Keresés

Részletes keresés

szilvakukc Creative Commons License 2009.05.29 0 0 190

Sziasztok!

Sok éve csinálom már én is, ilyen-olyan boltban. Valóban sok mindenféle szemétség történik a mai napig is, azonban ez a Lapker ugyanolyan dolgozóinak a hibája, mint mi vagyunk, nemtőrődömségból, lustaságból, flegmaságból. A különbség az, hogy ha mi hibázunk, mi fizetünk, ha ők hibáznak, szintén mi fizetünk. A vezetőség részéről viszont nem tapasztaltam ilyesmit, mindig segítettek a problémáimban, a szerződést mindig maradéktalanul betartották. Persze, ehhez az is kell, hogy én is így álljak hozzájuk. Pisbunak igaza van. Biztos, hogy találkozott mindenféle problémával, amire nem számított, de ez egy sem a szerződéssel kapcsolatos. Ha ilyesmi lett volna, nem hat évig, hat hétig sem csináltam volna, fejemet a homokba dugva. Hévízről a sok rákérdezés ellenére még mindig nem tudjuk mit nyert meg. Hogy nekünk jobb lesz? Ez konkrétan miben is fog megnyilvánulni? A Lapker ellen egyébként sokan nyernek pert, de ezek általában a végelszámolás körüli huzavonák, jutalékvisszatartás, kaució lehívása. Dolgoztam ilyen nagy cégeknek, azok sem különbek.

sánta Creative Commons License 2009.05.29 0 0 189

Pisbu !

Ezek szerint veled soha nem történtek meg az alábbiak mert velem a 15 év alatt nagyon sokszor és csak az tartott vissza az abbahagyástól , hogy szeretem csinálni.

Neked soha nem volt szakadt gyűrött ujságod, soha nem ömlesztettek eladhatatlan lapokkal, soha nem késett illetve tűnt el számlád ami miatt leállították a lapot és mikor kiderült , hogy ők hibáztak annyit se mondtak , hogy bakfitty, soha nem késett a szállító , soha nem beszéltek veled flegmán az ügyfélszolgálatosok, soha nem volt lap illetve köteghiányod soha nem vették ki a remidből az ajándékot soha nem hiányzott a százas kötegből pár ujság soha nem volt előző napi esetleg heti ujság beletéve a friss közé stb stb . Sorolhatnám még vég nélkül de mivel te elefántcsonttoronyban élsz neked minden frankó. Esetleg csókos vagy , netalán lapkeres családtagod van? Ezzel szemben a pozitívum oldala nagyon csekély sajnos mondhatnám azt, hoyg nulla. Az hogy visszaveszik az árut . Na bumm valamit magára adó nagykernél is van friss szervíz márha tudod mit jelent. Itt is ki kell fizetni az árut és csak minimális a jutalék rajta. Az hogy házhoz hozzák az árut.A nagykerek nagyrésze már sleptúrában jár két három naponta esetleg hetente. Szóval nagyon kevés a pozitívum.

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: pisbu (187)


hévíz Creative Commons License 2009.05.29 0 0 188
Nem! Az a probléma, hogy Te vagy az egyetlen, akinél CSAK pozitív minden! Na ez az, ami nem igaz!!! Ezért vagyok abban 120%-ig biztos, hogy bértollnok vagy! Mindenki hülye, TE meg a bölcs! Jó neked!!!!
Előzmény: pisbu (187)
pisbu Creative Commons License 2009.05.28 0 0 187

Valamennyien tapasztalatból beszéltek. Van aki rövideb és van aki hosszabb ideje lapkeres. Tehát mindenki lapkeres velem együtt. Én hat éve viszek boltokat és a problémáimat nem közösségi oldalakon keresztül, hanem valamennyi esetben személyesen kezeltem. Én nem többször távozott önjelölt jótündérektől és fásult csipkerózsikáktól várom a megoldást, de ide sorolhatom még a sok év alatt pozitív dologgal nem találkozó bicebócákat is. Azt a kérdést sikerült e már valakinek körbejárnia, hogy történt e vele a szerződésének megkötése óta olyan dolog ami jó volt neki. Ha nemmel tudsz válaszolni, akkor a holnapi Expresszből bátran vigyél haza egyet, biztosan találsz benne olyan állást (érted, lehetsz újra alkalmazott) amihez te is értesz.

