Keresés

Részletes keresés

rferi Creative Commons License 2009.09.30 0 0 3308

Egy üres eszterga önmagában semmi.

A használhatóságát a hozzá való tartozékok adják meg.

Kések, befogók, patronkészlet, csúcsok, bábok, menesztők, központfúrók, stb.

Ebből adódóan azt javaslom, nézzétek át a műhelyt sűrűfésűvel, hogy mi tartozhat még hozzá (jól jöhet egy hozzáértő barát), és azzal együtt hirdessétek, úgy sokkal nagyobb esély van rá, hogy vevőre talál.

A russzki géphez (ha jól sejtem melyik lehet) egy jó nagy csomó tartozék létezett,érdemes keresgélni utánuk.

Előzmény: Papsajt (3307)
Papsajt Creative Commons License 2009.09.30 0 0 3307
T. Urak!
Apósom hagyatékában -több szerszám közt- maradt egy kisméretű, orosz eszterga, amit anyósom szívesen eladna, csak gőze nincs róla, mennyit érhet. Gondoltam feltenném a Vaterára, de ott elég elvadult árakat láttam (nekem legalábbis irreálisnak tűnnek, és a licitek száma is közel nulla, tehát valószínűleg tényleg azok), márpedig nem árulni szeretném, hanem eladni, viszont nem elkótyavetyélni. A méretét (külméret, csúcstávolság, tömeg) nyilván meg tudjuk mérni, de mi minden lehet még érdekes a leendő vevőknek? Előre is köszönöm a segítségeteket!
szőrmók Creative Commons License 2009.09.29 0 0 3306
Szivesen ! Használhato volt az e-mail melléklet ? Azt nem tömöritettem,mint az itteni képeket.
Előzmény: Leoon (3305)
Leoon Creative Commons License 2009.09.28 0 0 3305
Köszönöm a fáradozásod!
Előzmény: szőrmók (3304)
szőrmók Creative Commons License 2009.09.28 0 0 3304
szőrmók Creative Commons License 2009.09.28 0 0 3303
Akkor a Vörös Ploretár  adatlapja.
mert mindig a hoki Creative Commons License 2009.09.26 0 0 3302
Vettem betétkéses Dümmel késtartót, jelenleg furatkéssel. Háááát... csak pislogtam, precíz mint az atom.:-)

Majd rakok be képeket.
dutrancs Creative Commons License 2009.09.23 0 0 3301

Kedves Forgácsoló  cimboráim!

Tisztelettel értesítelek benneteket a követketző rendezvényről( hátha érdekel valakit):

Leoon Creative Commons License 2009.09.22 0 0 3300
Köszönettel várom.
Addigis!
Keresném azt a tisztességben megőszült TMK-s szakit,
aki tudja, hogy hogy a 'jojézusba' rakták be a gyorsjárat
szabadonfutóját a helyére?
Előzmény: szőrmók (3299)
szőrmók Creative Commons License 2009.09.22 0 0 3299
Gratulálok ! Szép nagydarab vas ! 2161,2203,vagy 3212kilós .Főmotor 10Kw. Benne van még a hajtáslánc is .Jövő hétfőn lesz időm erre .Most a fiamnál vagyok innen még mailt se tudok küldeni .Ki vagyok tiltva.
Előzmény: Leoon (3298)
Leoon Creative Commons License 2009.09.22 0 0 3298
Szia! Én a napokban mentettem ki a nagyolvaszto szájábol egy " nortonszekrény hibás IK 62-est! Ha ebben a könyvben található valami info, rajz, kép, bármi légyszives tedd közkincsé! Elöre is köszönöm.
Előzmény: szőrmók (3296)
szőrmók Creative Commons License 2009.09.22 0 0 3297
Keresek Jugoszláv marógéphez való gyorsitófej patronokat. 12 es belső menet lehet benne .Kb ugy néz ki mint az E1N.
szőrmók Creative Commons License 2009.09.22 0 0 3296
Megtaláltam a könyvemet.Meleghegyi József:Esztergák,gépismeret sorozatból.Táncsics kiadó 1966.Benne EU,E,MVE,E1,E2,EMU és1K62 (Vörös Proletár)adatai egyes tiposok rajzai kinetikai ábrái vannak.Sajna szkennerem nincs de kérdésre szivesen válaszolok.Fényképezhetek oldalakat azt be tudom ide tenni.Bár én csak a müszerész suliban mellékesen tanultam esztergálni ,jól elboldogulok. Most E1N em van.
Állólányka Creative Commons License 2009.09.13 0 0 3295

