Keresés

Részletes keresés

kirsan Creative Commons License 5 napja 0 0 13876

Akkor megnyugodtam, köszönöm.

Előzmény: Veszpremi (13875)
Veszpremi Creative Commons License 5 napja 0 0 13875

Valsz. az lehet, hogy egy fényképes igazolvány legyen nálad, hogy a személyt beazonosíthassa, mivel a kártya nem átruházható.

Előzmény: kirsan (13874)
kirsan Creative Commons License 5 napja 0 0 13874

Sziasztok, tervezem az utat Mallnitzban, mert pár nap is indulunk. Lenne egy kérdésem. Az Ankogel felvonóra érvényes a Karintia kártya, és kutya is utazhat, de valami fényképes igazolványról ír, hogy az is kell. Tudja valaki, hogy miről van szó? https://www.kaerntencard.at/sommer/en/betriebe/ankogel-high-mountain-cable-car/

Köszönöm előre is.

zbigniew Creative Commons License 2025.06.30 0 0 13873

Idén (vagy tavaly) volt már valaki a Kaiser-Franz-Josef-Höhe látogatóközpontban a Grossglocknernél? Az érdekelne, hogy a veterán autók kiállítása meg van még az épület szintjein? Ha valaki tudja köszönöm a választ!

cobranco Creative Commons License 2025.06.27 0 1 13872

Dürnstein, a Wachau régió gyöngyszeme. Nem nehéz kitalálni, ez is a szőlő és a bor hazája, de a várakkal, kastélyokkal jócskán „megszórt” vidéken a természet is erősen ott van. A sziklák közé épült idilli kis város, már alapból is, maga a történelem, viszont, ami körülötte van, az teszi igazi álom célponttá. Innen indul a környék egyik leglátványosabb túraútvonala, erről ajánlanék egy kis filmes ízelítőt megtekintésre…

Európa legszebb kerékpárútja 9.rész: "Bátrak útja" /Dürnstein/ 4K. 2160p.

Útvonal: Vokgerbergsteig Dürnstein Wanderung: Ruine Dürnstein-Freisshütte-Schlossberg-Startzhembergwarte-Blick auf Rossatzbach-Vogelberg-Nasa-Telgraben-Dürnstein.

kirsan Creative Commons License 2025.06.16 0 0 13871

Köszönöm, végig is néztem, hmm meggondolandóak. A szurdokoktól féltem is, pedig oda érvényes a kártya, de nem is a kutya miatt, hanem a nejem fél még a Dekra-szurdoktól is. Egyszer belecsúszott a Cuhába.:)) A római múzeum nagyon tetszik. Egy napot rászánok, és mindent megtervezek. (mint mindig)

Előzmény: X polgártárs (13870)
X polgártárs Creative Commons License 2025.06.16 0 0 13870

Jó környék.

A Karintia kártya nyújtotta lehetőségeket érdemes végignézni:

Kärnten Card | Ausflugsziele und Urlaub in Kärnten - Österreich

A kártyával napi egy felvonózás ingyenes. Hogy kutyával melyikre lehet felmenni, azt le kell csekkolni.

A közelben: Mölltal gleccser, Goldeck, Kreuzeck.

Kaiserbahn, Oswald (mindkettő Bad Kleinkircheim).

Szurdokok. Kutya mehet, mondjuk passz, mennyire érdemes. 

Raggaschlucht:

Visitor information - Ragga Gorge

Groppensteinschlucht

FAQ - Groppensteinschlucht Obervellach - Mölltal - Kärnten

Teurnia római múzeum.

Römermuseum Teurnia in St. Peter im Holz

Affenberg, kutyamegőrzővel.

Affenberg - "Monkey Mountain" - Abenteuer Affenberg

Fürdeni a Millstatti tóban. Várak, várromok. Városnézésésre Villach, Lienz.

Ezek így mind egy órás távon belül.

