Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.02.11 0 0 576
Én a blogbejegyzésemmel és az itteni hozzászólásommal nem egy intézményt képviselek, ahogy a kiállítást építő barátunk tette. Hiába az ő magánvéleménye, ezzel a kiállítást tünteti fel hátrányosan. Az én stílusom, csak rám nézve lehet kellemetlen. De engem meg nem érdekel..
Előzmény: Hernyofan (572)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.11 0 0 575

Nevezett kolléga nem tart kapcsolatatot a látogatókkal a helyszínen, mint, ahogyan azt matisz már leírta.

Itt a neten, meg neki is lehet véleménye, nem?:-)

 

Nna itt szvsz. hagyjuk abba.

Előzmény: Törölt nick (574)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.11 0 0 574

>Hogy egy kicsit a sajátunknak érezzük? Nem vagyunk hibátlanok, és tedd a szívedre a kezedet: ha benne lettél volna az építésében, nem éreznél Te is így?

 

Szinte bizonyos hogy így éreznék, nem is azzal van a baj hogy a magatokénak érzitek, azt konkrétan nem is kritikának szántam. A kollégád stílusával van bajom, az hogy ő részt vett az építésben, nem lehet indok arra hogy a látogatókkal (akiknek szolgáltattok) ilyen módon tárgyaljatok.

 

Üdv

a névtelen arc :)

Előzmény: Törölt nick (571)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.11 0 0 573
Hagyd...
Előzmény: Hernyofan (572)
Hernyofan Creative Commons License 2010.02.11 0 0 572
Érdekes blogbejegyzés.

Gondolom az olyan szófordulatokat, mint amilyen a "lapít, mint sz*r a gazban" is, egy olyan általad hiányolt illemtan órán sikerült elsajátítanod. Zseniális. :)
Előzmény: Törölt nick (569)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.11 0 0 571

Elolvastam futólag a blogodat. Mégha igazad is van, én nem idéznék belőle itt a fórumon, mert teljes joggal kiraknáknak a moderátorok:-)

 

A vevőnek - jelen esetben a kiállítás látogatónak - természetesen igaza van, mindig. Csak kérdés, hogy korrekt tájékoztatást kap-e? Kaphat-e? És megérti-e?

Má többször írtam, ez nem Hamburg vagy Berlin, sajnos. Ha a feléből tudnánk gazdálkodni az ottani költségeknek, akkor sírva könyörögnének nlunk a receptért:-)

 

Hogy egy kicsit a sajátunknak érezzük? Nem vagyunk hibátlanok, és tedd a szívedre a kezedet: ha benne lettél volna az építésében, nem éreznél Te is így?

 

Üdv!

Virágh István

(mivel az interneten nem csak névtelen arcok püfölik a billentyűzetet)

Előzmény: Törölt nick (569)
szuromia Creative Commons License 2010.02.11 0 0 570
Először is szeretném kifejezni elismerésemet! Egyedülálló és tiszteletreméltó, amit munkátokkal összehoztatok odalent. Nem tudom, mekkora befolyással vagytok a Kastélymúzeum honlapjának tartalmára, de meglátásom szerint elférne ott egy adománygyűjtési felhívás, mellyel olyanok irányából is érkezhet támogatás, akik egyébként nem tudnak a vállalkozás mostoha anyagi körülményeiről. Ha a honlapot nézzük, olyan kép alakulhat ki a látogatóban, mintha minden a legnagyobb rendben lenne. Túl rózsás az egész ahhoz, hogy bárkinek is eszébe jutna zsebébe nyúlnia, pedig akár módja lenne rá.
Én minden esetre komolyan szurkolok Nektek a jövőhöz, és örömmel venném, ha az ügy támogatásának lehetősége kialakulna!
Előzmény: martisz (561)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.11 0 0 568

OFF

Pár cucc kint maradt ma C.T.-nál.

