Tapasztalat- és ötletcsere, a tervek szerint ilyesmi témákban, az ez iránt érdeklődőknek:- Egészséges hozzátáplálás;- Mit hol lehet, érdemes beszerezni IRL és online?- Sütés-főzés bio alapanyagokból, kicsiknek-nagyoknak;- Kész/félész bio bébiételek;- Öko/bio kozmetikumok- Öko-bio tisztítószerek- Szelektív hulladék;- És a többi:)
mzs, az amúgy sem olcsó Ecover cuccokat nem annyira éri meg a dm-ben megvenni. Ahogy nézegettem, most talán a Zöld ABC-nél vannak legjobb áron (1170 ft minden tisztító spray, vízkőoldó, ablaktisztító, általános felülettisztító, stb., a dm-ben ezek 1290.-ért mennek).
Nem tudok sajnos hitelt érdemlő hivatkozást mellékelni, sőt lehet, hogy majd érkezik cáfoltat, de nekem úgy rémlik, hogy a nem bio tisztítószerek közül bizony az Ecover szennyezi legkevésbé az élővizeket, talajt, tehát jobb, mint a Frosch. De lehet, hogy ezt az Ecover szereti csak állítani:) Viszont nekem praktikusságban és hatékonyságban magasan veri az Ecover a -szintén nem olcsó- Froscht, szóval szerintem egy próbát megér, ha úgyis áldozol rá.
az ecover nem bio, csak oko, azaz olyan oko, mint a frosch 98%-os lebomlo cuccok tokre okok dm-ben van a sustainable logo, az jo, amin a nagy X van, azokban meg agressziv anyagok
láttátok, hogy van a dm-ben ecover? ha már, tudom, volt téma, milyen ez a márka? én pont nemrég vásároltam be belőle mosószert, stb. de a sima még nem fogyott el. és nézegettem az eleddig tök ökonak hitt almaecetes tisztítót, és biza semmi ökora utaló jelet nem találtam rajta, a frosch-on sem. lehet, hogy nem is takarítok annyira környezetbarátan, mint hittem???
Eddig nem mertem beírni, nehogy valakit megbotránkoztassak... :-))): lelkesen kipróbáltam a mosódiót, többször is, de aztán hanyagoltam, mert minden ugyanolyan maradt, mint mosás előtt:-). Ráadásul a többszöri felhasználhatóságban is kételkedni kezdtem, mert nekem elsőre is csak egy szétmállott, ragacsos trutyi maradt belőle...
RO-ként csak annyit: nekem ebben az ökobiovegyszernélküli izében az tetszik a legjobban, hogy származási hely: Kína. No, én innentől kicsit szkeptikus vagyok.
Persze előfordulhat, hogy Kínában is állítanak elő környezetbarát módon dolgokat, csak sajnos én abban nem hiszek...
a citrusfélék héjáról: http://tudatosvasarlo.hu/cikkek/1472?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+TudatosVasarlo+%28Tudatos+V%C3%A1s%C3%A1rl%C3%B3+h%C3%ADrek%29
Én is kissé bizalmatlan vagyok vele így ránézésre, azért kérdezem, van-e tapasztalata vele valakinek. :) És még van egy csomó Calgonit tablettám, úgyhogy nem sürgős.. A DM-es nekem nem vált be, sokszor koszosak maradtak az edények.. :(
És mennyire brutál az ára a a mosogatógép tablettának a dm nature-höz képest... Az Ecover 90 ft körül van/db, a dm nature 30 körül, uhh...
tyúkanyó, nekem ez a mosogatógép golyó iszonyat gagyinak tűnik, vagy mondjuk úgy, hogy én ehhez konzervatív vagyok, szerintem a zsíros kajamaradékos edényhalmaznak meg nyers húsos késeknek-vágódeszkának nem jinjang golyósimi kell, hanem anyag, ami feloldja a koszt, de lehet bennem a hiba simán:))
Ezt én is örömmel láttam, bár most nem vettem belőle semmit- mosószert akartam ugyanis, de megláttam a mosódiót és azt vettem. Mosogatógéphez próbáltátok már a mosogatógép golyót? Nézegettem, de még nem mertem venni. Itt a leírása
De ha szirupba teszed, amit melegítesz, az nem főzés? Mindegy, úgy csinálom, hogy: víz, héj bele, felforral, víz leönt, ez háromszor, negyedszer szirup. Te?
Milyen rég hallottam valakit püspökkenyérnek hívni a püspökkenyeret:)
Én vettem a bioboltban (kukoricasziruppal) kandírozott, felkockázott narancshéjat, nyilvánvalóan az év legnagyobb lúzersége 600 ft-ért 15 deka, de nálam max. ennyi fogy sütéshez, és így legalább macera sincs vele.
Köszönöm. (és hahó neked is) Akkor megvan a szombati program, de sebaj, imádom, püspökkenyérbe, bármibe. Citrom is szuper amúgy, csak a mandarinnak van főzés közben ocsmány körömlakk szaga.
Mi is Elmex-gélezünk, hetente egyszer, naponta meg az Elmex fogkrémet használjuk. Nekem egy fogorvos ismerősöm sem ajánlotta a fluort, mert az elvileg méreg és a mai napig nem tudják állítólag, mennyi a biztonságos beviteli mennyiség. Lehet, hogy a fogaknak jót tesz, de ha túladagolják, egy csomó minden mást okozhat. A fogorvos barátnőm szerint az is elég fluorpótlás, amennyit a gyerekek naponta lenyelnek a fogmosáskor a fogkrémből. :-)))
Az www.eletgyongyebiohaz.hu -nál például a lénarancs 590.-/kg, a "rendes" narancs és a citrom 790.-/kg. Nekik van boltjuk a Mammutban, de nekem úgy rémlik, hogy ott a nem lénarancsot 790-nél többért láttam, bár lehet, hogy tévedek. Talán cukrozásra a lénarancs is jó, bár elég vékony a héja, de úgyis csak a fehér nélküli külsőt használod, gondolom. Amúgy a webáruház most ingyen szállít házhoz (3000 ft felett, talán úgy rémlik).
Nem tudjátok, hol kezdődik most a vastag héjú bionarancs? Aktuális nagyon a kandírozott narancshéj, de ha nagyon drága, akkor... izé, akkor kevesebbet csinálok.