Keresés

Részletes keresés

Eddy N Creative Commons License 2010.01.12 0 0 555

A fiókBól nem lehet sok! A legjobban kihasználható megoldás.

Az tény, hogy drága, de azt nem mondanám, hogy nem esztétikus.

Bár öt kis fiókot nem raknék egymás fölé, mivel nem lehet jól kihasználni. Sokkal praktikusabb a felül egy keskeny, alul két mélyebb fiókos elrendezés.

Előzmény: Gyurma30 (549)
diamac Creative Commons License 2010.01.12 0 0 554
Nagyon ügyesen megrajzoltad a képeket :)

Ahhoz a progihoz nem nagyon értek bár pár éve próbálkoztam vele dehogy hol találod a fájlokat passz.

Nem tudsz olyan képet kinyerni ahol részletesebb megjelenítés van csak a kíváncsiságom miatt :)

A munkalapot miből gondolod? A mosogató miatt kérdezem mert ugye a sarokban a 60 cm kevés. Szoktak oda egy kis padkát építeni. Az ilyen különleges formákat legjobban corian lapból lehet készíteni.

A lecsapott sarkos az tényleg jól nézhet ki bár ilyet boltban még nem láttam :)

Álmodni Neked kell az asztalosnak meg dolgozni :)
Előzmény: Axióma (547)
Axióma Creative Commons License 2010.01.12 0 0 553
Mar miert kernel bocsanatot, azert raktam be hogy megmeozzatok...
A bal oldalra gondolsz, a 3 db 60-as egymas mellett fiokkal? Nekem nincs esztetikai erzekem, ugyhogy lehet, bar nekem nem mutatott rossuzl. Viszont a vasalat nem tudom, hogy hogyan van ebben a butorban (majd meg kell vizslatnom, azert remelem nem sima egymason csuszkalast csinalnak ma mar egy konyhabutorba), ellenben arilag nem tul veszes: 60-as 1 ajtos legegyszerubb 26090, 2 ajtos + 1 fiokos 32250, 3 fiokos 39880. Namarmost ez ugyan masfelszeres ar, de ha ugy nezzuk, hogy ossz 40e kulonbseg az 500e + szerelesi dijak + stb. konyhaba (es ugyis minimum a kozepes valtozatot akarnam), az nem tunik annyira soknak (foleg hogy ennel akar egy kisebb felso sarok kiforgatos is tobbe kerul), inkabb a kiforgatosokat hagyom ki ha arilag kell nezni.
Es eddig ugy tudtam, hogy a kihuzhatos alsok hasznalhatobbak... de ha ez se igaz, akkor elgondolkozom. Eloben meg kene nezni me'g egyszer ugyanezt, mert a hetvegen annyit lattunk hogy gozom sincs hogy ez melyik volt.
Előzmény: Gyurma30 (549)
diamac Creative Commons License 2010.01.12 0 0 552
Én is sárga mániás vagyok :) Ráadásul az erős színektől sem riadok vissza :)
Előzmény: boxer-gs (540)
diamac Creative Commons License 2010.01.12 0 0 551
A mosogató, és a főzőlap mellet is a legjobb ha mindkét oldalán van pult kényelmesen lehet pakolni és a tűzhelyen sem kell átemelni az edényeket mert azon az oldalon nincs hely.

A sütőhöz alul sem nem szoktak külön elvezetést csinálni, a kamra szekrényben meg tökéletesen meg lehet oldani.

Most még két napig kicsit több a munka de a hét vége felé beszélgethetünk és valami rajzot is összedobhatunk ha gondolod :)
Előzmény: boxer-gs (539)
diamac Creative Commons License 2010.01.12 0 0 550




Szia Kompletta! Bocsi megint megvárakoztattalak.

Remélem nem hagytam ki semmit a változásokból.

