Keresés

Részletes keresés

.ETNA. Creative Commons License 2009.09.30 0 0 301
A kakaós kalácsot valamelyik nap én is kipróbálom, a fiunk is nagyon szereti vajjal megkenve, tejjel, vagy kakaóval. Ez sokkal kevesebből kijön a boltban már elég drága a kalács. Köszi a receptet!
Előzmény: fityoerika (298)
.ETNA. Creative Commons License 2009.09.30 0 0 300
Nagyon szívesen, örülök, hogy sikerül végre:-)

Huh, én egyszer a lencsével jártam így, az echte bolti zacskót is átrágta a zsizsik, vagy mifene és a polcon lévő viaszkosvászon terítőbe is kis aranyos szita-szerű lyukakat rágott. Ráadásul én rosszul vagyok az ilyesmitől, szóval végig szinte "behunyt" szemmel raktam rendet a polcon, magyarán kivágtam zacskóstól-lencséstől,terítőstől az egészet, úgy ahogy volt:-))

Még szerencse, hogy nem volt mellette semmi más, csak kerámiából készült tészta tartó, meg müa.tároló dobozok, szóval másban nem tudtak kárt tenni. Mindenesetre azóta kizárólag a nagyon drága lencsét veszem és perceken keresztül vizslatom, hogy minden rendben van-e és persze azonnal átöntöm egy tartóba:-))

Az olasz kenyérhez visszatérve, elfelejtettem leírni azt hiszem, hogy a sípszónál bele szoktam dobni néhány darab töltetlen, magnélküli, lecsepegtetett olajbogyót, persze durván összevagdosom előtte. Nagyon különleges az olasz kenyér, a paradicsompüré miatt az ismerőseim eleinte idegenkedtek tőle, de amikor megkóstolták nálam.. azóta az olasz tésztasalátámhoz mindig megrendelik ezt a kenyeret is, ami ráadásul még szép is, enyhén pirosas színe van, benne a zöld olajbogyó darabok és a fűszerek... nyami.

A langalló receptjét is leírom, ha már itt vagyok:-) 8-10 évvel ezelőtt, a Balatonon ettünk először, azóta ez a kedvenc, jobban szeretjük, mint a pizzát.

Pizza tésztát kell készíteni a "Tészta programon". (240 ml víz, 460 g fehér liszt, 3 evőkanálnyi teljes kiőrlésű liszt, vagy rozsliszt, 1 evők. cukor, 2 kiskanál só, 2 kiskanál gyorsélesztő). A mi gépünkön ez 1 óra 50 perc alatt van kész.

Amíg készül összenyomok néhány gerezd fokhagymát, a felét összekeverem egy müzlistálban tejföllel, a másik felét pedig beleteszem néhány evőkanálnyi étolajba.

Amikor a tészta elkészült, három részre osztom és lisztezett deszkán vékonyra (!) nyújtom (szögletes tepsi-formájúra, vagy kerekre, ahogy tetszik), a szélét az ujjaimmal, körben kicsit "megcsípkedem", majd ezt lazán felhajtom, ez lesz a pereme. Rákanalazok jó bőven a fokhagymával összekevert tejfölből, kicsit szétkenem, hogy mindenhová jusson. Ezután a tészta szélét ill. óvatosan az egész felületét ecsettel bekenem a fokhagymával elkevert étolajjal és előmelegített sütőben kb. 10 percen keresztül sütöm. Én sima tepsiben szoktam sütni. 10 perc után kiveszem, újra kenem a tészta szélét az étolajjal, a tetejére rászórom a reszelt sajtot, majd visszateszem a sütőbe még kb. 5 percre, amíg a sajt megolvad, ill. rásül.

