Keresés

Részletes keresés

bubbone Creative Commons License 2009.10.22 0 0 45
SZiasztok,
Hasonlo problemank volt, rovid tavon segitett szilvale, laevolac. Nalunk 2 eves kor elott kezdodott, mi azt lattuk, hogy egyszeruen elvezte, hogy tudja kontrollalni a szeklet tartast. Szobatisztasagot nem eroltettuk, tesoja nem szuletett , tudom lehet meg sok minden mas, de mi csak erre tudtunk kovetkeztetni, persze aztan meg mar jon az ordogi kor, hogy azert nem nyom, mert faj.
A lenyeg, hogy egy gyerekorvos javasolta, hogy 1 honapig adjunk neki paraffinolajat, minden reggel, es ez az ido elegendo lesz arra, hogy elfelejtse a kakalashoz fuzodo fajdalmakat. Nekun kis voltak ellenerzeseink, mivel hosszutavu hasznalata ezeknek az olajoknak gatolja a zsirban oldodo vitaminok felszivodasat, de merlegeltunk, es ugy dontottunk, hogy jelen pillanatban ez a kisebbik rossz. Az elejen fokozatosan kellett novelnunk a napi adagot, mire reagalt ra kb 3 evokanallal kevertem bele a reggeli joghurtjaba. Kesobb mar eleg volt kevesebb is , es megoldodott a dolog, kb 3 het utan le is alltunk az olajozassal. :) Amugy en a kupnal sokkal jobbnak tartom a beontest, sokkal jobban tisztit.
En ezt tudom javasolni, nekunk ez valt be egyedul.
Tommacska Creative Commons License 2009.10.22 0 0 44
Mi megpróbáltuk megtudni a nemakarom okát. Szinte mindent meg lehet vele beszélni. Azt tudtuk kihámozni a mondandójából, hogy zavartalan körülmény kell neki hozzá (sok felnőtt is így van vele), meg fáj (amikor már szorulása lett).
Előzmény: nemezis 2 (42)
Tommacska Creative Commons License 2009.10.22 0 0 43
A Tamarin lekvár gyermek részére nem javasolt, mert senna tartalma miatt nem ehetik. A gyógyszertárban erre fel is kellene hívniuk a figyelmet, ha jelzed, hogy gyereknek szeretnéd. Lehet viszont gyógynövényboltban kapni Tamarin kivonatot. Hát nincs valami lekvár íze, inkább fűszernek használják. Mi nem tudtuk megetetni a gyerekkel :)
Előzmény: Beku76 (41)
nemezis 2 Creative Commons License 2009.10.21 0 0 42
  • Azt mondja, hogy nem akar kakilni

Gondolom megkérdezted már, hogy miért nem?

Mit válaszolt?