Nem tudom, hogy van-e meleg fényű LED a villanyászunk elveszett :)
Előzmény: Kompletta (535)
Gyurma30 Creative Commons License 2010.01.12 0 0 549
Bocsánat, hogy beleszólok a tervezgetésedbe, de szerintem rengeteg a fiókos rész.
Ez szerintem nagyon felszabdalja a bútort, nem esztétikus, de ami a lényeg, hogy csak a vasalat egy kisebb vagyonba fog kerülni.
Előzmény: Axióma (547)
Axióma Creative Commons License 2010.01.12 0 0 548
Az RS akcio az enaltalam va'gyott szinu frontra nem vonatkozik... de akkor is br. 500e alattinak nez ki igy elsore. Kivancsi lennek, egy asztalos (vagy hat maszek konyhabutor-epito ceg) mennyibol hozna ki ugyanolyan szintre (ha mar egyszer nem is az RS-sel hanem az Ikeaval szemben, de ez a topik kerdese:)) Az ugyanolyan-on ertve az osszeszereletlen de legozasi feladatra kidolgozott (lyukak, vasalatok stb.) bp-i telephelyi anyagatvetelt, nyilvan korrekt alap kell a hasonlitashoz.
Korpuszok maradnak feherek, mivel a konyhagepek akkor jobban beolvadnak, mint egy vajszinbe. Ellenben a mikronal lehet hogy csak ala egy polc kene, nem pedig egy dobozba tenni ahogy eddig szamoltam (mondjuk olyan elem ugy sincs ajto nelkul), ezt majd megbeszelem veluk ha megyek.
A kitchendraw-bol hogyan lehet nem csak kepet, hanem teljes konszignaciot kiszedni, atkuldeni? Behoztam volna a ceghez hogy keznel legyen amikor beszelek veluk elozetesben telefonon, de nem talaltam ra modot, es a file-t sem leltem meg, hogy hol tarolja.
Előzmény: Axióma (547)
Axióma Creative Commons License 2010.01.12 0 0 547
Na ezeket alkottam. Sajna a kitchendraw se tud mindent amit el tudok kepzelni:) na meg az RS mereteit hasznaltam most (bar meg nem interjuvoltam meg oket a tenyleges arakrol, es azota tettem bele bonyolitast).
Ami nem stimmel:
1. a lecsapott sarok nyilvan egyben lenne 50cm es nem igy ket 25-os darabbol, igazabol rosszul emlekeztem es nem lecsapott fiok + ajto volt azon amit lattam, de ha mar almodozunk akkor igy csinalnam:) Ebbol lehet hogy a vegen egy sima 50-es elem lesz... (az ar azzal volt szamolva). A pult meg valamiert megmakacsolta magat automatikusban a mosogatotol, igy aztan darabokbol van osszerakva.
2. az egyenes sor vegen 30x30-as az alsora rimelo (az is 30, nem tudom hogy miert hagytam 35-re...) felso lecsapott lenne, nem ez az ures korpusz, de a labak lelogtak volna:) [egyebkent a rajzon 34-es melyseg van, az rs-nel 32-es, szoval mini elteresek vannak, ilyen kicsire nem adunk]
3. a kihuzhato paraelszivo sehogy se akart felmenni a szekreny ala, pedig mindent allitottam neki.
4. sarok felso is jo lenne felfele nyilni
5. alatta az a polc nem letezik (siman egy hosszu de 20 centis zarot rajzoltattam), de valami olyasmi kerulhetne oda
Nehol a falmeretekben is van 1-2 centi de mar nem szorakoztam vele tovabb, eleg hogy ilyen hulye alaku. Probaltam leszedetni ahol zavart a falakat, igy viszont ne'melyik mintha logna a levegoben... mindegy, osszerakod:)
Hat lehet, hgoy ez sok ennyire beepitve, most igy elsore el birnam kepzelni. Foleg napsargabol:)
Előzmény: diamac (530)
Kompletta Creative Commons License 2010.01.11 0 0 546
Azannya!
Nagyon nem az én stílusom, viszont távolról igazán megcsodálnivaló! Te aztán megadtad a módját, igazán elegáns ez a magasfényű fekete a fehérekkel!
A tele szekrénysor még inkább emeli a nagyszabásúságát valahogy.
Az ott amit középen látunk, az két sütő egymás mellett, vagy az egyik mikro? És alatta milyen szekrények vannak: ajtós vagy kihúzható? Bal sarokban gondolom hűtőék állnak. És jobbra a magas egybe?
(Már ha van kedved részletesebben is bemutatni a kicsit ;) )
Minden esetre gratula!
Előzmény: panerai88 (544)
kókusztigris Creative Commons License 2010.01.11 0 0 545
Nagyon szép lett a konyhád! Pont az a stílus, amit szeretek. Nekem is bejön a fekete-fehér, de asszem én meg fogom bolondítani egy kis türkizkékkel is..
Előzmény: panerai88 (544)
panerai88 Creative Commons License 2010.01.11 0 0 544

Üdvözletem!