Mielőtt felvágom, az egészet még egyszer átkenem a fokhagymás étolajjal és pizzavágóval felszeletelem. Lehet rátenni lilahagymát, vagy császárszalonna (vagy sima szalonna) kockákat ezt amikor elkészült megszórhatod fűszerpaprikával és egy kevés petrezselyemmel is - nagyon jól mutat. De az igazi, a sima tejfölös-sajtos-fokhagymás:-)

A tepsibe a különleges, szilikonnal kezelt sütőpapírt szoktam használni, anyukám talált rá valamelyik boltban, azóta én is csak ezt veszem, 8 méteres és többször is felhasználható, szóval jó sokáig kitart. Erről tökéletesen le lehet emelni a langallót, így egy papírt kell csak elhasználnom a három langallóhoz, sőt ma már ezt a papírt használom pl. a rakott tészta készítésénél is. Régebben jénaiban sütöttem meg, de ma már csak a szilikonos sütőpapírral kibélelt kisebb, magas oldalú tepsibe csak bezúdítom a lekváros-diós tésztát és a végén nincs ráégett lekvár a tepsin, vagy a jénain, nagyon praktikus:-)
Előzmény: fityoerika (298)
fityoerika Creative Commons License 2009.09.29 0 0 299
Szerintem alapvetően hangos is, ezért nálam a mosókonyhában van, amit csak úgy érhetünk el, ha kimegyünk a házból. Így hajnalban nem halljuk, de tudom, mikor van kész.
Persze nem mindenhol megoldható még egy plusz helység.
Előzmény: suppy (296)
fityoerika Creative Commons License 2009.09.29 0 0 298
Nagyon szépen köszönöm a recepteket!
VÉGRE megvan a megoldás. Már kezdtem feladni. 2 hétig vettük a kenyeret, nem is néztem a gép felé.

A lényeg, h. a lisztemet ellepte vmi miniatűr állat. Lámpafénynél nem lehetett észrevenni, csak napfénynél alaposan vizsgálva. MINDENT ki kellett dobnom. A liszteket, darákat, kenyérmorzsát......
Fertőtlenítettem a polcot, és egy ideig máshol tároltam az újonnan vásárolt liszteket.

Azóta minden szuper! Isteni kenyereket csinálok. Kiproóbáltam aszk.sav nélkül is. Így is kelt és magas lett akenyér, de aszk.savval nekem még szebb és magasabb. Egyébként az olasz kenyér recepted nagyon tetszik, úgyhogy meg fogom sütni!

Én szoktam kakaós kalácsot is készíteni benne. Isteni.
3dl tej, 5dkg vaj, 4ek cukor, 1ek kakaópor, csipet só, 50dkg liszt, 2,5dkg élesztő.
A recept a gyorsprogramot ajánlja, de azon összeesett. Kipróbáltam a sima kenyérprogramon, és azóta hétvégén sütök. Szerintem nagoyn finom lekvárral, v. vajjal.

Ja, és régen kerültem az élesztős recepteket. Mostmár ennél egyszerűbbet nem igazán tudok elképzelni.
Hétvégén kakaós csigát készítettem. Tökéletesen megkelt a gépben a tészta. 10 perc alatt kinyújtottam, megtöltöttem, felszeltem, és már lehetett is takarítani. Eddig volt lisztes minden.
Szóval, szerintem is nagyon megkönnyíti az ember életét!!!!!!!
Még egyszer köszi, h. írtál.
Előzmény: .ETNA. (292)
.ETNA. Creative Commons License 2009.09.21 0 0 297
Igen, ha később mégis úgy döntenél, hogy gyúrás-kelesztés-dagasztásra használod, érdemesebb lesz egy magasabb, de keskenyebb kivitelű gépet választani, mert ez (nekem is H. tipusú van) nem kimondottan mondható "bérházi konyha-barátnak" :-))
Előzmény: suppy (296)
suppy Creative Commons License 2009.09.20 0 0 296
Igen, én is elgondolkodtam azon, hogy mondjuk csak gyúrásra-dagasztásra használjam, de tényleg kicsi a hely...
Előzmény: .ETNA. (295)
.ETNA. Creative Commons License 2009.09.20 0 0 295
Kár, hogy Fityoerika azóta sem járt erre (az email is visszajött (?), amiben üzentem neki, hogy nézzen be ide), s talán időközben már fel is adta a kenyérsütési próbálkozást, kár lenne érte, vajon ennyire nem is reménykedett abban, hogy valaki válaszol?:-) Pedig most még a fotóját is láthatná itt a gépemnek, mert nekem is Hausmaisterem van.

