Keresés

Részletes keresés

pohikopó Creative Commons License 2010.03.19 0 0 3397
Én is pont ezért váéasztottam a faelgázosítót. Nem érdekelt az, hogy mennyi fát fogyaszt, nem érdekelt, hogy mennyi idő alatt térülne meg, egy érdekelt, hogy nem kelljen a pincébe rohangálnom a tűzre rakni, ne kelljen hidegben ébrednem, ne kelljen hideg lakásba hazaérnem 12 óra munka után. Hála a jó Istennek be is vált, így télen egyszer reggel eszer este gyújtottam, be, most ebben az időben pedig egyszer este.
Előzmény: s.laca (3395)
patriote Creative Commons License 2010.03.19 0 0 3396
Sziasztok,

ha valakit esetleg olcsó megoldások érdekelnek alternatív energia hasznosításával, akkor látogasson el ide:http://fenykapu.free-energy.hu/

Több lehetőség van, ami fűtési rendszerre ráköthető és nem kell milliókat kifizetni egy kazánért. Én ezt az irányvonalat tartom a jövő megújuló energiaforrásának. Egy olyan berendezés amely, energiát termel, házilag is megépíthető. Nézzetek körül!!!
s.laca Creative Commons License 2010.03.18 0 0 3395

Én még csak most tervezgetem a faelgázosítós kazán projektemet, és én pl. azért gondoltam erre, mert akár 12 órán át is lehet felügyelet nélkül hagyni.

Nem mindegy, h. 1-2 óránként szaladgálok a kazánhoz, vagy ráérek naponta 3x lemenni.

Egyedül a beruházás költsége az, ami elgondolkodtat. (bár kombi gázkazánom van, de a gázárak emelkedését hallva, hamarabb megtérül a befektetés, és még melegebb is lesz)

 

Előzmény: Mihály Épületgépészet (3391)


Mihály Épületgépészet Creative Commons License 2010.03.18 0 0 3394
Sajnos, pedíg jó ismerős, de am. nem is tervezett kazáncserét, most egy internetoldalt akarok neki kinyomtatni ahol leírják ezt, már többet is láttam de ha betudnátok linkelni egy jó oldalt képekkel, annak örülnék : )
Előzmény: gmkiev (3393)
gmkiev Creative Commons License 2010.03.18 0 0 3393

És mi a mi teendőnk az ügyfeleid érdekében?

Faelgázosítót nem vesz akárki, aki vesz az tájékozott általában a fűtő eszközök vonatkozásában. Vagy szájhagyomány útján jutott az infóhoz. Ha gépész javasol, az mindig egy fogyasztói ellenállásba landol. Sajnos.

Előzmény: Mihály Épületgépészet (3391)
gaga04 Creative Commons License 2010.03.18 0 0 3392
Miért kéne a szájzár? Bedobtam egy témát, és hálistennek a gyártó is felbukkant. Nélküle csak találgatnánk. Csak sok sikert tudok kívánni, bár az a jóval 1M alatt csak nettó igaz, bruttóban már nem "jóval". Igaz ez sem egy eget verő összeg, csak hát olcsóbbat várnánk, mint egy cseh kazán cseh tartállyal + szerelvények. Tudom, még nincs sorozatgyártás, nehéz kevesebből kihozni...
Előzmény: gmkiev (3390)
Mihály Épületgépészet Creative Commons License 2010.03.18 0 0 3391

Kedves Fórumozók : )

Nem vagyok könnyű helyzetben, elkötelezett lettem a faelgázosítás irányába, olcsó energia viszonylag magasabb beruházással. A környékemen nem sokan hiszik el h. 6 vagy akár 12 órán át lehet égetni a fát, hibá beszélek a működési elvéről és jövök nekik az internettel stb.

gmkiev Creative Commons License 2010.03.18 0 0 3390

Mi tagadás ettől jóval kevesebbért is kaptunk már szájzárat.

Úgy látszi most alszik a cenz+az ura!

F.A. Kazán Creative Commons License 2010.03.18 0 0 3389

Tisztelt a11 és Olvasók!

 

 Nem akarom megsérteni a fórum szabályait és árakat, reklámokat írni, de megpróbálom az eddigi kérdéseket úgy megválaszolni, ahogy szabad. A 25 KW.-os F.A. kazán fogyasztói ára is jóval 1 M Ft. alatt van. Azért nincsenek árak a honlapunkon, mert várjuk..várjuk..várjuk a pályázati támogatást ami a sorozatgyártáshoz szükséges.

Tehát egyediben gyártjuk a kazánokat, de csak minőségi, ipari kivitelű alkatrészekből, ebből nem adok lejjebb!

