Keresés

Részletes keresés

Chesterfild Creative Commons License 2009.03.06 0 0 105
Ha esetleg lenne kérdésed a leirottakkal kapcsolatban irj nyugodtan.Ja,és azt kihagytam,hogy a ketrec allját forkáld ki,hogy lefollyon,aminek le kell folyni.A ketrecet tanácsos kb 1 m magas lábakra állitani,hogy a kutyák hozzá ne férjenek.Tudok olyanról,hogy a kutya szétrepesztette a földön álló ketrec rácsát,és megette a nyulat.
Előzmény: pocak_977 (101)
Chesterfild Creative Commons License 2009.03.06 0 0 104
Hali
Szerintem megéri nyulászkodni,pláne,ha van rá hely és lehetőség.Viszont azt nem szabad elfeledni,hogy a nyul mennyire kényes állat.Ha az ember nem oltja le őket,ne is várjon semmit.
Tudod olyan ez,hogy egyik éven megtermelsz annyit,hogy bőven van belőle eladnivaló,a másik éven,viszont még a konyhaasztalra valót sem sikerül megtermelni.Ezzel nem elrémiszteni akarlak,csak ismertetem a tényeket.Szerintem vágj bele!!!!!!!!!!!!!!!!
Én is azt tanácsolom,hogy egyenlőre 1-2 kocával kezdj,igy nem érhet komoly meglepetés és ha már ugyerzed belejöttél,akkor növeld az állomány létszámát.Első szerintem a tapasztalatszerzés.Szóval ne ugorjál bele rögtön a mélyvizbe.
Az jó,hogy lucernát ültetel,valóban,első osztályú takarmány,DE....... nem kell arról megfeletkezni,hogy ha elvetetted a lucernát,és az kibujt,először az szépen szólva egy gurdány.Ha már jól megnőtt le kell kaszálni teljesen.Ezt a műveletet még vagy 3-4-szer megismételed,és neked csak akkor lessz valamirevaló lucernád.Persze eleinte természetesen lessz annyi lucerna arra,hogy ellátsd a nyulaidat.
Külömböző fajú nyulaknak külömböző méretű ketrec dukál.Kérésedre lemértem az egyik ketrecem fiókját 92x60x50(szélesség,mélység,magasság).Én keverék nyulakat tartok,a felnőtt élősúlyban 6-7kg.Az ilyen méretű ketrec neki tökéletesen megfelel.Ha nahyobb súlyú nyulakkal szeretnél foglalkozni,akkor inkább a 120x80x70 méretű ketrecet ajánlanám.1 éve én is készitettem ilyen méretű ketreceket,mert akkor belgával akartam foglalkozni,de időközben letettem róla.
Felteszek egy képet,egy "saját fejlesztésű"kétfiókos ketrecről.Nemtudom mennyire látszik,de a közepén van egy darab ajtó,amely nyilik mindkét fiókra.Ahol pedig van az a fekete nyil,nos az az elválasztó fal,amely lényegében ugy működik,mint egy subler.A kertec plafonján fut 2 db párhuzamos deszka fut végig,az allján és a hátlapján szintúgy.Namármost ez vezeti a sublert ki-be.Ha pl 2 kocád van kétfiókos,ha pedig sok kicsi van,és kell nekik a hely,akkor a subler kivételével kapsz 1 nagy fiókot.Röviden ennyi:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Előzmény: pocak_977 (101)
pocak_977 Creative Commons License 2009.03.06 0 0 103

Ki hogy tartja a nyuszikat? Örömmel és köszönettel venném, ha e-mailben küldenétek vagy akár ide beillesztve közzétennétek képeket a nyuszi ketrecekről, tartási körülményekről.

Anika76 Creative Commons License 2009.03.06 0 0 102

Sziasztok!

Ma 11 db nyúlcsemetével szaporodtunk,lepkénk jóvoltából!Remélem nem lesz sok,és elbír evvel a "taglétszámmal"az anyuka!

Háztájiban mindenféle képpen megéri nyulat tartani,ha már csak a saját szükségleteitekre is tartotok,akkor is.A lucernát mi is most fogjuk vetni,nem késtél el vele.Tökéletes takarmány,föleg télen.