Nekem a csuklóm nem bírja a dagasztást, ezért elképesztő segítség a kenyérsütő gép, s persze nemcsak a kenyérsütéshez, de ezt a sok finom pizza, langalló stb. is számtalanszor bebizonyította már :-) Összehasonlíthatatlanul jobb a géppel dagasztott kenyér, mint amikor korábban a robotgépemmel dagasztottam. Egyszóval én imádom!
suppy Creative Commons License 2009.09.18 0 0 294
Eladó!!!

Bp-en egy Hausmeister HM 1300 két keverőlapátos KENYÉRSÜTŐ gép (eredeti dobozával együtt).

Összesen, ha 4 kenyeret sütöttem benne, de kisebb lakásba költöztünk, ezzel együtt kisebb konyhánk is lett.
Meg rájöttem, hogy jobban szeretek kézzel dagasztani, s a családom is jobban szereti a normál sütőben sült kenyeret...
Ár: 8000 Ft

Kérlek, írjatok a privimre is!
.ETNA. Creative Commons License 2009.09.07 0 0 293
Megnéztem: Hausmeister HM 1300-as a gép
rákerestem a neten, kiadott néhány linket, ezen pl. van fotó és ár is:
http://www.olcsobbat.hu/haztartasi_gepek/kenyersutok/hausmeister_hm_1300/

Most már tényleg nem írok többet:-)
.ETNA. Creative Commons License 2009.09.07 0 0 292
Ja, elfelejtettem írni, hogy mivel az egy zacskó élesztő több kenyérhez is elegendő, utána hajtsd vissza, ragaszd le, vagy tegyél rá egy zárócsipeszt (vagy mifenét) és tedd be a hűtőbe, napok múlva is felhasználható, semmi baja sem lesz.

A rozsliszt helyett lehet bármilyen egyéb lisztet is, teljes kiőrlésűt stb. A 400-160 gr arányt néha meg is fordíthatod, ha szeretitek a teljes kiőrlésű kenyeret: 400 gr. teljes kiőrlésű + 160 gr. fehér liszt és 3 nagy ad.kanál cukor ... a többi mint a simánál. Ehhez a teljes kiőrlésű programot használd (nálunk ez 3.40 órás, mert hosszabban dagaszt és keleszt)!

Ha friss élesztőt szeretnél használni:akkor egy kenyérhez kb. az élesztő kocka egyharmadát kell felhasználni. Egy csészébe kell tenni kb. 1 cm-nyi tejet, egy pici lisztet és az egyharmad élesztőt – felfuttatni és utána ezt a kovászt kell a lisztbe készített mélyedésbe tenni.
.ETNA. Creative Commons License 2009.09.07 0 0 291
Mi kb. 3 évet vettük a kenyérsütőgépet (2 dagasztó lapátja van és Hausmeister tip.) ,a kezdeti kísérletezéskor ugyan néha születtek lapos stb. kenyerek, de azóta mindig tökéletes, így bátran le merem írni Neked a receptet, ami tul. képpen a használati utasításban lévő recept. De ezek nem mind egyformák, az öcsémnek teljesen hasonló gépe van és a használati utasításban lévő recepttel nem sikerült, de amióta a miénket alkalmazza, az ő kenyerük is fini és magas. A megadott mennyiségek a nagyobb méretű kenyérhez ( 2 lb - kb. 1,3 kg) valók, a kisebbhez mindenből a fele kell!
Rájöttünk, hogy elsősorban az élesztő fajtáján, illetve a hozzávalók mennyiségi arányán múlik az egész!! Az aszkorbinsavat pedig úgy ahogy van, el is felejtheted!!

