Ki látja a képeket, mert én egyet sem látok! Lehet, hogy csökkenteni kell a képméretet és kevesével kell feltenni! Légyszíves; küldd el magánban, úgy nem kell méretet csökkenteni és mindent látok! Részemről összetévesztettem a Kynast a Honda Pas-sal, így jól jönnének a képek az átértékeléshez! Ha görgőket találtál erőátvitelhez, akkor vagy excenteres - szabadonfutós, vagy röpsúlyos - kúpos pályát is keress hozzá! A motor hagyományos, kefés (egyfázisú), vagy kefe nélküli ("három fázisú")? Mit mértél a potméteren? Esetleg ide lehetne bekötni egy gázkart a robogós üzemhez!
Bocsánat a sok képért,de szerintem nem sok ilyet láttunk még érdekes lehet másoknak is. Tehát a nyomatékérzékelő egy potméter amivel szépen be lehet állítani mekkora pedál erőnél kapcsolja a motort,a sebességérzékelő pedig egy fémérzékelő ami a belső fogazású bolygómű kerék külsején figyeli a fordulatot.Ami nagyon érdekes volt számomra a motor fordulatszámát csökkentő "bolygómű",de nem fogaskerekes hanem csapágyszerű görgők.
eddig is bicikli ként volt használva meg van egy pár ilyen a faluban olyannak is akinek még vezetői engedélye sincs,és a rendőr még annak sem szól. kösz az infót és a felvilágosítást.
Ami működik, azt használni is lehet! (hogy szabad-e; arról megoszlanak a vélemények) Más kérdés az, hogy nem elfogadott jelzés! Bővebben kifejtve kerékpáron csak a karjelzés elfogadott az irányváltoztatási szándék jelzésére! Sokszor kiegészítő jelzésként használom az indexet is, de önmagában soha! Irányjelzőinken ha van zümmer; akkor a gyalogos is odafigyel ránk! Engem még nem maceráltak a csengőért; de ha egyszer megteszik, akkor nyomban beépítek egy olyan elektromos csengőt, amilyet használnak a lakásokban is! Kíváncsi vagyok rá, hogy arra mit lép a rend szigorú őre!
Nem szükségszerű, mert egy barátommal már kiértékeltük! Biztos, hogy nem sértődik meg érte; ha elárulom, hogy ő meg vibrátorkezelő! Mint írtam is; a 16A 48V esetén közel 800W, s ez a masina mozgásán is érzékelhető! Természetesen a hatóság bekeményítésével majd kell a bukó és a biztosítás is, de lesz nekünk rendszámunk is, hogy örömünk ne legyen felhőtlen! Kiutat jelenthetne az elektronika korlátozása 300W-ra, de szerintem ezt a kiskaput is be fogják zárni a pénzimádó jogalkotóink! Ne törjük ezen a fejünket, ne adjunk nekik tippeket, sarccolásban úgyis felülmúlhatatlanok! Kérj az előző tulajdonostól egy elismervényt, mely szerint eladta neked 300W-os elektromos kerékpárját! Nem kell ennél kissebb teljesítményt feltüntetni, s ez legalább hihetőnek tűnik! Alvázszáma a kesztyűtartó alatti burkolaton lévő kis ablak kiszedése után látható, a motorszáma az, amit a kerekén megtaláltál! Két tanu aláírásával az írás hiteles! Régebben az adás-vételi szerződés automatikusan illetékköteles volt, ezért mindig elismervényt írtunk az irat megnevezésére! Legyen nálad láthatósági mellény, s legyen jó a világítás! A kürt és az irányjelző kerékpáron nem elfogadott jelzés, szőrös szívű közeg követelheti a csengőt, az első és hátsó keréken 2-2db sárga fényvisszaverőt és a hátsó piros prizmát is!
