Keresés

Részletes keresés

Danco Creative Commons License 2009.10.17 0 0 632
Köszi a választ!

Azt meg tudja valaki mondani, hogy mikor gyógyulok meg annyira, hogy a tüsszentés ne fájjon. Most 16 nappal vagyok műtét után és még igencsak fájdalmas tüsszentenem.

A köhögés és nevetés már nem annyira gáz, de az sem az igazi.
Daytona Creative Commons License 2009.10.10 0 0 631
Szerintem már igen... ha esetleg húzódik majd amiért ide-oda libeg, akkor úgyis érezni fogod, hogy kellene még a tartás a zacsinak. :))
Előzmény: Danco (630)
Danco Creative Commons License 2009.10.08 0 0 630
Lenne egy kérdésem:
8 nappal a műtét után vagyok.

Eldobhatom végre a szűk alsógatyát és visszatérhetek a boxerre már?
Daytona Creative Commons License 2009.10.06 0 0 629
Engem öt éve műtöttek először a hagyományos technikával. Amikor nyáron mentem a dokihoz a másik oldali sérvemmel és mondtam neki, hogy az öt év alatt a régivel semmi gondom nem volt, akkor elvigyorodott és azt mondta: akkor most már pont ideje, hogy legyen valami. :)) Persze azóta sincs baj, de beletette a fülembe a bogarat.
Előzmény: Goodman (628)
Goodman Creative Commons License 2009.10.05 0 0 628
Hali,

Májusban műtöttek, egyelőre minden ok, kop-kop... :)
Előzmény: Daytona (622)
landsmann Creative Commons License 2009.10.05 0 0 627

A lágyéksérvet nagyon könnyen tudod diagnosztizálni magadnak. Az ujjaiddal kitapintod a lágyékodat, aztán köhintesz. Ha egy kis gömbülyű kiboltosulást tapintasz az ujjaiddal, akkor sérved van. minél nagyobb a sérv, annál jobban kitapintható köhögésnél. Ahogy nő, már szabad szemmel is láthatóvá válik a domborulat. Ha hanyatt fekszel, akkor viszont teljesen eltűnik. 

Ha naponta ilyen súlyokat emelgetsz, jó esélyed van rá, valamint arra is, hogy rohamosan fog nagyobbodni. Én azt tanácsolom, menj el orvoshoz, ha a tünetek erre utalnak, mert ha kizáródik a sérv, az akár életveszélyes állapothoz is vezethet. AMúgy  a lágyéksérv fájdalma igen, kisugárziuk a herék felé. Én is tapasztaltam.

Előzmény: Kelegy (625)
landsmann Creative Commons License 2009.10.05 0 0 626

Nos, akkor úgy látom, már nem kell aggódnod. Ugyanazt éreztem én si amit leírtál. Húzódó, égető érzés. De nekem közvetlenül a műtét után. Már első alkalommal, mikor leszálltam az ágyról, össze voltam görnyedve, mint majd 30 év múlva. Rohadtul égett, de aztán percről percre egyre jobban ki tudtam egyenesedni. Fekve, ülve egyáltalán nem éreztem, csak akkor, amikor a székről felálltam, vagy az ágyból kimásztam. AZtán ez az érzés napról napra egyre inkább csökkent és olyan 5-6 nap után szinte teljesen megszűnt. Varratszedéskor (műtét után 10 nappal) már egyáltalán nem éreztem. Én nem mondtam dokinak sem, úgy voltam vele, ez biztos ezzel jár. Szerintem annyi lehetett, hogy a varrat, amivel a hálót rögzítették, lehet hogy egy kicsit szorosabbra lett húzva és kiegyenesedéskor "vágott a madzag". :) MIkor a bal oldali műtétre került a sor, már fel voltam készülve, tudtam mire számíthatok. DE érdekes módon akkor nem volt ilyen. A jobb oldali sérvem nagyobb is volt mint a bal oldali, talán ez is belejátszhatott.

AMúgy maga az égető érzés nekem ott belül a vágásnál érződött.

Előzmény: Danco (624)
Kelegy Creative Commons License 2009.10.05 0 0 625
Sziasztok!!!

Azért írok ide, mert kb. 2 hete elkezdett fájni a bal oldalon a herém.
Nem ijedtem meg túlzottan, gondoltam "legénybaj" vagy nem tudom pontosan, hogy nevezik. (gondolom ismeritek: amikor egy ideig nincs túl nagy szexuális élet aztán meg hirtelen...)
És nem volt a here ismert "betegségeire" utaló látható vagy tapintható tünet.
(heresérv, hererák stb..)