Tehát:
sima kenyér
310 ml víz
400 gr fehér liszt (BL55 sima, esetlen néha lehet BL65-ös erős fehér lisztet is kapni)
160 gr bio rozsliszt (Biopont Kft Budapest gyártja kb. 300 Ft/kg Herbáriában kapható)
2 kis adagolókanálnyi só
2 nagy adagolókanálnyi cukor (vagy méz, persze a fűszeres kenyérhez inkább cukor)
3 nagy adagolókanálnyi olaj (vagy vaj, de NEM MARGARIN - mert ez vizes és eltolódnak az arányok!!!, csak a különböző olajok ét-, vagy oliva-, illetve a rendes vaj felel meg a kenyérsütéshez)
2 kis adagolókanálnyi zacskós élesztő !!!!! ÉS EZ A LÉNYEG, mert nem mind1, hogy melyik. A kapható összes fajtát kipróbáltuk a legeslegjobb a SAF-INSTANT francia gyorsélesztő 11 g-os kiszrelésben -
itt van a fotója: http://www.szilasfood.hu/?page=termek_kereso&termek_like=gyors%E9leszt%F5

A módszert biztosan ismered, de azért leírom: először a víz, majd a külön tálban összekevert kétféle liszt, persze csak sima fehérből is jó, ha nincs rozsliszted otthon. A lisztbe négy mélyedést kell készíteni egymástól kis távolságra, ezekbe mennek a hozzávalók, a só és az élesztő ne legyen egymás mellett!

Ezután az alapprogramon (3óra 30 perc), vagy ha sietsz, akkor a gyors programon (1.50 óra) megsütöd és kész.

Ha kedvelitek lehet beletenni egy kevés lenmagot, natúr napraforgómagot, natúr tökmagot - ezeket a Herbáriában meg lehet vásárolni. Már az elején beleszórhatod, nem kell megvárni a sípszót.

Ha FŰSZERES KENYERET szeretnél készíteni: inkább olívaolajat használj, és csak 1 kis adag.kanál sót és 330 ml vizet, a többi hozzávaló, mint a simánál. Szórj rá 1-1 kis adagolókanálnyi (vagy fél kanálnyi, ha nem szeretitek a nagyon fűszerest) szárított, vagy aprított friss tárkonyt, bazsalikomot, oreganot és petrezselymet. Nem kell megvárni a sípszót, már az elején bele lehet szórni.

OLASZ KENYÉR: ebbe is jobb az oliva olaj és csak 1 kis ad.kanál só kell, 310 víz, a többi mint a fehérnél, de kell bele 3 nagy adag.kanálnyi paradicsompüré, 2 kis ad.kan. bazsalikom és 2 kis ad.kan oregano, illetve amennyit gondolsz, ízlés szerint.

Próbáld ki és meglátod, hogy a kenyér mindig magas és nagyon finom lesz!! Nekem éppen most is sül egy kenyerem: rozs+fehér vegyes de csak lenmagom volt itthon, így azt szórtam bele :-) Majd írj, hogy milyen lett!
Előzmény: fityoerika (290)
fityoerika Creative Commons License 2009.08.29 0 0 290
Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni.
Tesco kenyérsütőt vettem. 4 alkalommal lapos, kemény lett a kenyér. Akkor kezdtük el használni az aszkorbinsavat. Minden szuperül ment.
Pici réteslisztet mindig tettem a kenyérbe (a használati útmutatóban pl. a fehérkenyeret csak rétesliszttel írja), de néha kenyérliszttel kevertem, néha BL55-el, néha teljes kiörléssel.
2 hónap után nem mintha nem kelesztett volna. Ragadós, tapadós, kemény, lapos kenyér lett.
Kicseréltük.
Az újjal 3 kenyeret sütöttem, mindegyik rossz lett. Képet is csatolok róla.
Kicsit barnás a színe, kicsit ragad, tömör.
Több aszkorbinsavat tettem bele, mint eddig, de az eddigiek is pont így néztek ki. Az élesztő por, de frissen vásárolt.
Már liszttel is bizonytalan vagyok. Réteslisztől csináljam 100%-ban?
Tud vki tanácsot adni, mit csináljak másként, h. megint finom és guszta kenyeret készítsek?

betyarr Creative Commons License 2009.07.25 0 0 289

sziasztok!

