Az én számaim teljesen stimmelnek,már nem azért. Pia,cigi..Delawerből Outletből hozatom,ott sokkal olcsóbb.Egy doboz pall mall 3,8 dollárra jön ki,és egy 24-es karton Beck's,amit venni szoktam,az pedig 22 dollár asszem,vagy 23 talán. A rent az pedig,ahogy mondtam havi 120$ dollár,és eltaláltad,pontosabban 6-en élünk egy lakásban,illetve házban.3 ember a földszinten,3 ember az emeleten. Az electric most jött meg,93 dollár volt,osztva 6-al az 15.5$. Telefonon nincsen vezetékes,mert mindenkinek mobilja van.Az internet is meg van oldva. Jah és kocsink az nincsen.Az azért sok spórolás.Buszozunk inkább,olcsóbb.
Nem akarunk letelepedni itt,csak melózni jöttünk ki.
Szóval,hidd el,meg lehet ezt oldani olcsón,ha nagyon akarod. ;)
Na jó.Ez csak a kaja,pia,cigi ilyenek.Amúgy nem a híd alatt,csak nem jó környéken. :P 300$ + rent az még havi 120 $ meg rezsi az fejenként volt eddig 25 $..viszont most jön a tél. :D Na jó,akkor mondjuk hogy 500 $ dollár,ha rezsi meg rent is benne van.
Ja, lakótárs is felhívta a mai hirdetést, kb 40-en telefonáltak abból 8 megy interjúra csak honap.
Nem tom miért kell megemlíteni a Mekit, az a legolcsóbb, legmocskosabb kaja a világon, annál olcsóbb csak a kínai. Az összes gyorsétterem egy méregfőzde, ébredjünk már fel.
Én jól beszélek angolul, de kb semmit nem ér az ember vele, mert csak magyar contractor veszi fel, akkor meg csak a magyar kell. Kb napi 3-4 mondatot beszélek a helyi super-rel hogy van 2-3 kérdés és ennyi.
Bentlakáson soha nem kell fizetni a kajáért, mert a zsidó nem enged be csak kósher kaját a házába.
Meg aztán el lehet menni zsidó pékségbe is dolgozni 4.50-ért óránként.
Lényeg a lényeg, kell egy barát vagy családtag, hogy értelmesen el tudj kezdeni valahol.
Szerintem mindenképp érdemes kijönni.Én egy barátomon keresztül kaptam munkát itt kinn,ők viszont egy zsidó nénin keresztül valahonnan New Yorkból.Szóval nem lehetetlen,ha tudsz angolul.Ha nem tudsz angolul,akkor feküdj rá nagyon,mert én úgy jöttem ki hogy nem nagyon ment és most marha nehéz még mindig megérteni.Most kezdem csak úgy nagyjából.De eleinte a közérzetem is rossz volt ez miatt.Most már azért jóval jobb. Munkánál próbálkozz agency-ket keresni New Yorkban,azok általában közvetítenek neked valami melót,ami elég ahhoz hogy megélj.Aztán lehet tovább lépni kicsit és körbenézni.Az egyik srác akivel együtt lakom most,ő így jött ide,ahol most dolgozom valami brooklyni agency közvetítette ki. Megélhetés.Nekem kijön havi 200-300 dollárból.És abból tudok Mekibe,Pat's-be,kínai étteremben is enni simán heti többször.Boltokban nem olyan vészesek a dolgok.Walmartban 60 dollárból úgy be tudok vásárolni,zöldség,gyümölcs,felvágott,mindenféle hogy elég 2 hétre simán. Attól függ végülis hova mész.Mert pl itt New Yerseyben van 7% tax majdnem mindenen,az azért megdobja az árat. Meg a cigi drága. :D Nem tudom h dohányzól-e,de itt egy marbi(ebben az államban) $8.34 plus tax.
Na remélem valami képet azért alkottam neked az egészről!