Régi, srapabíró azonnal használható gép

185 ezer Ft-ért eladó egy nagyon erős és srapabíró 2200 mm hosszú, német (volt NDK) gyártmányu középméretű kuplungos 8 sebesség fokozatú esztergagép, 650 mm-es csúcstávolságú, 420 mm-es munkadarab elfordulású, 50 mm főorsó áteresztésű, 200 mm-es 3 pofás tokmánnyal és 4 sebesség fokozatú gépi előtolással. Az esztergagéphez ebben az árban külön tartozékok is vannak például van esztergakés és mégegy ugyanilyen tartalék váltó (orsóházzal) és egy kis finomanállítható keresztsz késtartó szán (160-as gyórsváltós olasz késtartóhoz kialakítva). A gép régi tipusú, de teljesen működő képes (kipróbálható csúcs között 3 század pontosságú) és azonnal lehet dolgozni rajta ! Autószerelőnek vagy gumisnak Féktárcsák és felnik felújítására tökéletesen megfelelő ez az esztergagép !
Külön további géptartozákokról és különféle szerszámokról érdeklődni lehet valamelyik elérhetőségemen !
Tel.: 06 30 587 - 5347, Tel.: 06 30 321 – 2917
Fürdőszoba tökrök, tükörcsempék, piperetükrök
E-mail: uvegestukor@gmail.com

Állólányka Creative Commons License 2009.09.13 0 0 3294

Régi tipusú, de azonnal lehet dolgozni rajta !

185 ezer Ft-ért eladó egy magyar gyártmányu középméretű marógép vertikálfejel, asztal mérete 300 mm x 1000 mm, az asztal elmozdulása jobbra 500 mm és balra is 500 mm. Az asztalt a motor is tudja mozgatni nem csak kézi erővel lehet mozgatni maráskor. A marógéphez ebben az árban vannak tartozékok pl. vertikál fej tokmánnyal, horizontális csúcstámasz, szerszámbefogó tengelyek kb. 6-7 db és egy hatalmas speciális vastengely. A gép régi tipusú, de működő képes (kipróbálható) és azonnal lehet dolgozni rajta !
Külön további géptartozákokról (osztófej, kőrasztal) és különféle szerszámokról érdeklődni lehet valamelyik elérhetőségemen !
Tel.: 06 30 587 - 5347, Tel.: 06 30 321 – 2917

Autó-Motor Visszapillantó tükrök javítása
E-mail: autotukorjavitas@gmail.com

tom sawyer Creative Commons License 2009.09.12 0 0 3293

Hali!

A közeljövőben szeretnék venni egy kisméretű marógépet. Elsősorban modellek alaktrészeinek a készítéséhez (mozdony, gőzgép, stb.). Érdemes a barkácsboltokban kapható aszatali gépekkel (einhell mbf 550 és társai)foglalkozni vagy nézzek inkább iparibb gépet (Esztergám az régóta van, egy elég jó állapotú E1N)?  Perpillanat max 150K-ig tudok elmenni árilag.

rabak Creative Commons License 2009.09.10 0 0 3292
Köszönöm a válaszokat, a Loctite AL 1 Metall-Set-ről mi a véleményetek?
mert mindig a hoki Creative Commons License 2009.09.10 0 0 3291
Más a magméret is.:-)

Ezért kellene bemennie a Würth-höz ezzel a problémával, hogy egy ottani applikációs mérnök megadja neki a megoldást. Ez a menet szerintem még javítható, de már felkészült szakember kell hozzá.
Előzmény: halaloszto (3290)
halaloszto Creative Commons License 2009.09.10 0 0 3290
en ugy tudom, ahhoz speci sajat menetfuro van. (mert ugye pl az m10 menetemelkedese mas mint az m8-e, vagy tevedek?)

vajk
Előzmény: mert mindig a hoki (3289)
mert mindig a hoki Creative Commons License 2009.09.10 0 0 3289
Létezik menetjavító, ami pont az ilyen felfúrt csavarokra jó. Bár szerintem ekkora "ugrást" már nem tud kezelni, ennek eleve úgy kellett volna nekiesni, hogy javítva lesz a menet.