Aztán 1 hete a fájdalom inkább felfelé kúszott a hasfal irányába.
A here már csak érzékeny inkább.
Mivel 40-50 kilókat emelgetek naponta sokszor, jogosan gondolok lágyéksérvre, de a tünetei nincsenek a fájdalmon kívül... (remélem csak erősen hipochonder vok. :)
Ahol fel szokták vágni az alhasnál, érzek erőlködés után, enyhén dudorokat mintha egy ér lenne. (reményeim szerint nem a kiboltosulni kezdödő kis végb.-met tapintom.)

Azért írtam ide be, mert ti már túl vagytok ezeken a dolgokon, tehát okosabbak vagytok, hogy ilyenkor mit tapasztal az ember.
Ha tudtok segíteni megköszönném.
Természetesen még a héten, ha nem múlik megyek az orvoshoz.
Csak azért reménykedek hogy fölöslegesen...
sziasztok
Danco Creative Commons License 2009.10.05 0 0 624
Sziasztok!

Ha esetleg valaki hasonló helyzetbe kerülne, infó jelleggel leírom, hogy ne ilyedjen meg.

Annyi történt, hogy a műtét utáni 3 napon, mint azt az előző hsz.-ben leírtam, égni kezdett a herém környéke ha álltam.

Ma reggel még mindig érztem, de sejtettem hogy nagyon nagy baj nem lehet, mert 35,4 fokos vagyok, még hőemelkedésem sincs, sőt lassan kihűlök. :)

Szóval erőt vettem magamon és ahelyett hogy összegörnyedve feküdtem volna, fogtam magam, hanyatt feküdtem a padlón és elkezdtem óvatosan nyújtani a műtéti területet.

Mondanom sem kell, hogy majd be...tam úgy fájt.
De utána láss csodát, 10 percre rá felálltam kimentem a konyhába, tettem vettem 20 percig és nem jött többé vissza az égő fájdalom.

Szerintem csak a háló feszült meg egyre inkább, ahogy egyre könnyebben és többet tudtam mozogni. Most úgy tűnik megtalálta a helyét és bár még egyes pontokon érzem amit korábban, már nem elviselhetetlen és egyből elmúlik ha tovább mozdulok abból a helyzetből.

Tegnap még nagyon meg voltam ijedve, úgyhogy ha valakinek megspórolok egy ilyen napot azzal, hogy leírtam, már megérte.

Üdv!
Dani
Danco Creative Commons License 2009.10.04 0 0 623
Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni, hátha megéltétek már a következőt:

4 napja műtöttek meg jobb oldali lágyéksérv-el. Hálót ültettek be.

Két napig normálisan ment minden, gyenge voltam, totyogtam csak, altatás utóhatásai, de minden normális.

3 nappal a műtét után, azaz tegnap égető érzést kezdtem érezni közvetlenül a jobb herém körül, de nem kifejezetten a herém fáj, hanem felette a seb legaljánál.

Ha fekszem vagy hátradőlve ülök, akkor elmúlik. De amint kimegyek mondjuk a konyhába, először belenyilal, majd égető érzés önti el a környékét, ami szinte elviselhetetlen. Szerintem ez nem normális.

Mit csináljak? Menjek be a kórházba?
Daytona Creative Commons License 2009.09.29 0 0 622
És neked mikor voltak a műtétek? Semmi kiújulás, semmi macera?
Előzmény: Goodman (621)
Goodman Creative Commons License 2009.09.26 0 0 621
Szia,

Nekem hagyományos módszerrel csinálták,mindkét oldalt egyszerre, és nem ültettek be hálót sem. A műtét utáni második héten már dolgoztam (szintén irodai munka), persze emelni és hirtelen mozdulatokat tenni nem szabad.
Előzmény: Ipoy (618)
Daytona Creative Commons License 2009.09.22 0 0 620
Azért majd meséld el, hogy hogy sikerült! :)
Előzmény: Ipoy (618)
Daytona Creative Commons License 2009.09.18 0 0 619
Nekem két oldalon is volt sérvem. A bal oldalon hagyományos technikával csinálták, a jobb oldalival mentem a miniplasztikára. Mivel én is olvastam erről, hogy a kiújultat csak laparoszkóppal csinálják, műtét közben erről is beszélgettem a dokival. Azt mondta, hogy a legtöbb esetben ezt már tényleg csak laparoszkóppal operálják, bár az elv ugyanaz: itt is hálót ültetnek be, csak altatásban teszik és három kis lyukon keresztül. A gyógyulás ugyanolyan gyors, csak három apró vágás lesz a hasadon. A különbség annyi, hogy altatásban csinálják, ezért nem mehetsz haza egyből, csak másnap reggel (szerintem már csak ezért is drágább, ki kell fizetned egy plusz napot, mint egy szállodában).
Ahogy itt olvasgattam korábban, sokaknak jó tapasztalataik vannak a laparoszkópról még akkor is, ha megyei/városi kórházban csinálták. Azt hiszem, itt igazából a pénz dönt: ha van erre ennyid, akkor talán megéri itt csináltatni, mert egyágyas kórteremben fekszel, ami inkább egy szállodai szobához hasonlít, a nővér lesi minden kívánságod, az orvos is óránként benéz, hogy jól vagy-e, kérés nélkül tolják eléd a sütit, teát, meg a fájdalomcsillapítót és sokkal emberségesebb az egész, mint egy állami kórházban.
Másrészt azért ez nem kis pénz: mérlegelni kell, hogy a kényelem és a jó bánásmód megér-e ennyit.
Ipoy Creative Commons License 2009.09.17 0 0 618