Előzmény: kirsan (13866)
utazó61 Creative Commons License 2025.06.16 0 0 13869

Az osztrák hegyekből? Sose elég! :-D

Előzmény: kirsan (13868)
kirsan Creative Commons License 2025.06.16 0 0 13868

Köszönöm, ennyi elég is. Átnyálazom.

Előzmény: utazó61 (13867)
utazó61 Creative Commons License 2025.06.15 0 0 13867

Szia

Maltatal, de egészen a tározóig. Gmünd: Porsche-múzeum.Vonattal Bad Gastein-akár autóval együtt, akkor tovább Kaprun.Hazafelé esetleg Klagenfurt:Minimundus.Mölltaler glecsser. Heiligenblut mellett Gössnitz-wasserfall.

Ha messzebb is mennétek: Krimml-vízesés, Lichteinstein-klamm, Kitzsteinhorn.

Nem folytatom, van még rengeteg látnivaló.

Jó nyaralást!

Előzmény: kirsan (13866)
kirsan Creative Commons License 2025.06.15 0 0 13866

Sziasztok, teljesen véletlenül úgy alakult, hogy egy visszautasíthatatlan ajánlatot találtam, és emiatt 5 napra Mallnitzba megyünk a nyáron. Idáig azt sem tudtam, hogy létezik. Ötleteket szeretnék kérni, aztán a többit én megszervezem. Karintia kártyát kapunk minden napra, és egy kutyával megyünk. Egy ötletem van, ha jól látom a Grossglockner közel van, ezért egy napot arra szánnánk.

cobranco Creative Commons License 2025.06.14 -1 1 13865

Wachau, a Donauradweg leghíresebb ausztriai szakasza. A hegyek közé szorított Duna, Ausztria legismertebb szőlő és borvidékévé tette a helyet. A dunapart-ról nézve napsütötte lankás táj, igazi vad hegyi világot rejteget, mely mind sportszempontból, mind látványügyileg, egész komoly izgalmakat tartogat. Kalandoraink itt, az „osztrák Tokaj”-ban folytatják útjukat, lesz vártúra, csobbanás a jeges Dunában, sőt még egy bombanő is bemutatkozik a paleolit korból. ...

A Duna-saga újabb része megtekintésre készen áll...

Jó szórakozást!

Európa legszebb kerékpárútja 8.rész: "Ausztria ékszerdoboza" /Wachau/ 4K. 2160p.

Útvonal: Emmersdorf-Aggsbach-Groisbach-Willendorf-Spitz am der Donau-Ruine Hinterhaus-Wösendorf in der Wachau-Jochau-Weisenkirchen-Dürnstein.

utazó61 Creative Commons License 2025.05.13 0 0 13864

Pastersee!

Előzmény: Zs:) (13859)
zbigniew Creative Commons License 2025.05.12 0 0 13863

Döbbenetes a különbség!  Jól emlékeztem, hogy 2005-ben még a gleccserbahn állomásáig (vagy azon túl) volt a gleccserfolyam. Kár, hogy így néz ki! Reményeim szerint augusztusban újabb fotó készül majd róla általam! :)

Előzmény: Zs:) (13862)
Zs:) Creative Commons License 2025.05.12 0 0 13862

Van kitéve fotó 1936-ból, 2000-ből és az utolsó az enyém, októberből.

Előzmény: zbigniew (13860)
Zs:) Creative Commons License 2025.05.12 0 0 13861

Itt van, a gleccser felőli oldalról fotózva. Azért télen egy kicsit biztos felhízik a gleccser!

Előzmény: zbigniew (13860)
zbigniew Creative Commons License 2025.05.12 0 0 13860

Hát ez eléggé siralmas látvány! Szinte ez már egy "tengerszem"... Köszi a fotót!

Előzmény: Zs:) (13859)
Zs:) Creative Commons License 2025.05.12 0 0 13859

Ez a kép a gleccserbahn feletti teraszról készült októberben!

zbigniew Creative Commons License 2025.05.11 0 0 13858

Szia Veszpremi!  Köszi a jó tanácsot, mindenképp megfogadom annak ellenére, hogy már rengeteg hegyvidéki autózás van a hátam mögött! :) Az út előtt természetesen egy alapos szervízre viszem a kocsit, nyugodtabban vágok így útnak!

