Keresés

Részletes keresés

sancibácsi Creative Commons License 2010.03.10 0 0 896
Aranyos vagy! Hol?
Előzmény: Törölt nick (895)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.10 0 0 895

Kedves Fórumozók!

 

Azt hiszem, megtaláltam álmaim oszloptartóját, melynek a fotóját mellékelem. Csak azt nem tudom, hogy:

 

1. Tényleg belecsavarozható meglevő betonsávalapba?

 

2. A betonnak ugye nem kell simának, vagy vízszintben levőnek lennie, hiszen tök mindegy, hogy milyenbe csavarom, úgyis egyenes lesz (nem olyan, mint a talp, ahol a négy csavarnak síkban kell lennie).

 

 3.Ugye, ütvefúró, majd dűbelcsavarozó szerszám, így kerül bele a betonba.

 

4. Tud-e valaki olyan szakembert, aki némi kerítésjavítási munka (kőporozott oszlopokról levált a kőpor, egyik oszlop eltört és a lábazat is javítandó) és egy kiskapu legyártása mellett, vagy kiskapu nélkül, vállalná ezt a munkát. Találtam valakit, de ittasan hívott fel és az olyat nagyon nem szeretem.

 

Segítsetek! Jó?

 

 

Paranoja Creative Commons License 2010.03.08 0 0 894

Üdv Mindenkinek!

Kapunyitó motor vezérléssel kapcsolatosan kérnék segítséget. Vettünk egy NICE WINGO Kétszárnyú kapunyitó motort plusz a hozzávaló A400 vezérlést. Idáig fotocellák nélkül használtuk, de most szerettem volna beüzemelni egy pár fotocellával. Ennek a funkciója az lenne, hogy zárás során akadályt észlelve megállítja a kaput. A magyar nyelvű alapján megcsináltam a bekötést de, nem reagált a távirányítóra a vezérlés. Akinek van ugyanilyen (vagy ért hozzá), segíthetne. E-mailben is jöhet, mert nem járok erre minden nap.

 

Paranojanagy ivó Creative Commons License 2010.03.08 0 0 893
Tipp:
Előzmény: CapriFun (891)
kaffer63 Creative Commons License 2010.03.07 0 0 892
Szervusz CapriFun!

Tudok, de itt nem illik reklámozni senkit.
Kerss meg privátban.
Üdv. Kaffer63
Előzmény: CapriFun (891)
CapriFun Creative Commons License 2010.03.06 0 0 891
Sziasztok!

Megbízható, jó kivitelezőt keresnék egy 36m hosszú kerítés építéséhez. 2m-ként van betonba ágyazott acél oszlop, jelenleg megtépázott drótkerítéssel, ezt szeretném "rendes" deszka kerítéssel helyettesíteni. A Szentendrei szigeten lenne a helyszín... tudtok ajánlani valakit?
RangerJoe Creative Commons License 2010.03.05 0 0 890
A kép lemaradt:kerites1kerites2
Előzmény: RangerJoe (889)
RangerJoe Creative Commons License 2010.03.05 0 0 889

Tisztelt kerítésépítők!

 

Megálmodtam magamnak egy kerítést, ami a mellékelt képen látható. A piros B30-as tégla lenne. Kérdés az, hogy kivitelezhetőek-e az oszlopok egyszerű felfalazással, ahogy a képen látszik? Stabil lenne-e így? Elég magas, és talán nem áll meg így stabilan a 10 sor B30-as. A deszkák az oszlopok között meg lesznek döntve 15-20 fokos szögben (még ezt nem rajzoltam meg), így a szél átjárja majd.