Előzmény: Beku76 (41)
Beku76 Creative Commons License 2009.10.21 0 0 41
Köszönöm, nagyon kedves vagy. Anyu Ausztriában dolgozik, megvetetem vele. A probléma még mindig fennáll, 4 naponta kakil. Székletlágyítóval, Tamarin lekvárral (tudom, ezt se nagyon lenne szabad), meg házi kamillás beöntéssel elértük, hogy nem túl kemény a széklete, így nem szenved meg nagyon, de így is visszatartja. Azt mondja, hogy nem akar kakilni :( ... Annyira tanácstalanok vagyunk, hogy én az örök szkeptikus már kineziológushoz is elmentem, de persze az ő oldása vagy mije se hozott eredményt. Jövő hétre van időpontunk Heim-be, de nem nagyon látom értelmét, annyira nyilvánvaló a lelki ok. Béltükrözést vagy ilyesmit nem szívesen engednék. Szerinted?
Előzmény: Tommacska (40)
Tommacska Creative Commons License 2009.10.20 0 0 40
Szia, lányunk 3 éves, és akkor jött elő a probléma, amikor a pelenkáról leszokott (félig). Bilibe/WC-be pisil, de csak pelenkába hajlandó kakilni. Szól, hogy adjunk rá pellust, mert kakilnia kell. Amikor pelenkába ment minden, akkor nem volt gond. A kakit visszatartja két okból. 1: Oviban nem akar kakilni (pedig megbeszéltük, hogy adnának rá arra az időre pelenkát) 2: amikor már sokáig visszatartotta akkor kemény lesz, és fáj amikor kinyomja, tehát inkább tovább visszatartja. Próbálkoztunk több dologgal. Leavolac szirup lazítja a székletet, de neki azért volt kemény mert visszatartotta. Adtunk neki paraffin olajat. Ettől könnyebben kicsusszant a széklet amikor kemény volt akkor is, de ez gátolja az A-vitamin felszívódást ezért leálltunk vele. Az étrend változtatás nem vált be, mert nem ez volt a gond. A szilvalekvár, mint székletjavító pedig az íze miatt nem jött be. Kétszer is elfajult odáig a dolog, hogy a Heim Pál ügyeletén kötöttünk ki. Ott pezsgőkúpot adtak neki, ami valamennyire feloldotta a székletet és kakilási ingert váltott ki, de látszott rajta, hogy nagyon szenved. A glicerines kúpot meg egyben kitojta. Az ügyeleten elmondták a kötelező étrendes dumát, de nem tudtak végleges megoldást.
A két hónapos kínlódás során világossá vált, hogy nem emésztési pronbléma, hanem lelki, a visszatartással van a gond. Nagyon makacs természetű, de mindent meg lehet beszélni vele, kivéve a kakilást.
Az óvónője ajánlotta a megoldást, amit akkor alkalmazunk, amikor már szorulása lesz, mert pl. napközben visszatartotta. Microklist beöntő cucc. Nálunk nem kapható, de a Pharmafutár meghozza. Amikor már nagyon szenved, van amikor ő kéri, hogy adjuk be neki. Negyed órán belül hat és fájdalom mentesen kakilja ki a bekeményedett nagyobb darabokat is. Mi az 50 darabosat rendeltük a Pharmafutárnál. 15000 az 50 darab +2600 a szállítási költség. Tudom, hogy nem ez a végleges megoldás, de amíg a WC-be kakilás el nem jön magától nála, addig tudjuk kezelni a kritikus eseteket. Az osztrákoknál egy vény nélkül kapható gyógyszer, amit szorulásra és szülés előtti beöntés helyett használnak. 5 éves kor alatt csak fél adag kell.
Remélem segítettem.
Előzmény: villosa (39)
villosa Creative Commons License 2009.10.09 0 0 39
Szia, nálunk is ez van. A kisfiunk nyáron múlt 3 éves, most ovis, előtte egy évet bölcsis volt, de a probléma 15 hós korától van meg.
Eszi a székletlágyítót, így van széklete, 1-2-3 naponta, néha beöntéssel. (Ez ritkán kell.)
Már pisil wc-be, déli alváskor nem pisil be, éjjel pelenkát kap. Wc-be még sosem kakilt, csak pelenkába, állva. Az oviban még nem kakilt, azt mondta, nem is fog, csak itthon, a pelenkába. Ott mindig visszatartja, néha egész nap szenved emiatt. Én se tudom, mit próbálhatnék még ki, minden ötletet meghallgatok.
Jártunk mi is a Heim Pálba kifejezetten ilyen szakrendelésre, ott is csak ezeket mondták. Meg hogy ne stresszelődjek emiatt, mert el fog múlni. Reménykedem.