Előzmény: pocak_977 (101)
pocak_977 Creative Commons License 2009.03.06 0 0 101

Tanácsot, véleményt kérnék, hogy mennyire érdemes manapság háztáji szinten nyúltenyésztéssel foglalkozni. A 80-as években gyermekként foglalkoztam tenyésztéssel. Azóta jó pár év telt el. Az ötlet most onnan jött, hogy családommal hamarosan családi házba költözünk, és 4 éves lányom szeretném meglepni egy nyuszival húsvétra. ......az ötlettel együtt pedig a régi szép emlékek is felelevenedtek. Kedvet kaptam újra a tenyésztéshez, csak jó lenne tudni, hogy mennyire érdemes vele foglalkozni. Hely van bőven. A telek 3500 m2. ....és még a lucerna ültetéssel sem vagyok elkésve.

 

Várom hozzászólásaitokat! Ha valakinek van képe praktikus nyuszi ketrecről, azt is szívesen fogadom. Mik az ideális méretei egy ketrecnek? 

G CSABI Creative Commons License 2009.03.06 0 0 100
köszönöm szépen megfogadom a tanácsod
Előzmény: Chesterfild (99)
Chesterfild Creative Commons License 2009.03.05 0 0 99
Szevasz
Én inkább azt mondanám,hogy a leválasztással várj 7-8 hetet,mert a kicsik akár 10-12 hétig is szophatnak.Azért mondom ezt,mert az anyatej bizonyos értelemben orvossága is a kicsiknek,védi őket a betegségektől.Az elválasztás idejét amugyis az első vedlés ideje határozza meg,mert a szőrcsere nagyon igénybe veszi a kisnyulak szervezetét.Gondolom,most azt gondolod,hogy ez igy nem tul gazdaságos,de hidd el,ez a módszer meghálálja magát,mert erősebb,szivósabb nyulakat kapol.
Ja,és a kicsiknek 10 napra nyilik ki a szemük,de ezt már korábban leirtam.Ugylátom te is annyira szeretel olvasgatni,mint én:))))))))))))))))))))))))))))))))))
A kicsik 17-20 naposan hagyják el a vackot,és tapasztalatom szerint 4-5 hetesen kezdenek takarmányt fogyasztani.Nemek szerint pedig 3 honapos korukban dobáld szét őket.
Előzmény: G CSABI (97)
stangli2 Creative Commons License 2009.03.05 0 0 98
Adhatsz mégegy esélyt az anyának, de ha legközelebb is szétszórja a nyulait, szelektáld. A kisnyulakat 4-6 hetes korukban lehet leválasztani, két-három hetesen már kimászkálnak a fészekből. Elválasztás után, két-három nap múlva ismét pároztatható az anya.
G CSABI Creative Commons License 2009.03.05 0 0 97
sziasztok a segitségeteket szeretném kérni vásároltam külön hejröl 2db anya nyulat és egy bak ot sikerült is minden megszülettek a kicsik egyiknek 2db a másiknak hét de ebböl az alombol mind elpusztult az anya ki huzogatta öket a fészekböl nemtudom máig sem az okát azt szeretném megkérdezni mit javasoltok meglehet ismételni ujra mikor?a párzást vagy többet ne és még az érdekelne hogy a kicsik a másik alombol 1 hetesek most engem a fojamat érdekelne mikor nyilik a szemük mikor kezdenek mászkálni és mikor lehet öket elválasztani?köszönöm a válaszotokat
Illés Sanyi Creative Commons License 2009.03.01 0 0 96
Szia.Én is tartottam leadásra nyulakat.Az átvevők oktobertől-áprilisig fizettek elfogadható árat.Szerintem ez most is így van.10-anyanyulnál kevesebbel nem érdemes foglalakozni,amihez 2-3 bak szükséges.Az anyanyulak akkor termelnek hasznot ha 7 db nyulat tudsz leadni tőlük minden fialás után.Anyának a vadas színű 5-6 kg körüli súlyú nyulakat ajánlom.A bakok pedig valamilyen órias keverékek legyenek vadas szinben min 7kg testsúlyal.Azért a vadasat ajánlom mert ellenállobbak mindenfele betegséggel szemben.Én csak tavaszal oltottam mixomatózis elen.Nyultápot etettem,gyepszénát amit én termeltem be,és friss vizet.Az én nyuszkóim 10 hetesen leadhatók voltak 2,5-2,6 átlagsúllyal.De volt olyan csapat ami 8-9 hetesen volt vágóérett.Minél tovább eteted a léadásra szánt nyuszkókat annál kevesebb az amúgy sem nagy haszon.Kezdésnek fiatal még ki nem próbált nyuszikat ajánlok valamilyen keverékeket.Ne legyenek fajtatiszták mert azokat nem éri meg leadni.Kezdésnek 3-4 anyát és 1 bakot ajánlok.Majd a legjobban nevelő,leggyorsabban vágósúlyt elérő süldőkből szaporítanám fel az álományt.A bakokat pedig más helyről szerezném be.A leadásra termelő gazdának az a fontos,hogy egy anyától egy évben minél több nyulat tudjon leadni.Ez fialásonként6-7db legyen és 10 hetes korukra érjék el a leadási súlyt.Sok sikert neked a nyúlászathoz.Szia.
Előzmény: kéklepke (79)
kócoscicus Creative Commons License 2009.03.01 0 0 95