Nekem három éve kicserélték a kólás hűtőmet akaratom ellenére a réginél háromszor nagyobbra. Semmilyen porcikám nem kívánta, kisebb lett az újságos rész. Azóta sokszorosára nőtt az üditő forgalom és ugye tudjuk, hogy annak a magas a jutaléka. Olyan is történt velem, hogy egyik napról a másikra megszüntették a kártya alakú mobiljegyeket. Erre akkor azt mondtam, hogy kisebb lesz a forgalmam. Az elektromos feltöltés viszont azóta szintén nagyobb mint a korábbi kártyás. Régebben írtam, hogy volt nagy hiányom. Annak a nagyrésze telefonkártyából volt. Mert elvitte az alkalmazott.

Azért ugye az nem lehet, hogy csak én tudok pozitívan is látni dolgokat?

hévíz Creative Commons License 2009.05.28 0 0 186
Többek között....!!!!
Előzmény: Anti Lapkeres (185)
Anti Lapkeres Creative Commons License 2009.05.28 0 0 185
A bizonylatok alatt olyanokra gondolsz, hogy azt sem tudják igazolni hogy egyáltalán átvettem tőlük valamit? Hiszen a hírlapról nincs aláírt szállítólevelük és ha nem küldtem vissza az egyik példányt akkor a keráruról sincs....
Előzmény: hévíz (182)
sánta Creative Commons License 2009.05.28 0 0 184

A legujjabb dolog ami kiverte nálam a biztosítékot az az a dolog ami pl ma reggel történt. Megjelent nálam írd és mond reggel fél hatkor a szegény területi képviselő és a remmitendát át kellett vele számolni, hogy meg van e darabra illetve az ajándék benne van e , majd megvárta , hogy megérkezzen az ujság és együtt számoltuk át.

Nem tudom , hogy értünk van e vagy esetleg túl sok mostanában a panasz. Tőle hallottam azt is , hogy állítólag a lapkernél már fogalmazzák az új szerződéseketés mindenkivel külön külön  kötik meg. Kíváncsi leszek mi fog benne állni. Jó lenne aláírás előtt egymás közt megvitatni, hátha minden csavart és kiskaput megtalálunk és nem nekik lesz jó. Tudjátok több szem több csipa. Esetleg mindenki rákérdezhetne a területi képviselőjénél erről a dologról.

szurikata79 Creative Commons License 2009.05.28 0 0 183
Pisbu te jössz:)))))))))))))))
Lehet fikázni az igazukért küzdőket!!!!!!
hévíz Creative Commons License 2009.05.28 0 0 182
Üdv. a Klubban!
Egy tény, nem szabad beijedni tőlük és igenis szembe kell velük szállni. Egyetlen állításukat sem tudják hitelt érdemlően megvédeni, kimutatásaik naponta változnak, adataik pontatlanok! Ha ma tartozol x forinttal, ha holnap lekéred ugyanezt, y lesz, de holnapután z.!! Megmagyarázni nem tudják, csak akarják és ha Te azt mondod a magyarázat érthetetlen és logikátlan, akkor rögtön jön a szlogen, Te csak egy árus vagy, nem értheted! Tudod?! Az árus csak árus, az hülye, az árus ne gondolkodjon!
Egyébként egyszerűen vesztettek, nem tudták letenni a követelésük alapját képező bizonylatokat! Ez nem egyedi eset!!!!!
Miért nem nyernek sokan? Mert vannak annyira "ügyesek" a Lapkeresek, hogy az utolsó utáni egyeztetésen aláíratják a tartozáselismerő nyilatkozatot, ha alapos, ha nem! Akár a dolog érdekében adnak egy engedményt is, ezzel meggyőzik jóindulatukról a szerencsétlen árust, aki a Lapkert már látni sem kívánja, rémálmai vannak tőle, hogy ő, mármint az árus járt jól és ha perre mennének, akkor neki ez sokkal többe kerülne! És szerencsétlen árus, amit összegürizett volna, fizetheti éveken keresztül, vagy jó esetben ugrik, minden költségként leírható bizonylat nélkül a kauciója!