 

melyik sütőt érdemes most megvenni,amelyik nem haladja meg a 15-17k-t?

 

köszi előre is!

Flanell Creative Commons License 2009.06.27 0 0 288
Sziasztok!

Bomann CB 593 kenyérsütő használati utasítására lenne szükségem.
(Állítólag ugyanaz a Clatronic BBA 2605 is, tehát az is jó lenne.)
Ha valaki beszkennelné és elküldené nekem, megköszönném.
digicat Creative Commons License 2009.06.19 0 0 287
Elrontani nem tudod, nyugodtan próbálkozz ;-)
A programok nevét meg tudod nézni szótárban (pl. Vollkorn = teljes kiőrlésű), de az első egy "Normal" nevű szokott lenni, ami normál-nak felel meg. A Hell, Dunkel, Mittel pedig a sütési erősség: világos, sötét, közepes.
Előzmény: bogdanedit75 (286)
bogdanedit75 Creative Commons License 2009.06.19 0 0 286
Szia:)


azt olvasom hogy neked az a Severin típusú kenyérsütőd van amilyen nekem:$
igazából bajban vagyok hisz nekem csak a német nyelvű használati utasítása van meg így nem tudom/nem merem használni :(:(szeretnélek megkérni ha megtennéd nekem azt a szívességet hogy bescanneled és elküldöd azt nagyon nagyon meg köszönném!!!!!!a tesómtól kaptam ö is használtan vette nekünk mert a 3 gyerek mellett jol jön a friss kenyér de nem találok sehol leírást a használathoz pedig egy csomó helyen kerestem már:$
de ha már neked nem kell hisz ismered akkor szívesen megvenném tőled!!!!
mielőbbi válaszodat előre is köszi:Edit:)
Előzmény: bucli (232)
bogdanedit75 Creative Commons License 2009.06.06 0 0 285
Szia:)


azt olvasom hogy neked az a Severin típusú kenyérsütőd van amilyen nekem:$
igazából bajban vagyok hisz nekem csak a német nyelvű használati utasítása van meg így nem tudom/nem merem használni :(:(szeretnélek megkérni ha megtennéd nekem azt a szívességet hogy bescanneled és elküldöd azt nagyon nagyon meg köszönném!!!!!!a tesómtól kaptam ö is használtan vette nekünk mert a 3 gyerek mellett jol jön a friss kenyér de nem találok sehol leírást a használathoz pedig egy csomó helyen kerestem már:$
de ha már neked nem kell hisz ismered akkor szívesen megvenném tőled!!!!
mielöbbi válaszodat előre is köszi:Edit:)
TTNora Creative Commons License 2009.05.26 0 0 284

Szia! Nekem egy három és fél éves Trion "márkájú" - igazából névtelen - metro áruházból kapott legolcsóbb gépem van, de a teflon bevonatának kutya baja.

Szigorúan kézzel mosogatom el mindig, nem dörzsölöm a szivacs durvább oldalával, hagyom jól kiázni és utána kilötybötyölöm.

Előzmény: sinensis (283)
sinensis Creative Commons License 2009.05.26 0 0 283
sziasztok

létezik e olyan kenyérsütőgép amelyik nem teflon bevonatos?
vagy melyik az a fajta amelyikről nem jön le a bevonat?
mert adalék anyag helyett a teflont esszük?

