Keresés

Részletes keresés

Tojglius Creative Commons License 2009.08.10 0 0 3352

Hannapan: a tanulság, akárki is az, ne kérj ismeretlentől segítséget amiért fizetni kell és végképp ne fizess senkinek se előre olyan szolgáltatásért amit nem láttál vagy nem személyes, megbízható jóismerősod ismeri...

(nem kunszt két-három nicket indítani egy fórumon és az egyikkel ajánlja magát a másikkal "garantálja" hogy megbízható.....  aki ilyen átverésben tudatosan utazik, attól ez nem lenne meglepő)

ha biztosra akarsz menni, írj a szállodának egy mélt, vagy szervezz mindent magadnak odakinnt (persze nem esküvőt, hanem kirándulásokat ilyesmit)

Nia: Te pedig nyugodtan tedd közzé, hogy ki az és mi az elérhetősége annak aki átvert! Nem Neked kellemetlen ez, hanem neki... ha itt a fórumon nickje is van, akkor azt is...

Az időjárás miatt meg ne aggódj, ha esik, akkor is lehet kirándulni épp eleget... az ember mindig örüljön annak ami van és kihasználni azt ami adatott... :D :D Pont azért, mert túl kevésszer megyünk nyaralni ahhoz, hogy az holmi időjárástól hagyjuk elrontani :D :D

Előzmény: hannapan (3346)
W.L. Creative Commons License 2009.08.08 0 0 3351
Jó a sztori, de azt ne felejtsd el majd hozzátenni, végül tényleg megkerestétek/találtátok-e a kint élő magyar "hölgyet", és mire mentetek vele!
Előzmény: Nia2009 (3348)
W.L. Creative Commons License 2009.08.08 0 0 3350
Van olyan téma is ezen a fórumon, ahol több kinnt élő magyar is hirdeti "segítségét" egymással versengve, ami számomra is bosszantó, de a jelek szerint van rá igény bőségesen. Az meg tényleg nyilvánvaló kéne hogy legyen mindenki számára, hogy ezt azért nyilván nem önzetlen honfitársi szeretetből teszik! ;-)

Én ezeket persze kerülöm mint ördög a tömjénfüstöt, de azért szerintem nem az ilyen haszonlesők jellemzők az egész népre. A legtöbb hozzászóló (utazó, nem kinnt élő!) azért mégis csak önzetlenül osztogat (jobb-rosszabb) tanácsokat a fórumon.
Előzmény: Léna007 (3349)
Léna007 Creative Commons License 2009.08.07 0 0 3349

Nia, hát mézes heteknek köze nincs ahhoz a sok idegességhez, amit át kellett élned. Nagyon sajnállak emiatt. Borzalmas lehetett az egész. :-(

Itt jópár fórumot olvasok, van még 4 amit ismerek, ahol kint élő magyar tukmálja magát. Már rosszul vagyok, ha olvasom.

Sajnos a magyar ilyen néppé vált, ami az egész világon egyre jobban ront a hírnevén. Ezt azóta tapasztalom csak igazán, amióta Németországban élek, és nem magyar utazási irodákkal utazom és a nyaralásom során látom, hogy mit nűvelnek magyarok - hát elszégyellem magam. Tisztelet minden kivételnek.

Előzmény: Nia2009 (3345)
Nia2009 Creative Commons License 2009.08.07 0 0 3348
Kedden reggeltől szakadt az eső…Ültem a fodrásznál,és sírtam…Ültem a kozmetikusnál….és sírtam…az eső esett,és én sírtam…a kozmetikus folyton újra sminkelt…az eső esett és én sírtam… :( Eljött az öltözködés ideje,kaptam 1 kedves indiai lányt,hogy majd ő segít nekem felöltözni, meglátta a ruhámat,összecsapta a kezét,elsápadt és kirohant…Visszajöttek ketten.Megnézték a ruhát,elborzadtak,kiszaladtak.Na ekkor már forgattam a ruhát.Szakadt?Koszos?Kiégették?De semmi…