Azt felejtettem el megkérdezni már jó ideje, hogy lehetséges-e, hogy a Rezsőkénk rögtön ellés után sikeresen párzott Gizussal? Ugyanis nem tudtuk, mikorra várható (meg hogy egyátalán várható) az ellés, ezért aztán egész végig együtt laktak. A szülés éjszakáján pedig arra ébredtem, hogy ugat a kutyánk egyfolytában, pizsiben mentem utánanézni, mi lehet a gond. Akkorra már megvoltak a nyuszik,  a hülye bak meg egyfolytában kergette az anyócát, szerintem többször is bepróbálkozott, fogalmam sincs mennyire "járhatott" sikerrel, mire valamennyire felöltöztünk, és kimentünk elkülöníteni... Szegény anya nagyon intenzíven lenne terhelve..:(

stangli2 Creative Commons License 2009.03.01 0 0 94

Kölcsön adom a kutyámat, garantáltan kinyírja az összes átrepült tyúkot.. Ha átrepül a tyúk, kapjátok el, a szárnyain vágjátok le tövig a tollat, majd dobjátok vissza. Pár hónapig nem fognak átrepülni.

Nyúl ügyben bármilyen kérdésed van, szivesen segítünk. Itt a tavasz, gyorsan csináltass a férjeddel ketrecet, és már indulhat is a tenyészet. Egy anyára kétszer több ketreccel kell számolni, mert a leválasztott kisnyulak jó esetben két hónap múlva lesznek vághatóak, de addig ott az új alom, de majd kitapasztaljátok..

kéklepke Creative Commons License 2009.03.01 0 0 93
Igen , a férjem is afelé hajlik, hogy egyelőre saját részre, aztán majd a többit meglátjuk. De ilyen felvásárlási ár mellett akkor nem is éri meg leadásra termelni.

Mondjuk én személy szerint nagyon aranyosnak tartom a nyuszikat. Mint a kutyát vagy a macskát. És még sosem kóstoltam a húsát. De tényleg afelé haladunk, hogy olcsóbb és biztosabb itthon megtermelni a konyhára valót. Úgyhogy lehet, nem kellene válogatni. Az ember hússal él és kész. A gyerekeim kedvéért lehet föl kell adnom ellenérzésemet.

Kertünk is van, na nem nagy, csak kb 600 nm, csak az a baj, hogy a szomszédunk ott legelteti a tyúkjait. Simán átrepülnek az alacsony tetejű melléképületén és hiába próbáltunk eddig kertészkedni, mindent kizabáltak a földből. És nem tudunk velük mit csinálni. A szomszéddal sem.
A faluról még annyit, hogy innen például a munkabajárás drága. A férjem autóval utazik, mert ritkán járnak a buszok és ez elvisz havi 20 ezer forintot.
turro Creative Commons License 2009.02.28 0 0 92
Február elején adtam le nyulat, 300Ft/kg-ot kaptam értük. Egyszerűen gyász, nagyon nem éri meg leadni. :(
Anika76 Creative Commons License 2009.02.28 0 0 91

Látom más is tud úgy gondolkodni,mint én!Nekem sokszor felüdülés az állatok között lenni,hihetetlen sok kicsi csodát láthat az ember!Pedig 4 éve még panelban laktam,lakozott körömmel,sminkelve,most pedig semmiért nem mennék vissza a városba!Imádom a falusi környezetet,és az állataimat,na és akkor itt jön a nem csekély értékű spórolás,amit ugye a városi ember nem mindig tehet meg.Arról tényleg nem beszélve,hogy itt legalább tudom mit teszek az asztalra!