Törölt nick Creative Commons License 2010.03.05 0 0 888

Kedves Kaffer, még annyit, hogy sajnos nincs szkennerem, így fotót nem tudok küldeni. Most kb. 15 éves betonsávalap van, a közepében zártszelvény oszlopok bebetonozva. Ezek az oszlopok tartják jelenleg (úgy-ahogy) a telekhatáron levő drótot. Mivel semmiféle vitát nem akarok a kedves szomszédommal, szeretném, ha minden jelenlegi eleme a kerítésnek megmaradna ott, ahol jelenleg van. A feleslegessé vált jelenlegi rossz oszlopokat is csak hosszabb idő elteltével vágatnám le. A legfőbb célom a béke és nyugalom, de a biztonságunk is nagyon fontos, mert ez a szomszéd egyáltalán nem kerített a közterület felé, így boldog-boldogtalan bármikor bejöhet hozzánk. Hogy ez ne történhessen meg, 2 m magas új oszlopokat szeretnék elhelyezni, aminek a tetejére szögesdrótot szerelnénk.

Mégegyszer köszönöm az eddigi és az esetleges új véleményedet.

 

Az egyszerű nő

Előzmény: kaffer63 (886)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.05 0 0 887

Köszönöm, azt hiszem, a talpas megoldás jó lenne, csak azt nem tudom, jó-e a beton. Kb. 15 éve készült a sávalap, az abban levő vasak elrozsdásodtak,( de nem mozdultak) azért kell kicserélni. Az a drót, amit tartanak ezek a nem jó vasak, viszont jó állapotban vannak, minek cserélném ki a drótot is. 

Nem tudom, baj-e, hogy az idők folyamán természetesen némi föld rakódott a betonra, szerintem az nem ártott neki, biztosan le lehet kaparni.

Úgy látszik, megértetted a problémát, szemben egy előző hozzászólóval, aki zavarosnak ítélte a helyzetet, csak nem tudom, miért.

Annyi mindent beszéltek össze-vissza már nekem kivitelezők, hogy magam szeretném átlátni a megoldást. Legutóbb például azt mondta egy kőműves, hogy talpakkal nem lehet rögzíteni a zártszelvényt, mert a talpak csak arra valók, hogy pl. egy könnyű terasz-oszlopot megtartsanak, kerítést viszont nem tudnak megtartani. Ezek szerint ez sem igaz. Gondoltam, mert akkor a kültéri lámpaoszlopok hogyan állnak meg például. Azt is mondta, hogy a zsalukő viszont felázik és összedől. A blokktégla szintén. Nyilván végig akarta betonozni az egész 13 métert és a betonba bele a vasakat. Csakhogy, ismerve a szomszédomat, aki nagyon ráér, már nyolcszor becitált az önkormányzathoz, illetve a bírósághoz (mindig elvesztette) és nem akarom, hogy bármi is mozduljon abból, ami most van a  határunkon. A betonsáv meg vagy belelógna a területébe, vagy én veszítenék területet, mert a vasakat szerintem nem lehet a szélére elhelyezni. Még a talpat is úgy fogom megcsináltatni, hogy véletlenül se lógjon be egy centit se.

 

Ha még megtennéd, hogy szánnál egy véleményt a fentiekre, előre is nagyon köszönöm.

 

Az egyszerű nő

Előzmény: kaffer63 (886)
kaffer63 Creative Commons License 2010.03.05 0 0 886
Kedves "egy egyszerű nő"!

Ha küldenél pár fotót a kerítésről, akkor biztosan tudnék ötletet adni.
Ha jó a meglévő alap, akkor több féle megoldást lehet alkalmazni,
Már csináltunk olyat hogy, a meglévő cső oszlopokat kivágtuk és a betonban lévő csonkokba állítottuk az új oszlopokat A másik lehetőség az új acél oszlopokra szerelőtalpakat kell hegeszteni és lecsavarozni a betonalapra..Az épített beton oszlopok szerinten elég drágák lennének.Milyen hosszú a kerítés?
Üdv. kaffer63
Előzmény: Törölt nick (879)
bestomi Creative Commons License 2010.03.04 0 0 885

Szia!

 

Nem a szabályos fugaköz kialakítására vonatkozott a kérdés, hanem arra, hogy mi módon lehet esztétikusan kifugázni a téglaközöket.

A képen látható struktúrát szeretném megközelíteni:

 

http://forum.sanomabp.hu/forumkep/19/181685/415/12444289/1.jpg

 

Lehet, hogy nem fogalmaztam egyértelműen.....

