Keresés

Részletes keresés

breien Creative Commons License 2010.03.03 0 0 82121
Ezt miből állapítottad meg? ( a két év sorkatonai szolgálat is benne van ebben a 44 évben, és megnyugtatlak ott is érdemi munkát végeztem. Azzal, hogy sikeresen végig levizsgáztam abból a "csúcstechnikából" amit akkor hoztak ki hozzánk a BHG-ból leszerelés után, igaz, hogy nem a "híradástechnikában", de a gyengeáramú szabályozástechnikában nagy hasznát vettem, ami közre játszott abban, hogy sikeresen beüzemelhettük az akkor K.Európa legmodernebb hengerművét, ami mind a mai napig üzemel, munkát, megélhetést ad abban a városban, ahol 40% fölötti a munkanélküliség.

Kezded már kapisgálni mit jelent egy munka "társadalmi haszna", hasznossága?
breien Creative Commons License 2010.03.03 0 0 82119
Hivatalosan is több mint 44 év munkaviszonyt igazolt le nekem a nyugdíjfolyósító.

Tudod, jetike, örülnék annak, ha nálunk is olyan eredményeket mutatnának ki a házasság és a rendőrség megítélésében, mint az osztrákoknál. ( ha már őket említve kezdtük az összehasonlítást )
Előzmény: Törölt nick (82118)
breien Creative Commons License 2010.03.03 0 0 82117
38 év munkában eltöltött idő nem is elég.

A magyar nyugdíjrendszerben egy dolgot tudok értékelni, hogy 40 év munkában eltöltött időt követel meg az öregségi nyugdíj megítéléséhez.

Nos, ahogyan én elnézem a mai magyar foglakoztatási helyzetet, legalább egy millió magyarnak ha 100 évig élne, sem lenne meg a 40 év munkaviszony. Ezért kell sürgősen egymillió új munkahelyet létre hozni Magyarországon minél sürgősebben. Tíz év alatt meg is lehetne oldani ezt a problémát, és nem a minimálbéresekből.

Nézd már meg a szlovákoknál sem a minimál jövedelem után adózók számát növelték meg az elmúlt öt évben. ( még nekik is több eszük volt a mi "közgizdáinknál", akik lovat adtak a még tőlük is kreténebb politikusainknak. Ennek isszuk ma a levét, s ki tudja még meddig?
Előzmény: Törölt nick (82115)
breien Creative Commons License 2010.03.03 0 0 82116
Tudod Abroszka, ugyanezeket már mi végighallgattuk 1x az 50. évektől egészen a 90. évekig.
Ahogyan akkor, úgy most is mi kerültünk állandó államcsőd közeli helyzetbe.

Itt lenne az ideje elgondolkoznod azon, hogy miért is? ( talán köze van annak is, hogy egy osztrák le nem venne a polcról nem osztrák tejet)
Előzmény: Abrosz Tisztakosz (82112)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.02 0 0 82115
,,..előbb-utóbb az osztrákoknál, németeknél is gáz lesz,.."

Nem mai,de az osztrákokról...
,,
A 8,2 milliós Ausztriában országban jelenleg 2,118 millió nyugdíjast tartanak nyilván, az aktív alkalmazottak és dolgozók száma 3,146 millió. ...
A Wifo gazdaságkutató intézet a számadatokat köznapi nyelvre úgy fordította le, hogy jelenleg másfél foglalkoztatott dolgozik egy nyugdíjas eltartásáért. Az irányzat azonban az, hogy a demográfiai változásoknak, a mind magasabb várható élettartamnak köszönhetően az idősek - a nyugdíjasak - aránya mindinkább növekszik, és 2050-re bekövetkezik az alapvető fordulat: minden keresőre egy-egy nyugdíjas fog jutni.

Külön gond Ausztriában is a nyugdíjba vonulók rendkívül alacsony életkora. 1970-ben a férfiak általában 62,5 éves korukban vonultak vissza, de az utóbbi években bevezetett kedvezményeknek köszönhetően mind a férfiak, mind a nők általában már 57 évesen a pihenést választják, jóllehet az előírt korhatár 65 év. - Ha valaki 25 éves korában dolgozni kezd, de már 57 évesen leteszi a lantot, egyszerűen nem jön ki az egyenleg - húzta alá Ulrich Schuch a News magazinnak nyilatkozva. Szerinte okvetlenül szükséges lenne a nyugdíjba vonulás idejét ténylegesen 65 évre felemelni. "
Előzmény: Abrosz Tisztakosz (82112)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.02 0 0 82114
,,egyébként tényleg király hely, soxor voltam, mondjuk athénban nem, inkább a szigeteken.."

