Egy nem túl nagy fürdőszobába szeretnénk zuhanykabint, de az adottságok miatt nem tudnánk a kabint egyik sarokba sem elhelyezni, ezért félköríves vagy háromoldalú (sarokkilépős, csúszóajtós) szögletes ("box"?) jöhet szóba. (Az egyetlen szóba jöhető sarokban a sarokkabin fala az ablak elé kerülne, ráadásul 90x90cm méretben gondolkodunk. Sajnos a szüleim sem lesznek fiatalabbak és a kádba való ki-bemászkálás nem megy olyan könnyen, mint 10 éve.)
Félköríves zuhanykabin/-tálca és háromoldalú zuhanykabin témában milyen márkát érdemes keresni? Szögletest már találtam a neten (Ravak), de félkörívest nem, pedig a térérzet/helykihasználás miatt az lenne talán a jobb. Ráadásul a Ravak ára nekem elég borsosnak tűnik (2xSupernova kabin + fix oldalfal + Angela tálca+szifon) ~200eFt. Van esélye, hogy olcsóbban találok olyat, ami nem fél évig fogja bírni? Azzal tisztában vagyok, hogy nem szabad 20eFt-os kabin megvenni, de elsőre sokkoló volt az összeg.
Mivel édesapám 150kg körüli, Őt tartósan elviselő tálcára lenne szükség. Milyen terhelést bírnak a műanyag zuhanytálcák? Mennyire deformálódnak a terheléstől; a szigetelések, a csatlakozási felületek mennyire tolerálják ezt? Vagy ez a megfelelő aláfalazással elkerülhető?
A félköríves - szögletes kérdés sem dőlt még el, erről mi a véleményetek? Ha számít, tudok rajzot feltenni.
Mivel földszinti helyiségről van szó, elvileg megoldható, hogy közvetlenül a padlóra tetessük a tálcát (a szifont meg az aljzatba). Ez mennyire jó megoldás? A Ravaknál láttam ilyen tálcát, meg olyat is, hogy amelyiknek műanyag előlapja van, így nem kell körbecsempézni. Ezek közül szerintetek melyik a (leg)jobb megoldás (kivitelezési problémák, karbantartás, vízszigetelés, stb)
Nehezíti a helyzetet, hogy nem Budapestről van szó, hanem Szolnok környékéről. Szóval olyan beszerzési forrás kéne, ahonnan a szállítás nem növeli jelentősen a költséget.
Van ragasztód és nem sokat kell ráhúzni,akkor azzal is megoldható...meg mi már kotyvasztottunk sikerrel...marosi,cement,ragasztó,4,1,1 arányban...mennyit is akarsz ráhúzni?
én biztos nem tökölnék sokat vele. esztrih kizárva, padlopon vízszintesen terül, tehát vízelvezetés nem lenne. ekkora felületre én személy szerint Mapei Kerafloor-t használnék. Ezt 15 mm vastagon is simán lehet rakni!
Most lett kész az előtér/széfogó, (4,5m2) ami nem lesz fűtve, legalábbis közvetlenül. Járólapot rakok rá. Van 1cm szint külömbség amit ki kell egyenlítsek.
Mivel tundám megcsinálni a Padloponon kívül? Eschrit, misung (homok-cement), vagy csemperagasztó? Van egy zsák padloponom, az a tetejére elég lenne. Elég kevés a pénz a Padlopon meg drága.
Köszi a dícséretet...ketten dolgozunk haverommal...most lettünk hivatalosan is vállalkozók a közelmultban és bizony sokminden van még amit meg kell tanulnunk nekünk is...
De van már pár referencia munka...egyébként alig van rendes szerszámunk...mostanában szeretnénk beruházni...
ÁÁÁÁÁh...mi síma 163 as betonból,vasalással öntjök ki egy a mosdóhoz kapot sablon segítségével készített zsaluban és utánna az ytong falra tesszük ragasztóba...ugyan így polcot is lehet alá...
Szerintem nagyon jó sikerült. Valami ilyesmit szeretnék én is csak zuhannyal. ngem az érdekelne, hogy a mosdónak a födémet hogy csinálad. Mert én gondoltam 2-3 gipszkartont összeragasztok.
mondjuk annyit a történethez, hogy LEHETNE osztás NÉLKÜL is padlófűtéshez való aljzatbetont készíteni minimális vastagsággal..persze..mint mindennek itt is van némi felár a megoldáshoz a megoldás viszont, jobb hatásfokú IS mint amit elképzelt az ember
semmi esély:((..ilyen méretű kádszegély tudomásom szerint nem létezik és az olvasat alapján nem is lesz nagyon értelme...mint ideiglenes megoldás egy pár hónapig húzhatjátok ki...de..borítékolt a hozzányúlás.. új kád, burkolat és NORMÁLISAN TÖRTÉNŐ BEÉPÍTÉS..figyelembe véve az általad leírt mozgásokat is
a burkolat olyan, amilyen tetszik..a kivitelezésre viszont a képek alapján gondot fordítottál, amit az egyedi megoldásokon valamint a kivitel bonyolultságán, át tudtad hajtani
dícséret ezért:)) Örülök, ha vki veszi a fáradtságot és igyekszik kihozni a burkolatból azt amit lehet. Egyedüli kritika? a kád körüli lerakó Aminek persze van értelme, egyébként pedig a kádból kifolyó víz elvezetője is lesz egyben....de..ez van..valamit valamiért
Mi simán bevéssük a falba...hálóval a széleket,vagyis ahol a falak találkoznak a sarkokat megerősítjük,de nem feltétlen szükséges...
Gondoltam a végeredményt is feldobom...
Érdeklődnék tőletek,hogy milyen profi vágógépeket használtok és milyet ajánlanátok 100 körül...
Ja és tapasztalt kolegákat kérdezném,hogy milyen módon ragastják fel ők a mozaik kockát...azt amelyik hálóra van ragasztva előre...felrakom a csemperagasztóba,de hogyan kényszerítsem síkba? Egy nikecel símítóval ökörködök jelenleg...frankó lesz,de talán van egyszerőbb megoldás is...
Én egy Z-alakú profilra gondoltam ahogy már leírtam. Ez szted nem jó megoldás szilóval a csempéreragasztani a szobai részen meg az aljzatbetonhoz..Oder?
a padlóburkolást befejezte a mesterem. a gondom az hogy a szobák szintje ( az aljzatkiegy miatt) mélyebben van kb. 2cm-rel. a mesterem aszonta hogy vmi Z-profilt lehet venni ami felülről takarja apadlólapot és becsúszik a padlószőnyeg alá. Van vmi egyéb megoldás is?