Keresés

Részletes keresés

Sandy girl Creative Commons License 2009.08.23 0 0 3330

Kedves BFEri!

 

A pulzust mértem, fél perc alatt vert 120-at, fél perc után már nem is mértem. Utána is mértem rá pár percre ugyanennyi volt, aztán nagy nehezen abbahagyta ezt a gyors pici remegést.

Hanyatt feküdtem. Már nem is merek azóta hanyatt feküdni, mindig a jobb oldalamon alszom el, de mégis mindig úgy ébredek fel, hogy a hátamon fekszem és mindig akkor fordul elő.

Egyébként jövő héten egyik reggel beszaladok egy csontkovácshoz, jártam már nála kb fél éve, akkor jó volt pár hónapig, hátha tényleg csak valami gerincelmozdulás lehet, ahogyan azt írtad korábban is.

Mindenesetre ha véletlenül pitvarremegés lenne, gondolom azt a doktornő utólag Ultrahangon is fogja látni szerdán este amikor visszamegyek, mert állítólag akinek az van, akkor picit megnagyobbodik a pitvar, no de NAGYON REMÉLEM hogy az esetemben nem erről lehet szó.

Egy másik doktor pedig azt mondta, hogy a pitvarfibrilláció többnyire tovább tart nem pár percig és nem feltételezi, hogy nekem az lenne.

Nagyon kellemetlen a dolog.....nem kívánom senkinek sem.

Majd beszámolok nektek az eredményekről, ha voltam szerdán este a doktornőnél.

 

 

BFeri53 Creative Commons License 2009.08.22 0 0 3329
Szia!

Félelemmel nem tudod megoldani a problémád, józan ésszel annál inkább.
A doktornő a roham után 1 héttel már nem AZT az állapotot vizsgálja!

0.) Most milyen testhelyzetben feküdtél?
Ha néhány perc alatt elmúlik attól, hogy felébredtél, akkor ez gerincproblémára utalhat.
1.) Ilyenkor ne a szívedhez kapjál, inkább a pulzusod ellenőrizzed!
2.) Ahogyan a combban, vagy a karban ugrál az ideg, ugyanúgy ugrálhat a mellkasi izmokban is. Tudom, tapasztaltam. Nem szabad azonnal a rosszra gondolni!
3.) Amikor ilyen helyzet előáll, azonnal hívjál oda egy családtagot (pl édesanyádat), hogy a füle odaszorításával ellenőrizze a szívhangokat. Nem nagy ügy. Amikor nekem volt pitvarfibrillációm, a nejem hallotta a normálistól eltérő szívhangokat. Ilyenkor a pulzus is eltér a normálistól. NE KAPKODJ!!!


Előzmény: Sandy girl (3327)
Sandy girl Creative Commons License 2009.08.22 0 0 3328

Kaamilla!

 

Egy e-mailt sem kaptam tőled....

Sandy girl Creative Commons License 2009.08.19 0 0 3327

Sziasztok!

Nagyon el vagyok keseredve, mert azt hittem már megszűnik a szívremegés érzés, de nem. Éjjel lettem megint rosszul, arra keltem hogy nehezen kapok levegőt, és éreztem hogy remeg a szívem. Oda is kaptam, és nagyon gyorsan, piciket vert, mint amikor ugrál az ideg a combban, vagy karban, amikor meg van erőltetve, na olyan érzés. Nagyon megijedtem megint.

Másfél hónapja voltam szívremegés panasszal a doktornőnél, de ő azt mondta nem az, de továbbra is fennáll sajnos, hiába a Kálium, Mg tabletta.

Jövő héten szerdán tudok hozzá visszamenni, mostmár megmondom neki csináljon valamit mert elviselhetetlen a szívremegés, és nagyon aggaszt mert félek, hogy pitvarremegés ez amire gondolok.

HIggyétek el egészséges vagyok szívszervileg is ahogy vizsgáltak többen, egészségesen étkezem, sportolok és mégis.

Remélem ti jól vagytok!

Kaamilla Creative Commons License 2009.08.17 0 0 3326
Szia!
Sokat írtam a "száz" oldalas email-ben neked, de már kipurcantam, majd írok.... Üdv. Azért írj nekem, ha van kedved. Nemsokára jelentkezem.
Előzmény: Sandy girl (3320)
Kaamilla Creative Commons License 2009.08.17 0 0 3325
Szia!
Nem tudom mi történt, de alig bírtam elküldeni az email-t, aztán kiléptem, és megírtam mégegyszer, de látom az első is elment, de a "száz" oldal nem. Majd írok ...Üdv.
Előzmény: kru-kru (3322)
Kaamilla Creative Commons License 2009.08.17 0 0 3324
Kedves BFeri!
"Száz" oldalt írtam nektek, de megnyomtam valamit véletlenül és eltünt, és most feladom, majd írok nemsokára. Üdv.
Előzmény: BFeri53 (3319)
Kaamilla Creative Commons License 2009.08.17 0 0 3323
Sziasztok!
Kedves Sandy, Kru-Kru és BFeri!!! Nem hiszitek, el "száz" oldalt írtam nektek és megnyomtam valamit, és eltünt, hát most feladom, és legközelebb írok. De még megpróbálom megkeresni.
kru-kru Creative Commons License 2009.08.01 0 0 3322

Sziasztok, ez a remegés amiről beszéltek ez tényleg sok mindentől lehet. Nekem 5 éve kezdődött és mostanában már elég ritka, pedig dohányzom. Szedtem régen hasmnésre egy gyógyszert, amiből egyet kellet volna beszedni, én kettőt szedtem és éreztem, hogy a mellékhatás szapora szívverés. Be is következett. Utána pár héten belül kezdődött gyomorpanasszal, ami csak egy jelzés volt hogy szívproblémám lesz. És ez így fokozódott. Ha az összes vizsgálat negatív, attól még lehet kissebb eltérés. Elsődleges szempont, nem idegeskedni, nem pánikozni, helyesen táplálkozni, és a mozgást sem hanyagolni. Nekem az ami segített, sok folyadék, nappal egy kis pihenés, és a kiegyensúlyozott életmód. Egyenlőre ennyit tudtam segíteni.