Vissza jöttek 3an.Mindegyik próbált mosolyogni,de kétségbe voltak esve.Mutatták a főzős részt,hogy ez mi,ők ilyet még nem láttak.Mondtam csak adják rám fentről,majd mondom,hogy kell…Végül bárhogy mutogattam,bármit mondtam nem értették…kértem őket hívják be az esküvőszervezőt,a tolmácsot…semmi.Csak vitatkoztak,és azt fújták kicsi a ruha,összement….Végül megértették a fűző rejtelmeit,sikerült befűzni a ruhát,fejemre került a fátyol,megérkezett a virágcsokrom,az esküvőszervező és a tolmács is…elkészültem…kimentünk a kertbe és: és és és sütött a nap… :))

Most mennem kell,de fogom folytatni az esküvővel!!

Léna007 Creative Commons License 2009.08.07 0 0 3347
Nekem így mutatták, olyanok, akik állítólag ismerik, de mindegy, ez nem vitatéma. :-) Valamilyen fenyő, maradjunk ebben. :-)
Előzmény: W.L. (3343)
hannapan Creative Commons License 2009.08.07 0 0 3346

Ez Döbbenet!

AZ időjárás miatt én is parázom. mert hát nem valószínű hogy lesz rá alkalmunk mégeszer kimenni Maura. Remélni tudom, hogy legalább pár szép napunk lesz.

Ezeket a rossz tapasztalatokat lehet még fokozni?

Úristen!

Nekünk ajánlottak kint élő magyar nőt hogy szervez nekünk utazást.

Nia! légyszi privátba adj kérlek valami közelebbit a szerveződről!

diamond1976@freemail.hu

Előzmény: Nia2009 (3342)
Nia2009 Creative Commons License 2009.08.07 0 0 3345
Jobb híján akkor este lementünk a recepcióra,és elmondtuk a problémánkat ott is,az anyakönyvi kivonatokkal kapcsolatban.Nagy meglepetésünkre a recepciós hölgy azonnal elkezdett telefonálni,intézkedett kb 15percet,majd azt mondta azonnal szkennelje be az utazási iroda a papírokat,és küldjék el mailen.Hívtam őket,de nem tudtam elérni senkit,írtam e-mailt,hogy küldjék gyorsan a másolatokat,de semmi válasz nem jött rá…

Szerencsére az egyik e-mailemben megtaláltam egy beszkennelt példányt,és kinyomtattuk…elég jól sikerült fotópapírra nyomtatva…

Valamit még intéztek a recepciósok,majd azt mondták minden rendben lesz…

Hm…

Így hétfőn nekivágtunk a fővárosnak,nem sok reménnyel,de annál nagyobb önbizalommal.Nagyon gyorsan pörgött minden.Sehol nem kellett sorba állni.A tolmács mindenhol sokat magyarázott az ügyintézőknek.Úgy tűnt ő is igyekszik segíteni.Mi bőszen mosolyogtunk,mintha minden rendben lenne…és végül megkaptuk a pecséteket,és a keddi időpontot esküvőre. :))

Csak pislogtunk,könnyen ment,látszólag sehol sem értetlenkedtek,sehol sem akadékoskodtak.Sehol nem kérték tőlünk az eredeti okmányokat.Ez ügyben így ennyi.Kedden jött a közjegyző asszony,és összeadott minket.

Másik ügyben:ami szörnyűséget hallottunk a magyar csaló nőről,azt így nem részletezném,mert borzasztó még visszagondolni is rá,mekkora csalódás volt,mekkora szégyen.Szégyelltem magam amiatt is,hogy ilyen bután megbíztunk benne,és azért is,hogy na ki,na hol?Magyarok a világvégén…magyarokkal szemben…mit csinálnak?Lopnak?Csalnak?Hazudnak?Nem,nem,nem akartam elhinni.Megfogadtam,ha lemegy az esküvő ennek még itt Maun utána járok.