Előzmény: Beku76 (37)
AliceCsodaországban01 Creative Commons License 2009.10.06 0 0 38
Hát én a helyedben vennék egy körte beöntő labdát (patika) , és mikor elkezdi visszatartani, kicsit rásegítenék, nem kell emiatt kórházba vinni... no meg a szokásos többi, meg türelem, előbb utóbb rájön mi is a helyzet. De nem irígyellek nem ám.
Előzmény: Beku76 (37)
Beku76 Creative Commons License 2009.10.06 0 0 37
Nem, pelenkába se. Nem bilizik még, párszor ráült, de nem produkált bele. Nem volt erőltetés, egyáltalán...
Előzmény: AliceCsodaországban01 (35)
nemezis 2 Creative Commons License 2009.10.06 0 0 36

Szia!

A gyerekeknek ebben a korban előfordul, hogy terhességi fantáziájuk van, különösen akkor, ha kistestvér is van.

Mert amiről csak keveset tud a fantáziával pótolja.

A baba a Te hasadban volt és onnan kibújt.

Az ő hasából ,meg a kaki bújik ki.

Egy lehetőség. A másik, hogy valóban próbálsz valami rendszert kialakítani.

Pl. étkezés után valóban beindul a perisztaltika.Nem kell eröltetni,de rendszeresen meg kell próbálni.

Előzmény: Beku76 (34)
AliceCsodaországban01 Creative Commons License 2009.10.06 0 0 35
Sehová sem akar kakilni, pelenkába se?

Mert nálunk az volt, hogy hosszú hónapokon keresztül csak a pelenkába, aztán amikor a lányom kijelentette, hogy nincsen több pelenka, elfogyott (előzőleg mutatta az akkor 3.5 évesnek, hogy ennyi van még, több nincsen, nincs több pénzem) , na akkor kezdődött a "kakatánc", visszatartotta, a keze a fenekén, stb... RÉMES VOLT.
Háluistennek kórházi stb bavatkozásra nem volt szükség, mert a végén valahogy mégis megtalálta a vécét (a bilibe az istennek se)...

Nem nagyon tudlak vigasztalni, mert ez sokáig eltarthat, türelem stb (de vigasz, hogy előbb utóbb általában NYOM NÉLKÜL elmúlik) ... a lányom lerajzolta pl. a gyereknek a kaka útját a nyelőcsőtől a biliig, meg kitalált egy mesét, hogy a kaka nagyon szeretne kakaországba menni, mert ott ő lenne a kakakirály, ha néha sikerült a vécébe, akkor "lbúcsúztatták", jó utat kívántak stb... megvette a kakakönyvet... ht sok sikert.

A cihológia szerint ez sok gyereknél amiatt probléma, mert a kakát a saját testéhez tartozónak tekintik, és nem tudják feldolgozni, hogy ettől "meg kell válni".
Előzmény: Beku76 (34)
Beku76 Creative Commons License 2009.10.06 0 0 34
Sziasztok,

én mégis felhoznám a topicot, hátha jár valaki erre... A mi problémánk ugyanis nem (vagy csak közvetetten) a szobatisztasággal van összefüggésben. Lányom (2,5+, januárban lesz 3) ugyanis még nem szobatiszta. Nyár elején volt egy light-os próbálkozásunk, bilire ültettük, párszor levettük a pelust, de semmi nem történt. Nem is erőltettem, oviba csak jövőre megy, meg van egy 9 hós kistesó is a képben, szóval úgy gondoltam, ráérünk még... Kb. 2 hónapja kezdődött a székletvisszatartás. Először csak 1-2 napig nem kakilt (korábban is volt ilyen párszor, nem aggódtam), végül eljutottunk odáig, hogy 7(!) napig nem kakilt, az ügyeleten szó szerint kiszedték belőle a székletet :(. Voltunk vizsgálaton, szervi baja nincs, állítólag gyakori ez a szobatisztaság küszöbén, vagy lehet valami rossz emlék (egyszer belekakilt a kádba, attól nagyon megijedt), illetve pszichés izémizék (a kistesó léte eleve elég) bejátszhatnak. Aztán ha visszatartja, besül, egyre nehezebben jön ki, kialakul egy ördögi kör... Most ott tartunk, hogy átlagosan 3-4 naponta van széklete, folyamatosan kap székletlazító szirupot, és nem egyszer kúpot is. Az étrendje természetesen rostdús, az aszalt szilvától kezdve a zabkorpáig mindent kap, de mit sem ér, mert SZÁNDÉKOSAN tartja vissza :(. Azt tanácsolták, hogy ne noszogassuk, ne legyen rossz élménye a kakilásból (ja, jutalom is van, ha kakil, dvd-zhet), de ez nem könnyű, ha gyerek fél napon keresztül futkos a lakásban „nincs kaka!” felkiáltással :(. Talán ha bilizne, könnyebb lenne, akkor állítólag fél órával az evés után bilire lehet ültetni, akkor a legerősebb a székelési inger. De nem akarom pont most megfosztani a pelusától, meg aztán bilibe is lehet ugyanúgy nem kakilni...