Tehát, nem szabad aláírni semmit, míg azt az ügyvéded és a könyvelőd nem látta!!!
Előzmény: Anti Lapkeres (181)
Anti Lapkeres Creative Commons License 2009.05.28 0 0 181
Üdv Mindenkinek!

Örülök, hogy végre ráakadtam egy ilyen fórumra ahol legalább végre néhányan beszélnek arról a mocskos lehúzásról ami a lapkernél folyik.

Tudom miről beszélek már a Postás időkben is árultam újságot azóta pedig minden féle fajta boltot üzemeltetek/üzemeltettem. ( vegyesbolt, pavilon, hírlapüzlet, inmedio ) Ennél fogva végigkövethettem a lapker egyre ellenszenvesebb, lehúzóbb hozzáállását az ő nagyrabecsült partnereihez, azaz hozzzánk. Nagyon sok vállalkozót ismerek a környéken, és egy sem szállt ki úgy a hírlapárusításból, hogy ne hiány került volna nála megállapításra! Visszataszító ennek a cégnek a hozzzáállása a vállalkozókhóz, folyamatos jutalékcsökkentés, özön újság, inmediók esetében özön egyéb szar, szar kiosztás, még szarabb remi feldolgozás, DE figyelj erre figyelj arra, egyedül ellenőrizd hogy a Lapkernél dolgozó több 100 ember közül valaki el nem b@tt valamit amit persze te finanszírozol.

Igen az hogy Pistbu lapkeres az tutti.... De szilvakukcnak sem kllene így leszólnia gyongyilt azért mert eddig dolgozott rendesen úgy hitte hogy ez egy korrekt cég, és csak most nyílt fel a szeme. Kíváncsi lennék, hogy ő mióta dolgozik a lapkernek, hogy még ilyen jó véleménnyel van róluk...

Héviz kezdeményezése pedig igen is jó és támogatandó! Végre hallok egyetlen olyan emberről aki nyert a lapker ellen!! Hogy csináltad??

Van még bárki olyan aki pert nyert vagy esetleg vesztett? Érdekelne hogy mit lehet kihozni egy ilyen dologból, mert azt hiszem szép szóval nem lehet bizonyítani nálluk semmit.
sánta Creative Commons License 2009.05.27 0 0 180

Pisbu !

 

Lehet, hogy azért nem írt jót mert nem esett meg vele. Az igaz , hogy házhoz hozzák a terméket , de azt se felejsd el ,hogy ma már magára is valamit adó nagyker házhoz viszi az áruját és természetesen ingyen . Sőt még a sejhajod is kinyalják csak , hogy tőlük rendelj illetve vásárolj. Azt se felejsd el , hogy egy ilyen boltban nem 15 %- al dolgoznak hanem minimum 100 % - al és még az ügyeskedés se kizárt.

Ezzel szemben itt minden hivatalos és még a százalék is a béka segge alatt van és a lapker teljes egészében kihasználja a monopóliumát. Hidd el semmi nagyot nem kérünk csak annyit , hogy kezeljenek partnerként és ne rabszolgaként minket. Esetleg ezt tolmácsolhatod a főnökeidnek is. Az a baj , hogy az eladható ujságból alig küldenek de bezzeg a szemétből az jön ömlesztve. Pl hetek óta nincs remim a következő lapokból : story best meglepi. stb de mégsem emeli be bezzeg a pikknik ujságot amiból hármat adok el azt ómleszti huszasával. Szóval hol itt az ésszerűség. Esetleg ezt is továbbíthatod a feljebbvalódnak. Köszi.