Tetszene a címed, ha a gyakran használt, ritkán mosott helyett ápoltra utalna! A vezérlőn lévő jelőlés a 800W-ot engedélyező áramkorlátot mutatja (16A x 48V)! Ne félj, ha sor kerül rá; nem azt nézik, hogy mi van odaírva! Egyébként 120 fokos fázis-eltolású, tehát a gyakrabban használt motor és vezérlő, így még ebben is szerencséd van! A kissebbik doboz valóban feszültség-átalakító; 12V-os fogyasztók áramellátására alkalmas 10A terhelési határig! Ezekhez az olcsó járművekhez nem használnak alapozó festékeket, ezért rozsdál hamar a fém és ezért annyira sérülékeny a fényezés!
így van az csak karcolás, bár olyan filces karcolás, mindegy a biztonság kedvéért még dörzsölök rajta, és behúzom a 180 -ast.és nem kell sisak és biztosítás sem.
itt a Lofty vezérlés mind a két doboza Na én csináltam közelit is mert én tényleg nem értem ezeket a számokat. a motorján nem találtam számot vagy már le kopott vagy nem volt rajta.
A Lofty fém részeinek a festésén ne csodálkozz.Nem kell ahoz Off-road használat.Nekem 4 honapos korában már jöttek ki a rozsdafoltok.Egyesek szerint szállitás közben a sos tengeri pára megkezdi már az amugysem alapos felületkezelést.
ami nekem van aksi az zárt rendszerű, és még nem tapasztaltam semmilyen gyengülést, de max az 30. töltésnél tartok, szóval ez nem játszik
az aksi mérete befolyásolja hogy mekkora árammal sütehető ki büntetlenül, NiCD nagyáramút lehet 3C vel sütni, ólmosakat nem lenne szabad 1C nél nagyobb árammal sütni, a megadott Ah érték általában a 0.1C kisütésre vonatkozik
az 1C azt jelenti hogy mondjuk 10Ah-s aksi esetén 10A, tehát annyi A amennyi Ah a kapacitása
a feszültségesés oka az, hogy az akkumulátornak van belső ellenállása, amikor nagyon kis ellenállás kerül a kapcsok közé, akkor az akkumulátor belső ellenállásán is áthaladó áram feszültsége nagyot esik a belső ellenálláson, pusztán az arányok miatt, így a külső ellenállásra (fogyasztóra) kevesebb jut*
ugyanez az oka a tényleges kapacitás csökkenésének is a nagy kisütőáramok esetén, tehát ilyenkor egyszerűen elmegy az energia nagy része az akkumulátor belső ellenállásának a fűtésére, amellett hogy a nagy áramtól sérülhet a lemezek felszíne, ami meg maradanadó is lehet
* tehát pl a terhelőellenállás 0,8ohm, a belső meg legyen 0.3ohm (csak hasraütök), akkor a 24V telepfeszültség hatására az 1.1ohm teljes ellenálláson 21,81A folyik keresztül, és a fesz az ellenállások arányában oszlik meg, tehát 0,3/1,1 része a belsőre (6.54V), és 0,8/1,1 része a külsőre, vagyis 17,45V esik
Már indulok haza, majd holnap folytatjuk! A multiméter egy többfunkciós digitális műszer, melyet 500Ft-tól meg lehet vásárolni a legtöbb elektromos szaküzletben és kínai boltban. Kezelését 2 perc alatt elsajátítod, de szerintem ismered! Azon a vékony vezetéken valószínű, hogy a sebességkijelzőhöz lehet csatlakozni! Általában + és a gázkar állásának megfelelően egyre erősödő feszültség jön ki rajta!