 A 25-ös kazán méretei vannak fenn, mert ez 825 l víz tárolására van méretezve, plusz a kazán tömegének hőkapacitása, tehát nagyjából 1 m3 víz hőkapacitását lehet figyelembe venni a méretezéskor. A 35 és 50-es kazán méretei és ezzel az ára is a helyszíni igényektől és lehetőségektől függ, mert hiába szeretnénk 2500 l.-es tárolóval szállítani, ha nem fér be a helyiségbe, vagy az ajtón.

A lángcső nyilván akkor működik hatékonyan, ha a primer és szekunder levegő mennyisége jól van beállítva. Ezt mi beállítva adjuk át. Egyébként, gyönyörű kék lánggal ég a fagáz benne, a kerámia pedig izzik körülötte. Majd megpróbálok videót készíteni róla, csak nagyon nehézkes a magas hőmérséklet miatt. 

A kazánt csak rá kell kötni a fűtési és HMV rendszerre, nyilván egy fűtési keringető szivattyú szükséges és ki milyen módszert alkalmaz a fűtés szabályozására.

 

Üdv: T.

Előzmény: a11 (3388)
a11 Creative Commons License 2010.03.18 0 0 3388

Ilyen sem volt még!

Bocs' de visszavonom a korábbi beírásomat!

Úgy érzem, hogy az a bizonyos lángcső egy sikeres megoldás.

Tulajdonképpen a kazán fizikai méretei mindent behatárolnak, így fért el, és nem is olyan rossz. Az az igazság -szerintem-, hogy egymástól elkülönítve kellene építeni a gázosítót, az utánégetőt, meg a hőcserélőt, valamennyit optimális méretűre és szabályozhatóra. Ettől azonban annyira bonyolulttá tennénk, hogy nincs az a vevő, aki azonnal hátat ne fordít neki a boltban. A kezeléséről nem is beszélve.

Megerősítem; ha az utánégető lángcső jó hatásfokkal éget, akkor sikeres a berendezés.

És mégegyszer elnézést kérek, hogy meggondolatlanul fogalmaztam!

 

Előzmény: F.A. Kazán (3383)
m joy Creative Commons License 2010.03.18 0 0 3387

Tisztelt Uram!

 

A kazán müködési elve tényleg nagyon meggyöző .

Legyenszives részletezni  aproságokat is ,amit nem kell

külön megvenni  hozzá .(szivattyu ,szelep,töltő ,üritő   szerelvények  )

Hány liter vizzel dolgozik a kazán ? 25,35,50 Kw-os tipusok .

Mibe kerülnek a kazánok  ?

Köszönöm válaszát előre is .

Előzmény: F.A. Kazán (3383)
gmkiev Creative Commons License 2010.03.17 0 0 3386

Jó Isten!

Mi a fene folyik itt míg a szegény emberfia dolgozik?

Nem kell itt ezt a kiafaszábbgyereket folytatni. Ezt a piac lerendezi.

Mellesleg az árra, én is kíváncsi volnék.

Alfato Creative Commons License 2010.03.17 0 0 3385
Címem nyilvános. Esetleg méretek is vannak? Mármint magasság, mert a kazánház...na az nem az én méretem kb 2 m a belmagassága.

Tamás
Előzmény: F.A. Kazán (3383)
Mihály Épületgépészet Creative Commons License 2010.03.17 0 0 3384

Üdv

Felvettem veletek a kapcsolatot, remélem mielőbb láthatom élőben ezt a kazánt és valóban olyan megyőző lesz mint amilyennek beállítjátok, de azt azért szögezzük le, valamilyen termosztatikus visszakeverőszelepre és puffertartályra mindenképp szükség van, nyilván a tietekbe ezek be vannak építve, kiváncsian várom az árlistátokat, ha meggyőztök akk. a jövőbeni ügyfeleimnek ajánlani fogom a terméket.

Előzmény: F.A. Kazán (3375)
F.A. Kazán Creative Commons License 2010.03.17 0 0 3383

Tisztelt Uram!

 

A bemutatkozó hangnem nem az Én stílusom, de sajnos olvastam egy-két olyan hozzászólást, ami csak tudatlanságból és rosszindulatból fakad.

 

Ezt félretéve!

 

A kazánban be van építve minden, ami az ez idáig ismert faelgázosítókhoz szükséges volt külön megvásárolni. Azért fejlesztettük ki, hogy versenyképes áron hozzá tudjanak jutni a felhasználók. Tehát: nem kell laddomat vagy esbe szelep, külön szivattyú szivattyú a működtetéshez, stb. A működése részletesen le van írva honlapunkon. a www.kazán.com oldalon.