 

   Szia !!

 

Nagyon köszönöm hogy válaszoltál, igazán jól esett!

Azóta voltam a klinikán, meg vizsgált a doki, és kicsit el szomorított :(

Mint írtam nekem egy ki ujult sérvem van amit elözöleg hagyományos technikával mütötték meg, de azt hiszem Neked is nem ???

Szóval a lényeg hogy azt mondta a doki hogy miniplasztikával nem tudja meg csinálni mert bizonyos anatómiai dolgok miatt, amit ez elözö mütéten csináltak.Valamit akkor ugy át helyeztek nekem, azt hiszem here vezeték ....szóval csak Laparaszkópos mütéttel vállalja:( ...ami már nagyobb mütét és több a kockázta is...és ami a leg rosszabb

azt mondja a OEP nem támogatja ..és 350.000.-ft ba kerül :((

Szóval nem tudom mit csináljak...mert ezt a mütétet itt ahol lakom itt is csinálják és fizeti a OEP...csak azt nem tudom most kibe bizzak! Egy megyei kórházba vagy ebbe a Dokiba ...már a pénz nem is érdekelne csak jól sikerülne és gyorsan gyógyuljak, mert nem nagyon jöhetek sokáig el a munkahelyemről:((

Na szóval jo nagy dilemmába vagyok ....Tudom a döntés az enyém  de ....mégis meg hallgatnám véleményed ha nem fárasztanálak    vele

 

Elöre is köszönöm

Addig is ÜDV

 

Előzmény: Daytona (617)
Daytona Creative Commons License 2009.09.15 0 0 617
Szia!
Ne haragudj, hogy ilyen későn válaszolok, nem voltam itthon, nyaralás, miegymás. :)
Az interneten akadtam rájuk, de itt is olvastam már róluk. Most, három hónap elteltével azt mondom, simán belevágnék megint a helyi érzéstelenítésbe, annyira nem volt rossz a tapasztalat. Arra emlékszem, hogy a műtét alatt azért nem nagyon szórakoztam jól, de simán kibírható a dolog, néha még humoros pillanatok is akadnak. Maga a műtét amúgy tényleg nem volt nagyon fájdalmas, amikor éreztem, hogy kezd kimenni a fájdalomcsillapító hatása, akkor mondtam, hogy héló, most már érzem, mire beadott még egy szurit és minden rendben volt.
Ezt a fájdalmat egyébként ne valami őrjítő dologként képzeld el, inkább valami égő-szúró jellegű dolog, de nem annyira, hogy beleőrülnél, szimplán csak fáj. Az érzéstelenítő után pedig azonnal megszűnik és újra csak azt érzed, mintha erősen nyomkodnák a hasad. Én például nem is tudom, mikor vágtak fel, csak azt éreztem, hogy nyomkodja a hasamat, azt hittem, még csak kitapogat valamit. Közben meg már rég operált. :))
Ami a legzseniálisabb volt az egészben, hogy két-három óra múlva saját lábamon - bár kicsit görnyedten - távoztam. Mondta a doki, hogy volt olyan, aki hazavezetett, én ezt nem próbáltam volna meg, de a hátsó ülésen jól elvoltam. Otthon pedig már vidáman jöttem-mentem, a lépcsőn is gond nélkül felsétáltam az elsőre. Az első héten még nem nagyon hajolgattam, de a második héten már baromira unatkoztam otthon. Két hét után jöttem vissza melózni (irodai munka szintén), a második munkanapon már olyan volt, mintha semmi bajom nem lenne.
Csak ajánlani tudom, mondom, bár reklámot csinálni nem akarok. De nagyon kedves a doki (ezt már tudod, gondolom), nagyon profi és kedves a személyzet, az ápolónő szinte úgy figyelt rám, mint a saját anyám és egyáltalán, nagyon kellemes hely. :)
Előzmény: Ipoy (616)
Ipoy Creative Commons License 2009.09.04 0 0 616

Szia Daytona!