Az én nyuszókáim már kijárnak,lassan megkóstolják anyuci kajáját.Jövő héten pedig új kicsinyeket várok,Lepke anyánktól.

stangli2 Creative Commons License 2009.02.28 0 0 90

Cukik! A foltos nyuszkók a szivem csücske!

Szívemből beszéltél, ezt az életformát én is imádom. Totál kikapcsolódás és sport egyben.. Mondjuk nálam a szomszédasszonnyal való pletyizés az nincs, de sebaj..

Tegnap építkezett ismét az egyik anyám, remélem nemsokára megint meglep egy alommal (kiszámíthatóan szürkék lesznek ők is, sajnos egyenlőre ez van)

kócoscicus Creative Commons License 2009.02.28 0 0 89

A gyönyörűségeink 2 hetesek lesznek holnap, minden gond nélkül kinyílt a szemük, még nem mászkálnak ki, és egyre határozottabban nyuszi formájúak:)

kócoscicus Creative Commons License 2009.02.28 0 0 88

Sziasztok!

Az én véleményem az, hogy kezdetnek az önellátásra kéne törekedni, nem a "termelésre". Azon is nagyon sok az anyagi haszon, hiszen ki lehet számolni, hogy ha egy család saját részre előállítja a konyháravaló 50-60%-át akár, azon már egy csomót spórolhatunk. És ez még talán nem olyan sok időráfordítás, ami miatt sajnálkozni kéne. Az önellátás alatt értem a háztáji gazdálkodás minden fontosabb részét, a zöldség- és gyümölcstermesztést, a takarmány megtermelését, a haszonállatok családi igényekhez igazított létszámát, mindezekből a szaporítóanyag biztosítását a szükséges mennyiségben. Másrészről ezzel nem sérti senki érdekeit, mert amit a boltban megvesz, annak a nagy részét nem itthon termelik, ráadásul maholnap tényleg olyan méreteket ölt a pénztelenség, hogy sokan kényszerűségből fogják csinálni. Persze így is van amit meg kell venni akár az állataink (nekünk pl nincs lehetőségünk árpát,zabot, búzát termelni), akár a kertünk, meg hát az emberek számára, de közel se mindegy hogy mennyi pénzt kell kiadnunk.

Nem beszélve a háztáji gazdálkodás egyéb áldásos hatásairól: tudjuk, mit eszünk, hasznosnak érezhetjük magunkat, sokszor annyi örömet tud adni egy állat, egy virágzó gyümölcsfa, hogy kevésbbé lesz hajlamunk a depizésre, mindig van mit csinálni, talán kevésbbé hízunk el, legalább azzal ápoljuk társas kapcsolatainkat, ha a szomszédasszonnyal beszélgetünk egy jót a kerítés két oldalán lazán kertészkedve...

Nem egy idillikus paraszti miliőt akartam festeni, ne értsetek félre, de nekem személy szerint meglehetősen elegem van a mai modern, kizárólag a pénz hajszolásáról szóló, fogyasztási anomáliáktól terhes, eszement világunkból, és a fent leírt dolgok szoktak kizökkenteni belőle, átsegíteni a mindennapok hajszáján, erőt adni a továbblépéshez..

Ennyi talán elég is lesz nagy vonalakban a nyúltenyésztésről:D

stangli2 Creative Commons License 2009.02.28 0 0 87
Megpróbáltam a neten utána nézni, idei adatot nem találtam a felvásárlási árra.. De biztos vagyok benne, hogy kevés..
006-os ügynök Creative Commons License 2009.02.28 0 0 86

A nyúl tartásnak másodlagos haszna is van,az maga a trágya termelés.

Ha valakinek van kertje,1 álldás a nyúl.

006-os ügynök Creative Commons License 2009.02.28 0 0 85

Sziasztok!

Nos én itt új vagyok,de nem a nyulászkodásban.

Gerekkorom óta tartott a családom nyúlat.Jelenleg is van nyúlunk.

A párommal eggyüt neveljük őket.

Apropó,valaki meg tudja mondani mennyi most a fellvásárlási árra a nyúl élősúlyának?