 

Nekem a múlt héten készült el az új konyhám a holland házamban, egyelőre csak a mobillal "lőttem" pár képet. Mivel a két kedvenc színem a fekete és a fehér a konyhát is próbáltam ebből összehozni. A hétvégén már megvolt az első főzőcske is!:-) Mivel amúgy is imádok főzni azt hiszem mostantól ide fogok "beköltözni":-)

 

 

 

 

 

 

Axióma Creative Commons License 2010.01.11 0 0 543
Hat, ahogy nezem, van. Legalabbis ugyanez a szinkod letezik a Lili konyhaban is, de nem emlekszem, hogy ott lattam volna (es persze kerdes, hogy milyen elzarassal). Gyorsan ossze is dobtam magamnak egy kiosztast belole, ha igazak a fent levo arak, akkor ne'mi kompromisszummal es 1 hianyzo elemmel eppen 400e alatt marad. Ami azert teljesen jo! Me'g lehet hogy a sarok varialasan (felarert toluk egyedi, vagy mashonnan ha az alapanyagot elaruljak) is elgondolkozom, meg +1 elem az ajto iranyaban, igy beleferne, csak otthon kene meregetni hozza (persze lesz munkadij is, meg kell elszivot venni stb. de ha 500e alatt marad a butorresz akkor tok jo). Mondjuk spec. elemeket a saroknal nem vettem bele, uvegajtokat se, ja meg nincs benne a mosogatomedence + csap sem, de ha tenyleg a szinem es tenyleg kijonnek a meretek akkor "megvettuk" (azert necces a 243 helyre 242-t kiszamolni, majd bizom benne hogy a nevleges 50 tuzhely kisebb, ezt is merni kene, nagyon melegedni nem szokott remelem ez igy is marad).
Előzmény: boxer-gs (540)
csocso50 Creative Commons License 2010.01.11 0 0 542
csocso50 Creative Commons License 2010.01.11 0 0 541
Egy kis segítséget kérnénk a konyha butor tervezéshez.
A mellékelt képen az egy nyilas fal 420cm a két nyilas 255cm ,de belelóg a kémény.A terv az lenne, hogy ytongból vagy kis méretű téglából szeretnénk csinálni,ami nagyon fontos lenne, hogy a két nyilas falon kéne lenni a mosógatógépnek illetve a mosógatónak mert a fal másik felén lesz a kombigázkazán( meleg víz miatt), illetve a fürdő(szennyvíz miatt).
A 255cm túl megy a kéményen 5cm-rel.A kémény vonalában a konyha belseje felé(kisebb U alaku lenne) szeretnénk egy bár pultot, ami kb 120-150cm lenne.
Ha lehetséges ezt szertnénk látni élethűen.

Előre is köszönöm.
boxer-gs Creative Commons License 2010.01.11 0 0 540
No, ezt nem mutatom meg páromnak, mert ő is sárgamániás. :-)
Előzmény: Axióma (536)
boxer-gs Creative Commons License 2010.01.11 0 0 539

Szia Diamac!

 

A sütő elhelyezésénél a kényelmes használhatóságon azt érted, hogy mindkét oldalán legyen munkapult, ahol lehet rendezkedni? Erre eddig nem gondoltam, mert úgy voltam vele, hogy egy lépésnyit azért odébb tud lépni a konyhatündér.

