Keresés

Részletes keresés

lagapado Creative Commons License 2010.03.04 0 0 14758
Szia pqsw!

A múltkori szeméttel kapcsolatos beírásodra ITT OLVASHATÓ egy cikk.
A képek alapján a gerincút végig gyalázatos...
Abban nem reménykedek, hogy bármi is történik, de az is jó, hogy magasabb szinten is téma a szemét
Előzmény: pgsw (14748)
Nico (RL) Creative Commons License 2010.03.01 0 0 14757
Levél elküldve, s előre is köszönet érte!

Amúgy gondoltam, hogy K. Gy. a jelenlegi "vezér" lehet, ha bár nem lettem volna benne olyan biztos, mivel ki tudja már azt sajnos napra készen követni, hogy most éppen ki is lehet a hivatalos góré arrafelé...


S mégegyszer köszönet előre is a levélért!
Előzmény: Törölt nick (14756)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.01 0 0 14756
Kreisz Gyula a Csepeli Lakásfejlesztő Zrt. vezérigazgatója. Ha körülnézel a neten, megtudhatod ki is ő valójában...

(Itt most nyilatkoznék is, hogy kitűnő a lelki állapotom, semmi okom az öngyilkosság elkövetésére, pláne nem egy galvániszapos hordóban...)

Ha küldesz egy mailt a szethl@freemail.hu-ra, este beszkennelem és elküldöm, hogy mit írt nekem, ok?
Előzmény: Nico (RL) (14755)


Nico (RL) Creative Commons License 2010.03.01 0 0 14755
Üdv!

Tulajdonképpen ki is az a Keisz Gyula, hogy elvileg ennyit "érne" az Ő pecsétje?!
S pontosan milyen levele is van "másoknak" tőle, egyáltalán kikről is van szó?! Csak azért kérdem, mert sajnos engem is érint az A-B-E kötbér ügye...
Avagy hol lehetne szert tenni arra a levélre (s mennyire hiteles)?!
Előzmény: Törölt nick (14750)
Sam Hawk Creative Commons License 2010.03.01 0 0 14754
Édes szomszédom, László!

A Kreisz Gyula az egyik legnagyobb gazember, akit Csepel valaha látott.

Ugyan mit képzel, ki veszi komolyan az ő pecsétjét meg aláírását?

Egyáltalán honnan veszi a bátorságot, hogy az ő múltjával felelős nyilatkozatot tesz?

Nagyon szeretném látni a fejét, amikor beleköt a lába a a betonnal töltött olajos hordóba, és szép lassan beleengedjük a Dunába...

A jogi eljárás meg szép dolog, de a CSLF-fel szemben fabatkát sem ér, mert a CSLF törzstőkéje ugyan 1 milliárd forint, de annyi az adóssága, hogy abból egy fitying sem marad holmi kötbérekre.

Azért kösz, és ne értsd félre, veled semmi bajom, csak verem a fejem a falba, hogy ilyen gyalázatos módon lépre mentem, és hagytam magam kifosztani, és beragasztani egy ilyen lakótelepre, sok milliós adóssággal, esély nélkül az elköltözésre.

Előzmény: Törölt nick (14750)
C/1/8 Creative Commons License 2010.03.01 0 0 14753
Tudom, hogy nincs jelentősége sajnos, de ilyen nincs! Nem részletezem, miért, mert nem változtat a dolgon, de ugyanúgy kamu, minthogy a külső hibák nem tartoznak a garanciába.
Pont ma adom fel a bájos levelemet Demeter Szabolcsnak (másolatban megy majd a Közös képviseletnek, Fogyasztóvédelemnek, Iparkamara építésügyi irodának), mert ez a nyilvánvaló hülyének nézés már vérlázító!
Előzmény: Törölt nick (14752)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.01 0 0 14752
Sajnálják, nem az ő hibájukból történt, ezért nem tartoznak senkinek semmivel...

Nyilván a túlélésük a tét, milliárdos adósságaik lehetnek, és az ERSTE is fogja a mogyorójukat keményen.
Előzmény: C/1/8 (14751)
C/1/8 Creative Commons License 2010.03.01 0 0 14751
Megkérdezhetem, milyen indokkal? Az adásvételi szerződésben benne volt, akkor mit nem ismernek el? Az másik dolog, hogy nem fizetik ki, mert eltapsolták a pénzt, de mi az, hogy nem ismerik el?
Előzmény: Törölt nick (14750)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.01 0 0 14750
Kedves A-B-E lakók!


Pecsétes papírom van róla, mint ahogy másoknak is, hogy a CSLF nem ismer el semmiféle kötbér tartozást a lakók felé. A levélen Kreisz Gyula "úr" hiteles aláírása található.