(Ettől eltekintve élénk, jókedvű, bár az alaptermészete elég érzékeny, zárkózott...)

Szóval, eléggé aggaszt minket a dolog. Valakinek hasonló?
zsuzsahd Creative Commons License 2008.08.05 0 0 33
Linkelés nem működik, szóval itt:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9096433&la=81517592
Előzmény: zsuzsahd (32)
zsuzsahd Creative Commons License 2008.08.05 0 0 32
Ez egy elsüllyedt topic, szerintem tedd fel a kérdést itt, úgy emlékszem, több gyerkőc is küzdött ott hosszabb-rövidebb ideig ilyen problémával:
<a href="http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9096433&la=81517592" target="_blank"></a>
Előzmény: rekalaura (31)
rekalaura Creative Commons License 2008.08.03 0 0 31
Sziasztok!

4 éve leveleztetek e témakörben, az én kisfiamnak meg most van ilyen problémája!
Sikerült belőle végérvényesen kijönni? Mi segített?

Üdv
RL
Bubódoctor Creative Commons License 2004.05.26 0 0 30
Én is gratulálok!
Előzmény: Gabus (28)
Shiro Creative Commons License 2004.05.21 0 0 29
:o)))))

S.

Előzmény: Gabus (28)
Gabus Creative Commons License 2004.05.19 0 0 28
Gratulálok!
Ne mentegetőzz a hossz miatt, jól emlékszem, annak idején én is hasonlóképpen lelkendeztem, amikor végre sikerült a dolog! :-)
Előzmény: Shiro (27)
Shiro Creative Commons License 2004.05.18 0 0 27
Sziasztok!

Régóta nem jelentkeztem, de örömhírem van, nálunk megoldódott a dolog. Mármint a NAGYDOLOG :o)))))))))
Tényleg úgy volt, ahogy mondtátok, egyik pillanatról a másikra egyszercsak belekakált. Már a vége felé eljutottunk odáig, hogy az unokatesóméknál voltunk, és kakilni kellett neki. Van ott is két kissrác 6 és 8 évesek és nagyon szeretik egymást, jókat szoktak játszani. Igenám, de a folyamatos pisilni kell, megyünk a WC-re, nem kerül bele semmi, megint pisilni kell... téma már nagyon zavarta, mert így nem igazán tudott játszani, ezért megkérdeztem, hogy kér-e egy pelust. Kért. El is vonult egy csendes sarokba és belekakilt, de aztán nem akarta megengedni, hogy levegyem róla, mert szégyellte. El kellett mennem vele a háziak hálószobájába, magunkra zárni az ajtót, és csak így engedte meg, hogy levegyem a kakis pelust. Néhány napra rá belekakilt a WC-be. Aztán még összeakaszkodott a gondozónénivel a bölcsiben, mert kétszer bekakilt, és pelenkát akartak adni rá egész napra. Én akkor igen harciasan kiálltam érte, és úgylátszik, hogy ezt meghálálva azóta a világ legtermészetesebb módján szól, ha WCre kell mennie és minden kicsi és nagy dolgot oda intéz. Sőt, most már csak az ajtót kell kinyitnom, a fenekét megtörölnöm, meg a villanyt és a vízcsapot kezelnem, az összes többi dolgot ő intézi (öltözés, felmászás...stb.)
Szóval nagyon boldog vagyok. Köszönöm a segítséget, és minden sorstársnak kitartást kívánok!!!