 

A konyhában a hűtő leendő helye adott nak tűnik a bejárat mellett. Legalábbis én máshol nem nagyon bírom egyelőre elképzelni. Nem túl nagy a hely, bár sokan ettől jóval kisebb helyen is frappánsan meg tudják oldani ezt a problémát. Amúgy elképzeléseim és első méréseim szerint egy kb 250X170 cm-es "L" alakú bútor passzolna a helyiségbe. Maga a falhosszúság egy picit nagyobb ugyan, de az "L" talpának a végén képzelem a hűtőszekrényt különállóan, míg a másik falsíkon, a bútor másik végén egy ablak van, ami elé nagyon belógna a bútor, ha végigérné a falat. Tehát ott valami csapott sarokkialakítást kell majd beilleszteni.

 

Persze tudom, hogy ennyi adat alapján nehéz elképzelni. Már így is csökkentettem az elvi zsúfoltságot azáltal, hogy a korábban a konyhába szánt mosógépet visszaszáműztem a fürdőbe.

 

A páraelszívó elvezetésén akkor agyalhatok rendesen, mert az nagyon zavarna, ha kívül egy cső lógna ki a falból. A ház hátsó traktusa felé való elvezetés viszont lenne vagy 3 méter összesen. Egy ilyen hosszúságú cső nem gond az elszívó teljesítményét illetően?

Tényleg, a sütőhöz is kell valami elvezetés, vagy ott hogy oldják ezt meg?

 

Hmm, ilyen lebillenthetős elszívót még nem is láttam. :-o

Előzmény: diamac (529)
boxer-gs Creative Commons License 2010.01.11 0 0 538
Kompletta, köszi a megerősítést. A térkihasználás elve lesz a fő adum a sarok ellen. :-)  És azért sem egyszerű a döntés, mert páromnak is és nekem is viszonylag gyorsan változik a véleményünk. Szóval ami ma jó, az holnap már nem biztos. És persze az ízlésünk is tök eltérő. Viszont jó a rábeszélőképességem... :-)
Előzmény: Kompletta (527)
Axióma Creative Commons License 2010.01.11 0 0 537
(Lojetek le, ha sok belolem.)
Szoval gondolkodtam ezen a felsoszekreny-dolgon. Veguls nem baj az, ha nem a 210-hez alkalmazkodik, sot talaltam szempontot ami szerint jobb is: szellossebben hagyja az ablak + uvegtegla, azaz a bevilagitas helyet, talan tobb feny jut be. Ki kene sakkozni, hogy akkor mar "korbe" megmaradjon, ami balra nem nehez (15 cm a sarok), de jobbra nagyon attol fugg, hova jon a tuzhely (elszivo is jo lenne csak 50-es, bar sokkal gyakoribb a 60-as). Meg akkor a 35-os, cipokanallal 40-es jobb oldali elemmel is kijon (ezt meg le kell merni meg egyszer pontosra). padlolapbol labazat nem lehet a szekrenyek mogott:)
Viszont ha 15 centit elhagyunk, akkor meg jo a 85+50 felett 90+35/40. Ilyen elemek meg mar rendesen vannak, mar persze tovabbra is a sarok (csapott sarok) lapos felso elem kivetelevel.
Na majd csak kitalalom... a Retz-nel sajna egy olvashatatlanul apro betus elemlistat tartalmazo katalogust talaltam csak, oda vszinu el kene menni meg egyszer (vagy a csapott also elemet kulon csinaltatni).
Axióma Creative Commons License 2010.01.11 0 0 536
Megtalaltam az rs-ben azt a furdoszobabutort a nekem tetszo fronttal: http://www.rs.hu/image/i09n_zso_55_fs.jpg
Lehjet, hogy eros, de eddig ez tetszik. Azt nem tudom, konyhaban milyen lenne...
Kompletta Creative Commons License 2010.01.10 0 0 535
Ó, nagyon jól tetted, hogy aludtál egy nagyot, bár engem hagytak volna ma :)
Remélem, ki is pihented magad, és akkor jöhet holnap a munkás hétfő.
Türelmesen várok, és nagyon kiváncsian :)

A led az mindig hideg fényt ad? Azt sajnos nem szeretem. Hajjaj, na akkor még körülnézek. Meg azt is megvizsgálom majd, hogy hová lehetne direkt fényt rögzíteni. Nemsokára jön a villanyszerelő, mondanom kell valami okosat...