én fél éves használat után most vettem észre hogy hiányzik róla,és vannak olyan vélemények hogy a teflon egyáltalán nem egészséges,.

köszönöm a válaszokat előre is.
galagonya83 Creative Commons License 2009.04.26 0 0 282
Nimbusz XBM-538 kenyérsütő gép

Nekem is hasznos volt olvasni a tapasztalataitokat így én is megosztok az enyémeket! Sejtésem szerint nem sokban vagy talán semmiben nem különbözik a Clatronic és Hausmeister hasonló gépeitől (kizárólag az importős és annak neve a különbség, mindegyik made in China)). Én a Saturn-ban találtam meg pár hónapja a legjobb áron. Szerintem nagyon jó gép, jók a programjai és nagy kenyeret, kis kenyeret egyaránt lehet vele sütni.

Teljes kiőrlésű kenyér sütésére használom ezt a kétlapátos gépet már több mint két hónapja, és eddig még egyszer sem kellett csalódnom az eredményben. A régi gépemmel sokkal bizonytalanabb volt az eredmény mert nem volt a programban előmelegítés. Egyetlen hátránya (nem tudom a többi masina hogyan van ezzel), de elég hangos így a reggeli friss kenyérillatról sajna nekem le kellett mondanom, vagy kelhetem a dagasztásra fél 4 kor :) Ettől függetlenül tudom ajánlani. Az időzítés is remekül működik és sütés után van egy óránk, hogy kivegyük a gépből, semmi baja nem lesz a kenyérnek.

Én a következő recept alapján dolgozok és már cukorbeteg hozzátartozónk is ezt fogyasztja:

program: 5 whole weat (teljes kiőrlésű), méret: 2 LB (90 dkg vagyis a kisebbik), szín: közepes

3,5 dl víz
1 kk cukor
1,5 kk só
kb. 10 dkg fehér búzaliszt
40 dkg egyéb teljes kiőrlésű liszt (teljes kiőrlésű búza (legolcsóbb a Spar -ban), tönkölybúza, rozs, graham búza)
7 g szárított instant élesztő (Dr. 5ker)
magvak, fűszerek (pl.: 3 ek lenmag, 3 ek búzacsira, 3-4 ek rozs, zab pehely (0,25 dl vízzel több kell), frissen őrölt koriander, 3 kk egész kömény, rozmaring)

Jobb lesz az állaga ha teszünk bele legalább 1 ek étolajat vagy olivaolajat.

Az így elkészített kenyér kb 75 dkg, és kb 250 forintba kerül, de egészséges és nincs benne semmilyen adalék!

Jó sütögetést!
Don Palesz Creative Commons License 2009.04.23 0 0 281
Üdv!

Nemrég vettem anyámnak egy kenyérsütőgépet, néhányszor már sütött is vele, de nem túl jók a tapasztalatok. Először is volt, hogy nem sül meg teljesen a kenyér, a másik meg, hogy el kezd kelni a tészta, de aztán valamiért összeesik. Remélem nem kell visszavinni a gépet...
lkcar Creative Commons License 2009.03.13 0 0 280
Szia

Megnyugtató - köszi.

Előzmény: digicat (279)
digicat Creative Commons License 2009.03.08 0 0 279
"Nincs rajta ez a klasszikus rész, melyen a szervizesemények vezethetőek."
Nen izgulj, a garancialevélre nincs formai megkötés, a vásárlás idejét kell igazolni, és erre sok esetben elég a blokk is, ha azon egyértelműen azonosítható a termék és a vásárlás dátuma. Az általad hiányolt papír is csak a blokkal együtt lenne érvényes.
Előzmény: lkcar (278)
lkcar Creative Commons License 2009.03.08 0 0 278
Sziasztok,

Sikerült beruháznom egy kenyérsütő gépre, valóban "csuda klassz dolog" :-)

Ugyan az első sütés nem úgy sikerült ahogy terveztem, mivel késő olvastam el, hogy van élesztő a lisztben, és a teteje beesett, de a második tökéletes lett, BL-55 felhasználásával :-)

Az eszköz:
Moulinex Home Bread XXL OW500030
http://www.moulinex.hu/moulinex/prodhu.aspx?k=86&i=8603
Most az Auc... ban 20eft ért megvehető.
Egy a probléma vele az éjszaka csendjét eléggé megtöri a hangja...