 

Kérdésére, a lángcső arra szolgál, hogy a fagáz a lángcsőbe lépve összekeveredik az előmelegített levegővel és ott ég el. Ez minél hosszabb, annál tökéletesebb az égés. Azért szükséges a víztérből kiléptetni, mert csak így tud a lángcső fölmelegedni a fagáz égésének hőmérsékletére. Egyébként a körülötte lévő vízköpeny visszahűti és nem ég el a fagáz, csak kikátrányosodik és az égési folyamat nem jó.

 

Metszeti ábrát küldhetek, de csak e-mail címre szeretnék, némi iparjogvédelmi óvatosságból.

 

Üdvözlettel:  T.

Előzmény: Alfato (3380)
Jesu Creative Commons License 2010.03.17 0 0 3382
Ó, a legfontosabbat elfelejtettem:
Mivel itt rengeteg felhasználó és jövőbeli felhasználó van, kaphatnánk a nevükben egy árat is?
Előzmény: F.A. Kazán (3378)
Jesu Creative Commons License 2010.03.17 0 0 3381
Rajz alapján ez a "lángcső" kívül van a víztéren...
A kialakításból nem látom biztosítottnak, hogy valódi utánégetés történik, pedig eleve ez lenne ami igazolhatja (részben) a magas hatásfokot. Továbbra is várom a képet, esetleg további információt a gázosító kamráról/csőről.

Mert ha meg nincs másodlagos égés, akkor innét faelgázosítónak fogunk nevezni minden fatüzelésű bojlert, ami a "tűztérben gázosít" a Te elgondolásod szerint?

Másnál érdekes módon látszik a gázosítás folyamata. Az meg, hogy átmelegíti a tűz a 400-500kg-os készüléket és ez veszteség lenne (?) kivédhető megfelelő szigeteléssel és után keringetéssel. Elvégre azt is víz veszi körül, pedig nem toltuk bele a "medencébe". ;)

Én majdnem több hátrányát látom ennek az öszvér megoldásnak, mint annak.
Persze engem meg lehet győzni. :)
Előzmény: F.A. Kazán (3378)
Alfato Creative Commons License 2010.03.17 0 0 3380
Még valami: esetleg lesznek metszeti ábrák is a kazánról? Sajnos nekem ez a lángcső sokat nem mond.

Tamás
Előzmény: F.A. Kazán (3378)
Alfato Creative Commons License 2010.03.17 0 0 3379
Tisztelt Uram!

Örömmel látjuk a topic soraiban, de azért ha nem haragszik meg a stílusából ítélve nem lett volna célszerű mondjuk egy magyarázattal előhozakodni?

Amúgy érdekelne spec a dolog, mivel elég kompakt megjelenése van, és ha tényleg egyesít minden szükséges folyamatot, akkor komolyan mondom érdekelne a dolog ( Atyámnak keresek még mindig faelgázosító kazánt).

Érdekelne továbbá, hogy nincs ESBE se Laddomat a rendszerben, vagyis akkor valamilyen más megoldással sikerült a visszatérő hőmérséklet megoldása. Tisztelettel kérem ha erre a részre kitérne, ez tényleg nagyon érdekes lehet, mert a mi kazánjaink beruházásában (a Laddomat esetében) 10% körüli értéket vesz fel ez a tényező, ami ha kimarad akkor igen versenyképes termék lehet.

Egy felhasználó

Tamás
Előzmény: F.A. Kazán (3375)
F.A. Kazán Creative Commons License 2010.03.17 0 0 3378

A kazánon azért van kerámiaüveges ajtó, (ami a kategóriájában a leg jobb minőség), mert a tűz látványa vonzza a tekintetet, ráadásul jól látható a tüzelőanyag. A kazán szerkezeti felépítése olyan, hogy a gázosítás nem látható, mivel az 1000 C fok körüli hőmérsékletet csak csillámlemezzel lehetne láthatóvá tenni, de ezt nem tartottuk szükségesnek. Ha végigolvasod a műszaki leírást, akkor kiderül világosan, hogy hol zajlik le az utánégetése a füstgázoknak, ami a kazán lángcsöve.  A készülék a tűztérben gázosít, mivel a fa elégésekor keletkeznek a füstgázok, ami szén és hidrogén atomokból tevődik össze. Ne téveszd össze a fogalmakat. Én két épületben két külömböző típusú elgázosító kazánnal fűtöttem, már 5 fűtési idényt. Az volt a problémám, hogy a 300 és 500 kg tömegű kazán 65C-ra felmelegítéséhez legalább 8-12 kg tüzelőanyagot használtam el és másnapra szépen kihűlt, újra lehetett felmelegíteni. Ebben a kazánban ez nem vész kárba, mert az utólsó MJ is a fűtési rendszerbe kerül.  Ezért mértünk többször is 90 % feletti hatásfokot, amit a felhasznált tüzelőanyag fűtőértéke és a teljes lehűtésig kivett hőmennyiség közötti egyszerű számítás. (Nem csodaszer, mert a fenyőfa  fűtőértéke ismert) 

 

Üdv: T.