Kérdés:

1. Akkor ezek szerint a C-D lakókat törvénytelenül fizették ki?
2. És a többi lakónak a 20% kifizetése is törvénytelen volt?

Jó, de akkor miért nem kérik vissza...?

Ezenkívül tudomásom van róla, hogy egy cég felszámolást indított a CSLF ellen, 2 hete adták be a keresetet a bíróságra.

Ha valaki látni akarja még a pénzét, az sürgősen indítsa meg a jogi eljárást, ha még nem tette meg (fizetési felszólítás, ennek ismétlése, majd fizetési meghagyás).


A közös képviselő úr figyelmét pedig felhívom, hogy az érdemi munkavégzésre kéne koncentrálnia.

Széth László B I/1
lagapado Creative Commons License 2010.03.01 0 0 14749
Szerintem a probléma a környéken lakók közismert életmódjával nagyban összefügg.
Ebben az ügyintéző hölgynek sajnos igaza van. Lehet rá költeni, meg önkéntesekkel kimenni összeszedni, csakhogy nagy rá az esély, hogy ez egyfajta rendszeres tevékenységgé fog válni.
Az orkok meg jót röhögnek rajtunk, hogy ni a sok magyar a cigányok után takarít.
Azt is jó bekalkulálni, hogy az önkormányzatok ütemezése szerint tavasszal elkezdődik az elkerülő (gerinc) út építése, akkor úgyis lesz földmunka és sitt hordás.




Előzmény: pgsw (14748)
pgsw Creative Commons License 2010.03.01 0 0 14748
Tisztelt lakótársak!

Igazán nem a gondokat akarom szaporítani, de szerintem alakul itt egy probléma, ami később nagyobb lesz.
A mellettünk lévő Magyar utcában mérhetetlen mennyiségű szemét gyűlt a házak előtti-közötti területre, az óvatlan szemlélő azt hihetné, hogy ott nem szokás elszállíttatni, hanem egyszerűbb kihajítani a kapun...
A baj az, hogy ez a szokás kezd kialakulni a Csepel művek felőli védőfal környékére is - persze nem azt akarom mondani, hogy minden szemét a mellettünk lévő utcából érkezik.
Szerintem ez nem jó így.
Megkérdeztem a Közterület Felügyeletet, akik azt mondták, hogy a csepeli mellékutcákat ők nem kezelik alapból (nem szállítják az illegális hulladékot, nem jegyzik a kátyúkat), mert ezeket a részeket a Csevak kezeli, tehát a Csevak megrendelésére szállítanák el a szemetet - egy félmondat szerint ez nem annyira sűrűn fordul elő, mert pénzbe kerül.
A csepeli önkormányzat ügyintézője azt mondta, hogy tudnak a dologról (még a nemrég idehozott bevásárlókocsit is ismerte a hölgy), majd egyszercsak megrendelik a szállítást. De úgyis újratermelődik a mocsok... Tettenérést kellene produkálni és akkor lehetnének retorziók, de nekik ez még nem sikerült.

A lényeg: ha mondjuk annak érdekében, hogy ne szemetesedjen el teljesen a Rákóczi liget közvetlen környéke, megpróbálnánk valamiféle összefogást produkálni a Csevakkal vagy bárkivel, hogy segítünk (fizikai munkával) eltüntetni az eddig képződött hulladékot, lenne erre hajlandóság az itt lakókban?
Vagy nagyon naív ez az elképzelés?
Sam Hawk Creative Commons License 2010.02.28 0 0 14747

Tisztelt Közös képviselőnk,

 

mindenek előtt szeretném ha tudná, nagyon szimpatikus az aktív fórumozása, és gyors reagálása.

És akkor az ön tagolását követve:

1. Nem, pontosan láttam, hogy az a papír az ELMŰ terméke, nem Ön gyártotta. Ezért értetlenkedtem, mert eddig ha Öntöl kaptunk infót, azt a postaládában találtuk, minden lakónak megvolt a sajátja. És éppen az nem fért a fejembe, hogy:

  •  ha az ELMŰ írta, mit keres a faliújságon egy, a társasháznak címzett levél. Az ilyet postán szokták küldeni, semmi keresnivalója kibontva a faliújságon.
  • ha az ELMŰ írta, bizonyára a társasháznak címezteés postával külte, akkor a közös képviselő miért tűzte volna ki a faliújságra?
  • Ha az ELMŰ küldte, miért futárral küldte, aki ezek szerint egyszerűen kitűzte a faliújságra. Ezek szerint az ELMŰ-nek ez az ügy ennyire komoly? 

