Keresés

Részletes keresés

volvic101 Creative Commons License 2009.06.03 0 0 3615
Ja most olvasom, hogy természetvédelemmel foglalkozik.
Előzmény: Fabe (3607)
volvic101 Creative Commons License 2009.06.03 0 0 3614
Tudni lehet, hogy Gábor mostanában mit csinál?
Előzmény: ender0 (3610)
Axlrock Creative Commons License 2009.06.03 0 0 3613
Mint említettem korábban nem vagyok rajongó, de érdekel a Bonanza is!
Ha rajongó lennék biztos megvenném a dvdt, de így nem. Inkább tartom hiánypotló kiadványnak, mivel ezek nagyrésze elérhető volt vhsen, youtubon valamint a tv is leadott anno több budapest sportcsarnokos koncertet. Szóval most meg jó minőségben kaphatóak, de nem ritkaságok, és méfg csak nem is újdonságok!
Kivétel persze a búcsúkoncert. Ami regyébként általában nem szokott a legjobb hangulatú lenni, sem zenésznek sem közönségnek, érthető okok miatt! Inkább a kényszeres végső elköszönés miatt csinálták meg, hiszen a jóslat album után semmiféle koncert és turné nem volt!

Leírom kedvenc bonanza dalaimat: Nincsen magyarázat, 1984, Vidám dal
És az Ákos feldolgozásaiban a Monumentum a test koncertről, az elmondatott akusztikus a beavatás buliról!
Szó volt itt róla, hogy Ákos cinikus a múltját tekintve, mintha szégyelné a bonanzát közben sorra nyúl vissza a dalokhoz a saját koncertjein. Véleményem szerint a szövegvilág miatt nyúl vissza, hisz az övé, a zenei hangszerelést pedig máshogy képzeli ma el, mint anno.
LUSCIOUS APPARATUS Creative Commons License 2009.06.03 0 0 3612

Thanks! 

Biztos havasi gyopárok után kutat a Kárpátokban;)

ender0 Creative Commons License 2009.06.03 0 0 3611
Mi annak idején megcsináltuk a koktélt...ma már nem igazán szeretem a Blue Curacaot - tekintve, hogy a pálinka a gyengém mára -, de annak idején nagyon ízlett nekünk ez a BB ital:-)
Előzmény: Missy B. (3608)
ender0 Creative Commons License 2009.06.03 0 0 3610

Megelőztél...Már éppen írni akartam, hogy külföldön volt, ezért nem tudott részt venni a sajtótájékoztatón.

Mivel tavaly is ott volt, nem hiszem, hogy ezt kihagyta volna...de másképp alakult!:-(

the_coolest Creative Commons License 2009.06.03 0 0 3609
már nálam is jó, kösz!!!! :)
Előzmény: ender0 (3602)
Missy B. Creative Commons License 2009.06.03 0 0 3608

Köszi Fabe!!

Ott a válasz: külföldön van.Valami ilyesmire próbáltam célozni.Nem kell rögtön rosszra gondolni,elméleteket gyártani,tavaly is ott volt mindenhol.

Extrákról jut eszembe:kóstolta még valaki azt a bizonyos BB koktélt?

Előzmény: Basildon (3606)
Fabe Creative Commons License 2009.06.03 0 0 3607
Bonanza Banzai: búcsúkoncert és más ritkaságok
MTI/PRAE.HU

Megjelent a Bonanza Banzai történetét feldolgozó második DVD-összeállítás: a '93-'94 című dupla korongon, amelyet szerdán mutattak be Budapesten, a Kovács Ákos vezette egykori szinti-pop trió 1994-es búcsúkoncertje, valamint egyéb ritkaságok és érdekességek találhatóak.
"Tudtommal nincs napirenden a Bonanza Banzai folytatása. A mostani kiadvány összegzés, az együttes tavalyi húsz éves születésnapjához kapcsolódó kiadvány, nem pedig valaminek a kezdete" - fogalmazott egy kérdésre válaszolva Hauber Zsolt, az együttes billentyűse, zeneszerzője a sajtótájékoztatón, amelyen a zenekar tagjai közül - külföldi elfoglaltsága miatt - Menczel Gábor nem vett részt.

A Bonanza Banzai (Kovács Ákos, Hauber Zsolt, Menczel Gábor) 1988-ban alakult; mintegy hét évnyi működése során a Depeche Mode-hoz hasonló zenei világával, az énekes Kovács Ákos sajátos szövegeivel óriási népszerűségre tett szert, öt lemeze kelt el legalább 50 ezer példányban, koncertjei telt házzal zajlottak. A feloszlás óta Kovács Ákos sikeres szólópályát futott be, Hauber Zsolt producerként és zeneszerzőként dolgozik, Menczel Gábor jelenleg természetvédelemmel foglalkozik.

A csapat 1994 novemberében adta búcsúkoncertjét a Budapest Sportcsarnokban (BS), ennek hanganyaga egy évvel később megjelent CD-n, a képi változat azonban mostanáig nem látott napvilágot.