ON

Előzmény: martisz (561)
alsó madárfogás Creative Commons License 2010.02.11 0 0 567
Nem tudom, miért nem ott kereste a választ, itt mindenesetre eltelt jó néhány nap, mire megérkezett egy akkoz passzoló (lásd Gáborét). Nem feladat persze figyelni és követni ezt a topikot, de akkor olyan se tegye, aki (jogos) keserűségében méltatlan választ ad. Ennyi, ha a 950,- forintért állt a pálya, érthető a kifakadás.
Előzmény: 3dhazard (558)
2xlion Creative Commons License 2010.02.11 0 0 564
Szervusz Gabesz! Küldj egy mailt légyszíves!
Előzmény: martisz (561)
simico Creative Commons License 2010.02.11 0 0 563
Egyetértek. Az ott egy kőkemény üzleti vállalkozásként működik és eleve annak is indult, a szükséges kőkemény, hideg üzleti számítások után. Az itthoni pedig tényleg a tipikus magyar megvalósítás: felkészületlenség, alultervezés, "kevés pénzből álmodjunk nagyot", kezdeti nagy lelkesedés és lendület, majd vágtázás a lejtőn lefelé az elmúlásba... (félreértések elkerülése végett: erről persze nem az építők tehetnek, ők is áldozatai a jelenségnek).

Martisz írása alapján sajnos nem jósolok fényes jövőt a "vasútmodell múzeumnak", hacsak nem történik valami drasztikus változás az egész (üzleti) menedzselésében.
Előzmény: etwg (560)
macita Creative Commons License 2010.02.11 0 0 562
Köszönöm hogy helyettem is megfogalmaztad mindannyiunk érzését az asztal iránt! Lehet hogy nekem nem sikerült volna ennyire tárgyilagosnak lennem! Öröm számomra a csapattal való munka! Szép napot mindenkinek, és csillapodjanak a kedélyek!
Előzmény: martisz (561)
martisz Creative Commons License 2010.02.11 0 0 561

Üdv mindenkinek !

 

Utoljára kívánok a témában hozzászólni, a tisztánlátás kedvéért, remélem a jövőben az ilyen jellegű kérdésekre a választ itt mindenki megtalálja:

 

Az előzőleg leírtak többségében igazak, de pár tény nem állja meg a helyét.

 

Szóval: E.T. mint fővállalkozó volt jelen a projektben. X millió forint-ért vállalta ezt, ami véleményem szerint már az elején is kevésnek tűnt. Ettől függetlenül, ha a felhasznált anyagokat figyelembe veszem, itt kaszálni, sőt még keresni sem keresett jól senki, mert arra nem volt elég a keret. Ez biztos. Igaz, hogy minden beszerzésnél, momentumnál jelen voltam, DE a kasszánál nem. Egyetlen egyszer sem, ezt elhiheti mindenki. Az én dolgom a szakmai rész volt, az egyetlen kérdésem az volt: Én ezt javaslom, ha van rá keret, ezt vegyük. És pont. 2009 májusig ez így ment. Akkor az volt a válasz, hogy kész, nincs több beszerzés, a pénz elfogyott. Azóta az asztal fejlesztésére, építésére (9 hónap) nem több, mint 100 ezer forint lett költve. Próbálkoztam itt is, ott is, jelenleg nincs pénz. Mondhatjuk, hogy a semmiből tartjuk fenn az eddig megszerzett javakat.

 

Ha csak gyors fejszámolást végzünk, van:

100 szerelvény

450 váltó, ehhez motor, elektronika, vezérlés

4 számítógép, ehhez 4 rendszer, egyenként 3 központtal, közel 25 boosterrel támogatva.

Kiépített DCC rendszer, közel 400 digitális egység (a legolcsóbb is 3000 Ft, a legdrágább 20 ezer boltban)

62 kartonnyi (nem doboz, karton!) Faller termék

14 kilométer kábel, csatlakozók, elosztók, villamosipari kellékek

faanyag, gipsz, festék, figurák, jelzők, stb...

Ha csak a főbb dolgokat összeadom, kb 100 millió forint.

E.T. ezt kevesebb, mint a feléért megszerezte, leszállította, ott van, és 95%-ban már be van építve. Ez elég volt a mostani állapothoz.

 

Őt vádolni mással nem tudom, csak, hogy nem mérte fel előre, száz százalékosan a költségeket, azaz elkalkulálta magát, a másik, hogy sok beszerzésben nem konzultált velem, azaz olyan elemek (pl.modellek) kerültek ide, amik költségként ugyan sokat jelentettek, de érdemben használni nem vagy nehezen tudom. Ez esetekben is inkább a jóhiszeműsége vezette meg, nem pedig a rosszindulat, vagy más mögöttes, akár anyagi gondolat. Sok gyártó is gondolkodás nélkül b@szott át minket, ígértek fűt-fát, de a fizetés után, amikor reklamáltunk, hogy vazze, ez k..vára nem működik, csak széttárták kezüket. A harmadik, hogy számomra egy kicsit rendezetlenül ért véget a munkája, azaz hónapokig nem tudtam, hogy akkor most mi lesz és kihez fordulhatok. Aztán elkezdtem partizánkodni, és próbálok valamit tenni az ügyért, hogy előre mozdulhasson, egyelőre nem sok sikerrel.