2. A címzettet nem voltam képes kisilabizálni, mindössze a B lépcsőházat bírtam kibetűzni. 1,6 milliós hátralékot magánszemély nagyon nehezen bír 1-1,5 év alatt összeszedni: 18 hónapja laknak itt a legrégebben beköltözők, így havi 95 ezer forintos villanyszámla, havonta 2000 kWh fogyasztás? A vietnamiak, akik füvet termesztenek a lakásban, esetleg...Szóval a társasház egyik B-ben lévő mérője sokkal életszerűbbnek tűnt és tűnik. És ha mégis valamelyik lakó lett volna ilyen ügyes, ugyan miért üzenne neki az ELMŰ faliújságon, ahelyett, hogy írna egy levelet, amit a postás, vagy a villanyszámlás bedob az illető postaládájába.

 

3. Az ELMŰ ilyen segg lenne?

 

4. Értem a célzást: A fentiek alapján előző bejegyzésem utolsó mondatát vegye úgy, hogy nem írtam meg.

 

5. 2 jó okom volt, hogy nem kerestem Önt, vagy a segédeit:

 - a papír 1,6 milliós kikapcsolásról szólt a társasháznak címezve: én kizártnak tartottam, hogy ezt a levelet Ön nem látta.

 - nagyon-nagyon igyekszem megőrizni a titkomat. És erre ismét több okom van, de itt vége.

 

Azért én a magam nevében köszönöm, hogy a vasárnapját (is) ránk szánta.

 

Üdvözli: Sam Hawk

 

Előzmény: közös_képviselő (14745)
asconaaaaa Creative Commons License 2010.02.28 0 0 14746
Ha már a gyenge megoldásoknál tartunk: a C épület előtti kertkapcsolatos lakásnál megint elkezdett szétesni a kerítés, pedig még nem is volt olyan erős szél, mint tavaly nyáron. Mi lesz a folytatás???.....
Előzmény: Sam Hawk (14743)
közös_képviselő Creative Commons License 2010.02.28 0 0 14745
Kedves "Sam Hawk" és mindenki!
Mindenekelőtt egy hivatalos közlemény:
Sem a "B" épület áramellátása, sem más nem lesz kikapcsolva, legalábis egyelőre!

Ha a részletekre is kíváncsi, azzal is szolgálhatok:
1. Sajnálatos módon elkerülte figyelmét a tény, hogy a levél aláírója nem a közös képviselet, hanem az ELMŰ. A levelet is ő követte el és helyezte el a faliújságon. A saját közleményeimet minden esetben a nevem fölött aláírom.
2. Az is elkerülte a figyelmét, hogy adósként nem a társasház, hanem egy nem lakott, "B" épületbeli magán albetét van feltüntetve. Ha azt kikapcsolják, az nem a ház ügye, hanem magánügy.
3. Az ELMŰ-nek egyszerűbb volt egy társasházi adós ürlapot kitölteni, mint egy tárgyszerű tájékoztatást írnia. Ha ezt felszólításnak szánta, akkor is a közös képviselőnek kellet volna küldenie, nem pedig egy faliújságnak, és azon keresztül ok nélkül riogatni a vétlen lakókat. Furcsa, hogy engem az ügyben egyáltalán nem keresett.
4. Az ügyről hétfőn személyesen fogunk magyarázatot kérni a szolgáltatótol. Ha a dolog mögött egy Cslf-től áthúzódó, általunk nem ismert tartozás áll, azt is megnyugtatóan rendezni fogjuk. (Az összeg nagysága gyanús, mindenképp személyes egyeztetést igényel)
Kedves Sam Hawk!
Nem akarom hibáztatni azért, mert alaptalan - fantázia szintű - feltételezésekre ragadtatta magát, annál is kevésbé, mert az ürlap olvastán én is nehezen őriztem meg a higgadtságomat. Ezzel együtt kérem válaszát, hogy a tények ismeretében is vállalja-e a bejegyzése sorait. Válaszát fontosnak tartom.
Köszönöm, hogy felhívta figyelmemet az ügyre, ezzel lehetővé tette, hogy a hét végén ismét meglátogathassam a házat és ezzel a bejegyzéssel megnyugtassam az esetleges aggódókat. Bár, ha a fórum helyett a közös képviselethez fordul, talán az ügy nem is lett volna ügy.

A hétvégéből hátralévő, most már tényleg csak pár órára nagyon kellemes időtöltést kíván a már talán nem is annyira misztikius közös képviselő
Németh István

asconaaaaa Creative Commons License 2010.02.28 0 0 14744

Az világos, hogy a B-be került a hátralékos közös mérő, (ami nem csak a B fogyasztását méri), de nem tartanám korrekt eljárásnak, ha emiatt a B-t érné hátrány. (A B liftjeinek kikapcsolásával, stb.)