Hát párx jártam náluk én is.
Athénben vannak szép részek,de sok a szocreálos tömbház a belvárosban is.
És rohadt büdös,szmogos és szemetes város.
Az emberek viszont kimondottan barátságosak,segítőkészek és vidámak.
Az egyik legszimpatikusabb nép nekem.
Előzmény: Abrosz Tisztakosz (82111)
Abrosz Tisztakosz Creative Commons License 2010.03.02 0 0 82112
előbb-utóbb az osztrákoknál, németeknél is gáz lesz, legfeljebb ha van annyi eszük és látják majd a peremországok elrettentő példáit, lebontják maguktól a jóléti állam nevű mesevilágot
Előzmény: Törölt nick (82110)
Abrosz Tisztakosz Creative Commons License 2010.03.02 0 0 82111

egyébként tényleg király hely, soxor voltam, mondjuk athénban nem, inkább a szigeteken

csupa kedves jófej laza emberrel találkoztam, a túrizmusból faszán megélnek, 6 hónapig dolgozgatnak de csak olyan görögösen 6 hónapig meg még annyit se csinálnak

szerintem inkább a nagyvárosokban lesz a gebasz

Előzmény: Törölt nick (82109)
Abrosz Tisztakosz Creative Commons License 2010.03.02 0 0 82108

ismersz olyan országot ahol hasonló vicces dolgok vannak?

szvsz minden eu-s országban nagyjából szocializmus van, csak van ahol még van rá lóvé, és van ahol soha nem is volt

Előzmény: kopasznyakú (82078)
G.B.Bejja Creative Commons License 2010.03.02 0 0 82107

Amúgy meg ha saját zsebből kék kifizetni önkőccséges alapon teljes áron a szemológust

SZTK-ban 30 éve voltam utoljára szemüvegért.

Kifizetem a vizit, a keret , és a lencse árát. Mit kellene még ? 

Előzmény: Uff (82105)
lajafix Creative Commons License 2010.03.02 0 0 82106
'-nem lehet nagyobb a munkabér adóterhelése, mint pl. a befektetéseké'
ekkor nem érdemes befektetni, avagy a kockázatvállalást el kell ismerni az adóterhelésben is...

'-nem kaphat egyetlen inaktjv sem többet, mint a legkevesebbet kereső aktív'
dehogynem

a többit aláírom.
Előzmény: Törölt nick (82098)
Uff Creative Commons License 2010.03.02 0 0 82105

Erre gondoltam én is, csak tőled akartam hallani.

a zúttörő ahol tud seggít.

a zúttörő nem lop, csak beszerzi a szükséges kellékeket.

a zúttörő ojj vidám Mintamókus, fenn a fán.

Amúgy meg ha saját zsebből kék kifizetni önkőccséges alapon teljes áron a szemológust, akkor valszeg kevésbé spórolna a delikvencs a zárammal. A szoliraritás alapú finnancírozás, az átalánydíj megállapított összege abból indul ki, hogy mindenki akkor megy orvoshoz, ha minden elvárhatót megtettek a Zemberek a baj megelőzésére. Aztán van ám itt nagy pofára esés.    

Előzmény: G.B.Bejja (82085)
lektor Creative Commons License 2010.03.02 0 0 82104
erre nem gondoltam..., de az érv meggyözö.
Előzmény: G.B.Bejja (82103)
G.B.Bejja Creative Commons License 2010.03.02 0 0 82103
Leütésenként fizetik.
Előzmény: lektor (82102)
lektor Creative Commons License 2010.03.02 0 0 82102
nem véletlenül a te beidegzödéseddel van baj? válaszolsz valamire annélkül, hogy értenéd a lényegét.
Előzmény: kopasznyakú (82099)
berci222 Creative Commons License 2010.03.02 0 0 82101

... vagy adócsöki, nyugdíj- és segélycsöki. és bürokráciacsöki az aktívaknak.

Esetleg egy bikacsöki?

Előzmény: Törölt nick (82098)
hanyattesett Creative Commons License 2010.03.02 0 0 82100
A nyugdíjrendszer csak egy rossz elem, bár igen jelentős.
Előzmény: Vadista Szandál (82094)
kopasznyakú Creative Commons License 2010.03.02 0 0 82099

ez valami rossz beidegződés?

magyarázod a görögök hülyeségét?

Előzmény: lektor (82097)
lektor Creative Commons License 2010.03.02 0 0 82097
biztos az ólom miatt nyugdijas. a 90 év meg a mediterán éghajlat és az étkezés, valamint jó családi és közösségi kapcsolatoknak köszönhetö. Mo.-on jó ha 60+ leszel.
Előzmény: kopasznyakú (82078)
kopasznyakú Creative Commons License 2010.03.02 0 0 82096

1-es pillérből 0 forintot fogsz viszontlátni

2-es pillérből 2-5 milliót

Előzmény: Kopasz (82093)
kopasznyakú Creative Commons License 2010.03.02 0 0 82095

igen

ha holnap megszűnik a nyugdíjrencer, mindenki utalhatja a mai járulékát az öregeknek.

előnyei:

-nincs hitelből nyugdíj

-a munkaképes embereknek a saját gyerekeiknek kell megmondani nyiltan, hogy 58 éves vagyok, munkaképes, viszem tovább vállalkozásomat, de fizessetek nekem havi 80-100 ezret gyerekek.