Január végén utazom New Yorkba egy hétvégére New Jerseyből,mert egy ismerősöm meglátogat és az érdekelne,hogy tud-e valaki valami olcsó szállást ajánlani nekem valahol a JFK közelében?Illetve az érdekelne még,hogy Manhattan-en kívül mit érdemes még megnézni New Yorkban?És mivel érdemes utazni?Taxi,metró?
Sziasztok látom hogy amerikába nem túl jók a munkanélküliségi adatok de szerintetek érdemes kimenni? Mennyire egyszerű melót találni? Mennyiből lehet kijönni havonta kb?
Aki teheti, az ne utazzon USA-ba tvaszig, mert irtózatosan nehéz tél lessz. Munka szinte alig van, akármilyen munkakörben. Nőknek könnyebb, de az építőipar behalt.
Hello Látom már régebben írtál ide én majd januárban szeretnék kimenni ha minden jól megy. Valamit tudnál mesélni az eddigi tapasztalataid alapján? Minimum mennyi pénzel lenne érdemes belevágni?
Kedves Jószándékú Olvasók! Segítséget szeretnék kérni Magyarországról! Két kisgyermekes, nehéz anyagi körülmények között élő család vagyunk. Én jelenleg gyes-en, a férjem sajnos beteg, nincs munkája...Önhibánkon kívül hamarosan kikapcsolják a villanyunkat, mert ellenőrzésnél kiderült, hogy valaki régen megbontotta a fővezetéket... vagy kicseréltetjük vagy kikapcsolják... több mint 100.000 ft-ba kerülne a csere, amire sajnos nincs pénzünk...! Nagyon aggódom a gyerekek miatt!! Villannyal melegítem a fürdővizet, így főzök...nem tudom mi lesz!!!Kérem, ha valaki kevéssel is,de hozzá tud járulni,hogy összegyüljön ez a pénz... legyen kedves segítsen! Sajnos a kis tartalékolt tüzelőnk is elfogy lassan...enni is alig jut... ha valaki tud, a gyermekeimre tekintettel kérem szépen segítsen rajtunk!!! A választ az e-mail címemre szeretném kérni...!!Az Úr áldását kérve köszönettel :
Tudna esetleg nekem valaki segíteni zenei ügyben? Ugynanis Bécsbe járok a Zeneakadémiára és már régóta nézegettem a New Yorki iskolákat hogy hol lehet valamiféle csereprogramot találni de eddig nem sok sikerrel jártam!
Ha valaki bármit tudna ezzel kapcsolatban segíteni akkor az email címem: benczecs@mailbox.hu
Sziasztok!Jövőhéten utazom New York-ba lehetőségeket keresek,minden téren mert eléggé tapasztalatlan vagyok,azt hiszem minden téren,és minden jó tanácsot megfogadok.
A Boro Parkban, Brooklynban, asszem 53. vagy 54. utcán élő Kati telszámára lenne szükségem, aki 2 egymás melletti basementben is ad ki ágyakat. Régen laktam ott, ha egyszer kirándulni visszamegyek, benéznék oda is. Fort Hamilton Parkway megálló közelében (W line) Tud valaki róla?
egyetértünk,bár engem egyes kinti magyarok jobban fel tudnak húzni mint a szerecsenek egyike másika , rettentő önző fajta lettünk , a magyarokat lassan csak a magyargyűlölet tartja össze , tisztelet a kivételnek
Szeptember közepén mennék ki new york. A követlkező dolgokról szeretenkék információt kérni?
Mivel hosszabb ideig fogo kint tartozkodni keresgéltem a neten lakásokat 2 főre, de nem sokat találtam, jobban csak hostelek, motelek stb. Szóval ha valaki tudna olyan weboldalt amelyik nem a turistákat célozza meg, azt megköszönném. Estleg hasznos lenne újság cím is, mivel az első napokban biztosítva lesz a szállásom, és lenne időm újsághirdetésből is keresgélni.
Érdekelne még, hogy a tömegközlekedésnél a bérlet az a bizonyos"Metrocard" és ez egyaránt jó buszra , metro, stb?
Valamint érdekelne az is, hogy melyik mobilszolgáltatónál érdemes sim káártyát venni?