 

Szeretnék kérdezni Tőled, én is olvastam a miniplasztika magánklinikáról, és jövő héten megyek fel vizsgálatra.

Megtetszett amit írtak az interneten, olvastam amiket írtál róluk, ezek csupa jo dolgok. Engem is mütöttek már vagy 7 éve...és kb már vagy 4 éve ujra ki ujjult :((

akkor hagyományos mütéttel csinálták. Sokáig húztam halsztottam de már nagyon fáj és félek hogy baj lesz. Nagyon félek hogy most majd hogyan sikerül, jo lenne már egy végleges gyogyulás.Régóta praktizál ez a magán klinika? Te hogyan akadtál rájuk?? valaki ajánlotta vagy a Neten ?? Félek hogy altatás nélkülmajd  nagyon fáj ....d neked is ugy csinálták és ki birtad. Tényleg anyira jók??

Nekem az a fontos hogy gyorsan gyogyuljak meg jo legyen!

Sajnos a munkábol nem tudok sok idöt el jönni :((( szerinted mikor tudok dolgozni mütét után?? irodai munkát végzek.

Kérlek írj nekem .

Üdv: Ipoy

 

Előzmény: Daytona (610)
qwerst123 Creative Commons License 2009.08.14 0 0 615
Nálam még annyi volt ,hogy egy kis csomó szerü,kb borsonyi nagyságú valami volt  ágyék tájon,elöször már azthittem hogy kiujult...,de  monta doki ,hogy ez csak 1 kis vérömleny volt ami felfog majd szivódni,úgyis lett! nem volt látható csak ha  tapogattam  éreztem,végülis  kb 1 hét után elis tünt!!
Előzmény: Goodman (614)
Goodman Creative Commons License 2009.08.14 0 0 614
nekem is megduzzadt, aztán ebből lett egy mellékheregyulladás, úgyhogy a műtét után 4 nappal vissza is kellett feküdnöm a kórházba. szerencsére a dokim nagyon rendes volt, elküldött házon belül urológushoz azonnal, meg ultrahang stb, és kb. 1-1.5 hét múlva a duzzanat eltűnt. addig fájt és jegelni polcolni kellett meg kaptam rá természetesen antibiotikumot is.
Előzmény: qwerst123 (612)
swenako123 Creative Commons License 2009.08.13 0 0 613
Köszi a választ , sajnos nekem már vagy 2 hete ilyen duzzadt,és be vok tojva mert állítolag a nem megfelelő vérellátás miatt ilyen, és akár el is halhat, de az gondolom fájna. A doki nyugtat, remélem igaza van és idővel elmulik.
qwerst123 Creative Commons License 2009.08.11 0 0 612

Hello!

Ilyen nálam is volt,nekem is jobb oldali volt,és nálam is  kissé megduzzadt,a másiknál  érezhetöen nagyobb volt,én is kérdeztem dokit ,azt monta ez normális,és 1-2 nap mulva (lehet több) el is múlt ,fájni nem fájt!Most kb ugyanakkora mint elötte..:)

 

swenako123 Creative Commons License 2009.08.11 0 0 611
Üdv Mindenkinek!

3hete volt a műtétem jobb oldali lágyéksérv kb 9 cm -es a heg sajna a 3 napon megerőltettel magam és megfájdult a varratnál és a lágyék részen, 3 napig csak feküdtem, majd megduzzadt a jobb herém de nem fáj nem volt láz semmi csak duzzadt az eredeti 1,5 2szeresére. Sebészem 9napja látta szerinte Ok. volt de azota sem ment lejjeb a duzzanat. Nem tudom majrézzak miatta? Vagy ez előfordulhat? Kérem ha valakinek van tapasztalata ossza meg velem. Addig is jobbulást mindenkinek, akinek meg már megvan a pack ne halogassa.

köszönöm a válaszokat előre is
Daytona Creative Commons License 2009.08.01 0 0 610
Persze, a magánklinikák közül bárhol ott tudsz maradni pár napig, legfeljebb ki kell fizetni pluszban, mint egy szállodai szobát.
Viszont én azt mondom, nem biztos, hogy meg kell tenned. Engem is egynapos sebészeten műtöttek, vagyis inkább félnapos, mert tízkor volt a műtét, négykor már otthon voltam.
Ha tudsz szerezni valakit, aki autóval hazavisz, akkor nem kell bent maradnod. Ha az ember végiggondolja, Pesten belül is simán lehet annyit autózni, mintha mondjuk Pestről Miskolcra mész haza, nekem is nagyjából egy óra volt a hazaút (a klinika Budán volt, én meg Pest túlsó felén lakom). Szóval a műtét után simán ki lehet bírni kocsiban 1,5, de szerintem még akár két órát is a hátsó ülésen kicsit lecsúszva, félig fekve. :)
Előzmény: Törölt nick (608)
qwerst123 Creative Commons License 2009.07.28 0 0 609

Sztem biztos megoldható ha ezt elöre megbeszéled velük!!