Üdv.: S. Bocs, hogy ilyen hosszan, de annyira örülök

Előzmény: VIKICS (26)
VIKICS Creative Commons License 2004.05.12 0 0 26
Sziasztok!

Remélem én is, hogy meg fog oldódni. A pszihológusra én is gondoltam, de még várok vele egy kicsit hátha...Egyenlőre így nincs gond,talán megérnek a dologra nemsokára. A furcsa az, hogy a Nándus már 2x magától belekakilt aztán soha többé. :( Már ígérek nekik mindent érte, de semmi. Túlzásba meg nem akarom vinni a dolgot, mert akkor meg a csakazértse lesz a vége. Ha melegebb lesz akkor estére sem kapnak pelust, hátha ezzel a változással együtt be tudjuk vezetni a wc-t is. Amúgy olvastam, hogy sok gyerek van aki ilyen és 4-5 éves korukra hajlandóak a wc-be végezni a dolgukat. Hát azért remélem mi addíg nem húzzuk ki.

Vikics

Előzmény: Törölt nick (25)
VIKICS Creative Commons License 2004.05.10 0 0 24
Sziasztok!

Sajnos ez a probléma nem ennyire egyszerű! Ha végigéltél volna velem 3x is orvosilag történő beöntést a kórházban, Te is megtennél bármit csakhogy ne történjen mégegyszer ez meg. Mivel a fiúk oviba járnak ahol nincs pelus ezért visszatartják a székletüket amíg nem jutnak este pelushoz. De mivel parancsszóra nem megy este ezért többször is elmaradt a kaki és a végén besült. (és ez nem a táplálkozás miatt hanem, mert visszatartja) A parafinolajjal a széklet nem tud besülni és minden este normális (valamivel lazább) széklete van naponta. Mondhatjuk, hogy nem érett meg rá, biztosan így van, de ez a besüléses dolog nem tréfa. Ha sokszor sokáig (4-5nap) így marad a gyerek elrenyhül a bélizomzata és megszűnhet az ingere akár örökre is! Ez a Jánosban mondta a sebész.
szóval a gyereknek valóban semmi baja nincsen és valószínűleg pszihés okokból nem hajalandó kakilni a wc-be és egyszer biztosan megoldódik, de addíg szem előtt kell tartani a dolgot és ha ezt az időszakot parafinolajjal (vagy aszaltszilvával) vészelik át egészségkárosodás nélkül, akkor azzal. én nem kockáztatok többet az biztos.
Vikics

Előzmény: Törölt nick (19)
tünde.sz Creative Commons License 2004.05.10 0 0 23
Sziasztok
hát megpróbálom nagyjából összefoglalni az ismereteimet, de a hétköznapi praktikákhoz nem tudom mennyit segít ;)

szóval ez egy elmélet, ami az állítja, hogy a gyerkőcök fokozatosan fejlődve ebben a készségükben, megtanulják, hogy milyen visszatartani kis időre a székletet, pisit
ha ez megtörténik, akkor ugye az felhalmozódik, és élvezetes a megszabadulás-elengedés
tehát ez a megtartani-elengedni dolog az, ami pszichésen a háttere a szobatisztaságnak (ha a gyerek már ad, ajándékoz önszántából, az jó jele a szobatisztaságra való érettségnek)