 

 

hévíz Creative Commons License 2009.05.27 0 0 179
Hogy "PISBU" a Lapker bértollnoka, az 100 %! Hogy egy napot nem volt árus sem az előkelő immedio és relay, sem az általad leminősített bódéban sem, az szinte biztos!
A színlelt szerződés az egy jogi kategória, ami többek között azt jelenti, hogy nap mint nap rendszeres munkát végzel a LAPKER javára, a Lapker helyiségében, kizárólag a Lapker által kiosztott minőségü és mennyiségü termék napi rendszerességgel történő eladása érdekében, melyért jutalék formájában kapod a fizetésedet, mint munkavállaló, de a fizetésed utáni közterheket nem az alkalmazód, hanem Te fizeted, mint "vállalkozó" a keresetedből. Ez elnagyolt meghatározás, de ez a lényeg! Egyébként ezt alátámasztja az is, hogy egy szabálytalanság esetén pl. a Fogyasztóvédelem nem Téged büntet közvetlenül, hanem a Lapker-t! Más az, hogy ezt ő továbbosztja! De, ha bármilyen kiskereskedelmi üzletben alkalmazottként dolgozol, ott is az üzlet tulajdonosát büntetik, a tulaj pedig, ha Te hibáztál, általában kifizetteti Veled!
Hogy mit szeretnék kibokszolni, azt hogy ne csak a Lapker nyerjen, hanem az árus is, valamint bebizonyítani a Lapkeres t...os, nyegle, nagyképű, lekezelő ifjú titánoknak, hogy ha az ember vidéki, elmúlt 50 éves és képes újságot árulni, még nem törvényszerű, hogy hülyébb mint ők!
Előzmény: szilvakukc (178)
szilvakukc Creative Commons License 2009.05.26 0 0 178

Ezt komolyan mondom, nem hiszem el. Ez a fórum semmi másról nem szól, mint egy-két vérig sértett bódés hisztijéről. Nem tudom, hogy Pisbu beépített ember, vagy nem. Nem tudom, hogy ki kicsoda. De azért el kéne gondolkodni olyan hozzászólásokon is, ami nem arról szól, hogy a Lapker, vagy vmilyen Hír ilyen, meg olyan bunkó. Mi az, hogy színlelt szerződés? A Szerződés egy olyan okmány,amit két fél aláír. Pont.

 Még soha nem tapasztaltam, hogy bárki megszegte volna. Nem kéne egymást anyáznunk, inkább ilyenekről kéne beszélgetnünk, hogy pl. most bekeményítettek, és nem írják jóvá a lapeltéréseket, amik pedig jogosak. Tudnék róla mesélni. De nem! Itt csak egy-két ember bunkóskodik, aki lehet, hogy már nincs is köztünk, isten nyugtassa.

Te Gyöngyil! Hat éve csinálod, ráadásul két boltot, és most jössz rá, hogy gáz van? Csak nem Te vagy Csipkerózsika? Eddig mi a francot csináltál? Néztél magad elé?

Én ismerek olyan vállalkozókat, akik üzemeltetnek valamit, de közben fogalmuk  nincs, ki kivel van. Csak nem tartozol közéjük?

O.K. a gyógyvizes határozott, és céltudatos. De még mindig nem tudjuk, mit is fog nekünk kiharcolni. Ez nem elgondolkodtató?

gyongyil Creative Commons License 2009.05.26 0 0 177

Idézet Pisbutól:

"Ha valaki ezt akarja csinálni akár relayben, pavilonban vagy saját garázsában, az el tudja dönteni, hogy neki meddig éri meg. de senki se felejtse el, hogy az a cég amelyikkel szerződést kötöttünk ugyanolyan gazdálkodó szervezet mint a miénk csak nagyobb."