W.L. Creative Commons License 2009.08.07 0 0 3344
Na, pont valami ilyesmire vártam a "segítőkész" kinnt élő magyarokat illetőleg, kíváncsian várom a sztori végét - a hangulatból az sejthető, hogy az esküvő csak meglett valahogy! :-)

Ja, és közben itt van egy kép a szállodák elé ültetett kókuszpálmákkal is.
Gondolom ezek kerülnek többnyire a prospektusokba:

Előzmény: Nia2009 (3342)
W.L. Creative Commons License 2009.08.07 0 0 3343
Szerintem a mauritiusi képeinken ugyanazok a fák vannak, még az is lehet, hogy ugyanott (az én képem ÉNY-ról).
Az első képeden szerintem a magyarul egyszerűen "szobafenyő" néven ismert fa van.

szobafenyő

casuarina
Előzmény: Léna007 (3339)
Nia2009 Creative Commons License 2009.08.07 0 0 3342
Mondtam,hogy ez csak a történet eleje volt,hogy felb.sz.a az agyunkat az esős időszak híre... :)

Itt megjegyezném: nem a Coral tours felejtette otthon a papírjainkat,hanem a miskolci közvetítő iroda.A dühítő az volt viszont,hogy 2utazási irodán át lett szervezve az esküvőnk,és egyiknek sem jutott egyszer sem eszébe,hogy figyelmeztessen,küldjön egy checklistát arról,hogy melyek azok a dokumentumok,melyeknek nálunk kell lenni a kitazáskor.Így időben kiderült volna a téves tájékoztatás/dokumentum bekérés.Sem a tájékoztatóban,sem semmilyen prospektusban nem volt leírva,hogy mit kell nekünk kivinni.Csupán fel vannak sorolva az 1hónappal indulás előtt leadandó dokumentumok.De az,hogy ebből ők mit adnak vissza,vagy mit vigyünk mi ki,az sehol nincs…

Nem hibáztatom ezért a Coral tourst(de ők is ránk,vagy a közvetítő irodájuknak szólhattak volna indulás előtt,hogy ugye az ügyfélnél vannak a dokumentumok…)

Másik fő megjegyzésem azért,hogy a Coral tours igazgatónője legalább visszahívott,és megpróbált megnyugtatni,hogy valahogy segít,valahogy elrendezik a dolgot)Ott és akkor ez is kapaszkodó volt legalább,míg ezzel szemben a másik irodában már a telefont sem vették fel,mikor újra hívtam őket….)

Következő hidegzuhany:

Ugyanezekben az órákban jött egy hívás,szintén az irodától,hogy jelezték feléjük:van egy Mauritiuson lakó magyar nő,aki turistákat győz meg arról,hogy vele menjenek városnézésre,nála fizessenek be túrákra,de átvágja az embereket,pénzt csal ki tőlük…És hallották,hogy mi is ennek a nőnek a csapdájába estünk…Na itt már valószínűleg kék zöld színekben játszottam,ugyanis,mi még itthonról vettük fel a kapcsolatot ezzel a hölggyel.És már márciusban átutaltuk neki a pénzt a templomi esküvőnkre.Indulás előtti napon,csütörtökön hívott fel,hogy elmarad az esküvő.Nem lehet mégsem megvalósítani…így indultuk el,elcsüggedve,elszomorodva…és mikor jött a hívás,hogy a pénzünknek nagy valószínűséggel búcsút mondhatunk,már nem is tudtam szólni sem a döbbenettől…

W.L. Creative Commons License 2009.08.07 0 0 3341
Szocsihoz ki is hasonlította???
Én max Bulgáriához, Szocsi meg tudtommal Oroszországban van! :D
Előzmény: Tojglius (3336)
W.L. Creative Commons License 2009.08.07 0 0 3340
Ja, ez már tényleg egyértelműen az iroda hibája, nem úgy mint az időjárás! :-)
Folytasd csak...
Előzmény: Nia2009 (3337)
Léna007 Creative Commons License 2009.08.07 0 0 3339

A képeden a legtöbb fa tamariszkusz. Amúgy sok píneafenyőféle is van a partokon. A casuaria-fenyőről nem találtam mauritiusi képet, de beteszek egy másik helyről egyet, majd utána egy fenyős mauritiusi partszakaszról:

1. casuaria fenyő:

2. másfajta fenyők Maun

Előzmény: W.L. (3331)
Tojglius Creative Commons License 2009.08.07 0 0 3338

Na mondjuk ez a dolog már jobban tükrözi, hogy milyen is volt az utazási iroda... úgyhogy szerintem nyugodtan írd le a nevüket... mert ez szimpla trehányság a részükről...

a fengsujji miatt, meg a kiszámolt nap miatt nem kell sztem aggódni, mert szerencsére az sokkal jobban számít, hogy szeretitek egymást... :D :D

amúgy mi lett a vége? nem kérték vagy később lett?

nekünk direkt mondta az irodás foglaláskor, hogy majd kell a ház. ak. kivonat a nászutas csomaghoz, de mivel tudta, hogy indulás előtt lesz két nappal az esküvő ezért megírta a partnerének, hogy azt bizony csak magunkkal tudjuk vinni és úgy jó-e... majd felhívott, hogy igen jó úgy, és az se baj, hogy magyar nyelvű... :D

na ezért szeretem ezt az irodát amellett, hogy lényegesen olcsóbb mint a nagyok és amellett, hogy mindent úgy szervez ahogy mi szeretnénk... :D

Előzmény: Nia2009 (3337)
Nia2009 Creative Commons License 2009.08.07 0 0 3337
Vasárnap este,teljesen mellékesen megjegyezte az esküvőszervezőnk,hogy akkor hétfőn reggel vár minket a magyar asszisztencia,és vigyük az útleveleket,és az anyakönyvi kivonatokat magunkkal Port Louiba.Na ekkor ugrott csak görcsbe igazán a gyomrom,hiszen az anyakönyvi kivonatainkat 1hónappal az út előtt bekérte az iroda,és azt mondták ezzel nekünk már semmi teendőnk nincs.Na ekkor kezdődött a kálvária,haza telefonáltunk,és kiderült „véletlenül” bekerültek az anyakönyvi kivonataink az íróasztal fiókba,és azok bizony azóta is ott vannak…

Én jóhiszeműen azt hittem,hogy nyilván azért kellett leadni,többek között más papírjainkkal ezeket is,mert biztos az utazási iroda közvetlenül küldi le Mauritiusra….És még 4nappal az indulás előtt újra rá is kérdeztem,hogy ugye nem kell bemennem semmilyen papírért már az irodába,ugye minden le van rendezve???Szóban és e-mailben is megnyugtattak,hogy minden rendben van,minden sínen van…

Ott álltunk hát a szobában,halálra rémülve most mi lesz…És bizony telefonon sem biztattak meg,itthonról,mert a válasz az volt: hááát eredeti okmányok nélkül bizony nem lesz esküvő…Később jöttek/mentek még hívások,pozitív és negatív tippek…végül abban maradtunk,hogy bizakodjunk,hátha valami csoda folytán nem kérik el az anyakönyvi kivonatainkat…. Ha mégis,akkor majd kedden (amikor az esküvőnk lett volna) indul egy párocska Magyarországról,és velük elküldik.Akkor szerdára lett volna papír,csütörtökön főváros és pénteken esküvő(optimális esetben).Ez több okból sem tetszett.Egy részt direkt Feng Shui-s szállodát választottunk,és a napot is kiszámoltam magunknak,hogy melyik szerencsés házasságkötésre…így fontos lett volna a kedd…Bár éjfél körül kimerülten már csak azt zokogtam,hogy nem megyek haza hajadonként… :)

Tojglius Creative Commons License 2009.08.07 0 0 3336

kissé parttlan vita... :)

abban egyetértek, hogy az irodák sajnos hajlamosak mindent eltúlozni ami egy tunézia lastminutenél se oké, nemhogy egy milliós nászútnál... de hinni nekik az meg - az internet korában - tényleg naívság... úgy látszik Nia, hogy nem olvasol elég homárt... pedig nem árt...

Az pedig, hogy kinek mit jelent az álomsziget tényleg tök szubjektív, bár ettől még maura azt mondani, hogy szocsihoz hasonló az kissé degradálóbb a kelleténél... ezt talán tényleg nem kellett volna...

az biztos, hogy az átlagembernek amúgy az álomszigetet a maldív szigetek jelentik... és szerintem nem véletlenül...