Persze korrekt eljárásról nem sokat beszélhetünk: a Murusnak és CSLF-nek sokat "köszönhetünk". (Ki nem fizetett kötbérek, rossz szigetelések, széteső ereszcsatornák, nem megoldott vízelvezetés stb. melyeknek a helyrehozását nem tudom, ki és mikor fogja kifizetni, ha egyáltalán meg lesz csinálva valamikor.)

Előzmény: Sam Hawk (14743)
Sam Hawk Creative Commons License 2010.02.28 0 0 14743

Ez nem ilyen egyszerű!

 

A mi drága jó CSLF-ünk (pontosabban a MURUS nevű klónja) úgy építette meg a házat, hogy bizonyos gépészeti berendezések (bizonyos fűtés-vagy légtechnikai szivattyúk, tűzvédelmi hálózat, pontosan nem tudom) áramellátása az épületek tagoltságától eltérően lett áramkörökké fűzve.

Több ilyen áramkör is van, ezeket nem egyetlen egy, hanem több mérővel külön-külön mérik. Ennek biztos van műszaki oka, én nem értek hozzá. És az egyik áramkör éppen a B-ből kap villanyt, ill. ott a mérője.

Na most: az egyik ilyen mérővel volt ősszel (és bizonnyal most is) probléma. Tehát, ha az ELMŰ kikapcsolja a kérdéses mérőt, nem lesz teljes üzemszünet a házban, csak bizonyos részek nem működnek, pl. nem működik a tűzjelző, vagy nem működik a pincét szellőztető ventillátor, stb.

A lakókat közvetlenül nem érinti abban az értelemben, hogy a lakásokban marad a villany.

A részleteket talán a Közös képviselő egyszer megosztja a lakókkal.

 

Előzmény: asconaaaaa (14742)
asconaaaaa Creative Commons License 2010.02.28 0 0 14742

Hello Sam Hawk!

 

Gondolom, a társasház ELMÜ-s hátraléka a NEMfizetett közös költésegek eredménye is.

Csak azt nem értem, hogy mivel az A-B-C-D-E egyetlen társasház, közös hátralékkal, miért megint a B van kiemelve, amikor a többi épületekre is ugyanúgy jut NEMfizető.

Ennek technikai, (itt a legegyszerűbb a közös területek energiaellátását szüneteltetni?) vagy más oka van?

Előzmény: Sam Hawk (14741)
Sam Hawk Creative Commons License 2010.02.28 0 0 14741

Hello ascona....a

 

Valamikor ősszel a Közös képviselő osztogatott akkor aktuális pénzügyi állapotjelentést, amin akkoriban is volt hasonló ELMŰ-s hátralék. Azóta csend volt a témában. Akkor azt mondták,  nincs tisztázva mikortól kellene a háznak állni a fogyasztást, így nincs gazdája a mért villanynak...

 

Most is csak egy darab papír lóg a faliújságon.

 

De miért tették a faliújságra? Nem a lakók feladata a közösségi mérők körüli anomáliák rendezése. Azért kapják a havi néhány 100 000 Ft-ot, hogy ezzel (is) foglalkozzanak. Tájékoztatásnak meg lenne formálisabb és korrektebb formája is.

 

Azt gondolták, majd a lakók nagy ilyedtségükben összedobják?

 

Misztikus a közös képviselőnk: egy darabig úgy csinál, mintha tényleg csinálná, aztán meg úgy csinál, mintha talán nem is akarná csinálni.

 

Előzmény: asconaaaaa (14739)
közös_képviselő Creative Commons License 2010.02.28 0 0 14740
Kedves "RLAlakok"!

A szociális alapú távhőtámogatásra nem jogosult fogyasztók részére a fűtési időszakban, az eddigi jogszabály alapján járó, havi 1 150 Ft-os alanyi jogú távhődíj-juttatás 2010. január 1-től megszűnt.
A kérdezett összeg emiatt sem a CSHSZ számlájában, sem az ennek alapján kiállított díjbekérőkön nem szerepel.
A hét végéből még hátra lévő időre kellemes napot kívánok!

tisztelettel üdvözli
Németh István
közös képviselő

Előzmény: RLAlakok (14738)
asconaaaaa Creative Commons License 2010.02.28 0 0 14739

Hello!

 

Máskor is előfordult, hogy hasonló esetben a B-t "fenyegették" kikapcsolással. De miért pont a B-t? Miért már megint a B-nek kell felelnie az egész társasház hátralékáért??????