Miról beszélünk? Nem egyről, kedves Pisbu"ka"?

Én is el tudom dönteni, miért és meddig éri meg nekem, nem kell a segítsége, köszi.

Ami a szerződést illeti, erről beszéltem én is, ugyanolyan gazdálkodó szervezet a miénk is, mint az övék, csak ők ezt általában elfelejtik.

Hogy én mihez értek, ahhoz önnek és a fórumnak köze nincs.

A fórumozásnak a vélemények ütköztetése a lényege. A személyeskedés a műfaj legalja, maga megütötte ezt a szintet! Gratulálok!

Előzmény: pisbu (176)
pisbu Creative Commons License 2009.05.26 0 0 176

A hölgyek-urak fejében nagyon nagy káosz leledzik, legfőképpen ha kereskedelmeről kezdenek beszélni. Olyan boltos nemigen van aki áru nélkül tud adni venni. Itt helybe hozzák a cuccot, persze nem ingyen. Azt mondjátok, hogy rengeteg az újság, én úgy gondolom, hogy tisztességes a választék. Nem előfizetőkkel kereskedtek, így nem tudhatjátok, hogy mikor jön olyan valakiaki éppen olyan dolgot kér amiből ha te rendelted volna, esetleg kevesebb lenne. Ha zöldséget árulsz és sok a cucc, nem fogy el-rádszárad, a te károd. Itt van lehetőséged visszaküldeni és ugyanazon az áron veszik vissza.

Hogy máshonnan nem tudod beszerezni az árut az miért olyan nagy gond. Szerintetek a mekiben a marhahúst a boltos szerzi be? Központilag kapja, szabott áron a pogit, viszont  a selejt amit nem tud eladni az Ő vesztesége.

Gyöngyike hat éve "kinlódik" két üzlettel. Ha valami ennyire rossz azt már egy év után bőven abba kellett volna hagyni. De hát ennek is biztosan oka van hogy eddig húzta. Vagy anyagi, vagy mert máshoz nem ért. Isten hozott a fikagörgeteget tolók táborában. Azért ha valami jó is történt veled a hat év alatt azt is elolvasnánk.

hévíz Creative Commons License 2009.05.24 0 0 175
Köszi! Elindult a munkaügyi ellenőrzés, elindult az APEH. ellenőrzés pl. annak a tekintetében, hogy a kauciókat bizonylat kiállítása nélkül emelik le, valamint elindítottam a bírósági eljárást a színlelt szerződés kimondatása és az ebből következő kártérítés megfizettetése érdekében birtokomban a hivatalos vizsgálati jegyzőkönyvvel. Várom a jelentkezésedet!
Előzmény: gyongyil (174)
gyongyil Creative Commons License 2009.05.23 0 0 174