Én spec mindig mindennek eléggé utánajárok magam, mielőtt bemegyek az irodáshoz akiben amúgytényleg megbízom... de megnézem magam is a repülőjáratokat, szállásokat, célpontokat, időjárást...  fórumok végigolvasása (nem csak belekérdezés, hanem végigolvasás, tripadvisor bogarászás, holidaycheck, momondo, időjárási átlagok bogarászása, leírások keresgélése...

épp ezért nem is szoktunk csalódni semmiben, azt szoktuk kapni amit várunk a pénzünkért... viszont megbízom annyira az irodásban is, hogy ha kinézek magamnak valamit akkor ha lebeszél róla akkor tényleg nembiztos, hogy megéri... és mivel mi se szarjuk az adózott pénzünket (nem, Nia, sértegetni se kell senkit h irodás vagy milliomos), ezért nem mindegy, hogy mire és hogyan költjük...

W.L. Creative Commons License 2009.08.07 0 0 3335
Drága Ági,
Szerintem egy kis realitásérzék még senkinek nem ártott meg. Lásd Nia esetét, az "álomszigetről" való kritikátlan áradozások sokak számára csalódáshoz is vezethetnek. És egy drága csalódáshoz, ami azt illeti.
Szerintem a fórumok lényege pont az, hogy minél több első kézből származó leírásból rakhasson valaki össze egy teljes képet, s annak alapján dönthessen. Az "álomsziget" dumát úgyis megkaphatja a kedves érdeklődő az utazási irodák prospektusaiból is rogyásig. Bocsáss meg nekem, de számomra pl. Mauritius nem csak valami 5 csillagos szállodából állt, hanem azok mellett rengeteg hely faluból/városból is, ahol hülönösen a fekete/kreol lakosság még afrikai szinten is borzasztó nyomornegyedekben tengődött, a természet roppantul le volt irtva (a sziget nagy része ugye cukornád-ültetvény), és az időjárás hol ilyen, hol olyan. Mindez valahol természetes, és hasonló "szépséghibák" bizony minden trópusi szigeten vannak kisebb-nagyobb mértékben. Pont ezért nem nevezném egyiket se "álomszigetnek" vagy "paradicsomnak", ettől érdekesek és szépek persze még lehetnek. Az már más kérdés, hogy a szépségből különböző mértékben jutott ki minden szigetnek, és bizony az én listámon Mauritius elé hátul áll. Szomszédai közül a táj szépségében/érintetlenségében Réunion, a kókuszpálmás-fehérhomokos "paradicsom" faktort illetően pedig a Seychelle-szigetek bizony toronymagasan verik. Ezt azért csak nem árthat tudni valakinek, mielőtt sok százezer forintot leperkál egy távoli nyaralásra.

Nia,
Remélem az időjárásról való kitérő nem vette el kedved a többi figyelmeztetés közzétételétől, különösen ha kinnti magyarokkal akadt bajod. Az Index fórum egyik rákfenéje pont az, hogy korlátlanul hirdethetik rajta szolgáltatásaikat illetve "segítségüket" kinnt élő honfitársaink (én mondjuk Mauritiuson eggyel sem találkoztam) és sokan vakul bíznak ezekben. Tehát ilyen figyelmeztetés bitony még sokaknak jól jöhet!
Előzmény: ga.ag (3333)
Nia2009 Creative Commons License 2009.08.06 0 0 3334

Ha nem bánjátok nekem nincs kedvem vitába szállni senkivel.Mert erre se időm nincs,se kedvem hozzá...Nem azért írok itt,hogy milliomos,világot bejárt utazókkal hadakozzak,sem azért,hogy utazási iroda alkalmazottjával szópárbajozzak(mert jól látszik itt ki-ki)Hanem azért,ha lesz majd még itt hozzám hasonló átlag ember,aki 1évig gyűjtögetett a Mauritiusi álomútjára,és nem akar nagyon nagyot koppanni,ha oda ér(mint mi)akkor legyen itt neki valami infó arról,hogy júniusban-júliusban milyen rossz ott az idő...