Köszönet a beépítési infokért!

Jó továbbpihit ;)
Előzmény: diamac (528)
Axióma Creative Commons License 2010.01.10 0 0 534
Bocs a duplazasert, benazott kicsit a forummotor.
Előzmény: Axióma (533)
Axióma Creative Commons License 2010.01.10 0 0 533
Par kepet mentettem.
1. ez a frontstilus (akar ezzel a fogantyuval, bar kecses vegen hajlitott tok hosszu volt az elso otletem) bejon, csak ugye ez fa (es nem kerdeztem az arat:))
[image1]
Lattam juhart igaz durvabban kerekitett vastag fronttal (fotot nem rakok mert mobilos es teljesen nem jo a szine), itt mondtam eloszor hogy na jo, a juhar elmenne, de aztan megis inkabb uncsi lenne a mi lakasunkba (nagyon max felsonek ha az also tul szines - tenyleg, ez is eszembe jutott mar, hogy a felso kieg. szekrenyek akar full feherek is lehetnenek, foleg elenkkel nem biztos hogy jo plafonig tenni)
2. Ez sokkal durvabb narancssarga, nem is a szinei, plane nem a fogantyu miatt, hanem a sarok meg a 30-as kihuzahto miatt fotoztam (a pultra ulo is tetszene csak ilyen helyunk nem lesz)
[image2]
(kerek mosogato nelkul, az nagyon nem, meg nem is gondolkodtam hogy ha sarok akkor milyen, a mini haromszog csopogtetos nem, de sima teglalapost is lehet beleforgatni akar 45 fokkal)
3. a fesult tolgy, sajnos nem szinhelyes - es hat igen, vilagos munkalappal mert maga is legalabbis hataron van, vagy inkabb sotet (azert nem nagyon)
[image3]
A fogantyu is az elfogadhatoak kozott
4. na ez eleg szarul sikerult (nem mindenhol szeretik ha fotozik az ember es tul kozel volt az elado), de talan latszik, a lecsapott sarok (nemszeretem fronttal de az most mind1).
[image4]
Azert a felso nem biztos, hogy erdekes, hogy kerekitve (letorve) van-e, sokkal kevesbe all ki, illetve hat all a kozlekedes utjaba.
Bocs, hogy ilyen hosszu vagyok! De ti legalabb lelkes hallgatosag vagytok, a ferjem mindenre azt mondja, hogy neki mindegy... na persze majd utolag nyafog, hogy miert igy, de egyelore.
Axióma Creative Commons License 2010.01.10 0 0 532
Par kepet mentettem.
1. ez a frontstilus (akar ezzel a fogantyuval, bar kecses vegen hajlitott tok hosszu volt az elso otletem) bejon, csak ugye ez fa (es nem kerdeztem az arat:))

Lattam juhart igaz durvabban kerekitett vastag fronttal (fotot nem rakok mert mobilos es teljesen nem jo a szine), itt mondtam eloszor hogy na jo, a juhar elmenne, de aztan megis inkabb uncsi lenne a mi lakasunkba (nagyon max felsonek ha az also tul szines - tenyleg, ez is eszembe jutott mar, hogy a felso kieg. szekrenyek akar full feherek is lehetnenek, foleg elenkkel nem biztos hogy jo plafonig tenni)
2. Ez sokkal durvabb narancssarga, nem is a szinei, plane nem a fogantyu miatt, hanem a sarok meg a 30-as kihuzahto miatt fotoztam (a pultra ulo is tetszene csak ilyen helyunk nem lesz)

(kerek mosogato nelkul, az nagyon nem, meg nem is gondolkodtam hogy ha sarok akkor milyen, a mini haromszog csopogtetos nem, de sima teglalapost is lehet beleforgatni akar 45 fokkal)
3. a fesult tolgy, sajnos nem szinhelyes - es hat igen, vilagos munkalappal mert maga is legalabbis hataron van, vagy inkabb sotet (azert nem nagyon)

A fogantyu is az elfogadhatoak kozott
4. na ez eleg szarul sikerult (nem mindenhol szeretik ha fotozik az ember es tul kozel volt az elado), de talan latszik, a lecsapott sarok (nemszeretem fronttal de az most mind1).