Előzmény: Veszpremi (13855)
zbigniew Creative Commons License 2025.05.11 0 0 13857

Szia! Köszi a válaszokat! Logikus lenne, hogy kifelé a sorompó 21.30 után is nyisson a rendszám felismerése alapján, hiszen azokat, akik még legkésőbb 20.45-kor bejutnak oda-vissza már nem járnák meg kapuzárásig. De azért odafelé rákérdezek a kapunál. 1,6-os járgányom van, viszonylag még fiatal (7 éves), jártam már vele úgy, hogy meredek (12%-os emelkedési szögnél nagyobb) úton meg kellett állnom és utána 1-esbe rakva alig bírtam elindulni (még a kézifék kiengedése melletti gázfröccsnél is…). Ez a para azóta is bennem van, csak ezért kérdeztem, hogy mik a tapasztalatok ilyen úton arrafelé.

Az Edelweiss spitze-t szerintem visszafelé (kb. du.6 utánra) hagyom, egyrészt hogy minél több idő jusson a látogatóközpontra (ami több szintes rengeteg látnivalóval a viszonylag korai zárása miatt), másrészt hátha késő délután már kevesebben lesznek a spitze-n. A hajtűkanyaroknál a szembeforgalmi komolyabb odafigyelést gondolom a szűkös út miatt mondtad, amit természetesen jó tanácsként megfogadok. Apropó látogatóközpont! Olvastam egy cikkben, hogy pár éve veterán autókat és motorokat állítottak ki több szinten is, igaz, időszakos kiállítás volt ez akkor, kérdés, hogy ott vannak-e még a járgányok?

A gleccsert közelről 20 éve láttam, akkor ha jól emlékszem még a gleccserbahn alsó állomásán túl volt még.  Sajnálom, hogy ilyen mértékben húzódik vissza. Kiváncsi leszek rá én is, majd beszámolok róla itt ha hazaértem. A Sasfészket természetesen nem hagyjuk ki (régen voltam már ott is), gyönyörű onnan a panoráma! Berchtesgadenen kívül a Königssee, Ramsau és Salzburg van még tervben a Grossglockner mellett, de az oda- és visszaúton a Salzkammergut nagyobb tavait és látnivalóit sem hagyjuk ki, egy éjszakát Bad Goisern-ben töltünk Halstatt miatt. Utóbbi helyen Ti is voltatok, hasznos infóid vannak számomra innen is? :) St.Wolfgang, Mondsee, Gmunden ahol még szeretnénk körbe nézni, előbbi a Schafbergbahn, utóbbi a Grünberg hegy és lombkorona kilátója miatt. Esetleg ezzel kapcsolatos hasznos infókat, élményeket is szívesen veszek bárkitől! :)

Előzmény: utazó61 (13854)
utazó61 Creative Commons License 2025.05.11 0 0 13856

Ez mind így igaz, lefelé a fék az életed!

Előzmény: Veszpremi (13855)
Veszpremi Creative Commons License 2025.05.11 0 0 13855

Lefelé odafigyelősebb a dolog! Kisebb szerpentinen (Dachstein) is láttam magyar Seat-ot füstölő gumikkal. Visszaváltani és motorfékezni, akkor nem lehet baj! (ha régi a fékfolyadék, előtte nem árt lecserélni. Én is megteszem osztrák út előtt augusztusban, szerelő cimbora tanácsolta)

Előzmény: zbigniew (13853)
utazó61 Creative Commons License 2025.05.11 0 0 13854

Szia!

Fizetökapu: mint a fizetős autópályákon. Vagy régen a határátlépés. Sorompó, kis bódé, mi mindig kp.-val fizettünk, valószínüleg kártyával is lehet.A fizetéskor régen adtak térképet is.