Valamint az esküvői éléményeimet,és az irodák lehúzásáról alkotott képemet szeretném megosztani.Nem kérdés,hogy a két utazási irodával SOHA többé,sehová.És az sem kérdés,hogy igen is elmondom,ha valamiben csalódtam.Nem fogom a kedvetékért Maut álomútnak,álomszigetnek,pálmafás,ragyogó napsütéses édennek lefesteni,ha számomra nem ezt jelentette.

Egy dologra reagálnék:szerintem nagy különbség van,aközött,hogy elmész egy trópusi éghajlatú szigetre,süt a nap,lebarnulsz,úszol az óceánban kedvedre,MINDENNAP,majd derült égből villámcsapás érkezik...dől a víz az égből..... igen,ilyen van.Ez engem sem borított volna ki.

DE nagyon más elutazni oda úgy,hogy az ígéret 2irától az,hogy max napi 20-30perces eső lehet...és kiderül ez napi 6-8órás esőzés,és 1hónapig így,ennyi lesz...Szerintem ez nagy kettő.

Valamint:én is hálás vagyok azoknak az embereknek,akik úgy érzem hozzám hasonló módon írtak itt a negatív élményeikről is,nem csak a full pozitívakról.Anno nekem ezek is segítettek.Így nem teljesen elvakulva mentem oda...de még így sem volt semmi a döbbenet...

Én is csak segíteni akartam,azzal,hogy megosztom veletek a jót is,rosszat is.Bocs,ha épp a rosszakkal kezdtem.Szerintem ez nem egy vitafórum.Én nem vitázom senkivel.Csak írok...nektek.

Nem akarom felkorbácsolni a kedélyeket.

ga.ag Creative Commons License 2009.08.06 0 0 3333

Szia W.L.!

Még ha tényleg így is gondolod ezt a "nincs sem álomsziget, sem tökéletes paradicsom" dolgot, akkor sem jó szerintem egy ilyen fórumon ilyeneket írni és gyakorlatilag közölni másokkal, hogy ha egy Mauritiust álomszigetnek és az ottlévő nyaralásukat álomnyaralásnak tartják, akkor elég nagy képzavarban vannak....(és ugyanez Maldívra is pepitában...)

Hmm, nem tudom, de szerintem ez bántó(lenéző?!).

Nekem például Mauritius nagyon is tetszett, és remélem, hogy életem során még eljutok nagyon sok ilyen, általad csak "bulgár tengerpartnak" nevezett helyre.

"Azért ahhoz nem kell IQ világbajnoknak lenni, hogy ráébredjünk, álomszigetek csak a szappanoperákban és prospektusokban léteznek." - Úgy tűnik, nekem csak az EQ-m lehet magas, mert én hiszek a "tökéletes álomsziget dumában", viszont bántónak érzem az ilyen hozzászólásokat (akár van többektől megerősítésed az igazad alátámasztására, akár nincs)...

Üdv

Ági

W.L. Creative Commons License 2009.08.06 0 0 3332
Összehasonlításul egy montázsom pár szebb trópusi szigetről/strandról itt!
W.L. Creative Commons License 2009.08.06 0 0 3331
Hát, én már jártam 1-2 trópusi szigeten, köztük jópár óceániain is (Fidzsi, Szamoa, Vanuatu, stb), és szerintem tökéletes paradicsom nem létezik. Nekem mondjuk a maldív szállodaszigetek aztán végleg nem lennnének azok, de ez ízlés dolga.
Tahiti és a Kairb-szk jó része még elég zsúfolt is - megjegyzem Mauritius is.

Pár konkrétum: Mauritius partjai sem mindenhol homokosak, de azért tényleg van jópár hosszú homokos szakasz. Nagyrészt nem is pálmák szegélyezik őket, hanem valami ciprusfélék (angolul asszem ezeket hívják "casuariana"-nak) - felteszek egy tipikus képet. A sok más trópusi országban mindenütt bólogató kókuszpálmákat itt inkább csak a drágább szállodák elé ültették ki a turisták kedvéért, szerintem nem is igazán nekik való már az ottani klíma. A homok sem hófehér, de azért nem is "fekete"... összességében én leginkább a bulgár tengerparthoz hasonlítanám.