Azert a felso nem biztos, hogy erdekes, hogy kerekitve (letorve) van-e, sokkal kevesbe all ki, illetve hat all a kozlekedes utjaba.
Bocs, hogy ilyen hosszu vagyok! De ti legalabb lelkes hallgatosag vagytok, a ferjem mindenre azt mondja, hogy neki mindegy... na persze majd utolag nyafog, hogy miert igy, de egyelore.
Axióma Creative Commons License 2010.01.10 0 0 531
Koszi.
Minden erdekel:) Nem tudom, hiaba felig ideiglenes, azert a hatarok kozott szeretnek minel jobbat kihozni, jo sokat eltoltok vele.
210: nem muszaj, de az ikeaval tok jol kijott. 85 volt tan a munkalap, es felette 72-es szekreny az 53 centi a ketto kozott, ez ha minden igaz idealis. Es a 210 fole meg megy egy 40-45-50-es (attol fugg, mijuk van). Mondjuk lapos sarkot nem lattam, de eleve ugy vagyok, hogy ha nagyreszt egy helyen megvan es lehet ajtot szerezni toluk, akkor mar egy feher korpuszt csak meg lehet csinaltatni.
Draga elzaro nem kell. Azert ma sok mindent nezegettem (ferj-gyerek elvileg honom alatt, de ok nem is nagyon erdeklodtek a tema irant inkabb mast nezelodtek), konkretan kika es rs, kicsi retz (a domus nem is volt nyitva leltar miatt bar ott nem is biztos hogy van, csak ha mar ott voltunk a kikaban). Sok helyen van olyan, ami tetszene, de egyreszt egyszerre nem megy:) (pl. lattam jo felsoszekreny sarkot, de olyanunk tkp. nem lesz csak max. a legtetejen), lattam olyan frontot ami famintas es mar hatareset, viszont lattam azt az elzarot szerintem amit beirtam, es egy masfelszeres vastagsagu fronthoz tartozik, hat azt inkabb nem.
Egyebkent egyre inkabb gondolkozom, hogy megis a mosogato kene a sarokba, pedig eddig azt ereztem volna kenyszernek. Ezt me'g meglatom, vizes meloval jar de csak kb. 1m-rel visszabb rakni a falban es butor mogott a javitgatast se kell tulzasba vinni, viszont lehet, hogy igy kihasznalhatobb. Ja meg lattam az eredetileg mosogatosom helyere lecsapott sarkot, igazan amiatt gondolkoztam el, az oldala is nyithato, az nagyon tetszett... (retz). Ott lattam olyat is hogy fesult tolgy szinu front, ami ugy onmagaban tetszett, bar utolag a konyhaba nem biztos (eleinte tul sok "semleges" szint mar osszeszedtunk a lakasba, most _szint_ akarok vinni bele, ezert is a sarga otlet, mert sotet meg megint olyan hogy tetszenek a kiallitott darabok pl. fenyes bordo, de egyreszt sztem nem valo plafonig, masreszt kicsi konyha nem tul sok feny, ugyhogy nekem otthonra nem jo). Lattam olyan juhar frontot, ami tetszene. Lattam az rs-ben olyan sorozatot (Lili), ami egesz jo, elso blikkre - bar becsapos ez egy-egy elemnel - nem draga; egy bajom pont a felso szekrenyek magassag valaszteka, illetve hat inkabb a hianya (60,90, huto feletti kicsik, azt annyi). Persze, a 120 kijohetne ugy is hogy 60+60, de az nekem valahogy olyan fura nagypolgari teret kivano vagy mittudomen, nalunk nem hiszem hogy jo lenne.
A latvanytervet majd berakom (akar a file-t is elkuldhetem), de egyreszt felig van kesz (alsok), masreszt meg akkor most lehet hogy modositok. Kozben lehet hogy visszater a 90-es sarok pedig kicsinek talaltam a nyilasat, de allitolag nem (a 92x92 tok jonak tunt, az volt keznel; plusz ha egy resze a mosogato akkor kevesebb helyet kell elerni). Mondjuk mar az is eszembe jutott, hogy ha csinaltatnek, lehet hogy egybe kene a 140 falra + merolegesen sarok 95-100 kozott, es a ketto "sehol" se elvalasztva csak mondjuk fele melysegig mert merevseg kell, esetleg valami tamaszoszlop nem feltetlen az elott a fe'ltamasz (es nem feltetlen az ajtok talalkozasa) elott pont, hatha ugy jobban pakolhato lenne. De nyilvan innentol mar ez az elem meghaladna a fel konyha arat:)
Ja ami meg erdekes volt, azt hiszem az is retz: sima szekrenyt tettek felfele nyilora, es a normal vasalat maradt benne, csak raktak valami extra konyokot hogy fent megmaradjon. Mondjuk nagyobbat csattant lefele, de ezzel a felsoszekreny-meretgond felig megoldva (a felig a fogantyuzas miatt, ennek a konkret garnituranak a nyilo ajtokon is kozepen volt a fogantyu, meg is o"ru:ltem (hosszu o"), hogy semmi nem ugy nyilik aminek (fel ill. le) latszik; igaz a felsonek felfele igy pont jo lett.
Na szoval tanulsagos nap volt, kezdhetem majdnem elolrol a tanakodast:)
Ja a legjobbat me'g nem mondtam. Az RS-ben meglattam egy az egyben azt a frontot, amit fejben elkepzeltem. Csak az a baj, hogy jobbra mar a furdoszobabutorok voltak es azon:))) Pedig pontosan stimmelt volna, sarga, kerekitett, fenyes, es pont a jo szinu sarga (lattam sok sargat, de ez volt a legjobban ami a fejemben elt). Na mind1, igy jartam...
Egyebkent elgondolkoztam ezen a korpusz szine dolgon is. Sotetet nem akarok, de egy visszafogott kremszin lehet hogy jobban menne a sarga ala, mint a vakito feher... a munkapult meg elvileg sotetszurke (bar abbol is lattam olyan sotet inkabb barnas de csikosat, ami nem fa igazan de van egy olyan beutese, az meg elkepzelheto). Viszont munkalapbol is kerekitettet akarnek, nem sarkosat (talan a kika volt ahol alig volt kerekitett).
Előzmény: diamac (530)
diamac Creative Commons License 2010.01.10 0 0 530
Ok majd olvasgatok ott is :)