Eléggé fura, nem adtak hozzá/vagy csak én nem kaptam :-) / klasszikus jótállási papirt, csak a service papirt pecsételtéke le, melyen rengeteg szervizfelvevőhely van, kösztük természetesen a magyarországi. Nincs rajta ez a klasszikus rész, melyen a szervizesemények vezethetőek.

L.
szabobe2000 Creative Commons License 2009.02.18 0 0 277
Azt már rég elolvastam, de nálam nem az a baj, a lapát forog, teljesen könnyen forgatható a tengelyen, az edény alatti rész is forog magára, csak valami miatt nem tudja megforgatni a lapátot, vagy ha forgatja is egy kicsit, mikor ellenállásba ütközik, megáll. Ez szerintem nem ugyanaz az eset.
Előzmény: digicat (276)
digicat Creative Commons License 2009.02.18 0 0 276
Olvass bele a topikba mielőtt kérdezel. Konkrétan a kérdésed előtt kettővel van válasz (272), még lapozni sem kell.
Előzmény: szabobe2000 (275)
szabobe2000 Creative Commons License 2009.02.18 0 0 275
Sziasztok, 1 kérdésem van: AFK kenyérsütőnk van, kétlapátos, 2 éve van meg, és most jelentkezett nála az első igazi probléma: nem akarnak a lapátok forogni, illetve elindulnak nagy nehezen, de a legkisebb ellenállástól is megállnak, így nem képesek megdagasztani a kenyeret, még kézi segítséggel sem. Vajon lehet ezen segíteni, vagy új gép vásárlásán kell gondolkoznunk? Előre is köszönöm a válaszokat, B.
anyta414 Creative Commons License 2009.02.10 0 0 274

Sziasztok!

Egy nagy kéréssel fordulok hozzátok,kaptam egyELTA125BA tipusu kenyérsütögépet,de használati utmutató nem volt hozzá.Ha van valakinek hasonló gépe megköszönném,ha elküldené az utmutatot vagy megirná,hol találhatnák hozzá leírást.Elöre is köszönöm Anita

csupros Creative Commons License 2009.01.28 0 0 272
Szia

Nem sokszor írok csak inkább olvasgatok .
Viszont szeretnék egy

BEVÁLT tanácsot adni MINDENKINEK .

Az ilyen nehezen forgó lapáttal nem ajánlom használni a gépet.
Aránylag rövid időn belül meg szorul .
Az a baj ilyenkor ,hogy a lapáttengelye alatt van egy szimering
és oda betud jutni a kovász és ott csak rakódik-rakódik és egyszer
csak meg áll a tudománya.Füstbe ment kenyérsütés.

Rakjatok a sütő formába kb. 1 cm-nyi étolajat.
Dcl-ben nem tudom ki fejezni mert nem szoktam mérni.
Az a lényege a dolognak,hogy lepje el középen a szimeringet
a tengely körül. Hagyjátok legalább 1 éjszakán át hogy ázzon.
Elméletileg és nálam gyakorlatilag működik a dolog.
Ha szükséges ismételjétek meg az áztatást.

Nálam ezek után a tengelyt forgatni tudom kézzel
(nem a forgató kőrömmel ) belül a tengelyt.

Én ezt az atrakciót megszoktam ismételni hetente 1 x .

Remélem meg mentek mindenkit ezzel az egyszerű trükkel a felesleges pénz kidobástól, na meg a szervizbe járkálástól.

( Kíváncsi vagyok a fejleményekre)

Üdv mindenkinek:fehérnyuszi

kszenon Creative Commons License 2009.01.06 0 0 271
Kösz a tanácsot Robin! Felhívtam a szervizt, 4k a tál. Szerintem utoljára még megpróbálom. A szervizes azt javasolta, hogy a gépben lévő kis fém füleket addig hajlítgassam, amíg jó nem lesz. Faxa...
(mellesleg szvsz. Digicat Vazul.at kommentjére írt)
Előzmény: Törölt nick (270)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!