Ui: A gyógyszerekkel lehet próbálkozni, de tényleg próbáljatok több helyre is menni annak érdekében, hogy tényleg jó gyógyszert kapjatok. 

Előzmény: kru-kru (3321)
kru-kru Creative Commons License 2009.08.01 0 0 3321
szia EVIKE.az a tény állás,hogy soha nem adunk fel semit,ugye?a másik pedig.el kellenne menni tőbb helyre kivizsgálásra.őssze hasonlitani az eredményeket,és egy el ismert orvosal megbeszélni ezeket.amugy nekem is van sziv problémám és kezd el mulni.miért?majd elmondom.puszi és kitartás..
Előzmény: evike007 (2870)
Sandy girl Creative Commons License 2009.07.30 0 0 3320

Kedves Kaamilla!

 

A doktornő tanácsa szerint jelenleg Kaldyum kálium tablettát szedek naponta egyszer, és napi kétszer pedig MagneB6 extra tablettát. Hozzátette, ha érezném, hogy előjön a remegés vegyem be a Betaloc 50 mg tablettából egy felet, de ezt csak akkor ha szükséges.

Szerencsére azóta nem éreztem ezt a remegést.

 

Egyébként nem dohányzom, nem fogyasztok alkoholt, próbálok egészségesen élni, heti három-négyszeri egy órás torna, egészséges ételek.

Amúgy picit ideges természetű vagyok, szóval biztosan szerepet játszhat ez is benne.

Ha érzem, hogy kicsit idegesebb, feszültebb vagyok esténként a kelleténél, akkor beveszek egy szem Frontin tablettát.

Nekem sem tudott a doktornő erre mit mondtani, mert azt mondta, ha ez fibrilláció lett volna az EKG ki is mutatta volna, ill. azt az ultrahangon látta volna.

Mindenesetre nagyon kellemetlen érzés, próbálok nem is rá gondolni.

Neked mióta vannak ilyen tüneteid?

 

 

Előzmény: Kaamilla (3318)
BFeri53 Creative Commons License 2009.07.26 0 0 3319
Kedves Kaamilla!

Ha jól értettem, neked sok üléssel, görnyedéssel járó munkád van.
Ez nagyon megviseli a gerinc nyaki és mellkasi szakaszát, ahonnan a szív kapja a vezérlést (lásd Sandy girl-nek írt legutóbbi hozzászólásom 4. pontját!).
Neked is ajánlanám, hogy csináljál végig egy jó hátgerincmasszázs kurzust.
Hansúlyozom, hogy nem hébe-hóba, hanem minden áldott nap, legalább 2 héten át!
A gerinc nyaki és mellkasi szakaszára kell összpontosítani. Megoldható!
Különösen jó, ha délután-koraeste van a masszázs, mert így a hatása éjszaka is tart.
Jó lenne egy gerinctorna is, ami a gerinc mellkasi és nyaki szakaszára összpontosít.
A nejemnek sokat segített a gerinctorna!
Ellenőrizzed le az ágyadat is, hogy nem megfelelő-e a gerinc szempontjából.
Ha egészséges akarsz lenni, akkor tenni is kell érte.

üdv.BFeri53

Előzmény: Kaamilla (3318)
Kaamilla Creative Commons License 2009.07.25 0 0 3318
Kedves Sandy girl!
Sajnos mostanában nincs időm bekapcsolódni a fórumba, de éppen most kicsit bekukkantam, és szemet szúrt a kifejezés, amit már hosszú idelye én szoktam használni, és a B.feri adott tanácsot nekem, amit meg is fogadtam, és volt időszak, amikor jobban is voltam a szívremegés tekintetében. Én viszont 52 éves vagyok, és ezt rá lehet fogni a változó korra is. Teljes tanácstalanság, kardiológus, szív Uh. de katéter azt már nem. Nekem szinte egyfolytában van most is szívremegésem, és valóban ha lefekszem akkor intenzívebb, de ha mozgok napközben, nem veszem annyire észre, de nekem napközben is van. Megpróbáltam már megfogalmazni, így is úgy is, de nem tudtak semmit csinálni velem, azaz bétablokkolót, nyugtatót írtak, de egyiket sem szedtem be. Próbáltam gyógynövényes nyugtatókat, citromfűteát, valerianát, szóval sok-sok mindent de nem múlik el. Én sem tudom mi ez, de nem fibrilláció, mert azt beláttam én is, hogy hülyeség. De tényleg meghökkentő, hogy semmit nem tudnak mondani. Te mit próbáltál rá szedni? Én most megpróbálok azt hiszem szedni valami gyenge nyugtatót. Amúgy te aggódó tipus vagy, feszült? Próbáljunk egyeztetni, hátha van valami közös..... Dohányzol? Mert én igen dohányoztam, most csak hébe-hóba, és arra is gondoltam, hogy a tüdőhorgőim gyulladása miatt nem kap elég oxigént a szívem és a remegéssel reagál. Szóval írj még bővebben, mert ez a szívremegés tipikusan az én esetem, még nem sikerült találkoznom hasonló panasszal. Nagyon érdekelnek a részletek. Üdv. Kaamilla
BFeri53 Creative Commons License 2009.07.23 0 0 3317
Kedves Sandy girl!

