Sziasztok! Ide várok mindenkit, akit érdekel a kutyák, cicák szőrápolása, otthoni és kiállítási fazonok, minden, ami ezzel összefügg. Szívesen látok gyakorló kozmetikust, kezdőt, és amatőrt is, kérdezzünk, segítsünk egymásnak. Bízom benne, hogy sokakat érdekel ez a téma.
NEm a fejjel van a baj. A fejek hajlamosak a nagy igénybevételtől melegedni Meg kell állni kicsit míg kihül. Van olajozó,hűtő spraym az mindenképp kell. Ja meg koszos szőrt nem nyírunk, mert kimegy az éle, meg ilyen apróságokat be kell tartani. NEkem a moserhez ugyanabból van 2 vagy 3 fejem, és mire az egyik felmelegszik, lecserélem, hül, aztán megint cserélem. De úgy sose vedd le hoyg enm fujod le.
üdv! vásároltam egy moser 45-öt,nagytestű,sűrű szőrű kutyám van ,mem kiállitásra szeretném nyirni,csak hogy ne legyen melege. az első 5 perc után nem nyirt tovább. a 3-mm fej van rajta gyárilag. mit javasoltok? milyen fejet vegyek? köszönöm. Gabika
Nem vérmérséklet kérdése ugyanis normális helyeken a cicakozmetika is tananyag! Inkább nevezném állatkozmetikusnak csak az esetek többségében kutyákat visznek!A macskák csak akkor kerülnek hozzánk jórész amikor az egyész macska tiszta filc.Pedig jöhetne előbb is.
sose értettem hogy azok a gyenge nők hogy a csudába lesznek kutyakozmetikusok!ki akar magának olyan munkát ami nehéz, fárasztó,stb.néha azt éreztem hogy kettészakadok kozmetikázás közben! pedig ütőm a 120kilót !
Vagy, Megtanítod neki hogy ugorjon bele magától... azért nagy valószínűséggel ezt életében csak egyszer fogja megtenni....
Vagy megkérsz valakit hogy tegye bele. Ilyenek.
Nincs bevált trükk. én megfogom és beleteszem a 80 kilós kaukáusit is. vagy azt nem fürdetem. mert mondjuk nem muszáj. nem nincs bevált trükk. a kutyakozmetikához erő kell, jó gerinc, jó láb, jó kéz:-)))
Még egy kérdés: Van valami bevált trükk, hogy hogy lehet otthoni fürdetéshez közepes vagy nagytestű kutyát becsalogatni a kádba (ha szeretném elkerülni az emelést, mert nem százas a gerincem)?
Cicakozmetikus képzés nincs. Kutyakozmetikus képzésen tananyag a cica is. Van a vizsgán ilyen tétel is. Az hogy ki hogyan hirdeti magát, vérmérséklet kérdése:-)
Sziasztok! Létezik önálló cicakozmetikus képzés? Csak "kutyakozmetikus" képzéseket látok meghirdetve, és a névjágykártyákon, reklámokban is van, aki kutyakozmetikusnak, és van, aki kutya- és cicakozmetikusnak nevezi magát. Hogy van ez?
Sziasztok!Elveszett a frissen kozmetikázott törpe scnauzerem, Süni, szuka, só bors, trimmelt, kopaszra tépett, 18 kerületből kélt lába. Kérlek titeket ha valaki beviszi hozzátok, gondoljatok rá hogy nagyon keressük!számom06202573481 köszönöm szépen
Sajna v, hál istennek én már nem" bántom "a kutyákat!de a moser rex gépem is megvan és azt használom a nagy fejem nyírásához.mert azt az 1mm szépen lecsapkodja!
Természetesen mindenki azt csinál amit akar, és azt vesz amit akar. Én szimplán leírtam a saját véleményem, senkit nem kényszerítek semmire. NEkem is moser rex gép volt az első, lehet élezni, és nem is jó. azóta ott hever az asztal alatt. majd a saját káromon megtanulva megvetten egy rendes gépet a megfelelő fejekkel, és kész. de utólag én úgy gondolom nekem holt felesleges volt az első kör.
Amúgy meg :-DD NEkem végképp elég volt amíg totál ki nem ment az éle, hisz ugye uszkárnak csak a pofáját hasát farka tövét és tappancsár nyírjuk géppel, a többit ollózni kell ha igazán szépet szeretnénk csinálni:-DDD De ez is csak privát vélemény... Én a sajátom biztosan ollóval nyírom, meg azokat is akik ide járnak kozmiba, és akkor nem villanybojlerek mennek ki hanem karakül uszkárok. Már aki karakül, és nem oroszlán:-)
A moser rex fejet nem lehet élezni mert be van vonva valamivel .ha jól tudom crom!egyébként ha otthon nyírja a kutyát egy párszor meglehet nyírni vele az uszkárt ,főleg ha előtte megfürdeti.ha 5 nyírást kibír és miért ne bírna akkor rendel egy új fejet 4000ft ért és megtakarít egy csomó pénzt és időt!
A moser rex se sokkal olcsóbb mint a moser max 45-ös. pl. NEkem a rex-szel az a bajom, hogy nem cserélhető a feje, ha kimegy az éle, 3x-4x még talán lehet éleztetni, közepes vagy olyan se eredménnyel, aztán lehet kidobni. Na ez az igazi kidobott pénz. Meg 1-3 mm között állítható, tehát pofinyírásra jó, a testet meg én spec nem 3 mm-esre nyírom... Szóval szerintem ha már mindenképp saját magad akarod nyírni a kutyát, akkor is cserélhető fejes gépet vegyél. Maga a gép kb 30 000Ft, és a fejek pedig 6-10 000Ft között vannak.
Te tudod:-D És még akkor se biztos, hogy meg tudod úgy csinálni, mint pl. egy profi uszkárkozmetikus, akinek a kezéből már jó néhány champion kutya kikerült már... Én pl. több mint 2 évig tanultam csak az uszkár nyírását, mire hozzá mertem nyúlni a saját kiállítási kutyáimhoz....
hidd el, ez is egy szakma, ami ugyan tanulható, de akkor meg kell tanulni!
Kinéztem egy kutyanyíró gépet, Moser Rex 15 Watt. De mivel eddig még nem használtam gépet a kutyusom nyírásához, nem igazán értek hozzá, hogy milyen gépet is kellene vennem. Nekem egy kis törpe uszkárom van, őt szeretném nyírni vele.
Tudnál tanácsot adni nekem, hogy ez a gép alkalmas lenne-e a nyírására?
Igen van, legfőbb különbség az hogy a kutyanyírógép viszi a kutya szőrét a hajnyírógép meg nem. az hajat vágni való, a kutya szőrét nem vágja el. Milyen egyszerű is lenne a z élet ha jó lenne, mert ugye a kutya nyíró legolcsóbb 30 000 hajnyíró már van 1500Ft-ért is...
Rákóczfalván eltűnt a törpe snacim só-bors, szuka, Dyna, tetoválási száma:7279, vágott fül és farok. Ha valaki látta esetleg befogadta,kérem ezen a számon hívjon,mielőbb!!! 30/476-55-88