Keresés

Részletes keresés

.ETNA. Creative Commons License 2010.01.26 0 0 466
A számok perceket jelentenek, a három leggyakrabban használt programot írom le:

ALAPPROGRAM (3 óra 30 perc) 2 font súlyú (kb 1 kg) kenyérnél
előmelegítés: 20 perc
keverés: 3
dagasztás1: 2
dagasztás2:13 ..... itt van a sípoló jelzés (hátralévő idő:2 óra 57 percnél)
kelesztés1: 45 perc
kelesztés2: 19
kelesztés3: 46
sütés: 62
további 60 percig képes a lejárat után melegentartani.

ALAPPROGRAM (3 óra 20 perc) 1,5 font súlyú (kb 70 dkg-os) kenyérnél
előmelegítés: 17 perc
keverés: 3
dagasztás1: 2
dagasztás2:13 ..... itt van a sípoló jelzés (hátralévő idő:2 óra 50 percnél)
kelesztés1: 45 perc
kelesztés2: 19
kelesztés3: 46
sütés: 55
további 60 percig képes a lejárat után melegentartani.

GYORS (1óra58 perc)
előmelegítés: 5 perc
keverés: 3
dagasztás1: 2
dagasztás2: 20 ..... itt van a sípoló jelzés (hátralévő idő:1 óra 33 percnél)
kelesztés1: --- perc
kelesztés2: 7
kelesztés3: 26
sütés: 55
további 60 percig képes a lejárat után melegentartani.

TÉSZTA (1 óra 50 perc):
előmelegítés: 22 perc
keverés: 3
dagasztás1: 2
dagasztás2: 16 ..... itt van a sípoló jelzés (hátralévő idő:1 óra 12 percnél)
kelesztés1: --- perc
kelesztés2: 45
kelesztés3: 22
sütés: ----
Előzmény: rarala (462)
.ETNA. Creative Commons License 2010.01.26 0 0 465
Ezt egy másik fórumon találtam, beidézem: ."..a Bomann, Hausmeister, Nettech, Nethaus gépeknek azonos a jótállási jegye és a szervizük is. Ebből gondolom, hogy túl sok különbség nincs a gépek között. "

Szintén ezen a fórumon szerepelnek ezek a szervízcímek (nem tudom léteznek-e még, először keress rájuk a neten, hogy feleslegesen ne emeld a telefonszámlád), ezen a linken megtalálod a többi szervíz/alkatrész címet is:

http://209.85.135.132/search?q=cache:aQ-zBGASHq8J:emargit.gportal.hu/gindex.php%3Fpg%3D6209320+keny%C3%A9rs%C3%BCt%C5%91+szerv%C3%ADz&cd=2&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=firefox-a

S. E. C. Kft. Központi szerviz
Háztartási gép, Szórakoztató elektronika
1146 Budapest, Thököly út 46
(1) 422-1545


Bomann – Hausmeister – NetTech – NetHaus forgalmazó:
MT Electric, 2330 Dunaharaszti, Jedlik Ányos u. 16.
Tel.: (1) 289-0641, (20) 357-4734
Fax: (24) 516-430

Clatronic szerviz:
SC-KER Kft. 1201 Budapest Kossuth Lajos utca 33.
tel:1/283-6550, 1/283-6592
Új helyre költöztek: Bp. XIII.k. Pannónia u.46/ a telefonszám változatlan


6720 Szeged Felső-Tiszapart 15. Komat szervíz Bt. tel:62/471-771


Szellem Kft. 06-1/242-22 74 Utánvéttel küldenek alkatrészt.


Steel Bird Kft
1119. Bp. Nándorfejérvári u. 42-44.
Tel: (1) 463-71-63
Utánvéttel is működik.

Nagy-Szerviz BT,
Debrecen, Kígyó u. 19,
T.:52/426-699

Severin szerviz:
III. kerulet Budapest, Vizimolnar u. 32.
Tel.: 06-1-3882728.
Kenyersutogep tartozekokat is lehet venni.

KISGÉP KFT.
Bp.XIII.ker. Pannónia u. 23.
Tel.3494-955
Nyitvatartás: H-Cs 8-17, P-8-13-ig
e-mail:kisgép@chello.hu

Budapest, VII. kerület Garay u.45.
Tel.:06-1-352-8460/158m.

Debreceni szervizcímek:

Solidor kft.
Cegléd u. 11 tel.szám.:06/52/415-834
Cegléd u. 16. tel.szá.:06/52/532-522

Digital-System kft (hivatalos Severin szervíz)
Wesselényi u. 47. tel. szám.: 06/52/530-576

Dekva kft
Víztorony u.17. tel.szám.:06/52/315-444
Előzmény: vörösmacs (463)
.ETNA. Creative Commons License 2010.01.26 0 0 464
Hausmeister HM 1300-asom van és szép formájú, szép barna színű, finom kenyeret süt.