Olvasd el, amit írtál.
1.) "A pulzusod lassú volt". Ez teljesen normális, hiszen éjszaka lelassul a szív. Pontosan ez az, ami kizárja, hogy pitvar remegésed lett volna. Pitvar remegésnél szaporább a pulzus.

2.) "mintha remegne a szívem, oda is kaptam és éreztem hogy a szívem csinálja, nem más"
Remegni általában a pitvar szokott, de a pitvar remegését kézzel kitapintani nem lehet.
Legfeljebb a kamra dobogását lehet érezni, a kamra pitvar remegés esetén szaporán dobog. A pulzus ilyenkor nem lassú, hanem gyors!
A remegés, amit felijedve érzel, valamilyen, a csontokra tapadó izomköteg remegése lehet. Semmiképpen nem a szív. A kardiológusoknak igazuk van.

3.)"szedem két hete a kálium, mg tablettát, de még mindig megvannak ezek a tüneteim ennek ellenére is"
Gondolom, 99 mg kálium klorid hatóanyag van minden tablettában.
Én azért maradnék a Pananginnál. Abban magnézium is van.
Apropó! Remélem, nem csinálsz semmilyen diétát? Rendesen eszel sós ételeket is? A kálium és nátrium helyes aránya nagyon fontos.

4.)"Mindig háton fekvéskor jön elő ez a remegés."
Na látod, ez lehet a lényeg! Az izomsejteket az idegek ingerlik, ettől húzódnak össze, ettől ernyednek el. Helytelen vezérlés esetén akár remeghetnek is. A szimpatikus idegek a gerinccsatornából lépnek ki a csigolyáknál. Hajszálerek táplálják az idegeket. Ha megnyomódik az ideg, vagy a hajszálér, hibás lehet a vezérlés. Milyen matracon alszol? Többórás, szinte mozdulatlan hanyatt fekvésnél előállhatnak ilyen panaszok. Fontos lenne csinálni egy rendes hátmasszázs kúrát. Figyelembe véve, hogy éjszaka fordul elő a panasz, a délutáni, esti órákban kellene masszíroztatni a hátad. A jó masszőr pontosan tudja, melyik csigolyák okozhatnak remegést a mellkasi szakaszon. Szerintem jó lenne addig is kerülni a felesleges gerinc rázkódást (ugrálás, lovaglás, futás). Ki kell tapasztalni!

5.)"Amúgy az EKG utólag is kimutatná, ha esetlegesen pitvarremegésem lenne/lett volna?" Az EKG-ről nem tudom, de a valamelyest tágult pitvart a szív ultrahang kimutatná, ha olyan gyakoriak lennének a rohamok.

Ne félj, minden rendben lesz!

üdv. BFeri53




Előzmény: Sandy girl (3315)
Sandy girl Creative Commons License 2009.07.23 0 0 3316
Ja és a pajzsmirigyem rendben van, ki lett vizsgálva
Sandy girl Creative Commons License 2009.07.23 0 0 3315

Kedves BFeri53!

 

Ma éjszaka is arra keltem fel, hogy mintha remegne a szívem, oda is kaptam és éreztem hogy a szívem csinálja nem más, a pulzusom lassú volt. Azóta persze már szedem két hete a kálium, mg tablettát, de még mindig megvannak ezek a tüneteim ennek ellenére is.

Mindig háton fekvéskor jön elő ez a remegés.

Nem sportolok olyat, ami ezt okozná, ami nyomná.

A szívkatéterezést pedig még régebben csinálták, annak semmi következménye nem lett szerencsére, ott is azt mondták, hogy az égvilágon semmi baj nincsen, ne aggódjak, nyugodjak meg. Minden vizsgálat szerencsére negatív.

Akkor mi a fenétől produkálja a szívem majdnem minden éjszaka? Nagyon kellemetlen érzés, senkinek nem kívánom.

Már csontkovácsnál is voltam, hogy helyrerakassam a csigolyáimat, el is voltak mozdulva rendesen, de azóta is megvannak sajnos a panaszaim.

Próbálok pozitívan gondolkodni, nyugtatni magam.

 

Amúgy az EKG utólag is kimutatná, ha esetlegesen pitvarremegésem lenne/lett volna?

Mert amikor először előjött rá két napra tudtam csak időpontot kapni a dokihoz, de ő akkor ott azt mondta hogy kimutatta volna. Valóban?

 

BFeri53 Creative Commons License 2009.07.22 0 0 3314
Szia!

Tapintottad a pulzusod, vagy csak érezted a remegést? Mit éreztél pontosan?
Létezik olyan, hogy pitvari remegés, a rá jellemző tünetekkel. Hidd el, a szív nem tud úgy remegni, ahogy te itt azt előadtad. Ezt az orvos is megmondhatja.

Elolvastam a régebbi beírásaidat is.
Az orvosaid szerint legalább 30 évig nem lesz gond a szíveddel.
Egészségesen élsz. A szíveddel minden rendben van. Rendszeresen jársz kontrolra is. Miért gondolod, hogy éppen a szíveddel van a gond? Izomremegés, zsibbadásos eredetű remegés is lehetett. Valamit megnyomtál. Melyik oldaladon, milyen testhelyzetben feküdtél? A csigolyák is megnyomhatnak egy ideget, és ettől is lehet mindenféle érdekes dolgot érezni. A rossz álmokról nem is beszélve.