Előzmény: Tojglius (3330)
Tojglius Creative Commons License 2009.08.06 0 0 3330

"tökéletes álomsziget" :D na ilyen van, de Mau valszeg tényleg nem az...

fregate island, a legtöbb maldív szálodasziget, barbuda karibon vagy tahiti / bora bora néhány szigete lehet ilyen "álomsziget"

pl én pont úgy gondolom Asszonykával karöltve, hogy Mauritius kb Zakynthos típus lesz trópusi és nem mediterrán éghajlattal, főkéntsziklás helyett homokos parttal parttal.... olivafák helyett pálmákkal, tzatziki helyett tengeri biszbaszokkal...

Biztos vagyok benne, hogy gyönyörű lesz és bazijól fogjuk érezni magunkat, de eszünkbe sincs maldívhoz hasonlítani vagy "olyasmit" várni... :D

Előzmény: W.L. (3329)
W.L. Creative Commons License 2009.08.06 0 0 3329
Bocs, de szerintem nem az a hülyeség amit én írtam (ezt már többen is megerősítették) hanem az, ha valaki hisz a "tökéletes álomsziget" dumában. Azért ahhoz nem kell IQ világbajnoknak lenni, hogy ráébredjünk, álomszigetek csak a szappanoperákban és prospektusokban léteznek.
Ebben a konkrét esetben az iroda spec korrekt infót adott, csak a nagy természet közbetett.

Mauritius maga szerintem az átlagos trópusi szigetnél is sokkal messzebb van a tökéletes álomszigettől, de ezt már kifejtettem korábban itt, másoknak meg jobb a véleményük róla.
Előzmény: moonwalkr (3325)
Tojglius Creative Commons License 2009.08.06 0 0 3328

Ezért kérdéses - egy kicsit mégiscsak - az irodás hozzáállása!

Azt senki se várja tőle, hogy időjós legyen, de azt igen, hogy figyelmeztessen ha  hurrikánszezonban akarok a karibra menni vagy monszun alatt tájföldre vagy akármi...

Itt ha jól olvasom Nia sorait, akkor az iroda nagyjából elmondta, hogy mi várható ekkortájt és nagyjából a táblázatoknak megfelelően...  Sajnos nem ez lett belőle, erről ő nem tehet, de Niáéknak kicsit keresztbetett az idő, hisz mégiscsak nászút volt

Persze tény, hogy előadás és előadás közt is van különbség és reakció és reakció közt is... ha az ember elpanaszolja az irodásnak hogy szaridő volt, akkor fejezze ki a sajnálkozását és mondja meg, hogy ő a sokévi átlag alapján mondta amit... ez nem egészen ugyanaz, semmint felháborodik, hogy ő nem a delfi jósda ha az ügyfél (akiből ugye megél) kicsit panaszkodik neki...

Előzmény: Léna007 (3327)
Léna007 Creative Commons License 2009.08.06 0 0 3327

Kedves Nia!

Most nem ellened beszélek, de ha így vélekedsz, a mi példánk is ugyanilyen, mégis eszembe sem jutott az utazási irodás fickónak bármit is szólni.

Mi márciusban akrtunk menni, de lebeszéltek az irodában róla, mert állítólag az esős és azt mondták, menjünk februárban, az garantáltan sokkal jobb hónap. Így is tettünk és kifogtunk egy akkora, 8 napig tartó hurrikánt, ami előtte 14 évig nem volt a szigeten. De a helybéliek nekünk is azt mondták, a február a legrosszabb ilyen szempontból. De kiszámítani nem lehet. Eszembe nem jutott volna, hogy az utazási irodás fickót hibáztassam. Szerintem ő egy pár évi átlagból ezt tapasztalta és ezért javasolta nekünk.

Szóval erről senki sem tehet, egyszerűen nagyon szomorú pech. :-(

Előzmény: Nia2009 (3321)
Tojglius Creative Commons License 2009.08.06 0 0 3326

Valahol a kettő között van az igazság szerintem...