 

Alkatrészekre, karbantartásra a múzeumnak jelenleg nincs kerete. 1000 forintos alkatrészekre is sok húha és bizonygatás után sikerül szert tennem.

Megoldás még nem született, még ígéret szintjén sem.

A javítások nagyrészt, mint a nagyvasúton, bontásból történnek. Pl: 1 mozdony alkatrészbázis, hogy másik kettő működjön. A héten a német pálya fele nem üzemel egy váltódekóder hiba miatt, mert már nincs miből és mire cserélnem. De meg kell oldani (talán csíkos Pisti csodát tesz), mert egy 100 forintos alkatrész miatt az lájták a látogatók, hogy alig mennek a vonatok az asztalon. Ha kérdezik, a kollégák, akik ott vannak, elmondják.

 

Idén BaTTka jóvoltából 10 fával gazdagabb lett a kiállítás, ingyen kaptuk, feltettük, gyönyörű, de kéne még vagy 2000 db, hogy valahogy kinézzen az egész. De ezért a 10 db-ért is hálásak vagyunk. Köszönjük.

Múlt héten megcsináltam a villamospálya egy részét. Maradék vagy bontott elemekből. A villamos viszont üzemképtelen volt, de 4 órai munkával fel lett turbózva, plusz az egyik teremőr hozott bele horgászok által használt ólomsúlyt, így már haladni is tud, igaz kicsit furán fest a belső világítás mellett a villantócsali, de működik. Idén ennyit fejlődtünk, röhejes, vagy csak én gondolom így?

 

Bűnbakot nem tudok megnevezni, egyik oldalon sem. Sem a múzeum, sem a kivitelezők részéről.

 

Jelenleg 5 emberen múlik, hogy a világ minden pontjáról ide látogatók működő asztalt lássanak:

2 keszthelyi barátom, kollégám, felváltva, azaz egyedül próbálják napi szinten életben tartani a pályát, azon kívül, hogy 2 db Roco sínradír és egy forrasztópáka rendelkezésükre áll, sok mindent nem tudnak tenni az ügyért.

Van Macita kolléga, aki saját költségén havonta egyszer lejár hétvégén, és sajnos az utóbbi 3 alkalommal csak annyit tudtam mondani neki, ülj le és nézegess, mert semmit nem tudsz csinálni, nincs miből.

Van Csíkos kolléga, aki fillérekből próbál feléleszteni egy-egy alkatrészt, modellt a pesti műhelyében, ahova én a saját benzinemen és autómon hetente hordom viszem a dolgokat.

És jómagam, aki egy kicsit belefáradt már abba, hogy már az egészségem és a családi kassza rovására próbálok egy álmot megvalósítani.

 

És megemlíteném 3dHazard barátomat, kollégámat, akinek az ideiglenes és anyagilag cseppet sem vonzó szerződése (mint karbantartó), 2009.decemberében lejárt és továbbiakban nem hosszabbították meg....

Ő volt a hatodik elem :-)

 

Amint elérünk arra a szintre, hogy valamelyik fél anyagilag alapot teremt a folytatásra, a szervezést, tervezést és beszerzést meg tudom egyedül is oldani, a kapcsolataim, tudásom meg van hozzá.

A fent felsorolt 5 ember, pedig folyamatosan tudna dolgozni a karbantartáson, fejlesztéseken és látványosan haladna a project tovább.

 

Fentiek tükrében elnézést kérek azoktól, akiknek valamelyik elkeseredett kolléga nem megfelelő hangnemben választ, vagy reagált. Nehéz a szarból várat építeni, de még nehezebb látni, hogy a rengeteg munkával, küszködéssel felépített vár elkezd süllyedni az iszapos homokban. Öröm viszont a látogatók könyvében látni a napi 10-20-30 bejegyzést, az üvegekre tapadt szemeket, a csodálkozó, örömködő, nyáladzó gyerekeket, ez az, amiről Macita írt. Pillanatnyilag ennyi jut.