Tisztelt kollégák! Részben döbbenten, részben nagy örömmel olvastam visszamenőleg is a hozzászólásokat. Döbbenten, mert úgy látom vannak, akik nagyon nem látják, vagy nem akarják tisztán látni a dolgokat, viszont örömmel, mert vannak, akik végre ki merik nyitni a szájukat! Akinek ez jó, nem okoz gondot, boldog ember lehet és én inkább a másik oldallal foglalkoznék. Egy relay és egy inmedio üzletet viszek már 6. éve és igencsak betelt nálam is a pohár. Először is a szerződésünk valóban ún. kényszervállalkozás, ami nekünk hat éve nem változott, de a gyakorlatban igencsak, ráadásul egyoldalúan. A leltárak és az elszámolás is szabálytalanul működnek. Lehet belső szabályzata a cégnek, de ettől a leltár még alapjaiban egy számviteli szabályokhoz kötött gyazdasági esemény. Meg sem közelítik! Arról nem is beszélve, hogy öt év után vesznek elő és követelnek olyan leltáreredményeket, amiket akkor mi az előírt határidőn belül kiértékeltünk, visszaküldtünk, de még csak válaszra sem méltattak. Ja, és kétszer egymás után ugyanazt a leltárösszeget nem küldték ki csekkes változatban, attól függetlenül, hogy nem módosítottak a kiértékelésen. ??? Pozitív eredményt benyelik, negatívot behajtják? Hogy van ez? És maga a leltár folyamata is sajátosan zajlik. Akármennyi levelet írtunk észrevételeinkkel kapcsolatosan(vezető beosztású személyeknek) nem válaszoltak. Valóban lehet mondani, hogy ezt nem kötelező csinálni, nekem sem tartottak pisztolyt a fejemhez anno, amikor szerződtem velük. DE! Partnerek vagyunk, szerződésben rögzített (vagy azóta már nem is rögzített) jogokkal, kötelezettségekkel. Nem az alkalmazottja, a csicskása vagyok, és legfőképpen nem a seggéből rángatott elő! Miért csinálom még mindig? Mert a végén már a tutira akarok menni, és úgy kiszállni, hogy ha nem is nyerek, ne veszítsek! Nem vagyok hajlandó egy nappal sem tovább benntartani a kauciót (ami azóta nem is kamatozik), de tudom, ha egyszerűn csak ki akarnék szállni, nem lenne sima ügy.  Egy árva fillért sem akarok már fizetni a Lapkernek, nem úgy, mint az első leltárunk után, amikor még nem ismertük a -minden alakalommal másképp kidolgozott- leltárakban azokat a duplacsavarokat, amik a Lapker malmára hajtják a vizet, de csak átvágások. Szóval, örülök, hogy elindult valami, és

Hévíz én biztos csatlakozom, és a megadott elérhetőségek valamelyikén megkereslek!!!

sánta Creative Commons License 2009.05.20 0 0 173
Valószínűleg igaz lesz vagy  lehet a dolog ugyanis a területi képviselőm lerajzolta a standomat és lemérte, majd beméretezte a rajzot. Mikor megkérdeztem ez miért kell akkor válaszolta az alább leírtakat. Sajnos. No comment.
hévíz Creative Commons License 2009.05.19 0 0 172
Hát ha ez igaz- nem a Te szavadat vonom kétségbe - akkor már nincs mit mondani, ez már a vég!!!!!!
Előzmény: sánta (171)
sánta Creative Commons License 2009.05.19 0 0 171

Ma hallottam a területi képviselőmtől, hogy a nagyokosok ott fent az íróasztal mögött kiszámolták vagy ki fogják számolni, hogy adott folyóméteren illetve négyzetméteren mennyi ujságot lehet árulni. természetesen ez az inmédióra és a relayre nem vonatkozik pedig ott tényleg gusztustalan módon van zsúfolva az ujság.

hát tényleg ennyire debil emberek ülnek ott fent?

 

Elo1 Creative Commons License 2009.05.19 0 0 170

Attól tartok ez még sokáig problémát fog okozni. Teljesen leépítették a vidéki központokat, kb. 3-4 helyről lesz megoldva a teljes ország hírlapellátása. Kirúgták az összes régi dolgozót, kiosztókat, remittendásokat, ügyfélszolgálatosokat, keveseknek adatott lehetőség, hogy maradjanak. Aki maradhatott, örül, hogy kap valamit, neki is az lesz az első, hogy az ő helye maradjon.

Az újaktól se várjatok empatikusságot, segítőkészséget, nem ez az első, hanem a profit. Továbbra is hülyének lesznek nézve az árusok.

Sajnos ez a helyzet. A bevétel mindenek felett. Erről szól az élet, ezt kell elfogadni.