a produktumot úgy tekintik, mint ami a saját testük része (őnáluk még -szintén az elmélet szerint- nem a 'bőrüknél' van a testhatár feltétlenül, ezért az anyát is szinte egynek tekintik önmagukkal nagyon sokáig kiscsecsemő korban, de ez messze vezet most :) )
a kakitól való megválás ezért lehet egy kicsit 'szomorú' néhány gyerek számára
azért is nehezebb talán ebből következően a bilibe, Wcbe produkálás, mert az nagyon egyértelműen a testükön kívülre helyezi a 'dolgot'
a pelus olyan, mint a ruhájuk, sokkal inkább az övéké
ráadásul a wcből egyértelműen eltűnik a kaki, míg a pelus belekerül a kukába, de valszeg az nem uaz
a klotyómanó lehet jóságos, és gonosz is ;) főleg kisfiúk félhetnek attól, hogy a kukijukat is elviszi tőlük

szóval nem egyszerű már ez sem, de hogy sokszor a gyakorlatban mi az, ami átbillenti a helyzetet, az nagyon a gyerektől-helyzettől-szülőtől függ

(hiszti van, majd jövök még, mert akartam még írni, csak elszállt az agyamból :))

T

Előzmény: Törölt nick (21)
emelon Creative Commons License 2004.05.09 0 0 22
Hali

Nalunk is jelentkezett a problema, orommel jelentem ket hete oldottam meg sikeresen a problemat. Szoval pisi bilibe OK. mar eleg regota, de kakinuku, csak pelusba.

A problama elemzesenel a kovetkezokbol indultam ki:

1. Minel jobban kertem, annal inkabb nem, nem NEM.
2. Amikor pelus kerult ra, eleg hamar produkalt bele, de akkor is felrevonult, mondjuk a szobaja sarkaba
3. Elvbol nem adtunk neki eddig nagyon csokit, de egyre gyakrabban emlegette (ez fontos tenyezo)

Mindezt vegiggondolva a kovetkezot tettem:

1. Bilit be a szobaja sotet sarkaba az agy moge
2. kedvenc hangulatvilagitas bekapcsolva (halacskas lampa)
3. elsotetites
4. Kellemes halk zene
5. Kozoltem vele, hogy o mar nagyfiu, ot perc mulva jovok, addig cselekedjen

Es 5 perc mulva, mikor visszajottem, na mi volt a biliben? Semmi, o meg szepen jatszott a masik sarokban a kamionjaval, mondom neki, ha lesz nagy kaki, kapsz tolem csokit, 1 perc mulva mar kiabalt, hogy mehetunk lehuzni a WC-be a termest, azota minden nap megy a dolog, termeszetesen csoki nelkul.

Szoval csak azt akartam mondani, hogy semmi eroltetes.

AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.05.08 0 0 20
Jó, jó, de mitől van az, hogy egy gyerek iszonyodik a bilitől? Nekem is volt egy barátnőm, aki szintln mesélte, hogy higy az unokája cskis és kizárólag a pőelenkába hajlandó kakilni, mitől lehet ez?
Előzmény: Törölt nick (19)
VIKICS Creative Commons License 2004.05.08 0 0 18
Sziasztok!

Nálunk is majdnem ez a helyzet. 3 1/2 éves fiaim nem hajlandóak sem a bilibe sem a wc-ba kakilni csak pelusba! Levivel többször is voltunk már kórházba ahol beöntéssel kiszedték belőle. Hát szörnyű volt, nem kívánom senkinek! Ekkor még a Nándorral semmi baj nem volt. 2x előfordult, hogy wc-be is kakilt. De utána soha! Valószínüleg megviselt, hogy emiatt a testvérével többet foglalkoztunk és azért követte a butaságba. Most úgy oldottuk meg a doki javaslatára, hogy Levi naponta 2x1 evőkanál parafinolajat kap, Nándi meg 1x és így estére mindíg megvan a termés ha felkerül a pelus. (rá 5 percre) Ezzel eddíg semmi baj sincs a rettentő pelusfogyást kivéve, de nem látom a végét! Mikor látom, hogy tartogatják már a kakit a csillagot is leígérem az égről, hogy a bilibe vagy a wc-be kerüljön és NEM! Már nem tudok mit kitalálni. Nem témázok rajta, nem bántom őket vele, nem kiabálok. Nem értem mi lehet a kis lelkükbe amitől nem megy. Pisilni minden további nélkül a bárhová, de a kaki...
Tutira pszihés lehet...
Valakinek már van ilyen helyzetből kilábalt tapasztalata?
Vikics