Abban igaza lehet a dokinak, hogy kálium/magnézium hiány (vérvizsgálattal is ellenőrizhető) okozhat furcsa izomremegéseket. Különösen nyáron, sok izzadás után. Pótolni kell az ionokat.

Az írtad, voltál szívkatéterezésen is. Érdekes, mi volt az a súlyos panasz, amiért az orvos ilyen kockázatos, invazív beavatkozást írt elő? Az is érdekes, miért egyeztél bele? Maga a vizsgálat sokkal veszélyesebb, mint az extraszisztolé, amitől annyian félnek. Egy apróbb, észrevétlen érsérülés, epitélium horzsolás hónapokkal, évekkel később is okozhat érszűkületet. A súlyosabb kockázatokról nem is beszélve. A mai fiatalok olyan dolgoktól félnek, amitől nem kellene félni. Amitől félni kellene, attól pedig nem félnek. Engem egyszer már beutaltak szívkatéterezésre, azaz elektrofiziológiás vizsgálatra. Gyorsan elmentem egy másik specialistához (neves szakember!). Ő lebeszélt róla, mert ez egy invazív vizsgálat, magas a kockázata. Nem éri meg! Pedig előtte nekem súlyos pitvarfibrillációs rohamaim voltak, amivel kórházban kezeltek.

Pajzsmirigyedet ellenőrizték?

Mit gondolok az egészről? Manapság nagyon sok olyan fiatalról tudok, akik talán a környezetük, a reklám-média-internet hatására félnek, rettegnek valamilyen testi, egészségi problémától, ami leggyakrabban csak pszichoszomatikus tünet, például vegetatív disztónia. A félelem, a rettegés ilyenkor pedig csak olaj a tűzre. A kör bezárul, kész az örökmécses!
Inkább vegyél példát az egészségtudatos emberekről.

Fiatal vagy. Örülj az életenek! Carpe diem!

üdv BFerri53



Előzmény: Sandy girl (3312)
habeer Creative Commons License 2009.07.21 0 0 3313

Sziasztok!

Volt már valakinek olyan ablációja, amikor -70fokra hűtik le a plusz ingerületvezető részt és így szüntetik meg a szívritmuszavart? A fiamat előjegyezték műtétre és nagyon idegesek vagyunk miatta...:-(

Sandy girl Creative Commons License 2009.07.20 0 0 3312

Sziasztok!

 

25 éves lány vagyok. Az utóbbi másfél hónapban kb. 10-szer jött elő olyan érzés, mintha remegne a szívem, mintha nem dobogna, hanem beremegne gyorsan piciket egymás után.Ez általában minden éjjel jön elő, erre szoktam felébredni, nagyon kellemetlen, de szerencsére nem tart sokáig, max. egy percig.

Már jártam kardiológusnál is, mindenféle vizsgálatot elvégzett (Ultrahang,Holter,szívkatéterezés), szerencsére semmi rendellenességet nem talált.

Az EKG-n káliumhiányra utaló jelzést látott, szedem a káliumot, de sajnos nem szűntek meg ezek a problémáim, nagyon aggaszt, mert mondtam is a kardiológusnak, hogy félek, hogy ez pitvarremegés lehet. Azt mondta semmiképpen sem az, de akkor mitől van éjszakánként ez a remegésszerű érzés? Valakinek volt már ilyen?

illesibolya Creative Commons License 2009.06.24 0 0 3311
Szia! Szívesen! Nagyon örülök, hogy ilyen gyorsan megoldódott és hogy nincs problémád! Ahol én lakom, itt is csinálják már csuklóban is. Nyilván könnyebb a helyzet, nem kell feküdni, lehet menni pisilni.
További minden jót kívánok neked, jó egészséget, üdv.
Előzmény: farkas69 (3310)
farkas69 Creative Commons License 2009.06.23 0 0 3310

köszi az infot... melkasi fájdalom de az egyéb vizsgálatok (ekd, ultrahang, terheléses, 24ora..) nem adott egyértelmü választ, ezért kellett... már túl vagyok rajta és semmi negativumot nem találtak...hurrá... valszeg idegi, stressz alapu a tünet... nekem mázlim volt... korházba be.. nyaki ultrahang... ekg..  aztán zutty be az ágyba.. vérvétel.. branul... és már mentünk i le.. fel az ágyra... borotválás...jobb csukló, és ágyéki rész... aztán be... mázlim volt... a csuklon keresztul sikerült betenni... elején kis szuri aztán olyan furcsa kéményseprő érzés... de semmi gáz... sokkal jobban pánikoltam... aztán lenyugodtam... és néztem a monitoron aketyegőm... a kihuzás kissé kellemetlen.. aztán nyomokötés.. kitolva kis pihi és fel az ágyba... rögtön ülhetsz, mozoghatsz... sokat inni, hogy a kontrasztanyag gyorsan kipisilve távozzon... én most nagyon örülök, mert csuklon kaptam..(nem is tudtam erről és igy tök jo meglepetés volt) és mert nem találtak semmi problémát... pedig azért katéter volt és nem cardio ct, mert volt valoszinusége az azonnali beavatkozás szükségességének... na igy lesz a kérdezöből felvilágosító... mindenkinek hasonlo jokat...