Egyfelől az irodás a statisztikai átlagból tud kiindulni, hogy az száraz évszak, hűvösebb idővel (esténként akár "hideggel" is) ami az minden ilyesmi oldalon le is van írva... Esetleg ha alaposabb ír egy mélt a kinti partnerének, hogy mi ilyenkor az átlagos, de ezt kevesen teszik meg és ált csak akkor ha az üffél kéri...

Másfelől az is igaz amit Moon írt, hogy ha más - ideálisabb - képet festenek le mint amit kapsz akkor bizony csalódhatsz... legyen az akár egy tengerpart, akár egy szálloda akár egy sziget akár az időjárás... ebből csak egy tanulság lehet: legközelebb másik iroda...

Az persze megint érdekes kérdés, hogy a helyiek azt mondják, hogy ott akkor ez a "normális-átlagos" idő, és ez esetleg ellentmond azzal amit az ember a neten talál táblázatokat...

Én is alaposan utánaolvastam, hogy szeptember közepén milyen idő van kinnt... esténként bizony 20fok körül-alatt, nappal 24-27 átlagban -> a parton... a sziget közepén egész más,  eső a parton minimális...

Persze ha ennél hüvösebb lesz, akkor irány a kirándulások, ha nagyon meleg, akkor irány a bícs/hentergés, ha esik az eső akkor irány a spa egy masszázsra...

ha viszont az átlagot kapjuk az azért jó, mert akkor "mindet" tudjuk folyamatosan és kedvünk szerint csinálni... :D :D

a lényeg: próbálj örülj annak amit kaptál... főleg ha az az időjárás, mert azon aztán tényleg csak egyvalaki változtathat, de vele nem vagyunk direkt kapcsolatban... :D

moonwalkr Creative Commons License 2009.08.06 0 0 3325

Ez hülyeség, már bocs. Mauritiust az irodák úgy hirdetik, hogy a tökéletes álomsziget, fehérhomok, pálmafák, napfény, meg minden. Főleg a december-márciusi főszezonban. Pedig sokszor esik az eső, ezt szeretik elbagatelizálni, mert esetleg mégsem választja a kedves utas az utat, hanem keres másikat, esetleg másik irodánál.

Egyébként maga az eső nem dráma, inkább az amikor valamilyen paradicsomot vársz, mert ezt a hamis képet teremtik meg és közben meg más a valóság.

Szerintem meg a fórum arra is való, hogy aki tapasztalatokra kíváncsi, netán olyan fontos eseményre készül, mint egy esküvő, amiről a 99,9 % azt várja, hogy tökéletesek legyenek a körülmények, lássa, hogy mekkora a kockázata a pechnek. Mert az irodák ezt nemigen teszik meg.

Előzmény: W.L. (3322)
csorike6 Creative Commons License 2009.08.06 0 0 3324
Szia Nia!

Engem érdekelne a beszámoló többi része is. Mi jövő májusba szeretnénk az esküvőt tartani, bár nekünk az utazási iroda április javasolja, mert állítóla már májusba kezdődik a tél. Kitudja!!
Tényleg , leírod nekem, hogy az utazási irodád mért nem ajánlod annyire? Remélem nem csak emiatt. Légyszi küld el a bubi66@freemail.hu címre.

Előre is köszike!
W.L. Creative Commons License 2009.08.06 0 0 3323
Ja és mellesleg amikor én először voltam Mauritiuson, akkor akkora esőzések voltak, hogy az áradások miatt még iskolákat is bezártak. És eszembe nem jutott ezért "bűnbakot" keresni. Ezt hívják úgy, hogy pech. 1-2 héttel később meg már napsütés rogyásig.
Ha 99-100%-ig kiszámíthatóan napos, meleg időt kerestek, akkor valami jó sivár, sivatagos vidékre kell menni, mint pl. Egyiptom vagy az Emirátusok nyáron.
Az üde zöld trópusi szigetek ugye attól olyan szép zöldek, hogy bizony esőt is kapnak elég rendesen.
Előzmény: Nia2009 (3321)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!