Bár sütőben mióta a gépet megvettük, nem is sütöttem kenyeret, de kétségtelen, hogy soha nem lesz olyan a színe, mint amit a tűzhely sütőjében sütünk, de nézzétek csak meg a bolti kenyeret, hát ahhoz képest a gépben sütött kenyerem tetejének színe egyenesen "fekete":-)))
Előzmény: Hilda65 (459)
vörösmacs Creative Commons License 2010.01.26 0 0 463
Szép napot mindenkinek.Segitséget kérnék5 éve kaptam a gyerekeimtől egy Bomann CB 556 tipusú kenyérsütött.Amit tudom röktön kikellett volna probálnom.de ezt elmulasztottam igy most vettem elő.Kiderült nem indul a keverő lapát csak kattan.keresnék egy szevizett vagy bármelyik szervizbe elvihetem??köszi a választ Üdv vöösmacs
rarala Creative Commons License 2010.01.26 0 0 462
Kérem segítségeteket, a kenyérsütő gépek idő/hőfok diagrammjára volna szükségem, hogy ellenőrizni lehessen a gép sütési ciklusa.
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.25 0 0 461
mi is ilyet használunk, de engem nem zavar, hogy nem barna a teteje

más is mondta, hogy ha színt és kenyérhéjat akar, sütőben kell süsse, és max. dagasztja a gépben
Előzmény: Hilda65 (459)
Do-Di Creative Commons License 2010.01.25 0 0 460
Nekem nagyon bevált a Hausmeister 1300-as, de 2.5 év után a tengelye kissé tönkrement... Felhívtam a szervizt, ahol nem biztattak semmi jóval...majdnem annyiért nyúltak volna hozzá - ki tudja milyen sikerrel - amennyiért egy újat adnak!!Vettem egy ugyanolyan kinézetű gépet /szerintem ugyanaz!/ csak Vinchy néven fut ! Szerintem Te fogtál ki egy rossz darabot! :-(
Előzmény: Hilda65 (459)
Hilda65 Creative Commons License 2010.01.25 0 0 459

Kedves Kenyérsütők!

 

Éppen most néztem, hogy január első napjaiban írtam, a színtelen kenyeret sütő Hausmeister gépemről, amelyiknek se a fólia, se a törölköző, se a kettő kombinációja nem használt.

A Hausmeister bepakoltam a Puntóba és elvittem a szervízbe Békéscsabán, állítólag megjavították, mivel kétlaki életet élek a gépet pénteken (pontosan 18 napja) vittem magammal Szegedre és nagy boldogan másnap megsütöttem a megjavított gépben a kenyeret, ami éppen úgy nézett ki, mintha javítás előtt sütöttem volna. ( A gép az sajnos másmilyen képet mutatott, otthon vettem észre, hogy a csavarhúzóval többször megsértették a szellőzőnyílásokat.

Ekkor már "betelt a pohár" a Hausmeistert kenyerestől visszavittük a vásárlás helyére a szegedi Media Markt-ba, ahol azóta ismételten javítják...

 

Én pedig várok...

Van-e valaki, aki a Hausmesister 1301 típussal elégedett?

Ha cserét ajánlanak majd, milyen gépet válasszak, bízzak a Hausmeisterben, mert én csak véletlenül fogtam ki egy selejtes gépet?

 

Köszönettel:

Hilda

ágika1 Creative Commons License 2010.01.23 0 0 458
Kombináld az alufóliát a törülközővel!
.ETNA. Creative Commons License 2010.01.14 0 0 457
Nincs mit, remélem sikerül valamelyik módszerrel "pirulást" elérni:-) Korábban olvastam itt a fórumon egy alufóliás megoldásról is ...
Előzmény: ujvarosinekata (456)
ujvarosinekata Creative Commons License 2010.01.13 0 0 456

Szia!

Megpróbálom legközelebb,habár normál alakú,és nem sokkal lóg ki a tartóból vagy miből:)Azért hátha...Most olvastam,hogy valaki letakarja a kukkoló nyílást is egy vastag törülközővel.Ezt is kipróbálom...

Köszi még1x:Kata

Előzmény: .ETNA. (455)
.ETNA. Creative Commons License 2010.01.13 0 0 455
Szia!

Tényleg el sem tudom képzelni, hogy miét nem süti meg rendesen. Volt, aki felvetette itt a fórumon, hogy talán túl magas a kenyér... nem tudom, az én kenyerem (1 kg-osat szoktam sütni) is mindig magas és mégis szépen megsül a teteje, pedig csak egy Hausmeisterem van.