Előzmény: sánta (169)
sánta Creative Commons License 2009.05.18 0 0 169

Nem tudom, hogy mostanában csak nekem tűnik fel vagy másnak is , hogy a jól bevált régi motoros ügyfélszogálatos helyett csupa fiatal ismeretlen kezdő hölgy ül ott. Nem beszélve arról , hogy az én régiómban már harmadszor alakítják át a logisztikát de nem hogy jobb lenne hanem egyre rosszabb. Először a régi helyről egy új helyre költözött majd azt követően szétválasztották a szines és a napilapok kiosztását. Na azóta olyan káosz van a kiosztás körül, hogy csak na. De vajon meddig és miért mindig a mi kárunkra?

 

hévíz Creative Commons License 2009.05.16 0 0 168
És mindezeket még tetézi, hogy nem számla, hanem elszámolás, amit költségként nem szerepeltethetsz a könyvelésedben, nem adóalapot csökkentő tényező!!! Csak adóalapot növelőként az elszámolás jutalékát kell szerepeltetned!
Előzmény: sánta (167)
sánta Creative Commons License 2009.05.15 0 0 167
Teljesen jól és tisztán írtad le a dolgokat és csak annyit tennék hozzá, hogy nem is biztos hogy tartozik az elmaradt számlával mert ugye ott van egy jóvá nem írt egy heti remmitenda ami csak a következő héten lesz elszámolva. Szóval így kerek a dolog de abban teljesen egyetértek veled , hogy a lapker sajnos tényleg monopolhelyzetben van.
Előzmény: Elo1 (166)
Elo1 Creative Commons License 2009.05.15 0 0 166

Való igaz, a Lapker egy gyakorlatilag monopol helyzetben lévő multinacionális nagyvállalat, mely azt tesz meg az árusaival, amit nem szégyell.

 

A pavilonosoknál az előfinanszírozási probléma azért gázos, mert a Lapker képes 20.000 Ft-os be nem fizetett számla miatt is leállítani a hírlap-és keráru forgalmat, na persze előfordul, hogy kétmilliós az a hiány... Ha leállítja a forgalmat, még annyi esélye sem lesz az árusnak kitermelni az összeget

 

A hab a tortán pedig az, hogy az összeg, ami miatt leállította az árushelyet, sok esetben nem is követelés a részükről. Hogy miért? Tegyük fel van egy árushely, aminek havi 6 M a forgalma (hírlap + keráru). Van mondjuk 3 M Ft még nem lejárt számlája, de nem tudott befizetni 1 M-s számlát, a Lapker leállítja, leltárfelvétel, bezárás. És hoppá, rögtön kiderül, hogy a pavilonban fellelhető készlet 7 M Ft, amit az árus korábban kifizetett!

 

Tehát a 7 M-ból levonva a nem lejárt 3-at és a már lejárt, de még be nem fizetett 1-et kiderül, hogy a Lapker tartozik az árusnak! Ez nem egyedi eseti, sokszor megtörténik, sajnálatos módon ennyira túl vannak finanszírozva a pavilonok az árusok által. Lehet, hogy az összegek túlzóak, de az igaz, hogy az általuk követelt összeg köszönőviszonyban sincs a tényleges tartozással (vagy épp nem tartozással).

 

Ömlesztik az anyagot a pavilonokba, sokszor mozdulni sem lehet bennük. Miért? A hálózatokba (Coop, Tesco stb.) nem nyomhatják, mert ott lista van, azok csak olyan lapokat veszenk át, amire nekik szükségük van, a kiadók viszont továbbra is ontják a lapokat, és a Lapker szerződésben vállalt kötelezettsége, hogy ezeket a lapokat terjessze, az összeset, kivétel nélkül. És ki marad? A kisvállalkozók, a pavilonosok. Sajnos.

 

Ugyanez a helyzet a független árushelyekkel is, bár nekik megvan az a lehetőségük, hogy abbahagyják az árusítást, hiszen zömmel kisboltokról van itt szó, vagy speckó szerződést kérnek, így ők is korlátozhatják a kapott lapok mennyiségét.

