Keresés

Részletes keresés

yeahhh Creative Commons License 2010.02.23 0 0 61095
A toyotas olvtárs által korábban ajánlott kézi tejhabosító most akciós az Interspar üzletekben. A katalógusban elírták: nem Faenza, hanem Frabosk, de attól még tényleg jó:-)
mry314 Creative Commons License 2010.02.23 0 0 61094
Ejha! Azért látom az angol leírás sokat számít...
(Jah, érdekes tükröződés látszik a bojleren a 4. képen... :) )
Előzmény: SiD- (61093)
SiD- Creative Commons License 2010.02.22 0 0 61093
monyesz Creative Commons License 2010.02.22 0 0 61092
Ez lehetett az utolsó jó modelljük ?
Előzmény: SiD- (61091)
SiD- Creative Commons License 2010.02.22 0 0 61091
Eladó egy Rowenta FK-02 retró kávéfőző.
Rézbojleres Saeco technológia, rendhagyó formatervezéssel:
A gép tetején található a víztartály! Ami még érdekes, hogy a készülék falra is szerelhető!!!
Nem nyomásfokozós, krómozott réz szűrőtartókar és dupla szűrőkosár jár hozzá.
Ára 15ezerFt.
A gép fémházas, csak a víztartály és a csepptálca műanyag!

monyesz Creative Commons License 2010.02.22 0 0 61090
Nédde má' a latte bajnok ! :)
Előzmény: chiccoka (61085)
Sziszó78 Creative Commons License 2010.02.22 0 0 61089
az IO -ra hasonlít igazából. A kép nem a legjobb, eléggé felülről van fényképezve.
Előzmény: H_G (61082)
peppino Creative Commons License 2010.02.22 0 0 61088
Egyébként a 106 kevésnek tűnik. Próbálkozz 108-112 között. Nekem bevált. Figyeld az ízeket.
Előzmény: Törölt nick (61079)
paljoc Creative Commons License 2010.02.22 0 0 61087
Kicsi a lik. Viszem felfúrni! De jó lesz, ég és föld az eredeti véghez képest.
Előzmény: Teaway (61086)
Teaway Creative Commons License 2010.02.22 0 0 61086
MILYEN lett a mikrohab?
Előzmény: paljoc (61051)
chiccoka Creative Commons License 2010.02.22 0 0 61085
pepppeee Creative Commons License 2010.02.22 0 0 61084
Nha, holnap érkezik az Olympia :P
Kíváncsi leszek :)
chiccoka Creative Commons License 2010.02.22 0 0 61083
Musetti a kiontes bena lett ,de az iz nagyon finom.Gyorsabb volt a lefolyas mint kene ,de nejemnek igy izlik.

Nagyon finom az ascaso daralo picit tekerek es maris befullad a gep.
H_G Creative Commons License 2010.02.22 0 0 61082
Hasonlít a Lavazza csészére (csak annak cimpa is van a fülénél), biztosan jó fogású.

Előzmény: Scholl4 (61080)
paljoc Creative Commons License 2010.02.22 0 0 61081

"Kissé szögletes, hosszúkás, vastag kerámia, hőstabil."

 

Ez tök jóóóó! Nem kell PID-elni! :-)))

Előzmény: Scholl4 (61080)
Scholl4 Creative Commons License 2010.02.22 0 0 61080
Vettem a metroban egy 6-os rioba eszpresszo csésze készletet 2500ért.
Kissé szögletes, hosszúkás, vastag kerámia, hőstabil. Nagyon tetszik!
3000 körül van 6-os capuccino is.
Rioba csésze
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.22 0 0 61079
Remek ötlet, kíváncsi leszek a mért értékre!
Jó lenne tudni, hogy mekkora eltérés van a két hőmérséklet között.
Látod, mivel neked van már egy ilyen, nekem nem kell vennem. ;-)
Pár fokkal most feljebb tolom a PID-et, aztán csapolok egy Manuelt.
Majd jövök a beszámolóval.
Előzmény: peppino (61075)
zikave Creative Commons License 2010.02.22 0 0 61078

Persze,asszony nélkül is,legfeljebb egy egri szépasszonnyal táncizol:))

Nem tudom meddig tart,remélem jó lesz a hangulat,bár nem én vagyok a szervező csak a manager:),néhány egri vendéglátós és családjuk illetve akik szeretik a jó kávét és épp nem a borospincékben üldögélnek,fogják kóstolni a kávénkat...

Előzmény: bcsarli (61077)
bcsarli Creative Commons License 2010.02.22 0 0 61077
"A Program 16 órakor kezdődik."
Ha valaki csak később ér oda az azért még mehet?
Kb meddig tart?
Asszony nélkül is lehet menni? :-)
Előzmény: zikave (61076)
zikave Creative Commons License 2010.02.22 0 0 61076

 

 

Díjtalan rendezvény,amolyan ZICAFFÉ ROADSHOW !

 

Sziasztok!

Holnap,Február 23-án ha van kedve valakinek ZICAFFE-t kóstolni az asszonnyal,a Szépasszonyvölgyben a VÖLGY étteremben megteheti.