Előzmény: Shiro (11)
Shiro Creative Commons License 2004.03.24 0 0 17
torkisz!

Köszi. Megnézem majd bababoltokban, hátha itt is lehet kapni.

tünde.sz!

Remélem tényleg ez az ok, de ha nem, akkor sem adom fel. Majd megint beszélgetek egyet Kelemennel. :o))

S.

tünde.sz Creative Commons License 2004.03.23 0 0 16
akkor a gyerkőcöd nem egy kReptomán, igaz ?? :)))

biztos, hogy ügyesen csináltad, ha kiderült ez a kellemetlenség!

Előzmény: Shiro (14)
torkrisz Creative Commons License 2004.03.23 0 0 15
Shiro! Láttam egy osztrák babakatalógusban gyerek wc-papírt, Pampers, olyasmi lehet mint a nedves törlökendö, de mégis külön van, valamiben bizti más. Jó kis lila-zöld doboza van,béka van rajta...
megnéztem: 3,3 euro, Pampers Kandoo a neve.olyan utántöltö zacsit lehet kapni hozzá, mint a popsitörlö, az is lila..
Előzmény: Shiro (14)
Shiro Creative Commons License 2004.03.22 0 0 14
Sziasztok!

Képzeljétek, ma elvittük Kelement pisilni először a bilibe, aztán a WC-re is. Kelemen nem akart kakilni. És akkor el kezdtünk beszélgetni, hogy miért nem kakil Kelemen a WC-be. Nem tudom, hogy jól csináltam-e, de valami olyasmi jött ki, hogy fáj Kelemennek, ha WC papírral törlöm meg a fenekét, úgyhogy megígértem neki, hogy ezentúl nedves kendővel töröljük ki mindig Kelemen fenekét. Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e valamilyen hatása a dolognak.

Üdv: S.

Előzmény: Shiro (11)
házikó Creative Commons License 2004.03.22 0 0 13
Torkisz
Mindha csak én irtam volna le a lányommal ezt a történetet. Nálunk is van toporgás csak sikitás nincs. Kb. ö is 3-4 napig tartja vissza a kakit. Ő 2 évesen teljesen szobatiszta lett, és onnan kezdödött ez a kaki probléma. Neki amúgy napi egy széklete volt. Mi voltunk orvosnál is és ö mondta, ha eddig nem volt baja szervi baja nincs. Nálunk volt beöntés, hashajtó stb. Adtam neki Gutalax cseppet olyan hasmenést kapott töle, hogy 6 adag ruhát mostam utána. Nálunk ha kakilnia kellett az utóbbi időbe hasra fekszik és valami puhát a hasa alá tesz pl:nagy plüsállatot v. párnát. Nála úgy néz ki pár hete bevált, hogy reggel amikor nekem kell WC-re mennem öt is viszem magammal és addig ülök vele amig neki is sikerül. Utána kielemezzük, hogy milyen alakú /hosszú, egy bogyó , kicsi, nagy stb) Ez neki láthatóan tetszik és tényleg produkál valamit a bilibe. Valamikor olvasok egy mesét is hogy eltereljem a figyelmét miért is vagyunk ott. Az orvos különben azt mondta evés után kb:20 percel ültessük a bilire akkor a legnagyobb az inger. Remmélem tudtam segiteni és nektek is megoldodik a problémátok
Előzmény: torkrisz (12)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!