Köszönöm szépen a minden igényt kielégítő választ és a képet is, hogy alább ne adjam. Természetesen rakok fel képeket, ha megvagyok az aranyozással. Köszi még egyszer. Nekem az 1-es verzió tűnik kivitelezhetőnek (számomra)! Jó éjt!
Én az ecsetest azért nem ajánlom, mert nekem is egy évbe telt míg megtanultam! De az a leg korhűbb csak sajna nemsok emberke maradt aki megtanítana.... a maszkolós is nagyon jó módszer egyetlen hibácskája hogy vastagabb lesz a csík a gyárinál, de nincs vele sok gond ha jól lemaszkolod és szép is!:)))
Modellező boltban beszerezhető maszkoló szalag (500-1000 Ft) Ezzel kimaszkolod.
arany akrill festéket kifújod a kupakba és puha ecsettel becsíkozod. A szalagot azonnal lehúzod.
2.,
Ugyanígy kimaszkolod de a váz többi részét is kitakarod mezei krepp szalaggal kb. 300 Ft aztán az előbb említett spray-el lefújod. A szalagot azonnal lehúzod.
3.,
Kardecset (3500-10000Ft) sok gyakorlás, és húzod a csíkot. Ezt én nem mertem bevállalni. De meg fogom tanulni.
Az 1., -t javaslom. Ne spórolj a maszkoló szalag árán, jót vegyél. Zsírtalanítsd s vázat, maszkolás előtt és után is. Kifújsz a kupakba egy kis festéket, gyorsan, de nem kapkodva húzd be a festéket minél hosszabb egyenletes ecsetvonásokkal. Ne menj vissza még egy sorral csak ha nagyon muszáj. Azonnal le a szalaggal.
Nem 'tom. nem az enyém, és csak gyors lefotóztam. Meg ráadásul nem is értem teljesen mert ha a felső vázcsövet nézem, nem nagyon passzol a "férfi" váz helyére, mivel meg van hajlítva. A két "gütymő" pont szembenéz egymással, viszont a vázcső s alakú. ? Hm?
Szenzációs!! Én is úgy látom, hogy újabb "heterószexuális" gép került elő a Fregoli után! Most éppen "nyőstényileg" van szerelve!:)))) Madzagos SZAKI muti - mán, hogy műkszik ez szerelés!!
Először is köszönöm mindenkinek a segítséget a sok információval és adattal amit a fórumon találtam.
Én teljesen kezdő vagyok a régi biciklik és a felújítás világában.
Egy hónapja kezdtem el felújítani Nagyapám csepel túra férfi kerékpárját.
Teljesen szétszedtem, a küllök is ki lettek fűzve.
A vázat miegymást lehomokfujattam és utána szintereztetve lett feketére.
Azért döntöttem a szinterezés mellett,mert ha lefujatom drágább lett volna + a homokfujás.
A sok apróság, miegymás, kormány a krómozósnál van, még nem kaptam árajánlatot és hogy mikorra készül el.
Abban kérném a segítséget, hogy az arany csíkozáshoz hogyan érdemes nekifogni, tapasztalatok, festék típusok, ecset típusok, ragasztó szalag mellett....
Azt gondolom, hogy egyedi kerékpárról van szó. Számomra a Sanyika felirat, és az a tény, hogy a felirat színe harmonizál a váz többi festett részletével egyedivé teszi ezt a Velvártot.
A veterán kerékpár kiállításon volt egy velvárt gép amit a mester saját magának csinált , vagy csináltatott saját hétköznapi használatra. Abban sem volt se szám se monogram .
Elképzelhető hogy ez is egy ilyen ritka különleges darab ? a név beírás alapján elképzelhető ?