Anika76 Creative Commons License 2009.02.28 0 0 84
Telljesen igaza van Stangli2-nek,én megfogadnám.Az is igaz,hogy háztájiban sokkal nehezebb elérni a vágósúlyt,én most próbálkoztam,hát mit mondjak!Rengeteg táppal+rétiszéna+lucernaszéna majdnem!!!!A munka sem elvetendő,mert tényleg van mit csinálni,de én úgy gondolom ,egyik állattenyésztési ágazatban sincs megfizetve a meló,mégis csináljuk!Én ezen nem is szoktam gondolkodni,ha eszembe jut,akkor kimegyek,végignézem az állataimat,gyönyörködöm,és már nem is érdekel,hogy reggel mikor kell felkelnem etetni,almolni stb.
Anika76 Creative Commons License 2009.02.28 0 0 83

Szia!

Ne köszönd,nagyon szivesen beszélgetek a nyulakról bárkivel!Na igen,tisztítva azért sokkal könnyebb eladni,én is ezért árulom igy.Egyébként akkor nálatok még jobb ára van,mint itt,de az is lehet,hogy én vagyok nagyon olcsó!Ha van ismerősötök aki leadja a nyuszikat,akkor igazándiból ő tud jótanácsot adni nektek,hogy megéri-e,vagy sem.Mi is gondolkodtunk már rajta,de nincs ekkora helyünk,mert ugye akkor nem 5-6 anya kellene,nekem pedig most csak ennyire van kapacitásom.Én azt mondom,próbáld meg,mert ha nem is lesz nyúlgazdaságotok,azért csurran-cseppen!Arról nem beszélve,hogy finom,egészséges a husa,saját célra is érdemes tartani őket,a felesleget meg el tudod adni!Szerintem a tartásuk sem bonyolult,bár azért oda kell figyelni.Remélem te is nyuszitartó leszel!Sok sikert!

Előzmény: kéklepke (81)
stangli2 Creative Commons License 2009.02.28 0 0 82

Vágóhídon fillérekért veszik át a nyulat, tehát oda leadásra csak több ezres nyúltenyészettel érdemes foglalkozni. Szerintem előszőr csak egy bakkal és pár anyával kezdj, nekik még nem drága a fenntartásuk és tanulhatsz. Annak idején én is Gyes alatt kezdtem el, könyvből tanultam meg mindent. Rengeteg munka van vele, és ez nem fog megtérülni, hacsak nem tud a párod salak elvezetős rendszert kialakítani, ha nem marad a lapát és a két kezed.. Ha te is el tudod adni konyhakészen az ismerősök között, úgy nagyobb hasznod lehet belőle.

Ha leadásra szeretnéd, keresd fel a legközelebbi vágóhidat és kérdezd meg mennyiért veszik át a nyulat. Ebbe még nincs benne a fuvar, tehát kell egy élő állat szállítására szakosodott fuvaros. A táp ára változik, nyáron rendszerint olcsóbb, és akkor almozásra kell szalma. Vágóhídi leadásnál a cél, hogy egy időben érjék el a növendékek a vágósúlyt (három hónap) ez házi körülmények között nehéz, telepeken hormonokkal váltják ki az a nyák ivarzását, majd mesterségesen megtermékenyítik őket.. Egy bakra tíz anyát lehet számolni, de (a nyúl nagyon kényes, előfordulhat, hogy egyik napról a másikra megdobja a bakancsot) ezért nem árt egy pótbak.. Az anyák közül is előfordulhat, hogy valamelyik nem válk be, mert megrágja vagy szétdobálja az almot, ezért ott is többel kell indulni és a rossz anyát levágni. Míg beáll az állomány a betegségek szempontjából szintén kell elhullásra számítani. Én ezért azt tanácsolom, hogy kis létszámmal kezd, így nem érhetnek nagy veszteségek. Kis létszámú állományt konyhai hulladékon is lehet tartani, kevesebb tápot kell venni.. A nyúlhús nagyon finom és egészséges, a vágása egyszerű és gyors. Ha a saját húsfogyasztásotokat dudod vele ellátni már nyertél. De mondom nagyon sok a meló vele és ez nem fog megtérülni neked soha.

A jó ól kialakítása nagyon fontos. A nyúl kényes a huzatra, a befolyó vízre és a rossz levegőre. Ezen kívűl a szúnyogokat, legyeket is távol kell tartani. Ha nem elég szigetelt és télen hideg van előfordulhat, hogy megfagynak a kisnyulak.