Esetleg próbáld ki, hogy csak egy kis kenyeret csinálsz (ami nem jön fel olyan magasra stb.), mondjuk egy fél kilósat, vagy legalább is az eddig sütött kenyér felét. Ez egyszerű is, hiszen mindenből csak a fele kell.... hátha...
Előzmény: ujvarosinekata (454)
ujvarosinekata Creative Commons License 2010.01.13 0 0 454

Sziasztok!

Karira kaptam a férjemtől egy Sencor típusú kenyérsütő gépet.nagyon jó,már többször sütöttem kenyeret és egyszer már egy foszlós kalács receptet is kipróbáltam,az is jó lett.Egyetlen(de nekem nagy)problémám,hogy nagyon hókadt fehér marad a héja,főleg felül,de még dark programon is.Mi az oka,mit lehet tenni?Vagy a gépem rossz?

Nagyon +köszönném a választ.

Kata

Macküsajt Creative Commons License 2010.01.09 0 0 453
Sziasztok! Nincs valakinek Salco tipusú kenyérsütő géphez használati utasitása? Épitkezés után valahová elkeveredett és most nem tudjuk használni. Ha valaki esetleg beszkennelné és elküldené azt megköszönném.
.ETNA. Creative Commons License 2010.01.08 0 0 452
Nah, erre most látom, hogy átment mind a két hsz:-)))))
.ETNA. Creative Commons License 2010.01.08 0 0 451
Írtam az előbb és nem ment át, ezért újra leírom:-))

Az öcsém is így járt, a receptük rossz volt, bár azóta sem értem, hogy ez hogyan lehetséges, de a tények ezt támasztják alá.

Azóta van normális kenyerük, amióta az én gépem használatijában szereplő receptek alapján készítik. Korábban beírtam már az alapreceptet, olvass vissza és próbáld ki... hátha:-)
Előzmény: kicsicicamica (448)
.ETNA. Creative Commons License 2010.01.08 0 0 450
Szívesen, egyébként az öcsém is így járt, egyszerűen rossz volt a recept (bár azóta sem értem, hogy ez hogy lehet, de hát a tények ezt igazolják). Azóta van normális kenyerük, amióta az én gépem használatijában szereplő receptek alapján csinálják ők is a kenyeret. Olvass vissza, korábban bemásoltam az alapreceptet, talán próbáld ki... hátha:-)
Előzmény: kicsicicamica (448)
.ETNA. Creative Commons License 2010.01.08 0 0 449
Szívesen, egyébként az öcsém is így járt, egyszerűen rossz volt a recept (bár azóta sem értem, hogy ez hogy lehet, de hát a tények ezt igazolják). Azóta van normális kenyerük, amióta az én gépem használatijában szereplő receptek alapján csinálják ők is a kenyeret. Olvass vissza, korábban bemásoltam az alapreceptet, talán próbáld ki... hátha:-)
Előzmény: kicsicicamica (448)
kicsicicamica Creative Commons License 2010.01.08 0 0 448
köszi a választ, még csak a használati utasításban kapott recepteket próbáltam, de szigorúan az előírt mennyiségeket adtam hozzá.
mégsem volt jó.
Előzmény: .ETNA. (444)
.ETNA. Creative Commons License 2010.01.07 0 0 447
Most már tényleg le fogom fotózni az egyik kenyeret és felteszem ide, már az is eszembe jutott, hogy ami nekem szépséges-tökéletes kenyér, másnak lehet, hogy nem is lenne az?? Hm... No, majd a fotók alapján eldöntitek:-)
.ETNA. Creative Commons License 2010.01.07 0 0 446
Háát passzolok, tényleg nem tudom ..

Esetleg az élesztő??? Ha mindent az alaprecept szerint csináltál, jó volt a liszt is, akkor csak az élesztőre tudok gondolni.

Igaz, hogy nem emlékszem pontosan, hogy melyik élesztőnél éppen milyen hibája volt a kenyérnek, de vagy összeesett, vagy fel se jött stb.stb., tehát azt biztosan állíthatom, hogy egyik zacskós élesztővel sem sikerült olyan kenyeret sütni, mint a SAFT-tal. A Saft-ból mindig egy-két tucatot szoktam venni egyszerre a Metroban, vagy a Corában, kb. 75 Ft/zacsi körül szokott lenni az ára.

Hogy őszinte legyek én zacskós élesztőből csak és kizárólag ezt használom, így a többiről csak a feledés homályába vesző "emlékeim" vannak, vagyis tulajdonképpen nincsenek:-) Ezért nem tudom biztosan megmondani mi lehetett a gond, inkább csak tippeltem.
Előzmény: Attila58 (445)
Attila58 Creative Commons License 2010.01.07 0 0 445

ETNA.