Javaslom a Würth-öt, ők tudnak tanácsot adni neked, tán még eszközt is hozzá.
Előzmény: rabak (3284)
rabak Creative Commons License 2009.09.10 0 0 3288
Eredetileg csavar volt benne nem tőcsavar, azt csak később tették bele, mert az újfajta AC -hoz az jár, a régi fajtát pedig csavarral lehet felrakni, ezért "ragaszkodom" a csavarhoz, de lehet mégis marad a tőcsavar, csak nem 10-es hanem 11-es lesz belőle, ennyit még enged a blokk.
Azért kellene a régi fajta AC-t felrakni, mert a veterán vizsgán azt is nézik...
Előzmény: halaloszto (3287)
halaloszto Creative Commons License 2009.09.10 0 0 3287
1. ha a 10-es lotyog, akkor szopas van, a felfuras el lett cseszve. erre nem tudom mi a valasz. lukat nem hiszem hogy fel lehet hegeszteni.

2. ha eredetileg tocsavar volt, akkor most miert ragaszkodsz a nemtocsavarhoz? azert hasznalnak tocsavart, hogy a blokkban ne legyen ki-be tekergetve, abban ne kopjon a menet.

3. ezert mondtam az olyan tocsavart, aminek az egyik fele m10, a masik meg csak m8, igy a kiallo reszre a 8-as lukkal siman fel lehet huzni a cuccot.

vajk
Előzmény: rabak (3286)
rabak Creative Commons License 2009.09.10 0 0 3286
Most így van benne, de sajnos a 10 -es is "lötyög", a másik pedig az, hogy az új alkatrész amit fogna csak 8-as átmérővel rendelkezik, és nem lehet bővíteni sajnos, ráadásul, már nem is tőcsavar, hanem sima M8-as csabar menne bele - ugye a 8-as furaton nem lehet áttolni a 10-es csavart:)
Előzmény: halaloszto (3285)
halaloszto Creative Commons License 2009.09.10 0 0 3285
miert nem jo ugy, hogy csinaltatsz egy tocsavart, aminek az egyik oldala 10-es, a masik meg 8-as?

vajk
Előzmény: rabak (3284)
rabak Creative Commons License 2009.09.10 0 0 3284
Sziasztok!
Tanácsot kérnék Tőletek. Alumínium motorblokkba beleszakadt egy 8-as tőcsavar és csak felfúrás árán lehetett kivenni, minek helyébe 10-es csavar került. A régi "eredeti" állapotot szeretném visszaállítani, hogy 8-as csavart lehesen belerakni ami már nem tőcsavar (az alkatrész amit fogna 8-as átmérővel rendelkezik, és felfúrni sem lehet). A kérdés tehát az lenne, hogy mit ajánlotok, esetleg hegeszteni - ha egyáltalán lehet -, vagy folyékony fémmel - a LOCTITE AL 1 Metall-Set-re gondoltam - pótolni a hiányt majd menetvágóval 8-as menetet adni neki?
Bocsi a hosszért, és előre is köszönöm a válaszokat!
rferi Creative Commons License 2009.09.04 0 0 3283

Hahó mindenki!

Többen keresnek gépkönyv ügyben itt és emilben is!

Szeretném elmondani, hogy nem küldök semmit olyan embereknek, akik arra nem veszik a fáradtságot, hogy rendesen bemutatkozzanak legalább.