Nem tudom, hogy segítettem-e, remélem igen. Én nagyon szeretem a nyuszkókat, nemcsak a húsát (az is nagyon finom) hanem magát az állatot. Szerintem te is meg fogod őket nagyon hamar szeretni.

kéklepke Creative Commons License 2009.02.28 0 0 81
Köszönöm, hogy válaszoltál!

Nyúlketrec nem lenne gond, mert a férjem asztalos. Egyébként meg a nagyanyja kb 15 éve tartott nyulakat, dehát az már nagyon régen volt. De legalább így neki van egy kis fogalma róla.
Én viszont elsősorban a haszonra lennék kíváncsi, mert csak hobbiból nem szeretnék tartani.
Gondolom, hogy konyhakészen nagyobb a haszon rajta, 1500-ért hallottam kilóját.
Békés megyében lakom, a férjemnek van ismerőse, aki foglalkozik tenyésztéssel-leadással, így talán nem lenne gond az anyanyulak és bak beszerzése. De vele csak jövő héten tudunk beszélni és én addig is szerettem volna kalkulálni.
Időm lenne a nyuszikákra, a velük való foglalkozást meg csak megtanulnám idővel.

Remélem azért a többiek is hozzászólnak...
Előzmény: Anika76 (80)
Anika76 Creative Commons License 2009.02.28 0 0 80

Szia!

Az az igazság.hogy én nem tartom magam tenyésztőnek,inkább hobby az egész,de az a véleményem,hogy nem lehet csak ˇ"így"beleugrani ebbe a dologba!

Kezdjük ott,hogy ha nyulakat szeretnél tartani,ahhoz is kell pénz.Ez attól fögg,hogy van-e otthon pl:megfelelő nyúlól.

De az sem mindegy,hogy hol akarod felállítani az ólakat.Be kell szerezned egy neked megfelelő anyaállományt+bakot.Namármost ennek is rendes ára van,itt nálunk/Pécs környéke/bizony elkérjük a pénzt a tenyészérett anyáért.Persze egészséges nyulak kellenek hozzá,és vannak olyan emberek akik kihasználják,ha valaki nem ért hozzá!Pénzbe kerül a takarmány is,nameg persze a különbözö gyógyszerek,oltások.Én nem leadom a nyulakat,hanem "konyhakészen"eladom,4 év alatt kialakult egy vásárlói kör,akik rendszeresen kérik.

Nem akarlak lebeszélni róla.Talán a többiek is válaszolnak,lehet hogy több konkrétumot tudnak adni.

Én nagyon szeretem csinálni,nekem megéri,bár számtani adatokat nem tudok mondani.

Előzmény: kéklepke (79)
kéklepke Creative Commons License 2009.02.27 0 0 79
Sziasztok!


Gyes-en levő anyuka vagyok és fölmerült, hogy érdemes lenne-e nyulat tartani leadásra, annak reményében, hogy hoz egy kis havi pluszt a konyhára.
Azt hiszem kérdésemből kitűnik, hogy mennyire nem vagyok otthon e témában, de azért felteszem. Mondjuk átlagban mennyi nyereség lehet 50 db leadott nyúlon?
Gondolom, hogy nem sok, de nagyságrendileg sincs elképzelésem, hogy 5 ezer vagy 25 ezer .
Köszönöm, ha valaki felvilágosít.
turro Creative Commons License 2009.02.26 0 0 78

Sziasztok!

Én ivarérett Kaliforniai vagy Új-Zélandi bakot keresnék Borsod megyében. Aki tud segíteni kérem írjon! Sürgős!

Chesterfild Creative Commons License 2009.02.25 0 0 77
Szia.
Ilyen esetben a nyul tényleg szelektálandó,mert ez a dolog ragályos.Meglehet próbálni langyos kamillateával borogatni a szemét.Ja,és az ilyen megbetegedéseket általában az okozza,hogy a nyul a piszkos lábával megvakarja a fülét,fejét,és innen rendszeint áthordozódnak a bacilusok a kötőhártyáta,és már kész is a baj.Szóval figyelni kell a ketrec tisztántartására.
Előzmény: stangli2 (76)
stangli2 Creative Commons License 2009.02.25 0 0 76

Nyulak kötőhártya gyulladását lehet sikeresen és véglegesen kezelni? Ha igen mivel? A szakkönyv szerint szelektálandó az ilyen nyúl..

Sajnos az egyik kisnyulamnak gennyes az egyik szeme..

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!