Továbbra is várom a tanácsokat.

 

Üdv:

 

Tamás

 

 

Előzmény: cordon (884)
cordon Creative Commons License 2010.03.02 0 0 884
Ha a fugázás is gondot jelent ,miért akarsz sk. kerítést építeni ?
De ha csak a fuga a probléma 4 db 8-as betonvassal tudsz konkrét fugaszélességet csinálni.
Előzmény: bestomi (881)
cordon Creative Commons License 2010.03.02 0 0 883
Ha megadod az elérhetőségedet talán tudok segíteni,de így leírva igen zavaros a történet.
Azok a megoldások amit felvetettél,műszakilag nem járhatóak.
Előzmény: Törölt nick (879)
Sándor 111 Creative Commons License 2010.03.02 0 0 882

Szia Blade!

 

Először is köszi a tanácsokat.

Én is "U" profillal fogom csinálni pontosan a deszkák miatt ahogy te is írtad. A kérdés lényege az, hogy mi az a minimális magasság ahol még masszívan, bisztosan tartanak, és a jelenlegi időjárás melletti igen nagy szélnél sem "leng be" a kapu. Inkább egyszer költök rá valamivel többet, de az bírjon is ki sok mindent.

Ha jól értelmezem akkor a görgősorokat tartó betontömbe pluszba betehetek 2 oszlopot amihez a fölső görgőt rögzíthetem.

Még eszembe jutott 2 dolog.

1. Az jó ha a betontömböt úgy öntöm ki, hogy a felső részébe a vasalathoz hozzáheggesztve beteszet egy 2 méteres "I" gerendát amit a görgőcsoprtok helyénél keresztül fúrok és bele heggesztek menetes szárakat, ami a kész betonból kilógna, és ezekhez rögzíteném a görgőket.

2. Most egyenlőre nem lesz kapumotor felszerelve, de idővel igen. A beton 50 centi széles lenne. Ez elég lesz, hogy idővel a motor is elférjen, vagy csináljam szélesebbre?

 

Előre is köszönök minden jó tanácsot.

Előzmény: "Blade" (880)
bestomi Creative Commons License 2010.03.02 0 0 881

Sziasztok!

 

Bontott téglából szeretnék kerítést építeni.

Eddig nem találtal megfelelő leírást a menetéről, csak egy pár képet. Legfőképp a fugázásra lennék kíváncsi. Van valakinek saját tapasztalata?

Előre is köszönöm a segítséget.

 

Üdv:

 

Tamás 

"Blade" Creative Commons License 2010.03.02 0 0 880

Ha jól értelmezem az udvarszint problémádat, akkor azzal az lesz a dolgod, hogy kilejtetni kell a bejáratnál az udvarszinted és az utcaszint közötti részt.

A kapunál a fölső görgőt ki lehet válltani, középen, fejjel lefelé fordított "u" profillal. -(de ezt leírtam már a 813 hsz.-nál, csak nem nézted meg rendesen!

Főleg ítt lesz értelme, mert a deszkázat 10-15cm-re túlnyúlik a vázon, és így nem lesz hol vezetni a görgőnek!

A 813 hsz.-nál a képen, rosszul lett kivitelezve a kapu, az első görgőt egysíkba az oszlophoz kellett volna rakni, (nyílván a hátsó is előrébb került volna annyival), rövidebb támaszra (háromszögre) lett volna szükség. És így nem lett volna olyan csúcsos.

A kapunál, a vízszintes középső merevítőt és a felső vízszintes keretvasat egysíkba teheted, a kerítésen lévő deszka tartó pántokkal, nyugodtan. Annyi lesz, hogy hosszabb keresztmerevítő kell alól a kapunál.

 

Kb így gondoltad a kaput a kerítéshez képest?

A másik oldalon az oszlopot azért nem rajzoltam be, hogy ne zavarjon.

