apca (21374)
apca 2010.04.24 13:49:25 Creative Commons License 21374
Hú, nem tudom, ezt kinagyítva ki tudod-e venni egyáltalán, pedig épphogy a berakható alá csökkentettem csak...?
Ha kép címében a THM-et átírod IMG-re, akkor a feltöltött (914x1940)-es méretben láthatod, abban tökéleteseen olvasható:
http://img.index.hu/imgfrm/6/9/5/2/IMG_0007486952.jpg
Előzmény: Caipi (21372)
Caipi 2010.04.24 13:24:06 © 21373
Mi(lyen) az a szász sülthús leves?
Előzmény: faqkac (21368)
Caipi 2010.04.24 13:23:31 © 21372
Hú, nem tudom, ezt kinagyítva ki tudod-e venni egyáltalán, pedig épphogy a berakható alá csökkentettem csak...?
Előzmény: Caipi (21370)
Caipi 2010.04.24 13:21:49 © 21371
Ez meg imhol, a fenti a szűzérme, csak nem ízlett a körete. Úgyhogy most azt gondoltam, hogy az alsóból (ami amúgy nagyon finom!) ellopom a gnocchi-köretet, csak uborka helyett cukkinivel, mert az jobban passzol a paradicsomos-mozzarellás vonalhoz.  
Előzmény: sans souci (21367)
Caipi 2010.04.24 13:17:57 © 21370
 Imhol. Nagyon finom, és sikeres szokott lenni. Ha nem tudsz németül, és ez vonatkozik a következő recept címzettjére is, szóljál, fordítom lefele azonnal, csak gondoltam, hátha felesleges.
Előzmény: Dalit (21366)
gundi82 2010.04.24 11:48:42 © 21369
Egyiptomi konyha receptjei!
faqkac 2010.04.24 11:45:58 © 21368
Szász sülthús leves, rántott camamber, áfonya lekvárral!
sans souci 2010.04.24 10:00:23 © 21367
Engem pedig az aszalt paradicsomos-sajtos szűzérme cukkinis gnocchival érdekelne bővebben!
Előzmény: Caipi (21365)
Dalit 2010.04.24 09:38:22 Creative Commons License 21366
Ezt a sajtos palacsintás levest részleteznéd?
Előzmény: Caipi (21365)
Caipi 2010.04.24 09:03:24 © 21365

Sajtos palacsintás leves

Aszalt paradicsomos-sajtos szűzérme cukkinis gnocchival

Villám-Tiramisu

 

Már megint vendégek jönnek... és most tűnt fel, hogy mennyire sajtosra veszem a figurát, parmezán, mozzarella, mascarpone...

Na megyek is a Nagycsarnokba szüzet szerezni.:-)