Elkepesztonek tartom, hogy ma 1 TB befizetore 1 db nyugdijas jut, s ma a nyugdijak 1/4-et hitelekbol fizetik. Hihetetlen, de a nagy partok az aberralt 13. havi nyugdijon egyeznek, mint garancian kozben a nyugdijasok nemcsak a mat, hanem a jovot is felzabaljak!
Kovetelem a nyugdijak radikalis csokkenteset addig, amig arra a befizetesek fedezetet nyujtanak, es a nyugdijak teljesen uj munkaido- es gyermekaranyos elosztasat!
Vedjuk meg a jovonket es a jelenunket a partok kepmutato es hazug garanciajatol!
jah kérem, ha jogerős bírói itélettel "másfél év felfüggesztett börtönre itélt" bűnözőt akarnak a magánszférában foglakoztatni, akit "hatalommal való visszaéléssel " itéltek el , és újabb perek vannak ellene folyamatban, akkor abban az országban a gazdaság nem csak "hibernált állapotba", de halott lesz.
"téged is csak maximum csak túristaként engednek be Svájcba"
OK laja. 1978-ban több "született svájci" ( ha már ennyire otthonos vagy Svájcban, tudod , hogy ez mit jelent ott ) próbált rábeszélni , maradjak ott náluk és kezességet is vállalt volna értem és azt is felajánlották, hogy a Vöröskereszttel kiviteteik az itthonhagyott fiamat is. - no de mind1.
Laja, Áruljátok már el nékem, ha ti ennyire "Ász"-ok vagytok, akkor hogyan vihettétek már megint az elmúlt öt évben a "béka segge alá" ezt az országot? (ilyenklor, nem ég az orcátok? )
'- a ma fiatal aktívak csak a mostaniaknál sokkal kisebb reálértékű nyugdíjakra számíthatnak. Ez egyszerűen nem lehet másképpen, ez szimpla számszaki kérdés.'
Azaz csőd, merthogy hiába talpal egy fiatal 45 éven át hogy az átlag 2x fizesse be és két átlagtorta jusson majd nyugdíjaskorában, ha az átlagtorta addigra harmadakkora lesz. Csőd ez így is, nem fog belefeccölni sokat senki, ez is tisztán számszaki kérdés. Nemhiába írta le Keynes 1939ben azt, hogy ha felborul a munkaerőpiacra be és kilépők közötti egyensúly akkor az ördög elvisz bármilyen nyugdíjrendszert.
most már a balos sajtó sem a régi, érzik hogy valakinek el kell vinnie a főnyereményt: a világ legnagyobb trágyadombját. Szvsz az esetleges fidesz nyerés után kezdenek el ugrálni.
így van a feketegazdaság mértéke kb 30% lehet, ha erre érvényesíteni tudnád az 50% redisztribúciót, az kb plusz 3,000 mrd bevétel keletkezne
na most már csak azt kell kitalálni, mivel győzöd meg a minimálbér+30-40 svarc pénzt kereső sokszázezer embert hogy a fekete jövedeleme felét adja oda neked, vagy valamelyik vastag fuxos kamurokinak
ha ez nem megy, akkor legalább azt mondd meg, a kb másfél milla svarcoló-minimálbéres közül hogy válogatjuk ki effektíven és gyorsan a nagytételben csalókat
(segítek, az apeh eddigi csúcsteljesítménye 10,000 vagyonosodási volt, azt is szarul csinálták....)
Breien, ezzel teljes mértékben egyetértek veled, az időskori gondoskodás bármely formája nem egy leányálom. Ezt csak az tudja, aki benne van. A "hallottam, meg tudom" ismeret meg nem mérvadó. Csinálni és beszélni róla, nem ugyanaz.
A családban azért kell az ilyen esetekben mindenkinek kivenni a részét. Amikor a sógornőm már nem bírta idegekkel az apósom rigojáit ( agyvérzés után talpra állítottuk fizikailag, szellemileg még 14 évig elviseltük a leépíülését, mert lehet, hogy mi az Ő korában még rosszabbak leszünk. ) elhoztuk magunkhoz, hogy a sógornőm kipihenje magát. Ha már 10 percet késtem az ebéddel, akkor már azzal fogadta a nejem, hogy "éheztetem" . Még szerencse, hogy meg tudtam oldani, hogy haza menjek ebédet adni neki. Még mindig jobban jártunk, mintha a jobb oldala lebénulva maradt volna, amit egy éves kemény munkával annyira helyre hoztunk, hogy mindvégig bot nélkül tudott járni. ( mindvégig a saját házában élt, ahol felnevelte a lányait )
Marsi, valóban, nagyon jó gondolat, miért is nem lehetne a saját portáján söprögetnie annak akinek ez a kötelessége? És még haszon is lenne belőle!? Mindkét oldalt letámadni és lenne pénz a kasszában, de ki tegye? Főleg most, ilyet felvállalni? Szerintem ezt vesd fel egy fél év múlva, hátha lesz foganatja!!:((
Marsi, én a nagynénémen keresztül láttam azt a folyamatot, melynek a vége a szoc. otthoni ellátás. Kezdődik a napi segítséggel, gondozónői látogatással, majd ápolói besegítéssel, végül az ellátóra akkora fizikai és pszichikai teher hárul az ellátási feladat megoldása miatt, hogy lassan Ő is belerokkan. Nagyon nehéz dolgok ezek és mindegyik egyéni tragédiai is egyben. Nyugdíjasnak lenni nem mindig leányálom, ezekről itt nemigen beszélünk, pedig az ilyen gond több, mint a paraziták problémái. Azokat ki lehet vágni a rendszerből, de az ápoltakat nem.
,,Ha az elsíbolás több mint az éves nyugdíjkassza, akkor más irányba is kellene néha néznünk. " Nem lehetne egyszerre mindkét irányba ? Azért rendesen lehetne fejlődni abból,ami megmaradna,bejönne.
Abroszka, nemrég olvastam valahol, hogy az állam bevételkiesése több milliárdra tehető a mai időkben, és ezt az állam nem tudja behajtani. Lelke rajta, de ezért ne már a nyugdíjasokat büntessük kérem szépen. Ha az elsíbolás több mint az éves nyugdíjkassza, akkor más irányba is kellene néha néznünk. Ha így marad a helyzet, akkor tényleg nyuggerkommandónak kell rendet tennie a végén, amit BabaLaci bátyánk már hiányolt is lentebb már. ::))
,,A szoc. otthonok a legújabb rendelkezések szerint az ilyen igénylőt kötelesek felvenni, főleg akkor, ha már elmúlt 80 éves."
Beszélgettünk a családdal erről,de mivel a feleségem szülei is nyugdíjasok,nem gondoltak arra komolyabban,hogy otthonba vigyék a mamát. Ha még dolgoznának,akkor más lenne a kép.