Zenével egybekötött ZICAFFÉ kóstoló lesz vadvacsorával.

A belépés és a  vacsora díjtalan.Amit isztok azt fizetned kellene de azt sem muszály:)

A Program 16 órakor kezdődik.

 

ZENÉL

 

Mindenkit szerettel várunk a fórumról.

 

peppino Creative Commons License 2010.02.22 0 0 61075
Én anno a hajómodellekhez vettem egy ilyet: Ezzel elvileg megmérhető a felsőszűrő és környezetének hőmérséklete.
Meg is mérem reggel, ha nem felejtem el.



infra hőmérő
Előzmény: Törölt nick (61073)
Thewatchmaker Creative Commons License 2010.02.22 0 0 61074


Előzmény: SiD- (61067)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.22 0 0 61073
Köszi a tippet, meló után csapolok is egy finomat! :)
Egyébként mennyire lehet reális a PID által mutatott hőfok és a csapolás kezdetekor mért vízhőfok közötti 15 fok eltérés?
Ilyen értékeket olvastam a Silviával kapcsolatban, ezért számolok én is Nancynél így.
Jó lenne tudni a pontos relációt.
Előzmény: blaze73 (61072)
blaze73 Creative Commons License 2010.02.22 0 0 61072
kisse probald melegebben, a 91 fok lehet kicsit azert necces - en olyan 94 fok korul fozom.
a crema is rendben, szepen, lassan suppedosen nyeli el a cukrot.

finom az Aroma Bar, ez vitathatatlan.

meg1x koszonom a kostolot, andrew7 :)
Előzmény: Törölt nick (61070)
monyesz Creative Commons License 2010.02.22 0 0 61071

Áh, akkor ez az időgép !

Ezek a kínaiak miket nem tudnak... :)

Előzmény: Teaway (61058)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.22 0 0 61070
106-ra van belőve a PID, ez az én esetemben olyan 91-fok körüli vízhőfokot eredményez. Ha igazak az általam olvasottak, de pontosan kimérni nem volt lehetőségem.
Megpróbálhatom magasabb hőfokon csapolni, azzal még nem kísérletezgettem.

Andrew: A frissességéről nem tudok érdemben nyilatkozni, elképzelhető, hogy nem mostanában bontott csomagból való. Szép tigrincses a crema, de 2 mp alatt elnyeli a cukrot.
De tényleg nagyon finom. Alig tömörítek, inkább finomra darálok. A pogácsa nagyon szépen egyben marad, nem csatornás.
Előzmény: blaze73 (61068)
andrew7 Creative Commons License 2010.02.22 0 0 61069
Örülök Jaszy, hogy ízlik!
Írod, hogy "de nem egy cukortartó bajnok"... Hát ezek szerint nem friss (nem friss bontású, vagy időközben megöregedett) a Manuel Aroma Bar, mert ez a keverék elég jó cremát ad, ráadásul nem egy kifejezetten öregedős fajta... A tigriscsík megjelenése azt jelenti, hogy jól van beállítva az őrlő és jó a vízhőfokod...

Igen, jól észleled, a tejcsokis-marcipános ízvilág, enyhe gyümölcsös beütéssel jellemező erre a keverékre!

A lefolyásról kérdezel:
semmiképpen ne vedd hosszabbra, mint 25-30 ml, és 25-30 másodpercnél tovább ne csapolj! Ha a kávéadagot nézzük, akkor Marzocco egycsészés szűrővel 8-9 g kávéból kitűnő eszpresszó készíthető...
Ha a tömörítés-darálásfinomság arányát kérdezed: vedd nagyon finomra és tömöríts szinte alig-alig, csak csuklóból, gyengéden, de egyenletesen... A finom darálás ennél a keveréknél árnyaltabb ízvilágot hoz ki a kávéból... Szerintem legalábbis a Manuel Aroma Bar kávét így a legcélszerűbb csapolni.
Előzmény: Törölt nick (61065)
blaze73 Creative Commons License 2010.02.22 0 0 61068
jaszy : sztem ha a marcipan erosodott akkor meg piciket alacsony a homerseklet... hol csapolod? (van PIDed)
igazan jol elkapott csapolasoknal en azt vettem eszre, hogy a marcipan nagyon nagyon halovanyan van csak jelen, inkabb egy kellemes karamell, grillazs iz nyilik ott meg.
tapasztalatom szerint ha a marcipan erosodik az kicsit huvosebb hofok idezi elo. (nalam Gaggia Classic)

nagyon finom keverek tenyleg az Aroma Bar, batran ajanlhato barmikor megvetelre :)
Előzmény: Törölt nick (61065)
SiD- Creative Commons License 2010.02.22 0 0 61067
van fotód egy kibontott kapszuláról?
kíváncsi lennék, hogy valami saját szabvány vagy ugyanaz mint a Lavazza Espresso Point?
Előzmény: Thewatchmaker (61064)
SiD- Creative Commons License 2010.02.22 0 0 61066
a crema színe jó, az állaga buborékos, ami arra utal, hogy porlasztásos nyomásfokozós technikával csinálja a gép.
egy kapszulás géptől többet nem szabad várni!
Előzmény: Thewatchmaker (61064)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!