 

Relay/Inmedio-nál nincs ilyen probléma, bár ők is el vannak árasztva anyaggal, figyelniük is kell a leltározásnál, de nem kell előre finanszírozni a készletet, csak a napi bevételt befizetni a Lapker számlájára. Ráadásul az ő dolgukat most már az E-POS is megkönnyíti.

 

A helyzet az, hogy a Relay-esnek nagyobb a kauciójának az összege, de nem kell finanszíroznia. A pavilonos kauciója ugyan kisebb (bár mostanában már nem nagyon, a régieknek még talán), de a készletben bennálló pénze sokszor több, mint egy Relay-esé! Ráadásul neki folyamatosan aggódnia kell azért, hogy ki tudja-e fizetni a soron következő "számláját".

 

"Röviden" ennyi.

szurikata79 Creative Commons License 2009.05.08 0 0 165
És ezt szerintem eljátszották az összes pavilonossal:)A történet így kerek!!!
Előzmény: sánta (161)
hévíz Creative Commons License 2009.05.08 0 0 164
Miért, a realy és az immedio "magasabb" rendü, mint a pavilon???? Egyik is kiskereskedő meg a másik is!!!
Előzmény: csaknyugodtan60 (159)
hévíz Creative Commons License 2009.05.08 0 0 163
Örülök az elégedett embereknek!!!!
Előzmény: Lenin elvtárs (160)
sánta Creative Commons License 2009.05.08 0 0 162

Nem tudom te mióta csinálod de azért abban tényleg van valami , hogy bizonyos odafigyeléssel sokkal jobban is lehetne csinálni. Gondolok itt a nagyon sok szakadt csúnyán gyűrötten kötegelt ujságokra . Mikor reklomálok a válasz, küldje vissza és nem az , hogy bocs majd jobban odafigyelünk. Amikor kezdtem már fél hatkor ujságot tudtam adni a munkába menőknek de mostanában már annak is örülök ha fél  hétre oda ér az ujság. Pedig régen egy rossz roburral hordták és nem modern kisteherautókkal. A kiosztásnál pl a darabszámra is oda lehetne figyelni, esetleg a számlák kiküldésére és folytathatnám. Ezek olyan problémák amihez nem kell hatalmas összegeket fordítani hanem csak egy kis odafigyelés szükséges. Pl A tescoban az inmedio kilenckor nyit de nála már fél hatkor ott az ujság. Mi a fenének.

Én a város egyik legforgalmasabb pontján standon árulok és már ötkor pakolok  bízva abban hátha odaér az ujság hamarabb de eddig hiába reménykedtem.  Szóval ezért írtam egy korábbi hozzászólásomban , hogyha partnereknek tekintenének akkor lehetne változtatni a dolgon és nem azt kértem ,hogy az alkalmazott bérét illetve a járulékait fizesse ki. Bár lehet, hogyha hamarabb jön az ujság meg kevesebb a szakadt meg stb akkor átvitt értelemben fizeti a dolgozó bérét a forgalom növekedéssel. 

Előzmény: Lenin elvtárs (160)
sánta Creative Commons License 2009.05.08 0 0 161

Na látod ez sem mind igaz. A történet úgy kerek, hogy amikor pl én az északhírrel szerződést kötöttem akkor még bizományba kptuk az ujságot és havonta hó végén maradványoztunk és a tényleges forgalmat fizettük. Akkor senkit nem érdekelt a lapmennyisége mert nem kellett kifizetni. Miután kb úgy 6 év múltán ugye könyörögtek , hogy maaradjak náluk majd a konkurencia tönkrementével sajnos miután már rendesen belefojtam az üzletbe elkezdték egyoldalúan módosítgatni a szerződést. Először a jutalékot  vette vissza 23 ról előbb 17 re majd a mostani 15 re.

Utána a bizományosi szerződést változtatta meg egyoldalúanfizetősre és egy hónapot adott , hogy a nálam lévő ujságot fizessem ki vagy hagyjam abba. Na így már kerekebb a történet.

Előzmény: csaknyugodtan60 (159)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!