"A 15 évvel ezelőtti koncert rögzítését a Magyar Televízió vállalata, ám a közvetítőkocsit a fellépés előtt az utolsó pillanatban elvitték valamilyen másik rendezvényre. Az operatőrök hiába dolgoztak, az akkori technikai lehetőségekkel nem lehetett szinkronba hozni, összevágni a koncertet. Szerencsére azóta sokat fejlődött a világ, rendelkezésre áll a legmodernebb digitális technika, és ehhez jött még, hogy Hauber Zsolt éjt nappallá téve dolgozott az anyagon" - mondta Fábián Tibor, az együttes menedzsere a sajtótájékoztatón.

A mostani dupla DVD a tavalyi folytatása; a 2008-as kiadvány a Bonanza Banzai és tagjai 1987 és 1992 közötti történetét dolgozta fel, az új az utolsó két aktív évre, 1993-ra és 1994-re koncentrál. A BS-búcsúkoncert mellett vannak rajta extrák is, köztük más koncertek felvételei és klipek.

Bár a Bonanza Banzai összeállásáról nincs szó, Hauber Zsolt és Menczel Gábor háttérzenét komponált az új kiadványhoz.

Az MTI azon kérdésére, maradt-e még olyan audiófelvétele a Bonanza Banzai-nak, amely még nem jelent meg, a zenekar képviselői nemmel válaszoltak. "Egy valami van csak, amit nem adtunk ki és most már nem is fogunk. Felkérésre készítettünk egy zenét a Macskafogó című rajzfilm folytatásához, de a mozi végül csak több mint egy évtizeddel később valósult meg, és nem is a mi zenénkkel. Ezek a dalok egyébként különböző videómegosztókon fellelhetőek" - mondta Kovács Ákos az MTI-nek.

A Bonanza Banzai '93-'94 című dupla DVD a Warner Music gondozásában jelent meg.
Előzmény: LUSCIOUS APPARATUS (3604)
Basildon Creative Commons License 2009.06.03 0 0 3606
Így van,rengeteg kitalált oka lehet,de valós csak egy van,és gondolom ez érdekli a rajongókat.
Előzmény: Missy B. (3605)
Missy B. Creative Commons License 2009.06.03 0 0 3605
Rengeteg oka lehet,hogy miért nem volt ott.
Előzmény: LUSCIOUS APPARATUS (3604)
LUSCIOUS APPARATUS Creative Commons License 2009.06.03 0 0 3604

Gábor ilyenkor mégis miért nem jelenik meg??

Sose szerette az ilyen promo ügyeket, de azért ennyire talán nem kéne...

Előzmény: bloodline (3598)
ender0 Creative Commons License 2009.06.03 0 0 3603
Nem, mert én vagyok a Nagyúr és velem van az erő:-) Legfeljebb megengedem, hogy néha nálad legyen:-)
Előzmény: bloodline (3600)
ender0 Creative Commons License 2009.06.03 0 0 3602

Akkor menj fel a honlapra és a fotógalériában megtalálod a képeket. Nálam jó volt a link.

honlap

ender

Előzmény: the_coolest (3601)
the_coolest Creative Commons License 2009.06.03 0 0 3601
nálam nem müxik ez a linkkk :((((
bloodline Creative Commons License 2009.06.03 0 0 3600
Veled meg magázódok! És kész! És nincs vita! Éskülönbenisazerővelemvan!
:-D
Előzmény: ender0 (3599)
ender0 Creative Commons License 2009.06.03 0 0 3599
Hát én is ezt mondtam:-)))) Takarásban vagyok:-D
bloodline Creative Commons License 2009.06.03 0 0 3598
Volt sajtótájékoztató!

http://www.andante-borpatika.hu/index.php?page=galeria&cat=28&activeID=6
Előzmény: ac3^BB (3594)
ender0 Creative Commons License 2009.06.03 0 0 3597

Volt sajtótájékoztató.

ender

ac3^BB Creative Commons License 2009.06.03 0 0 3596
http://www.borsonline.hu/news.php?hid=21224
ac3^BB Creative Commons License 2009.06.03 0 0 3595
http://www.hirado.hu/Hirek/2009/05/19/17/Bonanza_Banzai_93_94.aspx
http://www.sopronirocks.hu/index.php?mi=hirek&hirkat=5&hid=5224