Ha az utcán egy vadidegen odamenne hozzájuk, és elkérne tőlük bármit, otthagynák szó nélkül. Ennek megfelelően én is elvárom, hogy ha már fáradozok ingyen és bérmentve mások boldogulásán, akkor legalább azzal tiszteljenek meg, hogy bemutatkoznak!

chinez Creative Commons License 2009.09.03 0 0 3282

Küldtem üzenetet a vaterán, meg levelet az itteni címedre. 

Üdv:

Forgó KINAI Gyula

Modellező Klub Biharkeresztes

Előzmény: sako (3246)
kovacsk77 Creative Commons License 2009.09.02 0 0 3281
Sziasztok!
Marógéphez keresek főorsóházat.
Minták:

http://kepfeltoltes.hu/view/090831/25-orig_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/view/090831/ed5_2_big_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ha van valakinek, vagy tud ilyet eladót, küldjön üzit!
kovacsk77@citromail.hu

Üdv!
Kovacsk
x31 Creative Commons License 2009.08.31 0 0 3280
Ja és még valami, nem a te esztergádat minősítettem, hanem azt ami a praktikerben meg ittot másmás címkével árusítanak. Lehet, hogy neked nem ez van. Ezeket láttam, megtapogattam és szerintem arra jó, hogy a kereskedő meg a gyártó keressen rajta, a vevő pedig míg hazaviszi ürül nekei. Ezek a kis masinák nem azért értéktelenek, mert picik, hanem azért, mert siralmasan silány minősígűek, pontatlanok, gyengék mint motorikusan mind szerkezetileg.
Előzmény: foveon (3278)
x31 Creative Commons License 2009.08.31 0 0 3279
Bocsánatot kérek tőled, ha a játékeszterga kifejezéssel megsértettelek volna. Nem tudtam jobb szót használni, de a véleményemet ettől függetlenül nem változtatom meg. Ezek a szerkezetek esztergapadnak nem nevezhetők, műszerész esztergának sem. HA tudsz jobb elnevezést a játékesztergánál, szívesen áttérek annak a használatára.
A tapasztalat, amit a szaki megszereztek, lehet, hogy nekem is meg van. Más de ennel sokkal fontosabb, hogy mi mitoválja az embert egy dolog elkészítésére. A szakik azért dolgoznak, hogy pénzhez jussanak. Ez úgy a leghatékonyabb, ha minél kevesebb munkával minél gyorsabban oldják meg a feladatot. Én elsősorban az örömszerzés miatt csinálom a csörlőt és nem mésnak pénzért. Ez őriási különbség, ezt nem übereli semmilyen tapasztalat. Nincs olyan mester a világon aki másnak ugyanolyan jól, ugyanolyan gondossággal dolgozik, mint magának. péda. is van rá a közelmúltbol.
Mivel hobbiastaloskodom is készíttettem egy 160-as marófejet egy igen profinak mondott esztergályossal, akinek nem ez volt az első marófeje a pályáján. Rajzot sem kért és mintatarabot is azonnal visszaadta a megrendeléskor, mert azt is vittem neki.
Ezen eszergálás és marós munka is volt. Az egész lényege, hogy a fejbe befogott cserélhető profilkések (2db) két-két csappal vannak pozicionálva és egy ékkel rögzítve.
A májsztró a pozicionáló csapokat úgy oldotta meg, hogy vett 4db hatos normálmenetü csavar, furt neki menetet a fejbe a csavarok végét leesztergálta a menetmagig és behajtotta a kézzel fúrt menetes lyukakba. Amikor hazavittem és felraktam a gépre bellen két falckéssel. Megmértem órával, hogy mennyit ütnek a kések. 2-3 tized volt mind radiális mind axiális irányban. Miután visszavittem, hogy nem ok, azt mondta, hogy csinál hozzá pár excentrikus kis csabart, aztén cserélgessem, próbáljam azzal belőni a késeket. Ennyit a mesterekről meg az ő nagy tapasztalatukról. Arról mér nem is beszélek, hogy a menedet csap azért is alkalmarlan a feladatram mert a 6000-el porgő fejből kirepülhet. Nyilvánvavló, hogy a májsztró tudta, hogy nem így kell ezt megcsináklni, de így gyorsabban kész lett.
Előzmény: foveon (3278)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!