Plusz, szerencsére 1-2% elégedetlen látogató, aki többet és jobbat szeretne.

Egy dologban igazuk van, ha ez így marad, akkor hamarosan az 1-2% 20-30, majd 50-60 lesz, szóval ezt sokáig húzni már nem lehet...

 

Üdvözlettel:

 

Martisz Gábor

marTRAIN

 

 

 

etwg Creative Commons License 2010.02.11 0 0 560

Az egész dolog nagyon magyarosch (sajnos). 

 

Gondoljatok bele, hogy Hamburgban már 10 Euro a beugro (2750 Ft), és olyan szervezés van mögötte, hogy néha orákat kell várni mire bejutsz, és a ma napig több mint 5 000 000 fizetö vendég volt. (Ez ugye kb. 50 mil. Euro forgalmat garantált).

Ebböl kb. 12-15 mil Euro ment a terepasztalra, a többiböl az üzemet tartják fenn. Hasonlo számitásokba sajnos Keszthelyen bele sem lehet kezdeni.....

Ha csak kicsit is sikerülne ebbe az irányba terelni a dolgokat másképp állna a vásár....

Hernyofan Creative Commons License 2010.02.11 0 0 559
"talán abban, hogy a mostani, valóban mellékvágányra tévedt eszmecsere az 510. hozzászólással és az arra ezzel a magyarázattal reflektáló válasszal (515.) indult. Érdemes visszaolvasni - az eredeti felvetésben sehol nem volt pénzről szó."

Így igaz. Csak én nem arra válaszoltam, hanem az elmélyült pénzes témára.

Mint már leírtam -valószínűleg Te is olvastad- a panasz teljesen jogos arról, hogy ha valami nem kerek, sőt, ezek kellenek is.

Azt is jeleztem, hogy nem biztos, hogy helyes stílusban vannak ezek mindig kezelve.

De a pénzügyek azok a kiállítókra tartoznak és kész. Hogy kik és mennyiért építik, az az ő dolguk.
Előzmény: alsó madárfogás (557)
3dhazard Creative Commons License 2010.02.11 0 0 558

"arra a konkrét napra vonatkozó kiesésekre nem kapott magyarázatot."

Ott a helyszínen kaphatott volna választ, mert a két üzemeltető nem vesz részt az itteni diskurzusban. Nem feladatuk és ezért nem is lehet ezt felróni nekik.

 

Olyant még nem tapasztaltam és jómagam sem tettem ilyent soha, hogy a kérdezősködők el lettek volna "hajtva".  A válaszokban sincs különbség, akár modellező az illető akár nem.

Előzmény: alsó madárfogás (557)
alsó madárfogás Creative Commons License 2010.02.11 0 0 557
"Azt mondd meg nekem, hogy Téged ez miben érint?" - talán abban, hogy a mostani, valóban mellékvágányra tévedt eszmecsere az 510. hozzászólással és az arra ezzel a magyarázattal reflektáló válasszal (515.) indult. Érdemes visszaolvasni - az eredeti felvetésben sehol nem volt pénzről szó.

Működési és a változatlanságot érintő problémákra hívta fel a figyelmet - arra a konkrét napra vonatkozó kiesésekre nem kapott magyarázatot.

A napi költségvetés (nem a beruházási oldala, az engem nem érdekel, nem is arról beszélek) a minőségre és a fejlődésre hat vissza. Tehát egy visszalátogató azt észleli, hogy JELENTŐS LÁTHATÓ változást nem tapasztalhat, pedig most már lassan két év telt el a megnyitás óta. Sőt, bizonyos szegmensekben kifejezett visszalépés történt: tervezési vagy más hiányosságok miatt pl. a Faller-rendszer gyakorlatilag működésképtelen.

Tehát erre joggal hívja fel a figyelmet bármely látogató, és bizony benne lehet/van a segítőkészség az esetlegesen kevésbé simulékony stílusban megfogalmazott hozzászólásban is. És ez egy percig nem kérdőjelezi meg az alkotók és a mai karbantartók munkájának értékét.