 

a szobatársamat most tolták be ugyanilyen eljárás után... ő is örül...

Előzmény: illesibolya (3309)
illesibolya Creative Commons License 2009.06.23 0 0 3309
Szia "farkas69"!
Részletes beszámoló: 6 évvel ezelőtt volt V-ös coronaria bypass műtétem, előtte katéterezéssel. Ekkor a katéterrel nem sikerül a tágítás, így került sor a nagy műtétre. 5 és fél évig bírtam. Tavaly októberben és idén januárban újból visszakerültem katéterezésre, elzáródás miatt. Tudom, hogy van rizikó, de nem kell félni tőle, mert nem fájdalmas. Rendes műtőben zajlik a dolog, lágyéki vénát érzéstelenítik és ott dugják fel a katétert, amin keresztül festékanyagot fecskendeznek az erekbe, úgy vizsgálnak. De végig ébren vagy és az orvos beszél hozzád. Sőt, ha bírod, a monitoron végig is nézheted (én néztem), nem tart túl sokáig (attól függ, hogy mi a gond). Ami a rossz benne, hogy utána 12 óra hosszáig kell feküdni, ha lesz beavatkozás (tágítás, vagy ilyesmi). 6 órát úgy, hogy bent a cső a lágyéki vénában, akkor vért vesznek, amiből megállapítják, hogy milyen sűrűségű a véred, felteszik a nyomó-szorító kötést és újabb 6 óra fekvés. Utána lehet felkelni és másnap hazamenni, ha nincs gond. Ahol én feküdtem, ott ez a menetrend.
Nem írtad, hogy miért lesz szükséged szívkatéterezésre. Mellkasi fájdalmad volt?
Majd írd meg.
Üdv. és jobbulást! Ha van még kérdésed , nyugodtan tedd fel!
Előzmény: farkas69 (3308)
farkas69 Creative Commons License 2009.06.22 0 0 3308

holnap szivkatéteres vizsgálatra megyek... mi vár rám... részletes beszámolót kaphatok? A neten már alaposan körülnéztem... ugy jutottam ide...

mezga geza Creative Commons License 2009.06.16 0 0 3307
Szia

Nagyon koszonom!

Mostanaban tenyleg nem erzem, nem csak azert mert nincs annyi idom figyelni :-)

A regebbi es mostani biztato szavaidat is nagyon koszonom!

udv: tamas
Előzmény: BFeri53 (3306)
BFeri53 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 3306
Szia mezga geza!

Lányodhoz gratulálok! Örülök, hogy jól vagy.

A parázás, vagy félelem az csak egy dolog.
Legalább ilyen fontos az is, hogy most nincs sok időd magaddal foglalkozni.
Maradjon is így. Foglalkozz többet a szeretteiddel és nem lesz semmi bajod, még náthád sem!

üdv. BFeri53

Előzmény: mezga geza (3299)
BFeri53 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 3305
Szia Péter!

1.) Testsúlyod
Kicsit alacsony a súlyod. Legalább 70 kiló jobb lenne.
Azt olvastam, hogy egy kutatás szerint egy kicsivel a 25-ös test tömeg index fölött a férfiak tovább élnek, mint 25 alatt. Neked most jóval 25 alatt van.
De ebben a kérdésben nehéz okosnak lenni. Tény, hogy az idegek szeretik a beágyazottságot. A zsírszövetek erre alkalmasak. De vannak egyéb szempontok is.
Mérlegelni kell :-)

2.) Kórtörténeted
Volt a családban agyvérzéses, vagy szívbeteg? Miért félsz ennyire?

3.) Életkor és koleszterin NORMÁLIS szintek a férfiaknál:
35 és 40 év között:
Összkoleszterin 3,37 - 5,96
LDL 2,10 - 4,90
HDL 0,75 - 1,60
40 és 45 év között:
Összkoleszterin 3,91 - 6,94
LDL 2,25 - 4,82
HDL 0,70 - 1,73

A te adataid 39 évesen:
összkoleszterin 7,1
LDL: 4.37
HDL: 1.50

A normális értékhatárokból is látszik, hogy 40 év körül van egy ugrás, van egy változás a szervezetben. A férfi nemi hormon szint ilyenkor növekszik, vele együtt az összkoleszterin szint is. Hiszen a koleszterinből készíti a szervezetünk a tesztoszteront is. Aki elég férfias, annak kell, hogy legyen elég koleszterinje :-) A te értékeid gyakorlatilag normálisak a 40-45 éves korosztályban, igaz, hogy az összkoleszterin a felső határt kissé meghaladja. Ilyen határesetekben az LDL, HDL és triglicerid szintet is nézni kell. Az LDL és HDL nálad jó! A trigliceridet nem adtad meg. Gondolom, az is jó. A pajzsmirigyed biztos rendben van, mert nem írtál róla semmit.

üdv

Feri
Előzmény: meszeske (3304)
meszeske Creative Commons License 2009.06.15 0 0 3304
Szia!

Bocs tényleg elfelejtettem a paramétereimet.

Életkor: 39
Magasság: 170
Testúly: 67 kg

Testalkat normál/ sportos/ gyakorlatilag 20 éve sportolok nem versenyszerűen , de rendszeresen. Sajnos mostanában a gondom miatt egyre kevesebbet!

Üdv!
Péter
Előzmény: BFeri53 (3303)
BFeri53 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 3303
szia meszeske!
Kedves Péter!