Kifelé elvileg nincs időkorlát, de azért kérdezz rá a helyszínen-ha naplementét is néznétek. A helyszínek 17-18 óra körül bezárnak, WC is.

Mi általában 10-11 körül érkeztünk, 18-19 körül jöttünk ki. Hol ugyanott, hol a másik végén.

Meredek út? Ha kerékpárral feltekernek, autónak sem gond. 3x mentünk Fiat Brava 1.2-vel-80 LE, 3x Fiat Stilo 1.2-vel-82 LE, egyszer Seat Cordoba 1.4-gyel-75 LE. Mindegyik bírta 4-5 felnőttel.

Ez Edelveiss spitz kilátóhoz mindig felmentünk autóval, a hajtűkanyarok előtt nagyon meg kell nézni a szembeforgalmat. Az alsó parkolóból van kijelölt gyalogút a hegyoldalban. Kalandos.

Mikor először voltunk, a gleccser vége az ajándékboltnál kicsit még előrébb is volt.Van egy fénykép, rá is lehetett menni, sajnos kihagytuk. Majd meglátjátok, most hol a vége és milyen állapotban van. Szomorú.

Sasfészek?

Egyszer mi is arrafelé szálltunk meg-Sankt Martin bei Lofer-,onnan a Grossglocknerig is gyönyörű az út.

Előzmény: zbigniew (13853)
zbigniew Creative Commons License 2025.05.09 0 0 13853

Szia! Köszi az infókat! :) Én 2x voltam eddig a Grossglockner panorámaúton, utoljára közel 20 éve, a párom viszont most először járná be velem! Korábban mindkét alkalommal kisbusszal utaztam oda fakultatív programként Berchtesgadenből indulva (most is ott lesz a szállásunk). Viszont autóval azért csak szebb lenne az út, hiszen az ember több helyen is megállhat és csodájára járhat a táj szépségeinek!

Olvastam az osztrák élményeiteket, nagyon tetszett, a képek is jól sikerültek! Találtam azért az élménybeszámolótokban számunkra hasznos dolgokat is. Azért pár dolog még érdekelne!

Mivel Ti már sokszor jártatok arra először is érdekelne a fizetőkapun való bejutás hogy történik. Van ott egy őr, akinek fizetni kell, vagy bankkártyás fizetőautomatán keresztül? Augusztusban a kapu úgy tudom 21.30-kor zár és az utolsó behajtás max.45 perccel zárás előtt még lehetséges. Viszont kihajtani 21.30 után is lehet? Ezt csak azért kérdem, hogy tudjuk legkésőbb mikor kell elinduljunk a Grossglockner kilátóterasztól hogy biztonságosan kiérjünk a kapun.

Szerpentines, hegyvidéki úton sokat vezettem már, főleg a Magas-Tátrába és Erdélybe vezető utakon. Olvastam hogy a  Grossglockner panorámaút legmagasabb emelkedési szöge állítólag 12%-os, ami nem gondolnám, hogy meredekebb lenne, mint pl. egy tátrai vagy erdélyi hegyi út. Kérdésem az hogy  a panorama strasse hegyi útjai, hajtűkanyarjai egy 16oo cm3 teljesitményű motornak okozhat-e problémát az út teljes szakaszán? Azaz gond nélkül bejárható-e ilyen autóval oda-vissza? Az Edelweiss spitze-hez vezető út írtad, hogy szűkös, de felhajtani oda ezt leszámítva gondolom nem problémás ugye? Ott egyébként van egy alsó parkoló is elég sok hellyel, ott hagyva a kocsit gyalog is fellehet jutni az Edelweiss spitze kilátóhoz? Kb. mennyi idő lehet oda sétálva? Ennyi kérdésem lenne, egyelőre. Köszönöm előre is a válaszokat! :)

Előzmény: utazó61 (13852)
utazó61 Creative Commons License 2025.05.07 0 0 13852

Szia!