(Jómagam elmúlt hétvégén jártam ott, több érintettel beszélve nyilván ismerem a körülményeket valamennyire - de ezt érett módon kell eljuttatni a bántónak látszó véleménnyel előállónak is, mert a hátteret nem ismerő friss érdeklődő az itteni vitát olvasva csalódottan letesz a kiállítás egyébként teljesen indokolt felkereséséről.)
Előzmény: Hernyofan (551)
Állomásfőnök Creative Commons License 2010.02.11 0 0 556
A pénzügyekkel való foglalkozásnak semmi köze a terepasztalhoz ebben a topicban. Aki a konkrétumokra kíváncsi, az keresse meg hivatalos úton a múzeum igazgatóját, az építtetőt, vagy a pénzt átutaló minisztériumot.

A terepasztal kivitelezőit ilyen kérdésekkel basztatni teljesen felesleges, mondhatni árt a nickek egészségének...
3dhazard Creative Commons License 2010.02.11 0 0 555

Nos más is felhívta a figyelmedet egy apróságra: nem az építőknél, hanem a projektgazdánál és a kivitelezés vezetőjénél kellene tudakozódnod. Az átláthatóssággal szerintem senkinek nincs és nem is lehet poblémája.

Mindenkinek nagy segítség lenne! (főleg, hogy sokan még mindig azt hiszik, hogy egy mozdony ára 2-3 ezer forint)

 

 

Ui: a topik szívesen várja a technikai problémákkal foglalkozó kérdéseket is.

Előzmény: Törölt nick (553)
Hernyofan Creative Commons License 2010.02.11 0 0 554
"Mivel EU-s pályázaton nyert pénzből lett finanszírozva az építés, így azokkal illene elszámolni."

Oké.

Továbbra is várom, hogy miben változik majd meg pl. a Te életed attól, ha ők elszámolnak azzal a pénzzel.

Jobban alszol? Vagy jobban fog tetszeni a kiállítás?

Érted, mire célzok...

Egyszerűen a látogatónak egyáltalán nincs szüksége arra az infóra, hogy mit miből és hogyan finanszíroztak. Legalábbis máshol. Ő odamegy, megnézi, tetszik/nem tetszik amit lát, aztán hazamegy. El nem tudom képzelni pl. egy Loxx vagy egy Hamburg kapcsán, hogy ott azon filóznak, hogy ki mennyit kapott vajon az építésért, mennyit loptak el, stb.

Legalábbis én így működök.

Nem azon agyalok, hogy most elszámoltak e minden forinttal vagy se, illetve vannak e olyanok, akik ingyen dolgoznak és nekik rossz e ez ( biztosan nem, mert különben nem csinálnák ).

Pláne nem egy olyan országban, ahol 540 milliárdért építenek 14 km metrót vagy 40 milliárdért 8 km autópályát - alagutakkal és viaduktokkal keresztezve a gyakorlatilag sík tájat. A lista végtelen.

Hogy ezekhez képest Keszthelyen valamit esetleg elszámoltak...

Lepkef*ng a szélben...
Előzmény: Törölt nick (553)
Hernyofan Creative Commons License 2010.02.11 0 0 551
"(A múzeumvezetőnek: azért az mégiscsak furcsa, hogy egy ekkora - Európában egyedülálló - vállalkozás üzemeltetői, szakemberei ingyen, hobbiból kényszerülnek dolgozni!)"

Azt mondd meg nekem, hogy Téged ez miben érint?

Miért nem mindegy Neked az, hogy ki mennyiért ( vagy épp mennyiért nem ) dolgozik ott?


Azért jogosnak tűnik a panasz, hogy lassan fejlődik a dolog ( az okát már tudjuk ), kevés vonat megy, stb... Ezek olyan dolgok, amiket a látogatók látnak, észrevesznek. Erre szerintem sem szép dolog úgy reagálni, hogy csinálj jobbat - ezt a nézetet nem szerettem soha modellekkel kapcsolatban sem - mert végülis a látogató fizet azért, hogy bemenjen oda.

No de miért kell az építők zsebében turkálni? Mi köze a látogatónak ahhoz, hogy mit mennyiért és hogyan építenek fel?

Ez is egy amolyan "Ungarische Spezialität".

Nekem pl. eszembe se jutna, vonatokat nézni megyek oda, nem azon agyalni, hogy most vaj' ki lopta el ezt a pénzt, meg ki kapott belőle és ki nem.

Egyszerűen nem tartozik ránk és kész.