A kitchendraw is jó program bár mi a pipert azért választottuk mert a nálunk kapható pl frontokból benne vannak a színek és marásminták is.

Esetleg linkeld be milyet sikerült rajzolnod :)

Nagyon sokan építenek költséghatékonyan konyhát. Legjobban spórolni a fronton lehet.

Nem kell, hogy passzoljon az élzárás de sokak szerint látványban sokkal jobban mutat :) Kinyitva egy ajtót amikor meglátom az élzárást (polcon is), polctartót, vasalatot nekem pl. számít és szinte mindenki így kéri összkomfortosabbnak hat de hát kinek a pap kinek a papné :)

A magasságokra van elfogadott méretrendszer de az egyedi igények sokszor átírják ezt. Pl. A konyha használó magassága, a frontgyártó széria méretei stb

Nem feltétlen a 210-es magasságból kell kiindulni erre a munkalap magassága inkább megfelelő.

"modern PF elzaroval" posztforming itt szerintem a különleges hatású, színű, vastag ABS élzáróról van szó lekerekítéssel.

Számla kérdés szerintem annak probléma aki nem tud adni pl "garászasztalos"
Megoldás lehet pl ha lapszabászatban levágatod az anyagot vagy asztalossal félkészre csináltatod. Kérdés mit tudsz mit akarsz megcsinálni. Vannak érzékeny pontok ilyen a vasalatok minősége felszerelése de ez egy külön misét megér. Ha érdekel ...
Előzmény: Axióma (521)
diamac Creative Commons License 2010.01.10 0 0 529
Szia Boxer!

Igen a konyhában általában a Nők az urak :)

Általában nem építünk a sütő mellé hűtőt mert ha van hely akkor illik mindkét oldalon helyet hagyni a kényelmes praktikus használhatóság miatt.