- az jár jól, akinek sok és képzett gyereke van

- megszűnik az illúzió, hogy az öregek támogatják a fiatalokat.

- megszűnik az ovisok kontójára történő szavazatvásárlás

Előzmény: Vadista Szandál (82094)
Vadista Szandál Creative Commons License 2010.03.02 0 0 82094
egyetértek. mit lehet tenni ilyen helyzetben? mit lenne érdemes?
hagyni mindent s megszüntetni a nyugdíjrendszert?:)
Előzmény: hanyattesett (82092)
Kopasz Creative Commons License 2010.03.02 0 0 82093

"Mindenki azon arányban kapja vissza vénségére a nyugdíjat, amennyiben befizetett a kasszába!"

Gyorsan kiszámoltam, a mai fizetésemmel számolva (nincs emelés/csökkenés) 65 éves koromig kb. 44-45 millert vonnak tőlem. Ennek egynegyede megy a manyupomba, azaz az állami rencerbe 31-32 miller megy.

Kéretik tippelni, hogy ebből mennyit látok majd viszont!

Ha maradnak a mostani befizetések, akkorra lesz még 20 miller befizetésem a manyup+önkéntes manyup pillérekbe.

Tételezzük fel azt, hogy a hozamok az inflációt fedezik csak.

Vajon mennyi nyugdíjat kapok majd az állami rencerből? Ne feledjük el, eddig is van mögöttem 23 év tényleges járulék fizetés!

Mennyit kaphatok majd a manyupjaimból (20+5,5 miller addigra mai reálértéken)?

Előzmény: Hy (82076)
hanyattesett Creative Commons License 2010.03.02 0 0 82092
A pénz leértékelés a bankbetéteket nullázza le, a tőkejavakat.
A nominális bércsökkenés pedig a munkát viszi kína irányába. Egy reálbér alkalmazkodási folyamat játszódik le, magyarul a munkabérek lassan közelítenek a Kínai bérekhez.

Én nem azt mondom egyik vagy a másik a helyes - csak azt, hogy a tőke/munka izmozásban, ha a tőke előnybe kerül és az alsóbb néposztályokon nincs kényszer, akkor nem a munkát - gyereknevelés - választják egyre többen, hanem a tőkét - manyup, aminek a társadalom tönkremenetele a következménye.
Előzmény: Vadista Szandál (82091)
Vadista Szandál Creative Commons License 2010.03.02 0 0 82091
akkor vezessék be a drachmát újra, ugyanez fog történni....
Előzmény: hanyattesett (82090)
hanyattesett Creative Commons License 2010.03.02 0 0 82090
"Most a kormányon van a sor - véli Kotlikoff. Szerinte a túlértékeltség problémájára az jelenthetné a megoldást, ha a kormány 30 százalékos azonnali ár és (nominális) bércsökkentést, valamint három hónapos ár- és bérbefagyasztást rendelne el."

Alapvetően két része van a zemberiségnek. Munkajövedelemből - munkából élők és a tőkejövedelemből, tőkéből élők. A fenti intézkedés a tőkejövedelemmel, tőkéből élők 30 százalékos felértékelését jelentené a társadalom többi részéhez képest, míg egy 30 százalékos infláció pont ellenkező hatással járna.

Miért baj a tőke előnye a munkához képest? Tekintsünk el a marxistáktól és az igazságosságtól. Akkor az marad, hogy egy ember az erőforrásaiból termelhet tortát vagy tőkéből nagy késeket szerezhet - tortaszeletelési célból. Ha az alsóbb néposztály nincs kizárva a kés-szerzésből, akkor gyereknevelés HELYETT még inkább késekre fog gyúrni, azaz még gyorsabban erodálódik a társadalom.
Előzmény: Törölt nick (82089)
Vadista Szandál Creative Commons License 2010.03.02 0 0 82088
itt már bújtatva de megjelenik a 30%-os nyugdíjvágás szükségessége Görögországban, alakul ez...

http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?h=2&k=3&i=129104
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.02 0 0 82087

Mindenki azon arányban kapja vissza vénségére a nyugdíjat, amennyiben befizetett a kasszába!

Rendben. Nekem nem kell nyugdíj, akkor leállhatok a fizetéssel is?

Előzmény: Hy (82076)
G.B.Bejja Creative Commons License 2010.03.02 0 0 82086

hát én se szeressem ferkót pl., mégse írom bele minden 3. hsz-embe hogy a táncosböszme hogy elqurta

Én se szeretem, és én se irom be.

De tőled mintha már - név nélkül - olvastam volna ilyet.

Előzmény: Abrosz Tisztakosz (82059)
G.B.Bejja Creative Commons License 2010.03.02 0 0 82085

Úgy jön ide, hogy a gyertyafénynél rongálod a szemed, mész a zesztékába, me' má' nem lácc.  Asztatat meg mink fizessük.

Erre gondoltam én is, csak tőled akartam hallani.

A esztékára meg  én is fizettem, meg most a gyerekeim is. Amennyit megyek - kifussa. 

Előzmény: Uff (82058)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!