1.) Kórelőzmény
Mióta vannak rossz álmaid?
Mikor kezdtél aggódni?
Milyen alkatnak látod magad?
Rendben van az emésztésed?
Válaszoljad meg magadnak, hogyan lesz egy fiatalember hipochonder!
Hogyan kerültél a pánikbetegség karmaiba?
Volt-e egy első epizód? (Körülmények, helyszín, évszak, napszak...)

Apropó, nem írtad meg az életkorod, a súlyod, magasságod!

Az építkezés, családalapítás komoly terhelés, ezt tudom.
Ha túlhajszolod, túlvállalod magad, akkor felborulhat az egyensúlyod.
Volt egy nagyon nehéz évem 1996-ban, 43 évesen. Vettünk egy házat, költöztünk. Közben hajszoltam magam a melóban. Végül súlyos szívritmuszavarral (nem mellékütés!!!) a kórházban kötöttem ki. Természetesen, semmit nem találtak! Féltem, rettegtem. Sajnos nem értettem meg semmit. 10 évig szedtem a semmi ellen a gyógyszereket! A mellékhatásoktól pedig szenvedtem.

Amit írsz, abból lerí, hogy neked idegi eredetű, úgynevezett pszichoszomatikus panaszaid vannak. Ezt egyetlen egy kardiológus sem tudja gyógyítani. Az egyik leggyakoribb műhiba, amikor a kardiológus elkezd szívgyógyszerekkel kezelni egy labilis idegzetű pácienst! Az idegei ettől még labilisabbak lesznek. Melléütések ellen béta blokkolót írnak, de az is rémálmokat, idegrendszeri panaszokat okoz. És a folyamat önfenntartó lesz! Lásd az én esetem! Végül a béta blokkolóktól lesznek a melléütések!

Nem vagy egyedi eset, egyre több az ilyen, viszonylag fiatal beteg.
Ez egyfajta vegetatív disztónia tünet (felborult a vegetatív idegrendszer egyensúlya).

Nekem 10 év kálvária után, 53 évesen árulta el egy kardiológus 20000 forintért, hogy JÁRHATOK A VÉGTELENSÉGIG AZ EGYIK ORVOSTÓL A MÁSIKIG (JÓ PÉNZÉRT MAJD KEZELNEK IS!), AMÍG NEM TESZEK RENDET A FEJEMBEN, ADDIG ELEVE NEM LEHETEK EGÉSZSÉGES! Sajnos ő sem fogta fel, amit mondott és nyomban felírt 3 súlyos idegrendszeri gyógyszert (majdnem drogot), az egyiket epilepszia ellen szokták adni! Az én élettapasztalatom szerint gyógyszerrel nem lehet rendet csinálni a fejünkben.
Nekem sikerült rendet csinálni! (Egészséges életmóddal!!!)
Ez persze nem megy egyik napról a másikra. Ez egy VÁLTOZÁSI folyamat.
Az életed központjába a szeretteidet kell helyezni, nem magad.
A hipochonderek önzőek, ha ezt nem is ismerik be.
Ha félsz valamitől, pszichoszomatikus panaszaid lesznek. Tilos félni!
A félelmet erős akarattal, józan gondolkodással lehet csak legyőzni.
Szóval, olvassad csak el Szepes Máriától "A mindennapi élet mágiáját".
Ne adj érte pénzt! Töltsed le. Én olvasgatom a mai napig!
Mindenkinek ajánlom, mert rövid, jól összeszedett írás. Aki rohan a mókuskerékben, nincs ideje hosszú írásokra. A nyelvezete szokatlan, kissé nehéz. Hajrá!
Gondolkodjál józanul, pozitívan. Semmi görcs! Ha görcsösen ragaszkodsz valamihez, elveszítheted. Ilyen az élet, de az iskolában sajnos az életet nem tanítják!

2.) A véredről
Igaza van a háziorvosnak! Most.

A vérvizsgálat egy pillanatnyi állapotot tükröz, becsapós.
Nekem például 48 az összbilirubinom, 8 a direkt. Volt 1-2 mérgezésem fiatal koromban. Egy kicsit megsínylette a májam (toxikus hepatitis).

Tudtad a koleszterinről, hogy léteznek olyan nemzetközi hírnevű laborok is, ahol a referencia értékeket életkor és nem (férfi/nő) függvényében adják meg?
Lehet, hogy a te értékeid nem is magasak, csak az orvosod nem eléggé tájékozott!
Ha megmondod, hány éves vagy, meg tudom nézni!

Amiről azt mondod, alacsony, az valójában csak az alsó határon van.
Más-más laborban más a referencia érték is.
Itt van ez a klorid ügy. Ismerek egy labort, ahol 98-107 a normális. Neked 99.
Ha mégis alacsonynak hiszed, akkor gondolkodjál, nem izzadsz-e sokat, milyen a sóbeviteled,... Kívánod a sót?

Felülvizsgálhatod az étkezésed!

A ferritin sem kritikus. Lehet, hogy túldiétáztad magad?
Egy aktív életet élő férfinak kiegyensúlyozott, gazdag étrendre van szüksége.
Az önsanyargatás is egy komoly stressz, csak súlyosbítja a panaszokat.

3.) Összefoglaló
Tudtad, hogy az emberi test működését 5 alapvető dinamikus egyensúlyi rendszer határozza meg (tudod, a mérleghinták)?
Ezek közül talán a legfontosabb a vegetatív idegrendszer.

Egészséges életmóddal (gondolkodás, mozgás, alvás, pihenés, evés-ivás, munka, másokért élés, jövőkép kialakítás,...) egyensúlyban tudod tartani magad.