Előzmény: Jesu (3377)
Jesu Creative Commons License 2010.03.17 0 0 3377
Mivel a kepek alapjan keramiauveges ajto van, kaphatnank egy kepet arrol, amikor epp gazosit a keszulek, mar ha ez latszik?
Előzmény: F.A. Kazán (3375)
Jesu Creative Commons License 2010.03.17 0 0 3376
Elo lehet jonni fuggetlen minositointezet tanusitvanyaval, ami igazolja a weboldalon emlegetett 85-90-95% hatasfokot. Elore is koszonom, varom...


Előzmény: F.A. Kazán (3375)
F.A. Kazán Creative Commons License 2010.03.17 0 0 3375

Kedves Spucc és Fórumozók!

 

Egy barátom jelezte, hogy néhány ráérő konkurrens emberke negatív beállításban kezdte el kritizálni az F.A. kazánt.

 Nem csodálom, hiszen nagy érvágás ez azoknak a szerelőknek, forgalmazóknak, akik rásózták kazánjukat a pufferrtartállyal ESBE szeleppel és sok minden csodaszerrel a felhasználókra!

 Nem kívánok a cinikus megjegyzéseitekre reagálni. Egy biztos, a világ minden részéről érdeklődnek az F.A. kazán után.

Korrekt kérdéseitekre szívesen válaszolok, de tartsuk tiszteletben egymás termékeit ezután.

Forgalmazunk többféle faelgázosítót, mindnek meg van az előnye-hátránya, de a saját termékedet dícsérd, ne a másét kritizáld!

 

Üdv:  T.

 

Előzmény: spucc (3374)
spucc Creative Commons License 2010.03.17 0 0 3374


Szerintem ez egy egyszerű vegyeskazán.

A fagázosításhoz annyi köze van csak, hogy ráküldenek az égésgázokra előhevített szekuder levegőt. Ja, meg ventilátor is van.
De nincs kis térfogatra korlátozott égés, nem látok aerodinamikailag kialakított fúvókát se...
Előzmény: a11 (3373)
a11 Creative Commons License 2010.03.17 0 0 3373

Elvileg minden faelgázosító kazán így működik, azaz, égetjük a fát némi levegő-rásegítéssel, a "füstöt" meg utánégetjük egy megfelelő kamrában.

Csak az nem mindegy, mindezeket hogyan építjük meg, mert a gagyitól a profi-ig minden lehetséges.

Itt, ami külön megjegyzést érdemel, az utánégető, ami, szerintem nem utánéget, valószínű sehogyan sem éget.

A tűztér; hát ez akármelyik házi építésű kazánban is kialakítható. (nekem ilyen van) 

Előzmény: pohikopó (3372)
pohikopó Creative Commons License 2010.03.16 0 0 3372
Tényleg gagyin néz ki ha jobban megnézi az ember....
Előzmény: Jesu (3368)
Jesu Creative Commons License 2010.03.16 0 0 3371
Node ennek tükrében olvasd újra a leírást.
Dobálózik a 90-95% hatásfokkal!
Nemááár.

Ha vki közülünk (topiclakók) betenné, hogy
"nézd mit csináltam!" akkor megdicsérném, de azért kíváncsi lennék, mennyiért akarják "elsütni" ezt a csodát. A leírás akkor sem "korrekt".
Előzmény: Alfato (3370)
Alfato Creative Commons License 2010.03.16 0 0 3370
Ha ez gázosít...azt honnan hova teszi? Ez egyszerűen csak "rá lett építve egy tartály a kandallóra" hatású, vagyis a kandalló hátulján hozzáér a tartályhoz, és azon keresztül fűti. De a gázosítás lehetőségét nem látom, esetleg a füstgáz két irányban állíthatóan tud távozni: direkt, és a fűtőelemeken keresztül... hja meg tettek bele egy hőcserélőt napkollektornak. Viszont akár még a jól néz ki kategóriában is futna. Az, hogy az ajtó....azt hagyjuk.

Tamás
Előzmény: Jesu (3369)
Jesu Creative Commons License 2010.03.16 0 0 3369
Ellopta az index a képet. :(
Előzmény: Jesu (3368)
Jesu Creative Commons License 2010.03.16 0 0 3368
Ujujj. Jobbat mondok: nézd meg a galériát!
Ez bizony házi barkács. Egy pufferbe behegesztették a "cuccot".
A legviccesebb az ajtó, ami egy cserépkályha/kandalló ajtó!!!
Ha ez gázosít, akkor nagyon meg lennék lepve.

Előzmény: pohikopó (3366)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!