De mit csináljon ugye akinek kevés a helye :) A kamraszekrény nagyon jól elvezeti a meleget így azért megoldható. Persze lehet javítani a helyzeten a szekrény belső oldalára helyezett hővisszaverő fóliával is ha szükséges.

Szokás a sarokba építeni sütőt kinek mi tetszik és ugye az asszony :) Itt fontos kérdések a helykihasználtság, a drágább építés, a páraelszívás...
De ha nem tudod ezekkel meggyőzni miért ne :)

Toronysarok: Még több nehezen hozzáférhető hely és még több költség de nincs lehetetlen :)

Páraelszívók: A legjobb kivezetni a szabadba vagy elszívórendszerbe. Az hogy kihúzhatós, hagyományos, az új megoldás a ferdén elhelyezkedő vagy a falból kihajló az már csak ízlés praktikum és pénztárca függő.

pl :
Előzmény: boxer-gs (520)
diamac Creative Commons License 2010.01.10 0 0 528
Bocsi de sikerült most felkelnem :) Munka után haza finom ebéd és csak egy kis ledőlése gondoltam de ez lett belőle :)

Holnap kora délutánra viszont minden megrajzolok ígérem :)

Szabadon álló hűtőt is be lehet építeni félig és teljesen is. Ha csak lapot akarsz az oldalára semmi gond. Teljesen a falig be lehet tolni a hátulján lévő ütközők szabályozzák a szellőzés biztosítását. A lényeg a fölé készülő szekrény hátuljába kell szellőzést kialakítani.

A fénycsövekből már vannak vibrálásmentes darabok és lehet hidegebb melegebb fényűt választani. Akinek ez nem szimpi vannak spotok és támad a LED is akinek bejön hideg fény.
A plafonvilágítással az a baj ha a pultnál állsz vagy fölé hajolsz akkor árnyékot vet de jó lehet oldalról irányfényt használni.

Egy extrém ötlet (még nem csináltunk ilyet így nem biztos tuti :) ) ha szimpi a LED akkor egy vékony valamibe beépíteni és a 30cm fix ablakrész keretre építeni irányba állítva. Ezen azért lehet még agyalni :)

Kamra szekrénynél igen kiesik a keskeny fiók így majd 13cm-el lejjebb kerül a sütő rá a mikróval. A szellőzést a szekrény teljes szélességében egy kb 5cm mély légrés biztosítja vagyis a hátfal ennyivel előbbre van. Ilyenkor fontos a lábazatban is szellőzést biztosítani különösen a hűtőgép érzékeny rá.

Nyújtódeszka az jó kérdés :) Kérdés mekkora a mérete. Van, hogy kisebbet választanak vagy elfér a kamrában a régi hagyományos (ha van kamra :) )de én a Páromnak Tupperes feltekerhetőt vettem igaz ez nem bírja a kést :) Gondolkozász igényel :)

Akkor holnap délután a kép :)
Előzmény: Kompletta (525)
Kompletta Creative Commons License 2010.01.10 0 0 527
Toronysarok??? Hát azt nem tenném. Pedig én is nő vagyok :D (Mert azért a konyhában a nő az úr ;) ) Sehogy nem kifizetődő helykihasználás szempontjából asszem. Még azt is elvetettem, hogy a sarokba toljam a főzőlapot, pedig az jól néz ki. De láttam pár helyen, és mögötte mindig kihasználatlan a tér (legtöbben a parkoló lábasokat tolják oda), meg nehezen is takarítható, plusz alatta sem lehet elég jó szekrényt csinálni az én ízlésemnek. Mindenhogy helyet veszt az ember, vagy nehezen hozzáférhető szegletekkel operál.
Én is kiváncsi leszek, mire juttok :)
Előzmény: boxer-gs (526)
boxer-gs Creative Commons License 2010.01.09 0 0 526
Igen, asszonykám toronysarokról álmodik, én pedig sima toronyra próbálom rávezetni. Kíváncsi leszek, melyikünk győz. :-)
Előzmény: Axióma (524)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!