Persze, ha akarod, kielemezhetjük konkrétan, mit kell azért tenned, hogy ne legyenek melléütéseid. De ez csak tüneti kezelés. Az egészséges életmódot nem helyettesíti.
Például: kávé,tea fogyasztás csökkentése, bőséges étkezés kerülése, kiegyensúlyozott étrend biztosítása, légzésgyakorlatok, több folyadék bevitele, gerinctorna, jóga, esti fél óra gyaloglás, jó alvás, pihenés mind-mind csökkenti a melléütések gyakoriságát.
De ha nem figyelsz oda a mellékütésre, az még sokkal hatásosabb! Ne engedd, hogy letaglózzon!
Mégegyszer mondom, hogy rögződjön, ezek a mellékütések, úgynevezett extraszisztolék, az összes ritmuszavar között a legártalmatlanabbak.
Ne félj! A félelem felborítja a vegetatív egyensúlyt!
Többet foglalkozz a gyerekeiddel, nejeddel, magaddal meg kevesebbet.
A fiadnak olyan apa kell, akire felnézhet, aki erős példakép.
Nem egy rettegő valaki.

Ha nem tudatosul benned, hogy mitől vannak a panaszaid, akkor nem múlnak el!
A félelemtől vannak a panaszaid!
Te egy egészséges ember vagy. Erre gondoljál minden reggel-este.
Nincsenek szervi elváltozásaid, csak kicsit felborultál,kiborultál.
Ez akárkivel megtörténhet. Nem kell rátenni egy lapáttal.

A nyugodt alvás nagyon fontos!
Aki fél, annak rémálmai vannak.
Hányszor írtad le, hogy félsz, aggódsz, le vagy taglózva, el vagy keseredve?
Éjszakára nyugodtan vegyél be 1-2 szem Cirkulin Valeriána Komlóval Forte drazsét.
Ezzel nem ártasz.

üdv Feri


Előzmény: meszeske (3302)
meszeske Creative Commons License 2009.06.14 0 0 3302

Köszönöm a választ!


A kórelőzmény annyi , hogy 2002-ben született meg a kislányom, és a feleségem veszélyeztetett terhes volt.
Egyébként semmi különös , betegségem nem volt talán az idegi feszültség /építkezés , új lakóhely...stb/
Alkohol soha nem volt igazán. Fiatalkori bulik alkalmával 1-2 alkalom, de 15- éve gyakorlatilag semmi.

A májamról annyit , hogy mivel én rendszeresen járok szűrésekre, hasi ultrahangot 1-2 évente csináltatok /lévén hogy kismértékben hipohonder vagyok/ , ezért mindig nézték a belső szerveimet is.
Tavaly még Ct vizsgálaton is voltam , mert az ultrahangon egy 6mm echodús képletet találtak, de a CT teljesen negatív volt.
A májfunkciós értékeim mindig az alsóhatár közelében, csak a bilirubin emelkedett.
a lkoleszterinemet félévente van amikor gyakrabban nézetem, de soha nem volt még 6.8 alatt./10-év óta/.
Egyszer igen mikor Ezetrolt szedtem 1- hónapig /6.2 volt/.

A véremről:
Trombocyta: 342 /300-360/ tehát elvileg jó.
Hemoglobin: 172 / 130-180/ talán még ez is elmegy.
vörösvérsejt: 5,5 / 4.5- 5.9/ ez is jó.
monocyta: 5,7 / 2-12/
fehérvérsejt : 8,2 /4-10/

ferritin: 16 / 20-300/ no ez alacsony!!

de a transzferrin 3,5 /2-3,6/ és a transzferrin telítettség 19 /16-45/ meg jó.
vas 16.8 /10.8-28.8/ ez is jó
húgysav: 335 /208-417/
glükóz 4,6 / 3.5-6.1/

klorid 99 / 101-109 / ez alacsony!!

neutrofil 44.8 / 50-70/ ez is alacsony !!

koleszterin 7,1
LDL: 4.37
HDL: 1.50

A többit nem írom le mert jók.
Hogy aztán ezek alapján mi a fene állapítható meg.
Én már a klorid érték és a ferritin alapján szívgyengeséget diagnosztizáltam , de lehet az alacsony érték magyarázata elégtelen táplálkozás is. Az igazság hogy annyira nem vagyok profi hogy összességében értelmezzen a laboreredményeket.
A háziorvosom szerint például ne foglalkozzam vele mert minden jó!
Na de őt mennyire érdekli ?!!!
Jelenleg semmi gyógyszert nem szedek, de elkezdtem a PANAGINT 2-napja, C-vitamin /sebion csepp-napi 100mg, és nyomatom a lenmagolajat napi 10ml kajába.
a müzlibe meg már régen használom a búzacsírát olyan 2-3 evőkanál.


Holnap megyek a következő kardiológushoz kiváncsi vagyok mit mond!

Talán mintha két napja valamivel jobb lenne a közérzetem ,/tegnap 24 óra alatt csak 6 melléütést éreztem/, de éjszaka mindig rosszakat álmodom , de ez már évek óta így van sajnos. Volt egy jó időszakom mikor nem volt, amikor elmentem egy aranyos ideggyógyász doktornőhöz, aki iriszdiagnosztikával és akupunktúrával is foglalkozik és kezelést kaptam 6-alkalommal . Egyébként 2002- ben ő hozott ki a pánikbetegség iszonyatos mindennapjaiból./Már buszra sem mertem felülni . és a 2. emeletre csak 5-6 megállással tudtam felsétálni!!/

Hát ennyi! Majd még írok , ha nem zavarlak!