Ugyanugy csináltam mindent ahogy leirtad a 370- hsz,  de  a teteje  nem olyan sima hanem hepehupás .Sima liszt +teljes kiörlésüvel kevertem stb stb  .

Mondjuk az élesztö az zacskos volt de nem saft.

Szerinted mi a gond?

kösszi

Előzmény: .ETNA. (444)
.ETNA. Creative Commons License 2010.01.07 0 0 444
Szia ! Nézd meg, hogy a 440-es hozzászólásomban hivatkozott korábbi hsz-ekben írt receptek szerint készíted-e a kenyered. A hozzávalók mennyisége a legfontosabb és persze az élesztő.

Ha csak teljes kiőrlésű kenyeret sütsz teljes kiőrl. progin, akkor zömök, tömör kenyeret kapsz ez a liszt tulajdonságaiból adódik - így ez ilyenkor természetes.

De ha alap, vagy gyors progin készíted a fehér+teljes kiőrl. liszttek keverékéből (vagy sima fehér lisztből) a kenyered, és betartod a receptben megadott víz, liszt, élesztő mennyiséget.... akkor (ha csak nem hibás a géped) nem lehet gond.

Némelyik kenyérsütő használati utasításában olyan vacak receptek vannak, hogy ihaj..
Előzmény: kicsicicamica (443)
kicsicicamica Creative Commons License 2010.01.06 0 0 443
sziasztok!

tudnátok tanácsot adni nekem arra vonatkozólag, hogy hogyan lehetne a kenyerem lazább?
mert fura módon akármivel próbálkozok, nehéz és tömör kenyeret sikerült eddig sütnöm.
Cumbi Y17DT Creative Commons License 2010.01.06 0 0 442
Köszi Etna és Bubó Bubó.
Előzmény: .ETNA. (439)
.ETNA. Creative Commons License 2010.01.06 0 0 441
Szerintem sem igazán számít, bár a kétlapos - elvileg - alaposabban kever?? - talán, nem tudom, egykarosom még nem volt, de mivel a kétkaros szuper... ha már lehet választani, inkább ezt választanám a későbbiekben is:-)

Az egykarosban azt hiszem kisebb a maximálisan süthető kg-os kenyér???
Egyébként ahogy itt olvasgattam a hsz-ekben, a legtöbben kilós kenyeret szoktunk sütni.

Az 1 kg-os alaprecepteket: fehér búza liszt teljeskiőrlésűvel keverve és a csak teljes kiőrlésű lisztből készülő kenyérhez valót is beírtam korábban. Ha kisebb kenyeret süthet valaki a gépén, elegendő ezt a receptet, ill. minden hozzávalót arányosan lecsökkenteni.

Ja és a kenyérsütők többségének használatijában lb-ben (fontban) adják meg a kenyér súlyát, a váltószám 0,45. Magyarán egy kétfontos kenyér 90 dkg-os - tehát nem is 1 kg-osra, hanem 2 fontos - 90 dkg-osra vonatkoznak az alapreceptjeim:-)
Előzmény: ágika1 (435)
.ETNA. Creative Commons License 2010.01.06 0 0 440
Kedves Siletto, nem másolnám be újra a recepteket, de beírom a hozzászólásaim számát, légy szíves olvass vissza, az alább megadott hozzászólásaimból kimásolhatod a recepteket:

413-as hsz.

377-esben receptek: francia, barackos, tejes, tojásos és európai fekete kenyér

370-esben: alaprecept az 1 kg-os kenyérhez, továbbá ebben leírtam a pizza (langallo, pompos - ugyanaz a tészta) receptjét, bemásoltam egy kakaós kalács receptet és

szinten a 370-es hozzászólásban írtam le a saját "fejlesztésű" :-) karácsonyi édes, fűszeres kenyerem receptjét is - ezt idén csináltam először, de egészen fini és illatos lett:-)

359-esben fotó a bekészített hozzávalókról és a pizzához megdagasztott-kelesztett tésztáról

353-asban a lisztekről írtam

Tanácsok, receptek: 300, 302, 305-ös hozzászólás

291-esben receptek: olasz és fűszeres kenyérhez.
Előzmény: Stiletto (434)
.ETNA. Creative Commons License 2010.01.06 0 0 439
Olvasd el a 400-as hozzászólásom, ebben egy hasonló kérdésre már leírtam, hogy - szerintem - mire figyelj a vásárláskor!!!!!!!
Előzmény: Cumbi Y17DT (437)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.06 0 0 438
ne kapd fel a vizet, inkább olvass vissza, a "Mindennapi kenyerünk" c. - most nem nagyon pörgős topikot is ajánlom
Előzmény: Cumbi Y17DT (437)
Cumbi Y17DT Creative Commons License 2010.01.06 0 0 437
Látom senki nem akar érteni a gépekhez. Azért köszi.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!