Előzmény: Sam Hawk (14735)
RLAlakok Creative Commons License 2010.02.28 0 0 14738
Tisztelt Közösképviselő Úr!

Megkaptuk a közüzemi díjbekérőt a 2010 januári hődíj fogyasztásról.
A kérdésem a következő:
Ebben a táblázatban miért nem szerepel a távhődíj juttatás jóváírása (-1150 Ft)?

Várom válaszát!

Üdvözlettel:
RLAlakok
regina.crystals Creative Commons License 2010.02.28 0 0 14737
Sziasztok,
tudja valaki hogy honnan ered az éjszakába nyúló dübörgő "zene" amit éppen hallok?
De ugyanez ment múlt szombaton is...
A problémám csak az, hogy én általában dolgozok vasárnap és igencsak elmúlt este 10... Ez ilyenkor már csendháborítás, nem?
Üdv: R.
Nico (RL) Creative Commons License 2010.02.27 0 0 14736
Ez nem hangzik valami jól. Mindenesetre kösz, hogy megírtad. Így legalább már azt tudom, hogy sajnos nem egyedi a probléma.
Mondjuk ezzel kezdeniük kell(ene) valamit...
Előzmény: Törölt nick (14734)
Sam Hawk Creative Commons License 2010.02.27 0 0 14735
Hello!

Látta más is a faliújságot?

Az ELMŰ kikapcsolással fenyeget a B-ben 1,65 millió forintos hátralék miatt.



Törölt nick Creative Commons License 2010.02.27 0 0 14734
Szia!

Okot nem mondtak rá, csak nézték és vakarták a fejüket.
Nekünk tavaly is hóesés után, meg idén is jelentkezett a probléma.
Előzmény: Nico (RL) (14733)
Nico (RL) Creative Commons License 2010.02.27 0 0 14733
Üdv!


S arra egyébként mondtak valami vélhető okot, hogy a fürdőszobában konkrétan minek is "köszönhető" ez a beázás?! Én amiatt gyanakodtam a hóra és/vagy a jegesedésre, mert nálam ez először idén télen jelentkezett (mármint tavaly nyáron, amikor a nagy esőzések idején elég rendesen beázott az ablakom, még jelét sem mutatta a beázás a fürdőszobában).

Előzmény: Törölt nick (14732)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.27 0 0 14732
Szia!

Nálunk is pont ott ázott be a fürdőszoba! Fel is írták a lapra a garanciális bejelentéskor, de most mikor voltak javítani azt mondták, hogy meg kell várni, hogy jobb idő legyen... na persze... megnézem mikor jönnek ki megint.
Nálunk eddig "csak" télen a havazáskor ázott be.
Előzmény: Nico (RL) (14731)
Nico (RL) Creative Commons License 2010.02.27 0 0 14731
Üdv!


Nálam is beázott a nappali egyik ablakának a fala, de ezt már sajnos "vártam", ha bár, mondjuk még nem február végén, hanem valamikor tavasz vagy nyár környékén... (az eső + az erős szél).
Azonban történt egy újabb jelenség is, ami a telet megelőzően még nem jelentkezett: néhány hete, a nagy havazást, majd az olvadást követően (amikor többünknél ázott, majd fagyott az erkély is) nálam (a legfelső szinten) beázott a fürdőszoba plafonja, a mérőórás helyiség falánál, az elszívó felett. Akkor azt gondoltam, hogy ez sajnos amolyan "téli jelenség" lesz, de a mostani esőzés alkalmával is ázik a plafon (mintha valami takaró lemez vagy hasonló elmozdult volna a hó/jég miatt, avagy passz).

Garanciás javítás gondolom nuku, ahogyan a biztosítás is...
Előzmény: Betti-ti (14730)
Betti-ti Creative Commons License 2010.02.27 0 0 14730

Kedves lakótársaim??

Kérdezem tőletek hogy a tegnapi időjárás mennyire volt szerintetek szélsőséges,ugyanis   beázunk a tetőről,a falakon ömlik le a csapadék.Az erkélyre nemtudom kiteríteni a ruhaszárítót ,mert a lámpa búrából és a redőnytokokból is ömlik a víz rá az ablakpárkányokra,olyan mintha nem is lenne tető a fejünk felett!!

 

 

Szép napot Mindenkinek!!!!/Meg végre kevesebb csapadékot/

Boblacsek Creative Commons License 2010.02.26 0 0 14729
Tisztelt Képviselet!
A kaputelefon továbbra sem működőképes a C-ben. Mikor kerül megjavításra?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!