Akkor az elfogadhato,foleg ilyen aramfelvetel mellett.Hany toltes utan veheto eszre a gyengules? Most megint egy furat kerdezek:ezeknel az akkuknal ekkora aramfelvetelnel van olyan a merules soran,hogy hirtelen esik a feszultseg?
most már végkép örülök hogy ezek megmaradtak.na most ez a suhanóm ezt akartam gyorsabbra a számok alapján nem igazán értem de ez tuti hogy nem jó arra hogy gyorsabb legyen ez tud 24 km/h van az a zöld vezeték szabadon egy szál így fotó alapján nem tudnád megálapítani mi lehet mert én nem tudom a vezérlésből jön ki. Jövök nem sokára a Loftyval is.
zselés (vagy milyen szóval zárt rendszerű, karbantartásmentes) ólomakkumulátor, 80%os kisütés mellett kb 350 ciklus a nagyon spéci meghajtóaksi, ami 2x annyiba kerül az bírja 700 ciklusig
az élettartam atól függ hányszor sütik ki és töltik fel
Sok akkutöltő megdöglött már attól, hogy nem volt hálózatra csatlakoztatáskor rajta az akkun a töltővezetékje. Magamban azt gondolom, hogy amikor ezerrel tölt, akkor nem szabad megszakítani az akkumulátor felöli oldalon a csatlakozást, mert akkor keletkeznek hatalmas feszültségcsúcsok, de az óvatosság arra int, hogy csak akkor dugjuk be a töltőt a 220-ba, ha előtte az akkura csatlakoztunk és csak akkor szakítsuk meg az akkuval a kapcsolatot, ha már a 220-ból kihúztuk! Szétcsavarozott akkupakkal azért lenne jó tölteni, mert töltés közben közvetlenül tudnád multiméterrel mérni a pakk teljes feszültségét (ami max. 60V lehet) és az egyes akkuk feszültségét is, külön-külön; hogy mennyire kúsznak el egymástól az akkuk!
Meg jo,hogy vannak olyan emberek akik hamar feladjak,vagy el sem kezdik a problemas jargany javitasat,es jo aron meg lehet szerezni,az ilyen magunkfajtaknak. dube:akkor Te lattal mar ilyen erzekelot szetszedve,na reggel nekiesek,mert egyre kivancsibb vagyok. Az en jarganyomat is kintrol "lomoltak",30000-ert vettem. Tudom,hogy orult gondolat,de egy uzemanyagcellat birnek elviselni.A multkor lattam egy musort,ahol egy motor mukodott alkohollal igy. Meg arra lennek kivancsi,hogy egy kb.300 w-os kerekpar,ami 9 Ah koruli akkuval megy meddig birja az akkuja elettartamra.Gondolom 10 A koruli az aramfelvetel.
akié volt az vett magának újat és csak ennyi hiányzott neki az árából pecázni használta és azért ilyen gány az alja. na most egy kicsit összekavarodtam nem igazán értem mit jelent pontosan a nyitott akkupakk?és hogy aközben hogyan tudom ellenőrizni a töltést? ja amúgy már én számtalanszor lehúztam a suhanót az akkuról de ezekszerint megmaradt viszont tévedésből már a loftyt is vagy kétszer.az asszonyom mondta hogy úgy nem szabad de most már tényleg figyelni fogok még a végén bedöglik. kiszedek ott a vezérlésnél mindent lefotózok meg lehet hogy amúgy is vezeték igazgatásra szorul.
Nagyon baráti ár, ugyancsak meg lehetett szorulva a tulajdonos, hogy annyiért oda adta! Ha két dobozka van ott, akkor fényképezd légyszíves mindkettőt! Nagy valószínűséggel az egyik feszültség-átalakító, segítségével 12V-os fogyasztókat használhatsz! Egyszer nyitott akkupakkal kellene töltened, hogy közben tudd ellenőrizni a töltőt is, az akkuk szimmetrikus töltődését is! Töltés közben le ne húzd az akkupakkról a csatlakozót, mert kinyírja a töltőt az így felugró feszültség!
igen a loftyt vettem 25000 ér, nagyon hirtelen gyorsul és megy majd 40 et most oda van nem tudom le fotózni csak 6 után ha haza ér lövök róla egy pár fotót a vezérlésről,de úgy emlékszem amikor takarítottam hogy abba két dobozka is van a suhanóba csak egy. 6 után jövök a fotókkal.