Meszeske!
BFeri53 Creative Commons License 2009.06.12 0 0 3301
Szia meszeske!

1.)
A kórnak mindig van kezdete, oka, története.
A jelenlegi gondokon nehéz segíteni, ha nem megyünk vissza a kályháig.
Mi volt 2002 előtt? Volt-e valamilyen súlyosabb mérgezésed, fertőzésed, betegséget, traumád?
A májfunkciódat mikor vizsgálták először?
Az alkatodról nem írtál semmit: életkor,magasság, súly, vércsoport.
Izzadós vagy? Vannak bőrproblémáid?
Mi történt 2002-ben? Mi váltotta ki a pánikrohamokat?
A jelenlegi tüneteket, KÖVETKEZMÉNYEKET, okozhatja egy megoldatlan, régi (lelki) probléma is. A legnagyobb orvosi hiba csak a következményeket "gyógyítani". Ez csak újabb mellékbetegségeket szülhet.

2.)
Hogyan állunk a szerveiddel?
Szíved OK! Az orvosod el is fogadná!
Vérnyomásod akkor OK, vagy nem OK? Mi az igazság? Ha OK, miért csökkentik?
A májaddal talán van egy kis gond. De ha igaz is a Gilbert kór, akkor sincs baj, mert ez nem betegség. A koleszterin szint pedig naponta többször változik. Hogyan mérték? Mit ettél az előző napokban?

3.)
A tudat, tudatalatti és a vegetatív idegrendszer központja összezárva ott van a koponyánkban. Kölcsönhatásban vannak. Szorongatják egymást.
A szívritmus zavarok nagyon gyakran idegi alapon is felléphetnek!
Amiket itt leírtál, abból kezd kirajzolódni a vegetatív disztónia szinte klasszikus képe.
A félelemtől csak súlyosbodik a helyzeted, beszippant az örvény.
A melléütések a legártalmatlanabb tünetek, sokan nem is érzik. 200 darab per óra még normális. Nehogy már ez letaglózzon egy igazi férfit, aki ember a talpán!
A vegetatív, más néven autonóm idegrendszer vezérli a testi funkciókat. Serkent és fékez. Ez egy érzékeny mérleghinta rendszer. Ha ez valahol kiakad, akkor beszélnek vegetatív disztóniáról. Bármilyen testi tünetegyüttes rögzülhet (vérnyomás ugrálás, szívritmuszavar,...), aztán a kigyó vigan fogja harapdálni a farkát. Semmilyen vegyszer nem segít. A Coriol egy alfa1 receptor blokkoló és nem specifikus béta receptor blokkoló egyben. Ilyen receptorokkal tele van a testünk minden része, ezért a mellékhatás sokszor sokkal súlyosabb, mint a céltünet, amit célba vettek! A pananginnal viszont kevesebbet árthatsz, sokaknak segített. Már napi 2x1 szem is! Nyugodtan kipróbálhatod. Minek neked aspirin protect? Sűrű a véred? Van annak is mellékhatása!

4.)
A koleszterin csökkentő vegyszer is beavatkozik az önszabályzó rendszeredbe. Úgy értettem, hogy még fiatal vagy. A fiatal szervezet pedig még sokra képes! Csak ne mérgezzék!

5.) Mit tehetsz a jobb közérzeted, életminőséged érdekében?
ELSŐ tanács, NE FÉLJ! (ezt még a templomban is kiírják, nagy betűvel!).
A te esetedben nincs mitől félni! Az egészségbe nem fér bele a félelem!
Többet foglalkozz a családoddal és kevesebbet magaddal. Ne figyelgessed magad, ne reagálj élesen egy-egy mellékütésre. Lélegezz ilyenkor néhány mélyet, lassút. Húzzad ki magad!
MÁSODIK tanács: Egészséges étkezés. Segíts a szervezetednek, akár diétával is, de ne stresszeld feleslegesen. Miért gondolod, hogy a vegetariánus életmód meggyógyít? Nem kívánod a húsokat? Ha kívánod a húst, akkor egyél, de ne zsírosat (pulyka, csirke, nyúl, hal) és mértékkel. A sajtot, tejterméket se vidd túlzásba. Én a helyedben egyelőre nem ennék dióolajat és semmilyen olajos magvat sem, mert terheli a májat. Inkább egy kis oliva olajban sütném a pirítóst.
Lenolajat próbáltad? Regenerálja a májat. Nézz utána a neten! A lenmag és lenolaj csodaszer. Én 2 éve eszem! A reggeli zabkása az egyik legjobb koleszterin csökkentő (az angoloknál nem véletlenül van nagy becsben! sokáig is élnek!) ! 2 éve eszem. Az orvos tőlem kérdezte, hogyan csökkent 22%-ot olyan gyorsan a koleszterinem.
HARMADIK tanács: reggel rövid torna, este félóra tempós gyaloglás. Egyelőre, amíg ilyen bizonytalannak érzed magad, szerintem ennyi elég is.

Elnézést, hogy éjszaka egy kicsit össze-visszára sikerült. Nyugodtan kérdezz, ha valami nem volt érthető!

Én hiszek benne, hogy nincsen komoly bajod!
Neked is hinned, bíznod kellene benne, akkor nem lesz semmi baj!

Na, Isten áldjon!
Írjál!
Előzmény: meszeske (3298)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!