Ők megoldották egymás között.
Előzmény: Törölt nick (550)
martisz Creative Commons License 2010.02.11 0 0 549
Kedves hogyityeg Kolléga !

"Másrészt: Miért kéred számon azokat, akik eddig pénzért dolgoztak? Van akinek ez a hobbija és még 2-300 km-t is utazik érte hetente/naponta, és van akinek nem telik erre, vagy nem érdekli ennyire. Ha van fizetés/költségtérítés akkor megy segíteni, ha nem akkor nem. Miért baj ez? Az üzlet az üzlet! Aki viszont ingyen csinálja, azon nem lehet számon kérni semmit."

Röhej vagy sem, egyetlen egy ilyen emberről nem tudok és nem találkoztam az építés során. A múzeum alkalmazásában álló 3 asztalos bácsi és a jelenleg is vezető teremőrként és felügyelőként/karbantartóként dolgozó, korábban is említett 2 barátom kivételével nemhogy fizetésre, még költségtérítésre sem futotta a szűkös keretből.

Nincs tudomásom a múzeum építéséért, pénzért dolgozó emberről. Nem volt és jelenleg sincs. Pillanatnyilag 2 fő alkalmazott van (nem építésre, kármentésre, megelőzésre !!!) a Kastélymúzeum alkalmazásában + a teremőr nénik.
És vagyok én, aki 2009. május óta kapok annyi költségtérítést, hogy az üzemanyagom éppen fedezi. A kocsikopás, szervíz, plusz a pihenőnapjaim rovására ledolgozott heti 25-30 óra (péntek du-szombat-vasárnap) pedig az elkötelezettségem és az elhivatottságom számlájára megy...
A többi barátom, aki még tett valamit az asztal építéséért, fizetést, költségtérítést nem kapott.

A dolgok pénzügyi részéből ennyit ismerek, nem ránk tartozott és nem ránk tartozik, nem feleltünk és nem felelünk érte, így sem én, sem barátaim/kollégáim nem akarunk és nem is tudunk válaszolni ezekre a kérdésekre.

Üdvözlettel:
Martisz Gábor
Előzmény: Törölt nick (545)
martisz Creative Commons License 2010.02.11 0 0 548
Kedves TorTa30 !

"De tudomásom van róla, hogy voltak jó néhányan, akik egész rendes pénzért végezték a "munkájukat" Keszthelyen"

Nagyon szépen kérlek, ha neveket nem is, csak annyit árulj el, hogy ezek az általad ismert emberek mikor és mit csináltak az építés folyamán?

Ha itt nem mered felvállalni a dolgot, akkor írd meg magánba, a mail címem nyilvános a nevem mellett.
Annyiból érdekelne, mert az utóbbi pár nap termését olvasva már tényleg furdal a kíváncsiság, ha igaz, amit írsz, akkor itt jó pár ember át lett ejtve az építés során, az élükön jómagam...

Köszönettel:

Martisz Gábor
marTRAIN
Előzmény: Törölt nick (542)
etwg Creative Commons License 2010.02.10 0 0 547

Megjegyzem: biztos vagyok benne, hogy e vállalkozás/projekt kalkulációjában nem az szerepelt, hogy a kivitelezést majd lelkes önkéntesek fogják végezni. Ha így lett volna, akkor az EU pályázat azonnal elbukott volna a kivitelezési és fedezeti mutató kalkulációja miatt. (Az EU pályázat bizonyára nem csak a laktanya felújítását fedezte, hanem a megvalósítandó 2 múzeum berendezését is!)

 

Pedig ez volt az egyik vizválaszto, amit már elöre látni lehetett......