Itt a valasz az elobb leirtakra: http://prae.hu/prae/news.php?aid=3621
http://www.hirextra.hu/pontfm/cikk.php?id=33991 :(
ac3^BB Creative Commons License 2009.06.03 0 0 3594
En sem ertem miert nincs semmi promo. Persze az is lehet, hogy nincsenek joban a sracok annyira egymassal. Vagy csak Gabort nemerdekelte az egesz ezert nem lett sajtotajekoztato. Valahol volt itt egy dedikalt peldany amirol Gabor alairasa hianyzott azt hiszem.....
Az is lehet, hogy Akos nyaral epp hiszen most turneszunet van.
Ami ennel is szomorubb, hogy videken nemsok helyen lehet kapni. Konkretan Kaposvaron nemtudok hozzajutni.... Talan hoznak nekem csutortok fele Budapestrol...
Előzmény: zsola- (3590)
Davidovics P. Creative Commons License 2009.06.02 0 0 3593
A Tom-Tom stúdió vette fel a koncertet (Dorozsmai, Lepés, Kölcsényi).
A keverést Dorozsmai és Lepés végezték, de ahogyan a Jóslat énekfelvételénél is látható (http://www.youtube.com/watch?v=LXN1986fFZk), a Bonanza ezen korszakában odaengedték Lepést is a műszerekhez (Dorozsmai nem adna ki a kezéből olyan anyagot, ahol a közönségzajban durva váltások vannak, ebből gyanítható, hogy Lepés volt az elkövető).
Előzmény: Rebello (3585)
kalati Creative Commons License 2009.06.02 0 0 3592
Csatlakozom az előttem felszólalóhoz!
ákibá101 Creative Commons License 2009.06.02 0 0 3591
Üdv.
Én is így látom!
Előzmény: zsola- (3590)
zsola- Creative Commons License 2009.06.02 0 0 3590
Udv mindenkinek!

Erdekes, hogy a 2. dupla bonanza banzai dvd megjelenes kapcsan meg sajtotajekoztato sem volt..

Az is igen erdekes, hogy a bonanza honlapon ( http://www.bonanzabanzai.com ) meg tavaly ota semmi frissites nem tortent..

Kicsit olyan erzesem van, h sracok ezt a 2. dvd-t olyan "adjuk ki meg ezt es akkor ennyi volt, vege, lesz ami lesz" hangulatban adtak ki, es semmit sem foglalkoznak a regi rajongokkal, akik tenyleg nagy szeretettel es vaggyal veszik meg ezt a 2. dupla dvd-t is..

Kicsit ilyen "letojom a regi rajongokat, es csak a jelen es a jovo erdekel" stilust erzek..

Es ezt nem csak Akos reszerol erzem..

Tavaly legalabb mutatkoztak 3-an ha mas nem egy sajtotajekoztaton, foglalkoztak az emberekkel, iden a 2. megjelenes kapcsan meg semmi..

Forumozok, mi errol a velemenyetek ?

Csak en latom ezt igy ??
kalati Creative Commons License 2009.06.02 0 0 3589

BONANZA BANZAI forewer!!!
kalati Creative Commons License 2009.06.02 0 0 3588
Én is az M.M.-ban jutottam hozzá.
Előzmény: Missy B. (3587)
Missy B. Creative Commons License 2009.06.02 0 0 3587

Sziasztok!

Sorry emberek,én is MM-ben vettem,ott mondták,hogy minden üzletükben kapható.De ezek szerint nem így van.

kalati!

Végül is hol sikerült megvenned?

kalati Creative Commons License 2009.06.02 0 0 3586
Végre sikerült hozzájutnom a DVD-hez. Eddig csak a "piros" lemezt sikerült végignéznem, ami nagyon tetszett.
Szerintem is Zsolton látszott egyedül, hogy fáj neki a "szakítás". Gábort már annyira nem érintette a dolog, hiszen akkor már nem vett részt tevékenyen a Bonanza Banzai munkásságában és a Jóslat elkészítésében. A búcsúkoncerten nem éreztem azt az átütő erőt, mint az előző két BS-beni Bonanza koncerten. Inkább olyan kényszer szülte megoldásnak tartottam a koncertet, amit a színpad mérete is tükrözött. Gábor és Ákos is próbált (szerintem) eljátszani egy szerepet, egyedül Zsoltot tartottam hitelesnek. Úgy láttam, hogy a köszöntő közben Fábián Tibornak elcsuklott egyszer a hangja, gondolom a meghatottságtól.
Jó lett volna, ha felkerült volna a koncert vége a lemezre, amikor az öltözőbe felé veszik az irányt a fiúk.
Összeségében egy elég jó anyagot sikerült összehozni, amiért Zsoltnak maximálisan jár az elismerés.
( Gábornak ejnye-bejnye, amiért a Pontiac Firebird-jén sem elől, sem hátul nem volt rendszám... ;-D )
Remélem még Zsoltnak van annyi a tarsolyában, hogy jövőre ismét megörvendezhessen minket rajongókat egy hasonló anyaggal. Biztos van még az archívumban dedikálás, sajtótájékoztató, interjú, stb. felvétel.
Bele gondoltam, ha nem oszlott volna fel a zenekar, akkor a mai technikával, ennyi év tapasztalat után, milyen zenét tudnának készíteni a fiúk. Tudom ott a HA, de azért jó lenne megtudni.

Köszönjük Zsolt, köszönjük Bonanza Banzai!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!