Biztos van nálam tapasztaltabb a témában, mi csak 7x jártuk meg-és nem jártuk meg!

www.csereudules.hupont.hu

Ezen az oldalon,az Ausztria lapon olvashatod az élményeinket, mindegyik után van képgaléria is.

Nekünk minden alkalommal 6-7 órás út volt, mégis mindig úgy éreztem utána, végigrohantuk.

Az út mellett sűrűn van lehetőség félreállni. Érdemes, egyrészt a panoráma, másrészt az akklimatizáció miatt.

Ha az időjárás-és az izomzat-engedi, érdemes lesétálni a gleccserig.

Az Edelweisspitz-kilátóhoz felvezető út nagyon szűk, kevés a parkolóhely.

Az út szélén feltűnően sok a kerékpáros és kocogó. Az úton meg a motoros.

Ha ezeket-meg az esetleges akrofóbiát-leküzdöttétek, csodás napotok lesz!

Előzmény: zbigniew (13851)
zbigniew Creative Commons License 2025.05.05 0 0 13851

A nyáron szeretnénk a párommal bejárni a Grossglockner panorámaútat a fuschi fizetőkaputól a Kaiser Franz Joseph Höhe kilátóteraszig. Járta már valaki be ezt az utat autóval? Érdekelne személyes tapasztalatok az útról, infók, amikre érdemes odafigyelni az út során stb. Köszönöm előre is a segítséget!

cobranco Creative Commons License 2025.04.11 0 1 13850

A Donauradweg egyértelműen legizgalmasabb szakasza, az Osztrák Dunakanyar-ként elhíresült Schlögener Schlinge. Szinte minden katalógus az innen készült fotóval reklámozza a kerékpárutat, megjegyzem, nem véletlenül. Az évmilliók óta formált „eróziós csapda” ,mára lenyűgöző természeti látványossággá alakította az amúgy is impozáns tájat....

A Passau-Bécs kerékpáros utifilmünk legkülönlegesebb része következik, jó szórakozást!

Európa legszebb kerékpárútja 2.rész: "Osztrák Dunakanyar" /4K. 2160p

Útvonal: Inzell-Schlögenblikk-Schlögener Schlinge-Obermühl-Untermühl-Aschach am Donau

Fotoalbum:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.5977564002324941&type=3

cobranco Creative Commons License 2025.03.21 0 1 13849

Donauradweg. Európa egyik legismertebb és legkedveltebb távolsági kerékpárútvonala.

Talán a legizgalmasabb része a Passau-Bécs szakasz. A természet hozza az elvárásokat, de itt az épített látnivalók is nagyon a topon vannak. Ráadásul a szintek hiánya miatt nagyon könnyű, családosoknak is remek program. Egy hirtelen ötlettől vezérelve, egy kerékpártúra keretében behúztuk a feladatot. Summásan összefoglalva, hozta az elvárásokat. Az erről készült monumentális „roadmovie” első epizódját fogadjátok szeretettel....

Európa legszebb kerékpárútja 1. rész: "Bajor Velence" /Passau/ 4K. 2160p

Útvonal: Scharding-Weltstein am inn-Passau-Ilz Inzell-Obernzell-Jochenstein-Engelgartzell-Rannareidl-Niederanna-Wesenufer-Schlögen-Inzell

Fotoalbum:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.5977564002324941&type=3

polo2004 Creative Commons License 2024.06.23 -1 0 13848

Mi Brandbergben és Finkenbergben szálltunk meg többször. Ajánlani tudom mindkettót. Mayrhofen is közel van.

www.bichl.com

www.ahornblick.com

Előzmény: passzbo (13840)
utazó61 Creative Commons License 2024.06.19 -1 0 13847

Ha már meg van a foglalás, oda kell menni. Jó lesz!!!

Legközelebbre két, viszonylag közeli cél:Bad Gastein, kicsit közelebb Schladming. Mind a két helyen kétszer nyaraltunk egy-egy hetet. Bármikor visszamennék.

Előzmény: Levike (13844)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!