 

Előzmény: Sándor 111 (878)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.02 0 0 879

Üdvözlök mindenkit, kérem a segítségeteket! Most úgy néz ki az egyik kerítésem, hogy alul 60 cm mély beton sávalap, rajta rozsdás vasak, amelyek úgy-ahogy tartják a meglevő drótkerítést. Meg kellene erősíteni a drótot, amely jó állapotban van.

Mi a célszerű? Zsalukőből 175 cm magas oszlopokat, melynek a szélén van a drót (a meglevő), vagy zsalukőből 40-80 cm magas alapot és hozzárögzíteni a horganyzott zártszelvényt és az tartja a drótot, vagy befúrni a betonba, beletenni a horganyzott zártszelvényt (vagy mást, ami jobb) és bebetonozni, vagy ami a legegyszerűbb lenne, csak nem tudom, tartós-e, a beton sávalapra egyszerűen rátenni az oszlopot és körétuskózni betonnal?

Még annyit: ha különálló zsalukő oszlopokat csináltatok, azt ugye nem kell vízszintes fémmel összekötni, hanem az oszlopok megállnak önmagukban is, ha jól vannak építve? (Gondolom, kátránypapírt alá, s jó erős betonnel kiönteni). Hány centire álljanak az oszlopok?

 

Kérem, hogy aki ért hozzá, írjon nekem, mivel én egy egyszerű nő vagyok és mindenki mást mond (kőművesek), továbbá nem akarom túlbonyolítani az ügyet csak azért, hogy a kivitelező többet kereshessen.

Kivitelezőt amúgy nem találok, hetedszer fordul elő, hogy megbeszélünk egy időpontot és nem jön az illető, majd értesít, hogy nem ért rá. Hogy én itt őriztem a területet, rá várva, az nem érdekli. Nem akarnak dolgozni, vagy mi van? És aki özvegy, az már nem is csináltathat meg semmit a házánál?  

Sándor 111 Creative Commons License 2010.03.01 0 0 878
Sziasztok!

Tanácsot, véleményt szeretnék kérni. Idén nyárra tervezzük a meglévő vaskerítés lecserélését. A kerítés magassága 1,85méter magas lenne. A nagy kapu, úszó kapu lesz. Sok helyen nézelődtem már. 65-ös „C” profil G11F görgőcsoporttal, 3,5 méteres. A gondom az, hogy a kerítés többi részénél 50 centi magas lábazat van. A kapu szélénél van a csatornaakna, ami az udvarszintjén van, de az utcaszinthez képest ez 12 centivel magasabban van. Úgy szeretném megcsinálni, hogy a lábazattal ellátott részen és a kapunál is a deszkákat rögzítő kapupánt csavarok egy síkban legyenek. Ezek ismeretében az jött ki, hogy a kapu kb.: 5.5 m hosszú és 1,5 m magas lenne. Ez kivitelezhető? Így a végén lévő háromszög nem lesz túl hegyes? A 813. hozzászólásnál látható középső 2 képen látható „tartó” rész közül melyik a jobb? Mi az a minimális magasság ahova a felső tartógörgőt helyezzem? Remélem, hogy itt kapok jó ötleteket, tanácsokat amit előre is köszönök.

Kerítésmánia Creative Commons License 2010.03.01 0 0 877

Itt találsz néhány betontípushoz keverési arányt.

http://digitalbau.hu/index.php/20090514162/Epitesi-tanacsok/Betonozas-otthon.html 

Előzmény: baldone (869)
Axióma Creative Commons License 2010.02.24 0 0 876
Tudtommal (de ez se biztos) nem kell engedelyeztetni, de ua. doksit le kell adni bejelenteskent. Utcafrontira, ket telek kozott sztem korabban se kellett.
Előzmény: Pompiere (874)
Pompiere Creative Commons License 2010.02.24 0 0 875
Nem olyan bonyolult ez. Én is egy ilyen "projektben" veszek részt az idén. Az oszlopokhoz 40x40-es oszlopzsalut, az oszlopok közé pedig 15-ös zsalukövet használok majd, betonvasas erősítéssel. Az oszlop alapja természetesen fagyhatár alá megy. A 15-ös zsalukövekből két sort rakok, - "beleeresztve" az oszlopzsaluba. Ez majdnem 50 centis lábazatot eredményez. A lábazat alá (gazdasági okokból) én nem akarok tenni alapot. Ez éppen csak a talajszint alá lesz engedve. Az utcán hamarosan járda épül, így a kutyák nem bírnak átkaparni alatta. Ja és mindez 60 méteren. Szép kis elfoglaltság lesz.