Előzmény: Törölt nick (545)
alsó madárfogás Creative Commons License 2010.02.10 0 0 546
Nem találtam tőled jelentős tényállítást, ezért még a felvetés is furcsa, hogy ne tartanálak hiteles forrásnak.
Előzmény: 3dhazard (537)
3dhazard Creative Commons License 2010.02.10 0 0 544
Úgy látszik Te többet tudsz mindannyiunknál :-). Én nem tudok olyanról aki egészen rendes pénzért végezte az idézőjeles munkáját, bár lehet, hogy ennek az az oka, hogy még csak 2007 év vége óta látok bele testközelből a folyamatba.
Előzmény: Törölt nick (542)
macita Creative Commons License 2010.02.10 0 0 541
Honnan veszed ezt a "jó pénzért" dumát??? Személy szerint egy fillért sem kaptam a munkámért! Pedig ha utána számolsz, BP-Keszthely közötti távolságot (amit 2év alatt tettem meg hétvégenként), még a legolcsóbb utazási feltételekkel is elég tetemes összegre jön ki! A családi büdzséből elég rendesen hiányzik(-zot)! Minden tiszteletem a páromé, hogy elnézi ezt a hobbimat! Nem csak a modellezés élvezete miatt teszem mind azt amit teszek, hanem a környező intézetekből látogatóba érkező sérült, és nem sérült gyerekek, felnőttek mosolyáért, izgalmáért! Na persze a csillogó gyerekszemek, amelyek időről-időre visszajárnak, és örömmel konstatálják a kedvenc vonatuk megtalálását! Számomra ez az ami minden fizetséget megér!!! Persze nem mondanék le a forintosított javadalmazásról sem!! :-)) Az általad említett úr "hallgatását" valószínűleg az elfoglaltságnak lehet betudni! A tényleges összegekről csak ő, vagy a múzeum igazgatója adhat felvilágosítást! A számszerű konkrétumot ők ketten ismerik!
Előzmény: Törölt nick (538)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.10 0 0 540

???

"Na erre mondtam, terülj-terülj asztalkám..."

Ha most a népmesei motívumból arra gondolsz, hogy itt valaki akkorát kaszált, mint ide Lacháza, akkor súlyos tévedésben vagy. Ahhoz dupla ekkora keret kellett volna. És van rá egy fogadásom, hogy ebben az esetben sem lett volna "terülj asztalkám", hanem előrébb lennének a dolgok. De úri ember tutira nem fogad. Vádaskodsz, nem szép dolog, hiányos ismeretek birtokában.:-(

"Furcsállom, hogy a kezdeti nagy lelkesedés (boldog boldogtalan járt le "segíteni" jó pénzért) után mára csak néhányan maradtak. Ugyan miért?"

Kiemelés tőlem. Ez egyszerűen nem igaz. Nem tudod mit állítasz, vagy megvezetettek, vagy nincs rendes információd.

 

Csak magamról tudok beszélni, hogy miért csökkent le a részvételem:

Menet közben Pestről Szolnokra költöztünk, és két óvodás gyerek mellett, úgy, hogy a feleségem is dolgozik, kicsit nehéz lenne Keszthelyre lejárni.

Nekem speciel soha nem volt anyagi természetű vitám, és most sincs sem a Múzeum, sem E.T. felé. Nem itt van a baj. A rendelkezésre álló kivitelezési összegből sokkal több lett megvalósítva, mint amit a Lajtán túl ennyi pénzből össze tudtak volna hozni.

Mellesleg E.T. nem egyedüli, aki "kiagyalta". Egy ekkora kiállítás létrehozása egy romos ruszki laktanyából egy embernek kicsit sok, nem gondolod?

Kicsit kéne gondolkodni, mielőtt a billenytyűzetet kezdjük koptatni:-)

 

Részemről lezártam a dologot. Ja, hogy "védem a mundér becsületét"? Persze, mégha csak 1%-nál kevesebb is a munkám benne, de benne van. Lehet utánunk csinálni, és jelentkezni segíteni, lennt Keszthelyen. Aztán, ha kiderül, hogy mennyi is a javadalmazás, akkor is meglenne a lelkesedés? Mert vagyunk páran a csapatban, akiknél ez meg van. Nem a javadalmazás, a lelkesedés...

Előzmény: Törölt nick (538)
3dhazard Creative Commons License 2010.02.10 0 0 539
Nos ezekre a válaszokra pont azok tudnának válaszolni, akik nem jönnek a kiállítás közelébe már egy ideje. Akik a "mundért" védik csak saját magukért tudnak jótállni.
Előzmény: Törölt nick (538)
3dhazard Creative Commons License 2010.02.10 0 0 537

Bármilyen hihetetlenül is hangzik, de annak idején én is elmentem ebédelni, sőt máshová is. Volt ezen közben is meghibásodás, ki lett javítva, ha lehetett. Jelenleg ketten felelnek a rendszerért.

 

Hogy az általam adott válaszok mennyire lettek volna hitelesek? Azt hiszem számodra semennyire...

Előzmény: alsó madárfogás (536)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!