Elvileg én is 1 naposon voltam de nem magánklinikán,és  én szóltam dokinak .hogy még legalább 1 napot maradnék,mert biztos ami biztos,simán beleegyeztek!

Max ebédet nem kaptam...de az mellékes,de sztem ha ilyen fizetösre mész  ott ezt biztos megtudják oldani!!!

Előzmény: Törölt nick (608)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.27 0 0 608
Sziasztok! Sajnos nekem is el kellene mennem egy lágyéksérv műtétre... Úgy tűnik hogy valamelyik 1 napos sebészetre lenne a legjobb menni, viszont nem Budapesten lakom és nincs ott rokonom/ismerősöm sem akinél tudnék lenni pár napig. A kérdésem az, hogy van-e olyan klinika, ahol 1 napos sebészetet csinálnak, de az ember ott tud maradni néhány napot ha szükséges?
farpika Creative Commons License 2009.07.15 0 0 607
Még csak annyit az alábiakhoz, mert ezt kifelejtettem, hogy 70 éves vagyok.
farpika Creative Commons License 2009.07.09 0 0 606
Ja még annyit, hogy most szerdán megtörtént a varrat szedés.
Nincs semmi gondom s nem kell kenegetnem semmivel.
farpika Creative Commons License 2009.07.09 0 0 605
Szervusztok Lágyéksérvesek!
Muszáj írnom, mert nekem már 3x volt műtétem.
Az első az helyi érzéstelenítéssel zajlott gond nélkül. Az elsőnél nem fájt a műtét alatt, de utána igen.(háló nélkül volt)
Eltelt 2év s kiújult az operált sérv.
Húztam halasztottam, mert szeretek teniszezni, edzeni, de csak-csak közöltem a Dokimmal, hogy jelentkezem a tatamira egy újabb műtétre.

A másodiknál már a Dokim nem kérdezett semmit, hanem a kötelező vizsgálatok után közölte, hogy" altatás és háló"
Mindenbe beleegyeztem s aláírtam a paksamétát.
A műtét a 18.kerületi Rendelőben zajlott le.
Minden nagyon korrekt s fájdalom mentesen zajlott. Éjszaka hivatalból ott tartottak.
Reggel a családtagom értem jött s távoztam elégedetten.
Semmi komplikáció nem lépett fel s 4hét múlva a teniszpályán voltam.
Tudtam, hogy rövidesen megint kés alá kell feküdnöm, mert a Dokim szolt, hogy a baloldalit is műteni kell, előbb vagy utóbb.
Most 2009. 07.01-én berendelt (mert vállaltam) a műtőasztalra.
Altatás, háló. Minden flottul lezajlott, fájdalom mentesen.
Kb délelőtt 10kör a műtét megtörtént Délután kísérővel 18óra körül elhagytam a rendelő intézetet. Most egy hetes vagyok. Sokat mozgok, sétálok s minden oké.
Kedves sors Társaim.
Ajánlom nektek a 18.kerületi Rendelő Intézett Sebészeti Osztályát.
Dr. Velti N István főorvost, Gaál altatóorvost. Persze nem hagyom ki a kedves nővérkét sem Juditot.
Bennük bízhattok. Aranykezűek.

Ezt csak azért írtam le, mert olvastam, hogy máshol milyen lelketlenek voltak az egyik klinikán (Laser) egy hölggyel.
landsmann Creative Commons License 2009.07.05 0 0 604
Mikor a kórházból hazamentem, egészen a varratszedés után néhány napig a sebet Betadine-el kenegettem naponta 3-4 alkalommal. Ezzel is csökkentve a begyulladás veszélyét. Nem is volt semmi gubanc. Lehet, hogy enélkül sem lett volna, de ez egy biztonsági intézkedés volt. Nyáron voltak a műtétek, aztán az izzadtságtól könnyebben begyulladhatott volna. Nem hátrány kenegetni.
iatti Creative Commons License 2009.07.05 0 0 603
köszönöm a válaszokat

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!