Egyébként érdemes áttanulmányozni, Kószó Jószef: Kerítések című könyvét. Nem azt mondom, hogy abból meg lehet tanulni kerítést építeni, de sok - laikus számára - hasznos dolog van benne.
Előzmény: B.Kare (872)
Pompiere Creative Commons License 2010.02.24 0 0 874
Ha jól tudom akkor a kerítés építés már nem építési engedély köteles. Érdemes érdeklődni a lakóhely szerint illetékes építési osztályon.
Előzmény: nagy ivó (873)
nagy ivó Creative Commons License 2010.02.24 0 0 873
Szerintem engedély köteles, a tervrajzon meg rajta lesz minden adat.
Előzmény: B.Kare (872)
B.Kare Creative Commons License 2010.02.24 0 0 872

Hello!

 

Korrekt leírásra volna szükségem esetleg képekkel illusztrálva, ami alapján megépíthető egy zsaluköves-pilléres kerítés. Sajnos ezidáig nem találtam linekt, ami tudna segíteni. Tudna valaki segíteni egy linkel, vagy honlapcímmel ahol találok infót?

Vagy esetleg tudjátok, hogy kell e a pillérek közötti részre is alapot készítenem, vagy elég a pilléreket ~80-100cm-re leengednem?

 

Előre is köszi!

nagy ivó Creative Commons License 2010.02.24 0 0 871
A beton alá legalább 10 cm vastagságban tömörített kavicságy is kell, azzal kb 5- 6 m3 a folyami kavics mennyisége.
3 m3 betonhoz 3,5-4 m3 kavics és 9 q cement kell.
A mixer is kiviszi de teljes rakománnyal számolják a fuvart.
Előzmény: baldone (869)
cordon Creative Commons License 2010.02.24 0 0 870
3 m3-t egy IFA ki tud vinni.Szerintem nem éri meg kevergetni a betont,és nem is olyan a minősége. Rendelj közepesen képlékeny C-20-as betont(biztos van a közeledben betontelep) ez már megfelelő minőség.Ha rám hallgatsz a beton közzé tegyél hegesztett hálót,akkor nem fog megrepedezni és terhelhető is lesz.
A betontelepen biztos tudnak ajánlani fuvarost aki kiviszi.Szerintem 60ezernél nem fog többe kerülni,és egy ügyes kőműves(ha elő van készítve minden ,kb 2 óra alatt be is dolgozza.
Előzmény: baldone (869)
baldone Creative Commons License 2010.02.24 0 0 869
Sziasztok!
Ugyan nem teljessen kerítéssel kapcsolatos a dolog de máshol nemtudom feltenni! Kocsi bejárót csinálok! Számításaim szerint 3 köb. betonra lesz szükségem!
Mennyi cementre, kavicsra van szükség ilyen mennyiségű betonhoz?
Vagy olcsóbb ha mixert hivatok? Egyáltalán kijön a mixer 3 köb. betonnal?
Előre is köszi az infót!
cordon Creative Commons License 2010.02.24 0 0 868
A legolcsóbban úgy jössz ki,ha bérelsz az építkezés idejére mobilkerítést.Van olyan
ami teli táblás,nem lehet rajta átlátni.Ennek 500 Ft/hó/fm a bérlete.Minimális kézügyességgel 1 óra alatt bárki fel tudja állítani.2 méteresek a táblák,kérsz hozzá 2 db görgőt és mindjárt van egy 4 méteres kapud is.
Előzmény: FutureNick (865)
Pitylogós Creative Commons License 2010.02.24 0 0 867
Fa- vagy betoncölöpöt leásod, ócsó vadhálót rá oszt szevasz.
Előzmény: FutureNick (865)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!